Палитра от есенни листа озарява АВГУСТовски личица! Тема 23

• 29 134
  • 720
  •   1
Отговори
# 525
Привет и от нас в този мрачен ден  Wear Umbrella

Уж времето е гадно напоследък и повече си стоим в къщи пък маи повечето ни е налегнал мързел и не пишем Rolling Eyes.На мен днес ми е едно такова смотано хем от времето хем и снощи Али ни разиграва,ще драсна някой ред да се поразсея

За детските кухни-и в нашата няма риба, то всъщност има само пилешко и мен много ме яд затова,тия пилета бъкани с хормони,а в горната група имало и кайма то голям кеф няма що,питала съм ги и за риба и за други меса като пуешко,заешко и т.н.,ами само пиле и кайма това е.Понякога се замислям дали да не я отписвам именно заради това,че то детето вече му втръсна,пиле рагу,пиле с картофи,пиле с тиквички и т.н.Има и 1 ден без месо,а и супите са им пилешко с нещо си или са зеленчукови.Събота и неделя гледам да давам жълтък или друго месо да има разнообразие.Много ме е яд че нямаме частна детска кухня,как никой не се наема да направи направо се чудя,даже виках на мъжо че това е голям бизнес да се заемемтой има дипломи за това,но ми каза че е голям зор и много изисквания.Ако имаше с удоволствие ще се запиша.Предпочитам да дам 2-3-5 лв на ден,но да е качествено и разнообразно,а не 0.80 лв за пилешка кухня #2gunfire

За спането-какво да ви кажа,почти всяка вечер е различно,но общо взето заспива към 21:30-22:00,събужда се между 4-6 да цоцне и после спи до към 9 без нещо или 9 и нещо.На обяд спи от 2 до към 4-5.Доста често се буди по нощтите,рядко има нощти в който да минем без будене,например тия дни беше супер,даже до 7-8 сутринта спеше,цоква малко и пак заспива до 10 часа, но снощи си показа пак рогата,тъкмо си мислех че вече ще се кротне но не.Като бебе като се сетя какъв кеф беше-от 40-тия ден взе да спи по цяла нощ и я будех към 7 часа да суче и пак заспиваше до 10-11 и като стана на 7 месеца и се почна голямото будуване и мрънкане.Тогава като четях как повечето бебета не спят и си мислех че сме се най-щастливите с такова бебе пък то какво стана после LaughingНадеждата ми е да излизат вече тия зъби и да има мир Praynig

За цитрусите-не съм давало още,като изключим че преди преди време Али си беше набарала половин лимон на масата и си го гризкаше,но друго не съм предлагала,сега като изчезнат нашите плодове от пазара ще почна да давам,ние сме фенове на портокалите Wink

Аси-големи перипетии сте имали,но пък я виж колко готино сте изкарали,браво,чакаме снимки Grinning.В Свищов не знам дали правят торти вече,но преди караха от ВТ и Плевен продавачката е щяла да види зор ако е трябвало да я надпише тя,то като се сетя и очила да искаш да си вземеш пак поръчка от някъде другаде чакаш и то доста време отнемаше.Ех спомени,спомени Simple Smile

Лиде-идеята за проходилката е добра,дано Макси да иска да стои в нея,че Али от няколко месеца не иска да стои в нашата нищо че не може да ходи,ходим само хванати за 2 ръци,а има и Уолкър и него не иска да го бута да ходи,изобщо само за ръце иска да ходи.Като купуваш проходилка гледай да има по високо положение,че бебоците вече станаха дълги и да не му са подгънати крачетата на Макс.Нашата последно като я ползвахме и краката и се свиваха в колената.

Янче-трябвало и да и вдигнеш кръвното на тази продавачка,да извикаш шефа й да знае какви служители има,а покупките да си ги задържите,нали са изгодни все пак, аман от такива дето все едно са хванали Господ за шлифера  #2gunfire.Айде чакаме те да дойдеш и да ни идвате на гости,че в тия смотани дни поне малките да си играят Grinning

Трейси-честито сърчице и от нас Heart Eyes,вчера се пробвах да видя какви плодове и зеленчуци следват в лентичката ти ама не успях Laughing.Видях че предлагаш на Дани различни ядки с плодове,кажи ми нещо правиш ли ядките предварително,варене,мелене или нещо друго,смесваш ги с плодовете като пюре ли newsm78,много ми се иска да давам ядки,но освен овесени,като ги варя предварително и после с масло и сирене,други не давам,а и тя нещо не им се кефи,ще ми се да продвам друг начин.Ще съм ти благодарна да споделиш Grinning

# 526
  • Sofia
Жижин, чакай аз да кажа как давам ядките, пък Трейси и тя ще сподели. Аз давам ръжени, овесени, пшенични и ечемичени, досега такива съм купувала. Варя ги и после ги смесвам или с плодово пюре, понякога слагам и банан, или с кис. мляко + банан с или без бисквитка. Стават хубави кремчета.  Peace

Аси, ще чакаме снимки с нетърпение.  Hug Да го видим Ради как се е представил на кръщенето.  Grinning

# 527
Ей тези ядки така и не ни грабнаха. Давах овесени за закуска, но отдавна не съм правила. Ечемичените й идваха доста едри и ги плюеше, от тогава не съм купувала. Пшеничени и ръжени не съм купувала. Но то май трябва вкъщи всички да са фенове на този вид храна, че да се купува и прави редовно.  Thinking А за просото, толкова е трудно да се открие, а и в нас такова никогИШ не бихме яли, че на Анди бих й дала само ако някой ми го купи и каже как да го приготвя  Mr. Green

Жижин, и аз вече чакам с нетърпение да дойдем и да си по-чи-наааа.  Party Както и да се видим и малките да поджиткат малко. Hug

Дани, като ходих за кухнята валеше и за това оставих Анди на майка ми. Докато се прибрах грееше слънце. Докато се чудя да я извеждам или храня - пак заваля. Много променливо - все едно живеем в Лондон, Амстердам или Люксембург!  ooooh!

Ще взема и аз да кача снимка на Анди, че ще забравя..  Thinking

# 528
Жижин , ние тортата си я поръ4ахме в Свищов,там си имат цех за торти...все пак си беше хубава де,а и беше страшно вкусна, та както и да е...
За цитросите , не бях давала до оня ден...Оня ден дадох киви, хареса го, а днес му давах портокал.Не искаше да го яде, но като му го изцедих го испи без проблем
За спането
,от както сме в София ,режима ни се промени.Преди заспиваше в 22-22.30 и спеше до към 7.30-8 сутрин,следобяд заспиваше към 14 часа и спеше по 3-4 часа...сега запо4на да спи до 9.30-10...понякога даже и до 10.30.После пак си заспива към 14-14.30 и си спи по 2-3 4аса, Ве4ер запо4на да заспива към 23-24 4аса, което си е доста късно.....даже в4ера и оня ден го будих следобяд след 2 4аса сън, за да може уж по-рано да заспи ве4ерта, ама пак същата работа-зспиване след 23.30 часа.Понеже спалнята ни е с външна ролетна щора и в стаята си е тъмница и е много гот за спане, реших снощи да не я пускам, та да се събуди сутринта рано рано....да,ама не.Пак стана в 10.
За детската кухня ,при нас няма наблизо държавна, а не ми се занимава всеки ден да ходя да взимам от някъде си и засега съм го записала пробно в една 4астна ХЕРР БЕБЕ, която доставя до по домовете.Малко скъпи4ко е, ама ще видим.Хубавото е ,4е има и събота доставка...има и риба.За сега яде вси4ко, ще видим натам как ще е...
За акането- акаме си минимум 1 път на ден задължително, а понякога и по 2-3 пъти.Отива някъде уж леко да се скрие, кляка и си върши работата.
За срещи4ка
, навита съм...само дето проблема ми е , къде ще бъде.По принцип имам кола, но досега не съм возила Ради сам отзад и незнам дали ще се престраша скоро.А и никак немога да шофирам из центъра де  Embarassed Embarassed Embarassed

# 529
  • София
Сега разгледах снимките за колажа на дечицата. Голями сладури.
видях че има качена снимка от " Rumik" , но тя май се отказа да пише при нас.
Също се сещам и за една мама казваше се "napetia" може и да бъркам при писането на името, и тя се загуби. Някой знае ли нещо за нея?

# 530
Здравейте мами!    bouquet
Отдавна не съм писала но се опитвам да ви следя до колкото мога  Embarassed
Гледам обсъждате много неща - акане, ядки, сън, цитруси и.... май забравих останалото  newsm78
Ние акаме 1-2 пъти на ден. Даже имаме и дни без. Ядки съм давала само овесени с кисело мляко или плод. Цитруси само банан и киви. А сега за съняяя  ooooh! При нас това е цяла одисея. Няма такова диване като Александра  ooooh! ooooh!  През деня спи 1 или 2 пъти средно по около час и половина. Вечер заспива между 22 и 23 часа и то с някой от нас и спи до към 8,30-9. Нооо със 100 събуждания придружени с ревове.  #2gunfire . А и от известно време неиска да си спи в леглото. Май нещо се е уплашила  ooooh!  поне аз така си мисля  newsm78 защото като я гушна при нас тя се успокоява и си спи. В общи линии при нас е тази бъркотия  Joy Joy

# 531
  • София
И аз като времето - от дъжд  на вятър пиша. Заровила съм се в ИСОДГ и всичко, свързано с нея и толкова ми е бръмнала главата вече, че сънувам нощем директорки и как кандидатствам за детска градина. То и предния път беше горе долу така.
Иначе Слава Богу сме добре и здрави, все нагоре надолу - имам предвид 5 етажа нагоре, 5 етажа надолу и така по няколко пъти на ден. Дано поне мускулки на ръцете направя от Калоян, че нали нямаме асансьор. А като нарамя и бебешката чанта и торба с муанье Шварценегер ряпа да яде.
Иначе е голям глезанчо, иска само да го занимавам, Ивайла не ми беше така.

Я мамите на момченца да споделят - мислите ли, че се нуждаят от повече внимание? Калоян все иска да се занимавам с него, ако нещо се опитвам да сготвя ме хваща за краката и започва да врещи. Лошото е, че докато врещи си тряска главата я в стола, я в кухненските шкафове, от което започва още повече да врещи. Ето и сега врещи - събуди се.

МХристова, пиша на теб само, че ти мернах постинга.
Внимавай със спането във вашето легло, защото много лесно се научават да им мирише на мама и тати и да им е топличко до някой друг и после няма отучване. Имам познати с по 10-годишни деца, още така спят. Но примера не е много точен.
Не мисля, че  се е уплашила, по-скоро ви манипулира.
И моя много се буди, хем от 10 дни не го къррмя нощем, все си се буди я за вода, я за погалване по гръбчето. Но е извадил един кътник и предполагам, че е заради него. Да не са и при вас зъби?

Последна редакция: чт, 21 окт 2010, 17:08 от Сънчо

# 532
Сънчо не са зъби. Сега са ни дали малко почивка.  Joy Joy На нас миналия месец ни избиха трите кътника а тоя месец -четвъртия.  #Crazy Да зная за бързото научаване да се спи при мама и тати но какво ли неопитвахме с баща й. Лошото е че тя реве със някакъв страх в очите и като я гушнеш да я успокоиш тя ти се вкопчва в блузата и няма пускане  ooooh! Просто сме се видели не в приключение а в цял сериал  Sad Cry

Последна редакция: чт, 21 окт 2010, 17:21 от MHristova

# 533
Диндла, Румик се разписа съвсем наскоро  Hug

Ооо, ето че и Сънчо пак се разписа, винаги е удоволствие да те чета. Сънчо, хаха, и Дани се буди, ама не кърници вади, ами направо мъдреци мен да питаш  Joy Joy Joy И той обича да заспива в нашето легло, понякога през нощта като го взема да го кърмя забравям да го върна в неговото, ама ще гледам да не го правя често, че да не вземе да ми се научи така ...
За занимаването - Дани не е така, да ти кажа, занимавам си се сам, играе си, идва да ми носи разни неща, аз го пращам някъде да вземе нещо друго да ми донесе и така  hahaha hahaha малко го манипулирам май аз ... ама да се занимава.

Искам и тук да благодаря на Магаренце, която толкова експресно ми свърши успугата с хумата, вече даже си я получих. Имаме и подаръче за Дани   Hug Hug Много, много благодаря. Много отзивчиви мами сме се събрали тук  Peace

Значи като гледам, Дани мнгоо малко спи (два пъти на ден по час, час и нещо и през нощта 9 часа).

Жижин, сега да ти кажа за ядките - и аз като Хариела ги правя. Сега погледнах - имам просо, ечемик, овесени, 6-зърнести, киноа, елда. Всички ги варя малко във водичка и после прибавям намачкан или рендосан плод. Не ги накисвам предварително, макар че знам, че е хубаво. Дани обича всичко, с изключение на киноата, нещо много не я яде и май няма да му я предлагам вече.

За рибата гледам говорите - аз вече дадох на Дани пъстърва, но засега това е единствената риба, която съм давала. За съжаление не съм много постоянна с даването  Embarassed

Какво друго щях да пишаааа  newsm78 newsm78 newsm78

# 534
  • Кърджали
Така, да видя какво помня от прочетеното.
Трейси, аз честитила съм ти бременността. С Тази нет пауза не помня вече.
Кати заспива към 22 - 22:30 вечерта.Сутринта спи до към 8. Принципно съм и забелязала, че заспи ли по-късно, става по - рано от обикновено, а заспи ли по - рано, сякаш спи до по - късно. Шантава бебешка работа. Ако е шетала много по двора, наобяд като заспи към 13-14 няма събуждане, случвало се е да спи и до 17, тогава просто вече аз я будя. Но и често спи само по половин - един час наобяд, и като за инат и вечерта заспива тогава по - късно. Нощем се буди само, ако я дразнят зъбките.Нали при нея няма никакъв ред в зъбоникненето, от първите резци скочи направо на кътници. Не я кърмя от известно време, та поне за хранене не се буди.
За заниманията, тя си играе много сама. Ровичка играчките си, чете си книжки,  обича да взима това, което чете мама, добре че поне не къса, та моите книги са и любими. Нищо че нямат ни една картинка.
От ядките яде само овесени, ама тук е сложно с храненето. Принципно баба и все и дава нещо за пригризване, та после е кошмар да я нахрани човек. Други не съм и взимала, ама о ние  в къщи такива неща не ядем, та...
Риба яде, когато таткото вземе да я направи на скарата. Така е и захранена с риба, от нашата.
Май това бяха нещата, за които помня, че се обсъждаха.

Иначе моя милост сериозно захвана да се учи да кара кола. Засега на Краси му се изправят косите, ама имам лек напредък.

# 535
Само да вметна, че не е закон в държавните кухни да няма риба  Naughty. В нашата тук има риба веднъж седмично...но останалото е както е писала Жужу - пиле, пиле, и пак пиле  ooooh!. Какво да се прави - за толкова пари -толкова.

Ние май спим най-много (снощи и ние не сме спали с това пълнолуние..... #Crazy - между другото на всички ЛЪВОВЕ действа така и мъжо не спи и Теди не спи....) лягаме около 21:30 и спим до към 8-9 часа сутрин. После в 12:30 ляга и спи до 15:00. Така като гледам хъркаме май най-много  newsm78.

Ей, дано не забравя да направя снимки на Теди, че ако се забавя още малко ще закъснея ужасно  #2gunfire

# 536
Да ви кажа (без разбира се да искам да засегна някого или пък да ангажирам с мнението си) и аз не го разбирам това със спането в леглото на родителите. Даже мисля, че е доста порочна практика. Не знам, все си мисля, че детето трябва да се учи да зспива само, както и на това да бъде самостоятелно.. Но всеки си преценява докъде ще му стигнат нервите и силите по-натам като няма отърване.  Laughing

Сънчо, врещи врещи и пак вреши, а? Ще ме умориш  Joy Ами и Анди почти нон стоп си иска внимание. И тя като готвя ми се залепя за краката и е доста трудно да я отлепя. При нас проблемът е, че ни играчки признаваме, а и всичко й омръзва мнооого бързо. Та общо взето все трябва да има някой да се занимава с нея, дори и когато просто й се обикаля къщата  Laughing

ХАХА и аз снощи сънувах детски градини, ясли, кандидатстване и пр. защото от няколко дни съм само на тази вълна!  ooooh! hahaha Joy

Алегория, еми ето, явно за пореден път си доказваме, че все пак уеднаквени правила за всички държавни кухня НЯМА (а една майка в една тема доста се опита да ме убеди, че видиш ли навсякъде всичко било еднакво  ooooh! ) При нас пък редовно има и телешко и заек, въобще готвят страхотно, много вкусно и разнообразно, с изключение на следобедните закуски, които всеки ден са кисели с незабележимо количество истински плод.

За ядките забравих да добавя точно за плода - просто не мога да си представя по моите вкусови предпочитания да ям овесени или каквито и да е ядки с плод и за това не съм се сещала да предложа и на Анди..  Thinking

# 537
Ей ни и нас...
 За спането - откакто съм го радила спи от 20-7 часа, сутришен сън - 9-10, следобеден - 13-15 часа...варираме с минутите , но общо взето много си спи и не се буди с редки изключения..
За кухнята - частанат в Сф предлага риба веднъж седмично, но като цяло е супер-буламач, а в Ловеч - риба има един път седмично, манджи с кайма и пиле и т.н. Но е супер вкусно...доволна съм от ловешката кухня..
За цитрусите - като плод не ще портокал, но като фреш...на финала е едно дране...ама повече от един портокал дневно не давам ..
За момченцата - Дари не се лепва на татко си като си дойде, ами продължава да е лепнат за мен...иска внимание, да играем, да гладим, да танцуваме и въобще ...Ако ме види някой човек отстрани , просто ми е ясно какво ще си помисли...С моите 3467386 физиономии в минута, чупки тембъри...страшна работа...Скоро пробвах да направя варила баба кашичка на едно друго дете почти колкото Дари но много по-развито...Врътнах му 3 физиономии и той така странно ме изгледа, че чак се засрамих  Embarassed
За ядките - днес следобед му направих овесени с кисело мляко и малко слако от вишни...но след 3-тата лъжица ми отказа...Така е с нишестето, тиквата и пр...Само филии му дай...
За детските градини - като съм го регистрирала не ми остава нищо друго освен да чакам септември...така ли е или не...ча там ти трябват 3 висши да ги разбереш...

Впрочем, скоро е Хелоуин - празник, който никога в живота си не съм празнувала, но все пак мислите ли да премените малчуганите за 1-2 снимчици...

Последна редакция: чт, 21 окт 2010, 21:18 от ivu6a

# 538
  • София
Оффф ние сме от лудите дето спят заедно с него, ама той по 100 пъти се буди за цица на нощ. Върна го в неговото легло 5 пъти и на 6 тия и аз съм заспала... А понякога пък ме усеща, че го връщам и директно завърта дупето и се изправя с рев в неговото легло... Накрая ще си купим по-голямо легло ми се струва, че нещо изчисленията за прилепяне на неговото до нашето не ми излизат...

За пореден път се чудя как точно е оцелял човешкия род. Преди малко не му дадох да събори на главата си един куп неща и започна един рев с писъци. Врътнах го да ходи към стаята, а пък той зави към стената в коридора директно и с все сила нарочно си наблъска главата, в резултат на челния сблъсък с панела седна назад, пищейки и се захласна. Друг път след малко се отпецва, ама сега не и не. Та духах в лицето, та тупах гръбче, бе квото се сетих докато го гледах как става лилав и накрая го грабнах, а той не стига че въздух няма ами пробва и да си метне главата назад да се тръшне. Добре, че си пое въздух накрая, че обмислях и обръщане надолу с главата... След цялата тая тирада посука и заспа май 2 часа преди нормалното си време. Кой знае какво ме чака довечера...

За цитрусите - любител е  на портокалите и фрешовете от тях, ама не прекалявам, че му идва енергия за 10 човека и няма укротване.

Ние сме на ОЗИ кухня и сега като позастудя започнаха и риба по 1 път седмично да предлагат. Ама тая кухня май предимно мен изхранва. Боби само опитва в случай, че мирише добре. Тиква не можах да го накарам и да пробва дори. Тия дни някакви зъби го мъчат и кара  на солети, хлебни корички, бисквити и сухари с кърма.

Наоплаках ви се. Имах намерение да пиша други неща, ама нещо се постресирах май и аз...

Да не забравите да качите снимка за колажа. Чакам до края на месеца Wink

# 539
Силви - хич не е смешно миличка, извинявай, но се смях с глас (до мястото със захласването де). Явно беснотията ходи по всички! Лоша работа ей......

Аз също  не съм фен на спането с дете, но се хващам, че на там съм тръгнала. Всяка вечер си спи в леглото, но като стане рано го вземам при мен и така поспива още около 1 час. Иначе трябва да ставам в 7...което е немислимо за моя милост  Rolling Eyes.

Ивушке, кога беше Хелоуин...добра идея е да ги спретнем.

А някой прочете ли книгата Стъклен дом? Чудя се да си я взема ли?

Общи условия

Активация на акаунт