Щастливи НОЕМВРИЙСКИ бебета, ритат още в коремите

• 23 834
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
  • в гората
 Добро утро!
 Прочетох за много странни изисквания по болниците, като например това, че не можело да се носят гащи  newsm78, значи превръзка може, а гащи - не.Само не мога да разбера къде е логиката.
 По повод епилирането - би било супер да се подготвите сами, те дори се радват, като отидете почистени.За съжаление това не винаги е възможно, особено при естествено раждане.
 А клизмата изобщо не е страшна, аз не мога да си я правя сама обаче  Embarassed.

Още нещо щях да споделям, но какво ли беше  newsm78 ...

# 106
На 1-вото си раждане така се разкъсах отдолу,че доста ме закърпиха.Не ми даваха да си слагам гащи,а да стискам някакъв лигнин между краката си.Аз обаче обувах гащите,слагах превръзката и заминавах.Дааа...обаче заради превръзките,обилното кървене и спарването(нощни копринени превръзки) ми се разшиха 2 шева и няма такава болка.Умирах!!!След това вкъщи бяха едни фрикции и процедури,за да зарасна отдолу. И факт-където ме е шил лекаря изобщо не личи,а там където съм се разшила ми стои белег.А относно клизмата-в деня преди раждането си поставих вечерта свещичка вкъщи(може и 2 да са били,нямам спомен),а преди самото раждане санитарката ми прави,но всички вече беше изпразнено и нямах проблеми  Peace

# 107
Добро утроооо!
Да ви се похваля- моя приятелка от октомврийки тази нощ е родила момченцееее- така ми е хубаво, все едно аз съм родила.. Ама тихо, в темата им още не знаят. smile3505

Ох, голям кеф!!! Heart Eyes

# 108
  • София
Снощи зъбчетата ми разказаха играта  Cry. От 2-3 седмици имам тъпи болки, които са най-вероятно от венците. Зъболекарката каза, че видимо нищо не вижда. Ама снимка сега няма да правим, по-нататък.

Миньон, благодаря за кафенцето   bouquet. Най-сетне да ти издадат направлението за хоспитализация. В крайна сметка, питай в здравната каса за твоя въпрос.

daryl hana, честит младеж на приятелката ти   ylinfant! Да им е жив и здрав, кротичък и лъчезарен! На мама бързо възстановяване  Peace.

# 109

Миньон, благодаря за кафенцето   bouquet. Най-сетне да ти издадат направлението за хоспитализация. В крайна сметка, питай в здравната каса за твоя въпрос.

Точно това направих рано сутринта и хората любезно ми обясниха, че след като съм здравно осигурена, не могат да ми откажат обменната карта. Моята ЛЛ би могла, при добра воля от нейна страна, да ми я издаде директно, но понеже тази добра воля определено й липсва, ще ми издаде направление за гинеколог, който да ми издаде обменната карта. Толкоз по въпроса - ако някой има същия проблем, да знае, че така може да действа "по устав". Аз ще докладвам после как е минала сложната процедура по набиране на документи за раждане  #Cussing out, а за декември си записвам да си сменя личния лекар.

Мамо МиМи
, във въпросните "копринени" превръзки няма нищо копринено. Чист найлон са си, а найлонът спарва. Аз такова нещо в контакт с кожата си не изтрайвам. Не мисля, че с нормалните целулозени превръзки (също толкова погрешно наричани "памучни") ще има някакъв проблем.

Дарил Хана
, чудесна новина, да им е жив и здрав младежа! Мене пък тази седмица ме зарадваха близки и приятели с новините за 2 новородени момиченца. Сега ще пазарувам малко за девойки - кеф!  Grinning

# 110
Добро утро момичета!

много сте активни, особено  в късните часове..И аз като дидка рано рано съм готова за лягане.. в десет вече сладко си спяхме с Ния, лошото е че кашлицата и все повече се засилва. Вчера в аптеката установих, че сиропа за кашлица Флудитек за деца вече не се предлагал..аз и взех за възрастни, че досега винаги ни е помагам много. майките с големи дечица да дават идея с какво друго да я борим тая кашлица.

Относно епилирането, аз предният път се бях опитала да се избръсна, но явно неуспешно, защото като отидох в Шейново и извадиха една от онези стари самобръсначки- метални топната в спирт и на бързо ме дооформиха  Mr. Green Mr. Green Стори ми се ужасно, но сега на фона на цялото изживяване мисля, че не е голяма драма.

А относно колата- малко се притеснявам от контракции и последният път я отказах за триъгълника.

Живо и здраво да е новороденото бебче и бързо възстановяване на майчето!
 smile3525

успех на Миньон с направлението...страхотия сме ей, защо да бъде лесно като може да е трудно.

# 111
А знаете ли,че забравих да питам нещо.Като си дам болничния на работодателя,трябва ли да дам и документ от банка за банковата ми сметка,за да ми превеждат парите?  newsm78 Общо взето уж съм минавала тази процедура,а ми е такъв хаос в главата  Crazy И още един глупав въпрос-какво е обменна карта?Аз защо нямам?  Rolling Eyes

# 112
  • София
Миньон, без проблем вече да ти издадат направление  Hug. Добре си го замислила за смяна на лекарката.
Да са живи и здрави, чаровни и госпожичките на твоите приятели  newsm56!

poli25, за упорита кашлица са ни изписвали "Вентолин" (предимно преди лягане), но питай вашата педиатърка. Иначе, кашлицата отминава бавно, предполагам знаеш. Бързо да се оправя госпожичката  Hug.

Мама МиМи, ако досега си ползвала болничен и НОИ са ти го превеждали по банков път, няма нужда от банкова сметка. Ако ли не, питай счетоводителката ви как стои въпроса, за да предоставиш банкова сметка на НОИ.
В обмената карта, мисля, че се отбелязва състоянието ти през цялата бременност  Thinking.

# 113
При мен пък предишният път искаха 1-2 пакета лигнин за болницата . Аз отидох с един и с памучни превръзки , но превръзките толкова ме дразниха , че пробвах веднъж и не се получи , та си носих лигнина . Но си бях с гащи през цялото време , даже и веднага след раждането , доколкото си спомням . Обаче ми е много интересно как става това упражнение да ходиш с превръзка и без гащи  newsm78 Wink
С епилирането предишният път се бях справила успешно , но ми отне доста време . А на кола маска откакто съм бременна не съм ходила , защото знам , че трябва да се избягва нагряването в тазовата област , справям се със самобръсначката . Но вероятно малко преди термина ще ида , ако всичко върви по план .
За болничния - аз само давам документа на работодателя , а счетоводителката после подава информацията за банковата сметка и придвижва нещата .

# 114
Този ми е 1-вия болничен,досега бях в платен отпуск ( 5 месеца). Тонивил,на теб явно ти превеждат заплатата по банков път.При мен обаче е на ръка.

# 115
  • 42.016399,23.101179
Мама МиМи на мен въпреки че винаги заплатата ми е била по банков път, миналата година от НОИ си търсиха документ от банката за номера на банковата сметка. В смисъл счетоводителката много добре ми я знаеше, но те си търсят специален документ подпечатен от съответната банка. Най-добре звънни и поразпитай в работата. newsm78

# 116
Добро утро  Hug

Мамета, ако наистина по будуването може да се определи дали раждането наближава, определено моят бебо не бърза  Joy спя по 8+ часа като пън и дори до тоалетната не ходя  Shocked. Марси, и на мен ми остават почти 2 пълни месеца, ще си правим компания накрая  Laughing
Терминаторето беше подхванала темата с фигурата. И на мен ми е тъжно, че сигурно няма вече да изглеждам както преди бебо, но пък се успокоявам, че може и да се харесвам повече  Crazy не се знае... А пък на моя мъж не знам какво му става, от 2 дни само повтаря колко съм красива като бременна  Joy  обаче картата за фитнес няма да чака до Св. Валентин, след Нова година още ще ме е подбрал с него да тренираме  Laughing
Аз щях да се хваля, ама няма за какво. Бях на интервю за преводач към една агенция, обаче те не искали човек на хонорар, а някой за постоянно в офиса им. Написаха на CV-то ми с ГОЛЕМИ букви БРЕМЕННА  Laughing толкова ми стана смешно  hahaha . Явно ще трябва да изчакам раждането и тогава да търся отново. Много искам да се занимавам в това професионално  Crazy
Ииии ... да се похваля все пак, че вчера купих първите неща за моя топчо  Heart Eyes - 4 бодита с дълго ръкавче и предно закопчаване. Много съм доволна  Party 2 от тях взех от Зара (бяха на очудващо нормална цена  Thinking), Другите 2 са на Дисни и ги взех от Карфур. Взех и бархетни и тензухени пеленки пак от там. И видях едни непромокаеми облекла за бебешко матраче (не знам дали точно така се казват) с ластик. Вие имате ли такива? Струва ми се удобно решение, но аз не взех, защото ще купуваме креватче днес или утре и не сме решили още какаъв размер  Laughing

Между другото относно личните лекари и ЗК, имам предположение защо на Миньон й се правят на интересни. В момента поликлиниките и болниците нямат 1 стотинка от ЗК, а може и да не получат скоро. Фирмите, които снабдяват болниците и поликлиниките с консумативи и лекарства не са си получавали плащанията от 2-3 месеца. Положението в здравеопазването ни в момента е доста сериозно и си мисля, че може би ЛЛ на Миньон просто няма от нужните направления в наличност  Thinking не че е оправдано да я реже така, но това е друга тема.

Не се сещам за друго в момента, до после   bouquet

# 117
Този ми е 1-вия болничен,досега бях в платен отпуск ( 5 месеца). Тонивил,на теб явно ти превеждат заплатата по банков път.При мен обаче е на ръка.

В банката за 1 мин ще ти издадат декларацията за банковата ти сметка , даваш я на счетито и тя я предава заедно с болничния в НОИ , няма смисъл да губиш време.

# 118

В банката за 1 мин ще ти издадат декларацията за банковата ти сметка , даваш я на счетито и тя я предава заедно с болничния в НОИ , няма смисъл да губиш време.

Не ти трябва документ от банка, щом вече имаш открита сметка. Попълваш тази бланка, предаваш я на счетоводителя си заедно с болничния и от там нататък те се оправят.

# 119

Не ти трябва документ от банка, щом вече имаш открита сметка. Попълваш тази бланка, предаваш я на счетоводителя си заедно с болничния и от там нататък те се оправят.

Трябва, трябва документ от банката. От НОИ го изискват, щом до сега не са и изплащани болнични. Декларацията също се попълва, но си държат и на документа от банката. Идеята е, че в тая декларация примерно счетоводителката може да подправи сметката и да даде примерно нейната. А те в банката си знаят за какво става въпрос, само им казваш, че искаш документ за НОИ и те ти го дават. Това се прави само първия път когато ползваш болничен, после само болничния лист се носи в работата.

Общи условия

Активация на акаунт