Юли 2006 - 96

• 31 975
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Eli-милото Юле,как я закъсахте значи!Опитай от народните рецепти за кашлица,може пък да помогнат.И Влади нещо започна да понакашля,давам Хустагил засега.

Арлина-толкова ми е мъчно за сестра ти Sad,милото момиче.И такова хубаво детенце има,да не се предава,да се бори там,та и вие с нея!

Нанни-горките стари хора,за вашето бабе няма ли някой хубав частен дом?Гледала съм случайно някакви оферти в интернет,не бяха кой знае колко големи сумите,няколко роднини да си направите "партия"..ама вие си знаете де.

Вчера какъв кошмар изшивях с Влади..нали постоянно си гризе ноктите и кожичките и всеки път само му правим забележка и му махаме ръцете.Ама без никакъв ефект,та купих и го намазах с Даум-Ексол.И като си облиза пръстите това дете и като взе да квичи,да се блъска в мебелите,да си удря ръчичките наляво-надясно,абе ужас!Крещи,рита,вика-люти ми,беше като наркоман в абстиненция направо!!Не знам как издържахме снощи,но днес е много по-добре,буквално за един ден разбра каква е идеята и днес цял ден не сме го видели да си ги слага в устата.

Пиги-аз не разбрах,защо изобщо се е наложило да се оперираш,някакво износване ли има или възпаление?Дано ти подействат успокоителните.
Мен още ме боли гърба зверски,та май ще се подложа на мезотерапия,видяло се е че хич ме няма в свалянето на килограми.

Ивка-
радвам се,че си по-добре!

Рени-браво на Гали!

# 256
  • София
ивка, не си сама  Hug. И аз съм от неделя зле - първо ме заболя гърлото, после попремина, но имам хрема вече трети ден, сутринта се събудих с пресъхнала уста, защото носът ми се беше запушил. Не мога да пия кой знае какво - смуча прополки, взимах осцилококцинум, цетебе, сега парацетамол и така. Обаче освен всичко друго си ходя на работа, защото от четиримата мои хора имам 2 отсъстващи, ако залипсвам и аз, ще е малко тъпо. Клатушкам се с големия корем и запушения нос едвам-едвам и чакам да дойде събота  Rolling Eyes. В понеделник и вторник смятам да отсъствам и аз, хем съм на гинеколог, хем да се осеферя малко...

Деси, грижи се за себе си и си дай почивка, тя работата няма да свърши, знаеш  Hug

Арлина,  Hug, не знам какво да кажа, но дано намери сили да се бори сестра ти.

Ели, милото дете  Hug. За вентолина Деси беше писала, имаше нещо, че на детските дробчета не действа по същия начин като на възрастните, но не мога да го обясня научно, дано тя се включи.

Дидито, ние с Даум-Ексол се отбихме от раз, мисля, че ще проработи, въпреки първоначалния ефект.

Нани, много е тъжно това, което си написала  Sad.

НАН, съболезнования за дядо ти  Hug

# 257
Дидито, незнам какъв е дома, не съм питала. Знам само, че плащат към 500лв на месец.
Рени, браво и на Денис - цокльото. Grinning

Малее, този Влади...ама сте го надхитрили де.
И аз скоро мисля да приложа Даум-Ексола на Кико.
По цели нощи вика "цицаааа", няма наспиване ви казвам. Само да оздравее...

# 258
  • София
Нанни-пишеше,че не се препоръчва за отбиване при кърмещи.Но пък аз го отбих на 2год.4м.с намазване с оцет,не съм предполагала,че ще има толкова бърз ефект.Иначе и аз дотогава се бях измъчила,по 5 пъти се събуждаше да си цока ей така.

Бетта-ти няма ли да излизаш в отпуск?

# 259
 ShockedНяма бронхит.одеве към 17 часа вдигна 39,5 градуса,побъркахме се,веднага при Миленков,поне си го знам че винаги изписва по-силен АБ и е винаги прав,човека като я прегледа каза-няма бронхит,изнесе ни една лекция,продължава ни АБа щом сме си го почнали,и от вчера се оказаха прави изследванията в Токуда,има си вирус,отгоре на това ларингит(възпалено гърлото) и от там е правила задуха и има Т ,а кашлицата също е от това + сиропите които давам за отхрачване.спря вентолина,спря сиропа амбрекс ,то се побърка да кашля.Би и една инджекция и досега не е кашляла.Каза че е и + алергия.Остави ни ериуса. И сега сме на една схема за Т да редувам нурофен,панадол,и хексалгин при нужда,но като одеве 39,5 да не става.,и Аб си продължавам.Няма бронхит поне чак ми се смешно ooooh! ooooh! ooooh! Rolling Eyes ooooh! ooooh! ooooh! Whistling Whistling Whistling Whistling

# 260
  • някъде
Нан, съжалявам за загубата ти! Praynig
Нанни, бързо да се оправя дребното  Hug много лошо това за баба ти Tired
Ели и аз вече в чудо се видях с тези кашлици, дано бързо се оправи Юлето, че Алекс 1 месец кашля и си седи вкъщи. Днес го водих пак на лекар и уж вече е добре- няма вече хрипове.....иначе и той пи 10дни проспан, после 10 дни вентолин сироп и солволан, след това 10дни антибиотик и така....сега пие бронхо-ваксом и димекс ooooh! и да продължаваме със Зиртека докато падне сняг /или докато свърши снега-не запомних добре/ Crazy
Дидито и аз мажех на Алекс ноктите като беше по-малък и ги гризеше, но нямаше голям ефект- той ги изтриваше от някъде и после пак ги лапаше- в началото му горчеше, но после сикваше....сега ги чопли и ги къса, не съм рязала нокти от незнам колко време ooooh!

това открих за вентолина 
-разширява бронхите,отпуска стените им,като засметка на това "кара" сърцето да увеличи ритъма си,за да достави повече кръв(кислород).Учестен сърдечен ритъм.
-Вентолин е е лекарство което се използва само в случаи на бронхоспазъм.За предпочитане е да се използва под формата на инхалации (ако детето е достатъчно голямо),защото попада директно в белия дроб.Когато се използва под формата на сироп има изключително вредно действие.Предизвиква тремор на крайниците и превъзбужда децата.Използвайте го само при нужда.

може ли някой да ми каже от автогарата в софия до летището може ли да се иде с нещо или само с такси?

# 261
Didi, пряк транспорт до летището май няма, поне до колкото ни е известно. Едно, че правят ремонт от Централна автогара до Лъвов мост и второ, че правят ремонт на бул. Брюксел - естакадата м/у Младост и Аерогарата. Единственият вариант май остава таксито, но не ти мърдат поне 8лв. и то ако таксито е 1280 или 2121. А и зависи откъде те прекара, най-добре е през Сточна гара, Подуяне, кв. Хр. Ботев, аерогарата.

# 262
  • През девет земи в десета
Диди не съм много сигурна,че все още е така,но преди от Автогарата до Орлов мост или Плиска се хващаше автобус №213 и оттам автобус №84 PeaceС такси става,но тези дето висят там са ми съмнителни,трябва да внимаваш с тарифите,да не ви излезе превоза златен Peace

Ели в общи линии сиропа Вентолин е вреден не само заради тремора на крайниците  и превъзбуждането,а защото наистина ускорява доста сърдечната дейност,много повече отколкото инхалаторната форма + факта,че при децата не се наблюдава желания ефект и е абсолютно безполезно да се пие.Въпреки,че във вашия случай би следвало да спрат муколитиците(отхрачващите сиропи),а не Вентолина,който успокоява кашлицата.А ти видя ли каква инжекция сложиха на Юл,да не е Урбазон щом толкова бързо е успокоило кашлицата newsm78  Ако е така,а инфекцията наистина е вирусна .......... ooooh! оставам безмълвна.
На Цвети лекарката работи в бившата правителствена болница Лозенец,не посмях да ти я предложа, защото Токуда.............все пак е голямо име Laughing ,но ако решиш да водиш Юл на лекар в София и ако имаш желание, ще ти дам координати Peace Аз в интерес на истината, май почти не съм се възползвала от услугите ѝ,освен когато детето правеше пристъпи на кашлица,но съм убедена в професионализма ѝ.

Диди,има ли Алекс доказана алергия,как така антихистаминови препарати толкова дълго,предписват ги все едно са бонбонки,за щяло и не щяло, Зиртек,Ксизал,Ериус,Кларитин, всяко второ дете пие абсолютно без контрол лекарства,които никак не са безобидни.

Важно !
Химически медикаменти трябва да се вземат само тогава, когато оплакванията са значителни. За по-дълго време медикаментите трябва да бъдат вземани само под лекарски контрол.

И друго щях да пиша,но ми изхвръкна от главата,потресена съм от количествата лекарства,които се изписват на децата и то с лека ръка ooooh! Не подкрепям и това съвсем да не се пият лекраства,понякога са жизнено необходими,но трябва да бъдат правилните.

# 263
Пиги,той спря и сиропите за отхрачване,писала съм че кашлицата и е  и от това(+ сиропите като пие и има кашлица,отделно )  сега си пие АБ и витамини,сироп димекс и ериус вечер.Май май и би урбазин,толкова бързо какво друго ще е,незнам,но си има и алергия(от снощи не кашля),аз веднага махнах килима,направих едно чистене,е сложа ли килима и почваме и двете,вече няма да го слагам.Пък и вирусно е със зачервено гърло.Абе ще се оправи,поне не е на гърдите нещо  ooooh!#Crazy

Пиги,гледам че питаш и Диди,и на нас ни изписа ериуса 7-8 дни,и каза:Ако след 20 ,30 дни или месец,повтори това задушаване да почвам ериуса и да го спра на 1 юни. newsm78 Flutter Whistlingза да не стане хронично едва ли не,или незнам защо но си го обяснявам с това че веднага спря кашлицата и си диша,имаме и алергия май newsm78

За вентолина разбрах,даже го видях ефекта,щеше да и изкочи сърцето вечерта,отделно че имаше Т и полудяхме,не бяхме спали 2 нощи вече и снощи след тази инджекция се наспахме направо ooooh!

Мъжа беше взел един лаптоп да го видим,че ни го продават хевтинко,ама днес го връща Crossing Arms,то снощи като приспах Юл и не му обърнах внимание (на мъжа) седим"пиим уиски" и той кво гледа незнам, аз на лаптопа му изтощих батерията  Mr. Green Laughing Сега го връща  :mrgreen

Пиги замисли се за книга  Crossing Arms Crossing Arms  Иначе мерси за предложението за лекар.То и моя мъж ги познава повечето светила ,ама не искаше със познати, че то понякога с    връзки също не е работа newsm78
  Нан ,аз на този лекар пратих ли ти телефон, че съм забравила?Какво реши.То той нищо не може да направи освен да провери дали могат да го лекуват там, но пак е нещо.Иначе парите са големия проблем. #2gunfire #2gunfire

Нан,и кой друг беше писал...за течения разни,следете се навреме,че лошо,здравето е най-важно.Аз след прегледите в Токуда съм ОК със всичко  Praynig сега ще видим профилактично пак този месец началото имам час.

Ох стига за нас.
 Хайде бай

# 264
  • София
Ели, бързо оздравяване на Юлчето  Hug
Ти в Токуда при кой генеколог ходи?

# 265
Д-р Карагьозов Peace

Юл е добре вече няма Т,по- малко кашля Crazy Whistling ooooh!

Баба ми нали гледа 3 кози,та ходят веднъж в месеца да ги пасат,редуват се,и вчера била тя с още една баба.Надупили се да берат гъби,донесла една торба гъби,набрала шипки една торба и изгубили 16 кози.Снощи до 9 търсили,днес от 6 сутринта търсят кози,цялото село.Сега ми се обади майка, че ги намерили.Отишла нашта гъби да бере.Ама е било рев,другата баба цяла нощ ревала,то и нашата ще да е,ама добре че ги намерили ooooh! Mr. Green Laughing Смяхме се с майка,кози ли пасат гъби ли берат newsm78 ooooh!

# 266
Ух Ели,ще ме умориш  Joy Joy

# 267
 Hug Последните дни не успях да пиша, но моята най-добра приятелка си беше в Смолян и почти нямах време. Ех, къв кеф беше, излизахме семейно, по-женски, с децата... Направо се родих.  Laughing

НАН, съболезнования за дядо ти.  Hug

Ели, и аз се смях с тия кози.  Laughing Дано Юлия бързо се оправи, аз реших, че човек трябва да се довери на един лекар. Лошото е, че не навсякъде има добри.

Арлина, и аз ще стискам палци за сестричката ти! Дано има някаква промяна!

Ивка, браво, че се подобряваш.

Ронка, има ли още стачки при вас? Гледах някакви новини преди 2-3 дни, доста време отделиха за стачките при вас. Явно е сериозно. То и тук има стачки, сега студентите, преди тях научните работници... преди това май и други имаше. Но нямаше последствия.

Пиги, дано не се стигне до операция, ужасни са подобни травми по краката.

Като се събуди Коки заминаваме на вилата, това ми е последния уикенд в майчинство, от понеделник се връщам на работа.

# 268
Здаравейте момичета!

Обръщам се с молба към момичетата от Варна, ако имат възможност и желание да помогнат на моя съгражданка, като дарят кръв. Момичето е в много критично състояние Sad
В тази тема пише за какво по-точно става въпрос:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=534959.0

# 269
  • somewhere over the rainbow
Ели, нищо не ми даде ти. Ама то кво, нали дадох епикризата, само да провери дали може, колко пари и това е. Аз ще си правя сметка после.

Да бе, Пиг, и аз много се чудя като кажат тук "Изписаха Зиртек", "Пием Ериус профилактично" newsm78 Как така се изписват и пият тези сериозни лекарства без доказана алергия?! А и дори да се докаже такава, те не я лекуват, а само облекчават симптомите.  Ама не се обаждам де  Laughing, всеки си знае Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт