СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 40 604
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Фъстъчка, според мен не е рано. Провери си за конкретната ясла. На мен в една ясла ми казаха, че нямало смисъл да подавам, защото имали много молби подадени още, когато децата са били на по 2-3 месеца.
Аз не съм сигурна, че имат право, но е факт.

# 241
Какво става с блога на общината? Още няма коментари, а моя въпрос трети ден чака одобрение... Виждам нещо гнило  newsm78

# 242
Емчи как, ти да не би да очакваш да постнат неудобни въпроси Simple Smile

# 243
  • София
Чакаме за новата градина в Люлин 10, дето трябваше да е готова юни Tired Някой има ли инфо по въпроса?

При записване на дете от работата само бележка, че се работи на трудов договор ли трябва? Има ли значение по кой член е и какво е работното време? Конкретно става въпрос за 5 цели дни месечно и чл. 114 от КТ. Понеже така и така си гледам детето, това ми е реалната работа - с плаващо раб. време и осигуровки на прилична сума. Досега мъжът ми ме водеше в неговата фирма, но щом вече имам "истински" работодател, предпочитам да спестим осигуровките, които семейството плаща заради пустите точки за ДГ. Обаче не смея, за да не стане проблем  newsm78

# 244
  • София
Simantro, мисля, че няма изисквания за посочване на чл., и работно време в служебните бележки.

За градината в Надежда се чуват само слухове. Днес една приятелка ми каза, че щяла да е ОДЗ, евентуално номер 170.
Общинарки казвали, че градината била празна и нямало пари. Та не се знаело кога ще я пуснат.

# 245
В блога на общината са публикувани отговорите на Савина. Не че има нещо ново или нешо конкретно... А и все повече противоречия намирам в различните им изказвания. Нещата се поднасят както им е изгодно и всеки се оправдава с дру... И не само за градините.

На мен вече ми писна  #Cussing out #2gunfire

# 246
Здравейте, аз досега не съм писала в темата, но реших да се включа.
За градината в Надежда... пред самата работна площадка има табела че ще е ОДЗ, мисля че срока беше тази година 11 месец. Дано да я отворят скоро, че и аз се надявам за там.

# 247
Момичета писах до Исодг и ги попитах има ли максимална бройка на децата в група. Отговориха ми да видя в нормативните документи, но аз не намери нищо. Някой има ли информация?
И друго да попитам законно ли е деца набор 2008 да са в първа група с деца 2007(съмнявам се да са родени януари,но не съм сигурна)
Благодаря

# 248
  • София
bsj, за 1вото мисля, че Саня беше пускала нещо.
За 2рото, ако са родени януари 2008ма могат да кандидатстват с 2007ми набор.

При моя син стана голям сакатлък. Приеха го в 82ро ОДЗ в Обеля 2. Естествено изтриха всички останали градини.
Живея в началото на Надежда, пътят до яслата ще е около 1/2 час с трамвай в едната посока. Вярно, че до 2012та ще пуснат метро.
Най-вероятно няма да го запиша, за другото класиране ще има поне едно своб. място там.
И да се надявам на новата градина в Надежда.

# 249
Цитат
--------------------------------------------------------------------------------

natali_2008 успокой се, моят съвет е да не тръгваш с рогата напред, тъй като детето ти ще прекарва там по-голяма част от времето си, по-добре и за теб и за детето е, да не влизаш в конфликти или пререкания. В детската градина на моето дете забелязвам, че колкото и да са начумерени, като подходя с усмивка, ми отговарят по същия начин. Не се нервирай, въпросът е да приемат детето и лесно да се адаптира после, за което най-голям принос ще има персонала.
Здравейте мами!
Докато се наканя да пиша както обещах вие изписахте толкова много страници от новата тема,дано спомняте за случая.
Първо да кажа че никога не подхождам с рогата напред,но винаги търся правата си.Спечелихме битката,сега детето посещава новата градина и сме много доволни,а детето се чувства прекрасно там.
Моят извод ,който направих в нашия случай,че всичко зависи от директорите на детските заведения.
Така че моят съвет е да търсите правата си,грешки стават винаги,настоявайте,пожелавам и на вас успех и нека децата ви имат най-доброто.   bouquet

# 250
bsj, за 1вото мисля, че Саня беше пускала нещо.
За 2рото, ако са родени януари 2008ма могат да кандидатстват с 2007ми набор.

При моя син стана голям сакатлък. Приеха го в 82ро ОДЗ в Обеля 2. Естествено изтриха всички останали градини.
Живея в началото на Надежда, пътят до яслата ще е около 1/2 час с трамвай в едната посока. Вярно, че до 2012та ще пуснат метро.
Най-вероятно няма да го запиша, за другото класиране ще има поне едно своб. място там.
И да се надявам на новата градина в Надежда.
Запиши го детето.  При всички положения си си изгубила точките за съответното място и другите кандидатури са изтрити. Така че, нищо не губиш да запишеш и да кандидатстваш наново. С автобус 150 в посока Надежда-Обеля рано сутринта се стига бързо. Градината е хубава, директорката - не съвсем, педагозите - зависи на коя попадне.

# 251
  • София
storm76, помня, че ти беше писала за градината.
Не знам до кога ще издържа на темпото. И аз чух от приятелка, че директорката била "лоша" Simple Smile
Малко не съжалявам за другите кандидатури, защото входящите му номера бяха супер големи.
От една страна пътя, от друга страна не знам как ще е с болестите. До сега не е боледувал, като изключа 1-2 хреми, лекарства не е пил, освен витамини, АБ пък изобщо.
Ако не го запиша дали ще загубя 3т? Ако не го запиша може да има шанс за някое дете, което живее в района.

Новата градина в Надежда-1 е г/д близо до у-щето на дъщеря ми. Но пък шанса за прием... Simple Smile И като гледам какъв му е късмета на моя син с входящите номера Simple Smile
Смятах, че ще е чудесно да го приемат. Даже мислех за градините в околните села. Ама пусто само с градски транспорт трябва да се оправям.

# 252
  • София
Не, имаше места само за тази градина, пускаха последните седмици и тя беше 1во желание. Както и да е.

# 253
  • sf
Здравейте, не съм писала,но ви следя.
Преместих синът си от ОДЗ в ЦДГ,което има новопостроено крило и той ще бъде там 1ва група. Проблемът е,че още чакат акт 16,който уж трябваше да получат най-късно в средата на октомври.  Rolling Eyes времето си минава, групите не тръгват, у дома вече е лудница, мъж ми само ми мрънка,защото аз поисках да го преместим там, а той не се знае въобще кога ще тръгне на градина  ooooh!
само си се оплаквам , но мерси,че ме прочетохте

# 254
storm76, помня, че ти беше писала за градината.
Не знам до кога ще издържа на темпото. И аз чух от приятелка, че директорката била "лоша" Simple Smile
Малко не съжалявам за другите кандидатури, защото входящите му номера бяха супер големи.
От една страна пътя, от друга страна не знам как ще е с болестите. До сега не е боледувал, като изключа 1-2 хреми, лекарства не е пил, освен витамини, АБ пък изобщо.
Ако не го запиша дали ще загубя 3т? Ако не го запиша може да има шанс за някое дете, което живее в района.

Новата градина в Надежда-1 е г/д близо до у-щето на дъщеря ми. Но пък шанса за прием... Simple Smile И като гледам какъв му е късмета на моя син с входящите номера Simple Smile
Смятах, че ще е чудесно да го приемат. Даже мислех за градините в околните села. Ама пусто само с градски транспорт трябва да се оправям.
Е, то нямаш гаранция, че ако детето ти го приемат в градината в Надежда или която и да било друга, пак няма да боледува.
По въпроса за точките : не си спомням точно, как стоеше въпроса, но мисля, че трите точки се ползват само веднъж /поправете ме , ако герша/. Със сигурност ги губиш, ако запишеш детето. Незнам обаче как стои въпроса ако е класирано и не записано. По логиката на безумнита правила на ИСОДГ, пак следва да бъдат загубени.

Общи условия

Активация на акаунт