СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 40 686
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
Ама в този случай почти няма значение, дали зам.кмет по образованието е Фандъкова, Минчева или Ангеличин- те очевидно се сменят- но пък директорки, инспектори и т.н. в общината си стоят и освен солиден отпор за всякакъв вид гласност друго от тях няма- хората са си се окопали в канцелариите и няма мърдане от там и няма грам промяна на статуквото.
Единственото нещо, което трябва да се промени като начало разбира се е прозрачността- кандидатстваш, приемат те- ок- пише Иванчо Иванов с номер еди кой си в системата приет на 3.5.2010 и така всички- не мога да разбера що за потайност е тези дето чакат на опашките да им стоят имената с години по списъците на неприетите, пък баш тез които са вътре не може... Нито искам ЕГН, ни местоживеене, даже 3 имена ми не трябват, ама като видя, че Петко Петков се е пръкнал в групата от вчера и ще ходя да питам, кой аджеба депутат го вкара!
За Ангеличнин конкретно- грам не знае къде се намира в тази ситуация- ни има някакво образование свързано с проблема, ни деца си има, ни знае за какво му се говори, а съвети получава от същите онези в канцелариите, така че за лично мнение и компетентна намеса моля не го чакайте. Иначе не мога да коментирам личните му качества, но за тази работа определено не не подходящ.
От тримата изброени само Фандъкова имаше някаква концепция и разбиране за нещата- системата се появи по нейно време и тя супер наивно вярваше че ще работи- в разговор с нея ми е казвала "Борисов ми каза- никой не иска гласност, Фандъкова, не ги слушай какво пишат по вестниците и говорят по телевизията" ама тя наистина си вярваше, че тази система може да се доусъвършенства и въпреки фалстарта нещата да тръгнат в правилната посока. Ама вместо хора на място след нея само такива дето мажат се появяват...

# 286
  • София
Саня, Ели, благодаря за усилията.

Чудно кой ще прави класирането другата година.
Обратната връзка според мен също ще е слабо звено.

Вместо системата да върви напред, леко по-леко затъва. Да не би това да е целта?
Още в началото не тръгна както трябва. Т.е. има доста неработещи и недоизпипани неща, неработещи и т.н. Обратната връзка е най-малкият им проблем.
Или на принцип "щом нещо работи...", без значение как работи.
Но пък Сирма не са виновни. СО добре са им вързали ръцете.

# 287
Малко извън темата, но не мога да се въздържа, защото е по повод кадрите на СО.

Чета днес (от 3 седмици за сефте) вестник (вчерашен) и попадам на интервю със зам. кмета на София, Мария Бояджийска. Не я познавам. Изглежда ми симпатична.

Цитат от интервюто: "ЕК имаше забележки за финансово-икономическите анализи и анализа на разходите и ползите, които вече са отстранени."

Все си мисля че финансово-икономически анализ и анализ на разходите и ползите са едно и също нещо, но явно съм в объркване. Или ме крепи надеждата че всъшност грешката пак е на "някой некомпетентен журналист". А може и на печатаря. Знае ли човек.

Всъшност СО май още нямат план-график за детските площадки.

# 288
Иска да попитам и тук т.к. в обратна връзка явно няма кой да отговаря
В 117 ЦДГ свободни места 25,приети 25 ама друг път. В систремата може би,но реално децата в момента са 29,като днес разбрах ,че е прието още е дно дете и майката  оформя документите . /София Мирославова Тодорова    8.0 т.   100510-15343836/ как става това ,като няма обявени свободни места ,няма класирани newsm78
 Друго дете което вече ходи на ДГ /Виктория Ивайлова Константинова   8.0   100423-85640907/ до  края на септември беше в чакащи,но тя реално посещава Дг от началото на септември. Това са който ги зная  със сигурност. Има и др дете което избощо не е бил в системата.
кой реално трябва да ги следи тези неща,към кого трябва да се обърнем за отговор...
на мен децата не ми пречат,Но реално те спят на едни легла който са като шкаф,който пък са само 17 ,как каже те ми ще се съберат в това малко многофункционално помещение 30 деца на 17 легла ?????

# 289
valeske първо питаш директорката, после общината. Дано ти дадат основателни причини, поради които се е наложило тези деца да бъдат приети не през системата.

# 290
  • София
Не знам до колко директорката ще отговори на така поставен въпрос.
Даже и да е "нелегално" винаги може да се намери начин да се покрие всичко. Предполагам.
А и има опасност от "предубеждения" и "действия" спрямо детето на любопитната майка.

valeske, Саня или Ели, бяха писали мейл, да им се пише за подобни случаи.
Ще трябва да поровя да намеря.

Съжалявам за грешката, Ели Х е била. И не е било на мейл, а ЛС.
Моля ви, който има инфо (точно) за конкретна ДГ, за броя на децата, приети през системата и броя на реално записаните деца в групата, да ми пусне следното инфо на ЛС.

Детска градина
Група
Брой през ИСОДГ към края на септември (примерно)
Брой записани деца (обикновено се установяват след родителска среща или след първия списък за таксите)

Видях че сте писали в темата, но не съм в състояние да извадя всичко, а и на някои места нямаше група и ДГ, а тези неща ми трябват. Колкото повече ми пуснете - толкова по-добре.

Имам ограничен достъп до интернет, но при първа възможност ще си разчистя пощенската кутия.
Предварително благодаря!

Ако Ели Х не е успяла да си разчисти кутията, мога да съдействам за пращането на ЛС.

Последна редакция: пт, 05 ное 2010, 14:16 от AnMary

# 291
AnMary,мерси.Писах на Лс на Ели Hug
Да точно сега плащаме първите  сметки,реално Септември не беше пълен,та сега се вижда списъкът с всички деца

# 292
  • София
Ще копна цитата на Ели в 1вия пост.
Аз снощи сънувах как записвам Алекс на ясла  Joy

# 293
Оф, от къде да започна не знам...реших ей така днес да проверя какво се случва със списъците и класиранията в ОДЗ-то, което съм сложила на 1-во място и в което моето дете е 1-ва резерва с 8.1 т., благодарение на малкия му изтеглен номер при генерирането на случайните номера още април месец, т.к. попадна в гранична група. Естествено от септември месец насам имаше много класирания, освободени места, заети от други дечица, които се нареждаха преди нас т.к. бяха с повече точки. Дотук всичко нормално, но погледнах класирането от 23.10.2010 и оглупях - имало е 2 свободни места. Преди да заключат системата, моето дете е било на 2-ро място, а класираните дечица са 1-то от списъка на чакащите и някакво парашутистче, което изобщо не фигурира в списъка на чакащите, че и с генериран номер разбирате ли по-малък от нашия. Оглупях!!!! Направо не мога да повярвам на безочието и наглостта, с която е действано и то пред очите на всички!?! Можете ли да ми кажете къде да подам жалба и към кого да се обърна и има ли изобщо смисъл да се боря Sad?

# 294
  • София
vaiza, провери дали въпросното дете не е било преди класирането в дъното на опашката с по-малък брой точки.  Peace
Ако е стояло от самото начало на вашата опашка, но например градината е била "ниско желание" то просто детето си е запазило ранна дата. Във всеки момент може да размести желанията си и да се бори наравно с всички останали с неговия брой точки и да, има голяма вероятност да му се изтегли по-малко число от вече изтеглените на другите деца.

# 295
vaiza, провери дали въпросното дете не е било преди класирането в дъното на опашката с по-малък брой точки.  Peace
Ако е стояло от самото начало на вашата опашка, но например градината е била "ниско желание" то просто детето си е запазило ранна дата. Във всеки момент може да размести желанията си и да се бори наравно с всички останали с неговия брой точки и да, има голяма вероятност да му се изтегли по-малко число от вече изтеглените на другите деца.
Мдааа, много си права, благодаря ти, че ме подсети за този вариант, явно вече съм ги позабравила врътките и само си отрових нервите за няма какво.

# 296
Благодаря на всички, които полагат усилия и се борят за децата ни!  bouquet

И аз избесниях - писах на Ангеличин да отговори конкретно защо прескачат собствения си мораториум и защо дават етаж от училище под наем и то за смешни пари и познайте какво - не публикуваха въпроси ми..  #Cussing out Щото не им изнася...

# 297
Здравейте, мили мами.

Регистрирах синът си в системата на ИСОДГ, но там под името му стои надпис - "Християн е извън градинска възраст". Дали нещо съм объркала в регистрационната форма? Миналата седмица детето навърши 10м. Нали от тази възраст може да се кандидатства за яслени групи?

# 298
  • София
marinakapina, все още набор 2010г не са включени. Най-вероятно местата за този набор ще бъдат обявени март-април 2011та, за 1во класиране.

# 299
  • София
Здравейте, мили мами.

Регистрирах синът си в системата на ИСОДГ, но там под името му стои надпис - "Християн е извън градинска възраст". Дали нещо съм объркала в регистрационната форма? Миналата седмица детето навърши 10м. Нали от тази възраст може да се кандидатства за яслени групи?

Нищо не си объркала. Целия набор си върви заедно вече. Набор 2010 ще може да кандидатства догодина.
Кандидатстването не е обвързано с възраст, т.е. може да кандидатства и едно 2-месечно бебе, стига набора му да е в градинска възраст /например родено на 31.12./. При постъпването през септември има изискване детето да е на 10 месеца.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт