СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 40 673
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
Само няколко думи за вчерашната РГ. Трябваше да обсъждаме само жалби, но във връзка с мейла който бях изпратила, Минчева ни информира за това какви са намеренията на общината по въпроса за развитие на системата.

За мое изумление доста неща са се променили или по-скоро ще се променят и аз не съм сигурна че е за добро. Първо освен че договорът на Сирма не включва модул за преместване, от другата година (доколкото разбрах) няма да включва и поддържане на обратна връзка за родители и директори. Тази дейност ще се поеме от хора на общината, но не стана ясно към коя дирекция ще бъдат причислени и дали само с това ще се занимават. В момента тези хора (двама човека) се обучават в Сирма. Не съм песимист, но някак не виждам как ако някой родител или директор е недоволен от качеството на обратна връзка ще се оплаче ефективно на този, който му я предоставя. Това едно на ръка. Ако има проблеми, за съжаление, ще ги установим на собствен гръб, но твърде късно. Обясниха ни че ако някой от тези служители на СО не се справя, ще го сменят. Как обаче ще осигурят необходимото обучение и колко бързо могат да го направят, не смея да прогнозирам.

Другото, което ме хвърли в оркестъра е че СО имат стратегия за интеграция на всичките си системи и там някъде, вероятно някога, неясно кога, сигурно ще има интеграция с ГРАО, НОИ, НАП и Админ. Има го записано в някакъв програмен документ, но без конкретика. За да получим по-конкретна информация, ще трябва да поискаме среща с дирекция "Информационно обслужване" и те да ни обяснят. Имам усещането че дирекция "Информационно обслужване" няма да са в състояние да оценят спешността на този ангажимент и по-конкретно интеграцията с Админ. Сирма имат договор за обслужване до края на май 2011, а след това яснота няма никаква. Останах с впечатление че СО смятат сами да си поддържат системата и когато изказах съмнения за капацитета им да го правят (все пак информационните системи на държавните и общински ведомства обикновено се поддържат от външни изпълнители) казаха че ако се налага ще правят търг за изпълнител. Т.е. пари за интеграция няма, но пари за нова система ще се намерят. Тази система не им вършела работа защото за всяко нещо трябвало да звънят на Сирма. Това не разбрах дали означава че искат системата (която и да е тя) да е в СО и те да си я контролират. Предполагам че това е идеята.

После ще допълня че излизам.

# 271
Писах, трих...имам опит с отговорите на техните експерти...и то изключително лош...много жалко че се случва това, значи край и на малкото прозрачност, която имаше досега (аз забележки към Сирма, освен големия фал в началото, нямам)

# 272
Кой ще прави класиранията, общината ли?  ooooh! За да могат съвсем спокойно да си вкарват техните деца, и да не товарят групите...щото сега техните деца влизат над капацитета. Българска му работа, тъпа, герб, мерб...все едни и същи са всичките.
˙·٠•●♥ LOST ♥●•٠·˙ какво стана с вашата жалба? Или и там само ви замазаха очите?

# 273
Хмм, ами като се почне че е подадена с клизма- (благодаря мама Сання и Ели Х !!!) иначе засега чакаме...ще се пробвам още да натисна нашата директорка- да напиша с големи  букви Г-ЖА МАТЕЕВА ОТ 183 ЦДГ- да обърне внимание на документите, които й дадох и да сменим препрата в градината, което е най- добрия вариант не само за мен и детето ми, ами и аз останалите над 200 деца в градината, действам и по други направления всичко което съм се сетила, защото в СО- нищо особено, все същите сладки приказки, дано след писмената жалба има развитие

# 274
Да се чуди човек, да плаче, или да се смее...
СО колкото поддържат собствения си блог, толкова ще поддържат и ИСОДГ!
Колкото отговарят на въпроси тук, толкова ще отговарят и през системата...
Всякакъв коментар, всъщност, е излишен... Жалко!

# 275
  • гр.София
 Пред новините  оставам безмълвна.Отдавна вече оптимизмът ми се изпари,по отношение на градините и СО.

По повод поста на Petya и161 ЦДГ Ласка-нещо не се връзва. На 4-ири класирания вече се приема по едно дете. А дир-ката твърди,че групата преливала и нямало места.
 http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=18&k=78  -гледайте за 2006 набор

# 276
  • СОФИЯ
Хмм, ами като се почне че е подадена с клизма- (благодаря мама Сання и Ели Х !!!) 

Моля, супервъзмутително е обаче, че се наложи да "съдействаме" и за това! Деловодителката отказваше да приеме молбата /таткото беше дошъл с детето и действието се развива преди началото на РГ/, били получили вече устен отговор...губели им времето. Чайникът ми кипна, когато си позволи да му разяснява нещо по същество на проблема...Нали съм СССаня и добре сссъскам  Grinning, стана ясно, че все пак задълженията й се свеждат само до поставяне на вх.№. Обидиха се обаче от отношението. Изобщо доста хора от РГ са много обидчиви...В крайна сметка обещаха да решат проблема възможно най-бързо. Вденаха, че препаратът макар и разрешен за употреба не е подходящ за ДЗ, а вероятно е подходящ и не вреди на обитателите на Сливенския затвор. Ще говорят с директорката "след изчерпване на наличните количества от препарата" да го смени с друг. Другият вариант е да преместят детето. Да видим какво ще сделат  Twisted Evil

Добре че Ели е описала сдържано същността на тази РГ, защото аз съм в състояние само да попържвам! Естествено пак само ние от СНБМ и АР сме на едно мнение, всички останали на противоположното.

Подали сме няколко конкретни сигнала /надявам се отразени в протокола/ и чакаме резултат от евентуалните проверки. Следващата РГ ще е на 30.11

# 277
Пред новините  оставам безмълвна.Отдавна вече оптимизмът ми се изпари,по отношение на градините и СО.

По повод поста на Petya и161 ЦДГ Ласка-нещо не се връзва. На 4-ири класирания вече се приема по едно дете. А дир-ката твърди,че групата преливала и нямало места.
 http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=18&k=78  -гледайте за 2006 набор

Не ща да оставаш безмълвна. Напротив - повечко реакция ще бъде от полза.

Интересно ми е в Ласка дали тези класирани деца изобщо са записани, а не са си изгърмяли точките заради недоглеждане на някой. Когато директор запише дете и не го отрази в системата (има такива случаи от миналата година), мястото автоматично се обявява за свободно и на него се класира ново дете. Директорите са информирани за тази особеност на системата. А иначе имаме вече случай в който едни 2 места в 18 ОДЗ се обявяваха две поредни класирания и изгърмяха кандидатурите на общо 4 деца защото директорката не отбелязала че при първото класиране е записала две деца и с изненада установила че системата продължава да и класира други две двойки. Тя естествено отказала да ги запише и предполагам че не е и разбрала че вината е била нейна. За съжаление когато поставих въпроса за отговорността на директорите за информацията в системата, на една РГ преди месеци се заформи поредния скандал.

За съжаление няма информация колко деца са били потърпевши от подобни "инциденти" и както ми обясниха тогава от СО, след като техния брой бил незначителен Shocked, нямало необходимост нещо конкретно да се прави. Класиката е когато в такива случаи всички започват да реват, че системата е виновна и изпълнителя не си върши работата. Ми каквато и система да се направи - все тая. Като не смятат да я поддържат информацията в нея.

Сега чух обяснение че системата не е добра, защото по списъците имало много деца, които вече са записани и това изкарвало дефицита по голям отколкото е реално. Това е вярно. И аз го виждам, но не мога да разбера как очакват системата да ги махне от списъците ако не знае че тези деца са записани. А това обикновено са децата, които "надуват" групите и са записани по ред, който изключва ИСОДГ от сметките. Иди разбери дали наистина има бъг в системата или не. За мен по-скоро няма и проблема си е в СО и директорите, които явно не искат тези деца да се записват по прозрачен начин.

# 278
Ели Х , предложи стратегия за ответна реакция. За съжаление ми е почти напълно невъзможно да идвам на място, ако не се знае поне 2-3 седмици по-рано, но може да се измисли нещо дори и по този въпрос, ако смяташ че от масовката има полза Simple Smile

# 279
Ели Х , предложи стратегия за ответна реакция. За съжаление ми е почти напълно невъзможно да идвам на място, ако не се знае поне 2-3 седмици по-рано, но може да се измисли нещо дори и по този въпрос, ако смяташ че от масовката има полза Simple Smile

Нека да видим дали ще успеем да проведем среща с Информационно обслужване този месец. И ако е за замазване на очи както често се случва, ще трябва да мислим какво и как ще се предприеме.

А че в момента има проблем с това да извадят публично броя на записаните деца в групите, наравно с броя на класираните деца, е повече от ясно. Тогава много хора ще започнат да си задават едни въпроси и накрая може да се окаже че проблемът не е в системата, както от СО твърдят (дори и да има бъгове, което в момента няма как да разберем), а на едни други места. А и вече от няколко места съм чувала риторични въпроси от сорта "Ами като се обади някой депутат, кажете какво мога да направя?". Има вариации с "районен кмет" и други такива позиции. За съжаление, за момента няма как да разберем дали е вярно.

# 280
 Направо е подтискащо да четеш за резултатите от РГ. Все повече и повече деградират.

Пускам и-мейла на Христо Ангеличин, зам. кмет в направление "Култура, образование, спорт и превенция на зависимости". Дано той си чете лично пощата, а не чрез секретарки. Извън пряката му работа аз имам добри впечатления за него от включването му в други граждански инициативи.

За съжаление в едно интервю по темата ДГ си личеше, че Минчева и пр. бюрократи са се постарали да му промият мнението в правилна посока. Не зная и до колко той има възможност да взема самостоятелни решения като се има предвид, че целия този проект-батак е пряка рожба на Фандъкова и Минчева, а те ще си го бранят до дупка.

И все пак да заринем пощата му с писма, сигнали и пр.

h.angelichin@sofia.bg

# 281
  • гр.София
Подкрепям.

Но!,имаше желаещи след протестите, да участват в срещите,само дето от СО ги отсвириха под предлог,че в РГ се работи с лични данни, и външни лица не се допускат./т.е. неорганизирани родители/

За 161 ЦДГ, може и да е бъг някакъв. Няма как да видим тези 3 деца ,освен на Петя, записани ли са, или и тяхното класиране е "грешка" на системата. Няма ги вече на опашката. А ако е грешка,защо 3 седмици никой не е реагирал? И дир-ката не вижда ли,че системата й класира деца?

# 282
Ми то е ясно какъв е проблема- сайта заработи прекалено добре- всичко си е ясно, стига да минава през него  Laughing
Въпроса е че не е удобно  ooooh! ooooh! ooooh!
Ели Х, понеже темите за ДГ много ме нервират, и не винаги ги чета, пишете и на ЛС Peace
blanc , аз съм ходила като частно лице, но преди 2 години, сега пуснах заявление за членство в СНБМ, та ще се организирам аз, трябва да видя някое сдружение за татковци, да организирам и мъжа ми  hahaha

# 283
Ами трябва да се ръчкат, иначе пък съвсем ще се самозабравят. Аз друго си мисля - засега нямам намерение да имам второ дете, като стане детето ми на възраст за училище - как става приемът в т.нар "елитни" училища? Да не се окаже, че е същата система?

# 284
  • СОФИЯ
Направо е подтискащо да четеш за резултатите от РГ. Все повече и повече деградират.

Пускам и-мейла на Христо Ангеличин, зам. кмет в направление "Култура, образование, спорт и превенция на зависимости". Дано той си чете лично пощата, а не чрез секретарки. Извън пряката му работа аз имам добри впечатления за него от включването му в други граждански инициативи.

За съжаление в едно интервю по темата ДГ си личеше, че Минчева и пр. бюрократи са се постарали да му промият мнението в правилна посока. Не зная и до колко той има възможност да взема самостоятелни решения като се има предвид, че целия този проект-батак е пряка рожба на Фандъкова и Минчева, а те ще си го бранят до дупка.

И все пак да заринем пощата му с писма, сигнали и пр.

h.angelichin@sofia.bg

По мое мнение и тоя батко се е засилил устремно към Блек листата. В СНБМ получихме подписан от него изричен отказ за предоставяне на иф за ЕСПА. Жалко че нямам скенер да ви го пусна. Само част от аргументите:
"предоставянето на обществена иф не може да има за ефект накърняване на правата и доброто име на други лица."
"Наличието на договор за наем, както и достъпът до неговото съдържание не е свързано с въпроси от общественозначим интерес"

Юристът, който го е изготвил не ща да коментирам....рядко си позволявам да кажа лоша дума за колеги, но не мога да се въздържа да спомена, че като основание е посочено изпълнение на решението на първоинстанционния съд по жалбата ни с/у мълчаливия отказ, което не е влязло в сила....защото Самите те СО го обжалваха пред ВАС!!!!!!!

Яко и разнопосочно се увлякоха! Само на мен ли ми мирише на медии  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт