СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 40 719
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
Не знам защо толкова се натискате за новите градини, в 168 новото крило е супер лъскаво, ама го пуснаха веднага и вътре смърди още на бои и пластмаси...което струва ми се си е вредно от където и да го погледнеш

# 316
Здравейте, момичета!
Отдавна не съм писала, дано не сте ме забравили. Продължавам да ви чета, когато имам време и ми е болно, че нищо не се е променило през тези месеци и за децата ни отново няма места. Пиша ви с молба - някоя от вас може ли да ми каже кога ще открият новата градина в Надежда. Сигурно е обсъждано по-назад, но не съм го прочела, за което ви моля да ме извините. Питам за моя приятелка с детенце набор 2008. Знаете ли дали ще е ЦДГ или ОДЗ и кога ще я отворят? Дворът е готов, а вътре постоянно има работници. Ще съм ви много благодарна  Hug Hug Hug

Последна редакция: ср, 10 ное 2010, 10:34 от Флучия

# 317
  • София
Флучия, за сега само слухове. ОДЗ. Може би до края на ноември, но пък общинарки били казали, че нямало пари за обзавеждане.

LOST, не се натиска никой, коментирахме абсурдни факти.

# 318
Когато ми пратиха майл за новооткритата Илинденче, толкова се зарадвах и после като видях , че е за догодина, то верно я камилата , я камиларя. Да не говорим, че в момента съм без работа, защото ще почвам от 1.12 и не мога да им дадам служебна бележка в срок от една седмица, а чак след 1 декември и то за да почне детето ми градина чак догодина. Не мога да повярвам в каква държава живеем - от една страна трябва да работя за да си дам детето на градина, от друга страна как да започна работа, като няма кой да гледа детето, защото не сме класирани на градина. Ужааааас Sad

# 319
Здравейте. Никак не съм наясно с приема в детските ясли и градини. Едва днес разбрах как става записването и записах децата в 3 ясли. Не ми е ясно обаче какво означава класирани и какво чакащи? Списъците са дълги и на класираните и на чакащите. Само септември ли се приемат деца? В едната ясла засега сме на 1 и 2 място в списъка на чакащите, но това нищо не ми говори  Confused Моля ви за малко разяснение.

# 320
  • София
daniiella, на първата страница на темата АнМари е извадила и подредила инфото добре, разгледай.

Ще се опитам да отговоря.
Списък на чакащи - вие сега сте в списък на чакащите. При пуснати свободни места, децата с най-много точки от списъка с чакащите се класират и се прехвърят в списъка с класираните, съответно се махат от списъка с чакащите.

Хубаво е, че сте първи за една ясла - предполагам ОДЗ. Ако обяват свободни места в това ОДЗ, ще класират децата и те могат да тръгнат веднага. Ако обаче не се появят свободни места за техния набор, ще трябва да се чака кампанията за следващата учебна година 2011/2012 и при класиране, ще тръгнат следващия септември.

# 321
 v_spasova  Hug благодаря ти за отговора

# 322
  • София
daniiella, мисля, че при близнаците е достатъчно и едно от двете деца да се класира, записват се и двете.
Предполагам градината, в която децата са на 1во място в списъка чакащи е по 1во желание.
1во желание носи бонус от 3т, 2ро желание - 2, трето желание - 1т
Имате шанс ако в една от двете градини пуснат поне 2 свободни места.

При незаписване децата не губят 3те точки за 1во желание.

# 323
  • София
Да, при близнаците е така - дори да е обявено само едно място - класират ги и двамата.  Peace

# 324
Благодаря ви на всички за отговорите  Hug
Остава да се надявам да ги приемат поне септември, че с тези 240лв е направо страшна работа   ooooh!  ...  
Ако ли не от сега да ги записвам за детска градина  Rolling Eyes

# 325
  • София
daniiella, значи сега трябва всяка седмица да влизаш в ИСОДГ, да погледнеш в секцията "Свободни места" къде има обявени за вашия набор и ако градините са ти удобни, да си разместиш кандидатурите. Разместваш, без да триеш нищо, само чрез стрелките.
Класиранията са всяка събота, системата се заключва в петък следобяд, значи в петък сутрин трябва да преслушваш сайта.
За септември 2011 децата ти имат големи шансове, защото са близнаци.

# 326
Сега видях, че всъщност списъка преди класиране и чакащи е един и същ, вече взе да ми се изяснява.
Ника, мерси за ценната информация.  Когато проверявам за свободни места предполагам, че трябва да е в района в който живеем?

# 327
  • София
Ами ти като отидеш на Свободни места, първо си избираш набора и ти дава справка за всички места по райони. Като цъкнеш на района пък ти излиза в кои градини са, функцията е удобна.
Не е задължително да е по местоживеене, важното е къде ще ти е удобно да водите децата, може и по месторабота, по път за работа, близо до баба и т.н.
Повечето градини дават по 0,1т. на децата, които живеят в района на градината, но това вас не ви бърка, защото имате цели 2т. за близнаци и тази 0,1 на практика не влияе на вашето класиране.
Най-важното е да следиш свободните места /въпреки, че за набор 2009 вече почти не излизат/ и да кандидатстваш във въпросната градина /стига да ви е удобна/. Това за постъпване през тази учебна година.
Иначе догодина през март се обявява новата кампания с новите свободни места за прием през септември и тогава просто няма начин да не влезнете някъде.  Peace

# 328
Мерси, миличка за изчерпателния отговор.
Попитах за местоживеенето, понеже живеем в Люлин, а по лична карта се водим в друг квартал. Когато звъннах да попитам в една ясла ми казаха, че ако бъдат приети ще трябва да доказвам, че живея в Люлин.
Приятна вечер  Peace

# 329
  • София
daniiella, можете да добавите ако искате и всички градини на територията на София. Зависи коя градина какви допълнителни критерии са приели.
Някои имат приет критерий
Цитат
ДК3. Семейството живее на територията на административния район на детската градина (може да се определи повече от един район за градини на границата между административни райони)
Ако градината има приет този критерий и децата са класирани при записване трябва да се представи
Цитат
4. Удостоверение за настоящ адрес (адреса посочен в системата на ИСОДГ) - само ако адреса в поне една от личните карти на родителите не съвпада с този адрес. Адресът на местоживеене трябва да бъде в район: (посоченият район в системата на ИСОДГ).
Т.е. ако децата ги приемат в ОДЗ в Люлин, което е приело този критерий и адресът в двете лични карти на родителите е от район Люлин, няма да се представя такова удостоверение.

Удостоверение за настоящ адрес се вади лесно и бързо.

Общи условия

Активация на акаунт