СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 40 100
  • 740
  •   1
Отговори
# 15
  • при моите любими
Момичета, имам едно въпросче. Дъщеря ми е набор 2008 и до момента не е приета в нито едно ОДЗ, в което сме кандидатствали. И в 4те близо до нас пише, че всички деца са записани и вече няма свободни места. Има ли смисъл да се надявам на някакъв прием? Аз днес разглеждах ЦДК и си мисля, дали вече да не пускам кандидатури за септември другата есен (дъщеря ми ще стане на 3 през август)? Моля ви посъветвайте ме. Мерси.   bouquet

# 16
  • София
Момичета, имам едно въпросче. Дъщеря ми е набор 2008 и до момента не е приета в нито едно ОДЗ, в което сме кандидатствали. И в 4те близо до нас пише, че всички деца са записани и вече няма свободни места. Има ли смисъл да се надявам на някакъв прием? Аз днес разглеждах ЦДК и си мисля, дали вече да не пускам кандидатури за септември другата есен (дъщеря ми ще стане на 3 през август)? Моля ви посъветвайте ме. Мерси.   bouquet
Ако се отворят нови групи или излязат допълнителни места през текущите класирания...
А какво е ЦДК?

# 17
  • при моите любими

ЦДГ , грешка на клавиатурата Simple Smile

# 18
Ти сега и да искаш, не можеш да правиш кандидатури в ЦДГ, не е активно, моята дъщеря също е 2008 набор. Трябва да изчакаш март-април догодина.

# 19
  • при моите любими
Ти сега и да искаш, не можеш да правиш кандидатури в ЦДГ, не е активно, моята дъщеря също е 2008 набор. Трябва да изчакаш март-април догодина.

Ясно, благодаря ти много.   bouquet

# 20
Здравейте,
Сигурно съм много тъпа, при всичката тази информация да не мога да се ориентирам, но след като се регистрирам в сайта на ИСОДГ каква е следващата стъпка, която трябва да предприема, за да запиша сина си в тези класации за ясла?
Благодаря за търпението ви!

# 21
  • София
инсп. Гаджет, март-април не бяха ли вече класиранията? Може и да греша де  Peace

# 22
AnMary, много благодаря!  bouquet
cydonia, може да кандидатстваш в ЦДГ още в началото на годината, когато детето ти ще стане на 3.

# 23
На прав път си- и при нас стана така. Не ни приеха в ясла.... а сега сме приети в ЦДГ- далече е от вкъщи, но пак е нещо. Сега следя свободните места, за да прехвърля детето по-близо.

# 24
AnMary, много благодаря!  bouquet
cydonia, може да кандидатстваш в ЦДГ още в началото на годината, когато детето ти ще стане на 3.

Не е точно така, миналата година пуснаха само предварително кандидатстване, и то в края на февруари, защото класиранията за 1-ва група си вървяха (за набор 2006), затова казвам март-април. Нали уж се очакват промени по регламента, което според мен значи, че класиранията ще са като по-миналата година - първото беше в края на май, защото се забави регламента.

# 25
инсп. Гаджет, може и така да е било, но за тази май нямаше предварително кандидатстване и веднага можех да кандидатствам за ЦДГ. Може и грешно да си спомням! Embarassed

# 26
  • София

ЦДГ , грешка на клавиатурата Simple Smile

целодневна детска градина, т.е. без яслени групи
ЧДГ- частна детска градина
ДГ- детска градина

# 27
  • София
Това може би ще ви помогне

Цитат
Актуализираното Ръководство за родители за приема от септември за новата учебна 2010/2011 година е публикувано в ИСОДГ.

Към ръководството са добавени три демонстрационни филмчета, които показват процесите по регистрация в системата, попълване на профила на семейството и добавяне и подреждане на кандидатури:

* Регистрация в ИСОДГ - http://kg.sofia.bg/mov/registration.html
    * Попълване на профил на семейство - http://kg.sofia.bg/mov/profile.html
    * Добавяне на кандидатури - http://kg.sofia.bg/mov/kandidatura.html

# 28
Хипотетична ситуация :

Детето е прието в ОДЗ.
Другата година навършва 3год и варианта е да продължи в ОДЗ или ДГ.
Може ли да кандидатства в ДГ без да се отписва от ОДЗ-то и евентуално ако го приемат да се отпише?

Т.е. има ли право да кандидатства да ДГ при условие, че посещава ОДЗ и с какви точки ще е в системата?

# 29
Хипотетична ситуация :

Детето е прието в ОДЗ.
Другата година навършва 3год и варианта е да продължи в ОДЗ или ДГ.
Може ли да кандидатства в ДГ без да се отписва от ОДЗ-то и евентуално ако го приемат да се отпише?

Т.е. има ли право да кандидатства да ДГ при условие, че посещава ОДЗ и с какви точки ще е в системата?

Можеш, обаче...има едно много неприятно нещо в тази ситуация. Класиранията са пролетта, а постъпването - есента. При записване в другата градина, детето автоматично се отписва от старата и така може да се окаже, че лятото трябва да мислиш други варианти за детето си, защото директорката по-вероятно няма да ти влезе в положението, може и да греша де...но като гледам как лятото масово гледат да изгонят децата от градините. При нас, на една майка искаха дори служебна бележка от работодателите на родителите, че няма да излизат в отпуск през август, че да ползват дежурната градина.

Общи условия

Активация на акаунт