СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 40 110
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Люлин ти кой очакваш да ти отговори, системата ли? Директорката? Или Общината? Не мисля, че директорката ще обясни, затова аз предлагам  да се пита в общината, които би трябвало да контролират директорките...ако някоя директорка си е позволила да приеме повече деца, отколкото са по норматив, общинарите трябва да санкционират съответната директорка. Ако не го направят, значи си признават негласно, че те пълнят групите и заобикалят системата.

# 106
Моето дете е хронично болно, но не е ползвало специален прием и не е ощетило никой
За сметка на това сега искам да се използва препарат, който е по-щадящ за него и за всички деца- не можело. За да го преместя в градина, в която не се ползва такъв препарат, чакам на опашка като неприетите, защото опцията за размяна не е пусната и няма да се пусне- общината не е направила заявка за разработване на тази опция и тя няма да е налична скоро/никога. Ако си преместя детето, ще освободя място, от което се нуждае някой неприет или приет, който иска тази градина, но всички сме поставени в ситуация да чакаме- с години  Tired
За мен ситуацията е ясна- неща, говорени преди две години НЕ  се случват и то нарочно
За тези, които още има сили да ходят на работни срещи- браво
Аз вече разбрах от един родител как му е било обяснено какви точно документи да донесе за детето си и е било прието, тоест прието е-може би през системата, и документално е наред, но самите документи явно са с невярно съдържание- това нещо няма как да се контролира, освен по стария начин- от г-жа Директорката, която ен е наказвана и контролирана ако ще да чисти градината със сода каустик, да храни децата само с вафли и кренвирши и да толерира персонал, който бие децата. Това е- просто искат да си пазят стария начин под нов лик и това е.

# 107
Да, за съжаление, и аз мисля, че рибата си е вмирисана откъм главата, и няма изгледи да се оправи.

# 108
О, забравих и още нещо
На сайта както ви цитирах гордо седи текст, че след септември ще има опция за разместване и т.н., НО СО изобщо ен им е възложила това за изпълнение и няма и намерение- поне така разбрах от Минчева(знаете коя е)
За сметка на това, до колкото си спомням фирмата трябваше да изгради някакви сума ти модули към тая система, не само кандидатстването...какво се случи за 2 години- едно голямо нищо, всяка майка на ексел може да свърши работата по класиранията за седмица, и някои го правят, за да си следят местата, а останалите функции и модули никога няма да видят бял свят
Нямам думи  Stop

# 109
  • СОФИЯ
...Освен това в сайта на kg.sofia.bg всяка градина отчита колко броя деца има в дадената група- ами да питам защо не са верни , нали всички деца са вкарани в системата- красиво ни е написано 2 втори групи по 25 деца, та общо 50, а реалността сочи че има 60 такси за плащане на таблото общо за 2 те групи...
Моля ако някой от работните групи чете тук да зададе този общ въпрос- Защо след като всички деца записани в държавни детски градини в София са вкарани в системата не се отчитат в реалната бройка на посещаващите деца?

По последния въпрос в началото на лятото ние от СНБМ, заедно с АР поставихме писмено и официално въпроса пред СО. Поствала съм писмото тук.

Поради отказа на СО да ни предоставят обществена иф СНБМ заведохме три дела. И трите решения са в наша полза на първа инстанция. Някъде по темите има линкове към решенията на АССГ. Ето пак част от решението на съда за ОИ ДЗ -  тази иф сме поискали!!! Явно има притеснения за предоставянето й.
"Със заявление вх. № 94-ЗДОИ-112/26.11.2009г. по описа на СО жалбоподателят е поискал кметът на СО да предостави информация, обособена по позиции, както следва: номер на групата и детското заведение; общ брой записани деца в групата; брой деца, преминали в групата от предходна година (само за ОДЗ); брой записани деца в групата след класиране от ИСОДГ по общия ред; брой записани деца в групата по т.2.2.3. от Правилата за приемане на деца в общинските обединени детски заведения и целодневни детски градини на територията на СО; брой деца с хронични заболявания, записани в групата по т.2.2.3 от Правилата за приемане; брой записани в групата деца с хронични заболявания, удостоверени с ТЕЛК; брой записани в групата деца с хронични заболявания с друг удостоверяващ документ; брой деца, записани в групата с решение
на Комисията към дирекция „Образование” на СО; брой деца, записани в групата по други причини, с уточнение, какви са причините."

Щурчо, много си права за хроничните заболявания. По непотвърдена иф има групи, в които повече от 50% от децата се водят хронично болни!

За да има шанс всеки един сигнал да бъде проверен, той не тр да е анонимен.

# 110
Няма да те цитирам, но знаеш ли, и моето дете сега ще го махат, защото г-жа Директорката така е решила
Не случайно я пиша с главна буква- тя коли и беси, има наши хора и т.н., а аз разчитам да мисли най- доброто за детето ми  Tired при положение че явно не е така
А СО са такава смешка, не знам с какво си оправдават заплатките, освен с интриги

# 111
За една и съща детска градина ли говорите?

# 112
Инспекторе, не знам.

Лост, не се давай! Относно препаратите и ние загубихме битката с белината (а и много дрехи Wink). Дори купха един препарат, който Каспър ми препоръча като щадящ, но ефективен, но не го ползваха, защото не държал 24 часа, а само 4. Sad

По принцип нямат основание да махат дете защото просто така им е скимне.  Peace Ако за теб точно тази ДГ е удобно решение дръжте се всички заедно.

# 113
Момичета имам един въпрос. При условие, че родител работи в системата/ детското заведение/, при напускането му какво става с детето, и него ли го махат. Моля ако някой знае да пише или ако го има някъде да се прочете да пише.

# 114
  • София
vanesa07, според мен не. Точките се използват при класиране. Детето е влязло, записано е, няма причина да го отпишат от градината.
Преди време точно в тази тема говорихме с директорката на ОДЗ 42. Тя сподели, че е против служители на изпитателен срок да използват този критерий. Явно има случаи постъпва служител, приемат детето и след това служителя напуска.

# 115
Едва ли сме в една и съща, но принципа е такъв на много места...слава Богу не навсякъде, знам за чудесни директорки, за съжаление не в удобен за нас район
Иначе тази градина беше желана от нас по много причини, но вече НЕ, макар че учителките са вълшебни, вече взех да се съмнявам дали детето ми има астма, или системно хлорно натравяне  :tired
Излишно е да казвам, че сега чакам да се преместим на общо основание, защото опция за местене/размяна няма и няма да има и кой където е приет- край, во веки веков- на фона на липсата на места може и да ви е смешно, но едва ли някой иска освен малко количество, и ниско качество на услугата  Tired

# 116
  • Банкя
Доста сте писали последните няколко страници и аз да споделя по повод темите за ИСОДГ и директорките... Peace

Току що се връщам от родителска среща, където научих, че ще сменят учителките на сина ми. Rolling Eyes Дали това ще е проблем за постъпили преди 3 седмици деца и вече адаптирали се (сменят им и стаята), не искам да коментирам. Tired

Оказа се, че в основата е някакъв простест на родители, които били недоволни, че има открита само една яслена група. Директорката как точно сее  поддала и от кого й е било наредено, не разбрах със сигурност, но за да са всички доволни, сега ще има втора яслена група. Това е причината да обединят двете предучилищни и да преместят едните учителки на нашата група. Thinking

Но проблемът не е в това, че се е наложило съществуването на втора яслена група, а решението, как ще се определи, кои деца да я посещават. Било решено и родителите си направили списък, на място. ooooh!
Просто останах безмълвна. #Crazy

При този недостиг на места за набор 2008 и 2009, някои някъде да си се записват, както си поискат и който пръв превари. Shocked
Това според мен минава всякакви граници... Naughty

В системата наистина няма обявена 2-ра яслена група.
Става въпрос за 164 ЦДГ, което даже още не е трансформирано в ОДЗ...

# 117
Интересно, значи своеволията на директорите продължават  Tired

# 118
Всъщност сетих се какво можете да направите. Да видите как може да си увеличите точките, за по-голям шанс.  Peace

Сега кандидатствате за ОДЗ, ако не Ви приемат пробвайте да запишете детето на чиста детска ясла, за която, както Ан Мари беше написала се кандидатства още от първия ден на годината, с молба на място. Започнете работа и двамата родители, в случай, че има неработещ такъв, да имате платени осигоровки или уредете бабата да работи в детско заведение  Laughing и т.н.
Успех на всички кандидатстващи.

ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА ОТ ДИСКРИМИНАЦИЯ

Чл. 4. (1) (Доп. - ДВ, бр. 70 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Забранена е всяка пряка или непряка дискриминация, основана на пол, раса, народност, етническа принадлежност, човешки геном, гражданство, произход, религия или вяра, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично или обществено положение, увреждане, възраст, сексуална ориентация, семейно положение, имуществено състояние или на всякакви други признаци, установени в закон или в международен договор, по който Република България е страна.

(2) Пряка дискриминация е всяко по-неблагоприятно третиране на лице на основата на признаците по ал. 1, отколкото се третира, било е третирано или би било третирано друго лице при сравними сходни обстоятелства.

(3) Непряка дискриминация е поставяне на лице на основата на признаците по ал. 1 в по-неблагоприятно положение в сравнение с други лица чрез привидно неутрална разпоредба, критерий или практика, освен ако тази разпоредба, критерий или практика е обективно оправдан/а с оглед на законова цел и средствата за постигане на целта са подходящи и необходими.

Grinning да премахнем по съдебен път -К4. Детето има поне един родител или баба/дядо, които работят в детско заведение на територията на Столична община – 3 т.

чудя се ако заведем дело за дискриминация едни 50 000 евро ще са ми добре дошли  Hug

# 119
  • СОФИЯ
Всъщност сетих се какво можете да направите. Да видите как може да си увеличите точките, за по-голям шанс.  Peace

Сега кандидатствате за ОДЗ, ако не Ви приемат пробвайте да запишете детето на чиста детска ясла, за която, както Ан Мари беше написала се кандидатства още от първия ден на годината, с молба на място. Започнете работа и двамата родители, в случай, че има неработещ такъв, да имате платени осигоровки или уредете бабата да работи в детско заведение  Laughing и т.н.
Успех на всички кандидатстващи.

ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА ОТ ДИСКРИМИНАЦИЯ

Чл. 4. (1) (Доп. - ДВ, бр. 70 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Забранена е всяка пряка или непряка дискриминация, основана на пол, раса, народност, етническа принадлежност, човешки геном, гражданство, произход, религия или вяра, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично или обществено положение, увреждане, възраст, сексуална ориентация, семейно положение, имуществено състояние или на всякакви други признаци, установени в закон или в международен договор, по който Република България е страна.

(2) Пряка дискриминация е всяко по-неблагоприятно третиране на лице на основата на признаците по ал. 1, отколкото се третира, било е третирано или би било третирано друго лице при сравними сходни обстоятелства.

(3) Непряка дискриминация е поставяне на лице на основата на признаците по ал. 1 в по-неблагоприятно положение в сравнение с други лица чрез привидно неутрална разпоредба, критерий или практика, освен ако тази разпоредба, критерий или практика е обективно оправдан/а с оглед на законова цел и средствата за постигане на целта са подходящи и необходими.

Grinning да премахнем по съдебен път -К4. Детето има поне един родител или баба/дядо, които работят в детско заведение на територията на Столична община – 3 т.

чудя се ако заведем дело за дискриминация едни 50 000 евро ще са ми добре дошли  Hug

Яко изхвърляне с тия 50 бона  Laughing. Предполагам си прочел целия НА, предвидено е производство пред комисията
http://kzd-nondiscrimination.com/start/index.php?option=com_cont … d=17&Itemid=2

Общи условия

Активация на акаунт