СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 40 093
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте!
Писаха ми, че сме приети на някакво неочаквано от мен класиране. Утре ни изтича срока да се запишем и понеже не смятам да го правя, мястото ни, предполагам, ще се освободи за следващи класирания.
Градината е 23 ЦДГ Шарл Перо  в Горубляне. Приеха ни със 7.1т. Ако някой има желание да го приемат там, може да си премести градината в по-горно желание до утре.
Успех на всички   bouquet

# 121
Всъщност сетих се какво можете да направите. Да видите как може да си увеличите точките, за по-голям шанс.  Peace

Сега кандидатствате за ОДЗ, ако не Ви приемат пробвайте да запишете детето на чиста детска ясла, за която, както Ан Мари беше написала се кандидатства още от първия ден на годината, с молба на място. Започнете работа и двамата родители, в случай, че има неработещ такъв, да имате платени осигоровки или уредете бабата да работи в детско заведение  Laughing и т.н.
Успех на всички кандидатстващи.

ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА ОТ ДИСКРИМИНАЦИЯ

Чл. 4. (1) (Доп. - ДВ, бр. 70 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Забранена е всяка пряка или непряка дискриминация, основана на пол, раса, народност, етническа принадлежност, човешки геном, гражданство, произход, религия или вяра, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично или обществено положение, увреждане, възраст, сексуална ориентация, семейно положение, имуществено състояние или на всякакви други признаци, установени в закон или в международен договор, по който Република България е страна.

(2) Пряка дискриминация е всяко по-неблагоприятно третиране на лице на основата на признаците по ал. 1, отколкото се третира, било е третирано или би било третирано друго лице при сравними сходни обстоятелства.

(3) Непряка дискриминация е поставяне на лице на основата на признаците по ал. 1 в по-неблагоприятно положение в сравнение с други лица чрез привидно неутрална разпоредба, критерий или практика, освен ако тази разпоредба, критерий или практика е обективно оправдан/а с оглед на законова цел и средствата за постигане на целта са подходящи и необходими.

Grinning да премахнем по съдебен път -К4. Детето има поне един родител или баба/дядо, които работят в детско заведение на територията на Столична община – 3 т.

чудя се ако заведем дело за дискриминация едни 50 000 евро ще са ми добре дошли  Hug
Извинявам се предварително за офф-а, но не можах да се стърпя. Е това се казва нахалство  - не стига, че обяви, че сме смешни и повече няма да ни четеш, не стига, че гордо твърдиш как си си "оредил" детето по втория начин, ми пък сега искаш с чужда пита помен да правиш и да получиш за добре дошли 50000 евро от гърба  на родителите на неприети деца. Къде се виждаш ти в глагола "премахнем"  от изречението "Да премахнем по съдебен път - К4"- разбирай  множественото число? На това аз казвам съмременен Бай Гьньо. Що не е жив някой като Алеко Константинов, да те опише и учебиниците за следващите няколко деситилетия да те изучават.

# 122
  • Ку-куландия
Така. Принципно се въздържам от коментари, но сега просто не мога да се въздържа и трети ден съм бясна заради своеволията и на нашата директорка. Когато на 7-ми септември отидохме на градина децата бяха в сборни групи и така до този понеделник, когато вече всички са си по групите със съответни госпожи. И изненада - има няколко разформирани групи, като това е станало без родителите да са информирани предварително. Положението в момента е следното - деца от набор 2006  които миналата година са били в първа група са преместени направо в трета с деца от набор 2005, част от набор 2005 е в една група с набор 2004 които са предучилищна и догодина ще са първи клас, но в първи клас ще отидат само родените 2004 и само по желание част от тези от 2005, а останалите ще повтарят, заедно с другите които са били трета група.   Голяма каша дано някой ме разбра какво е станало. Та питам, аз има ли директорката законово право да прави такова разместване без знанието и съгласието на родителите. Да избягва въпроси по темата и естествено любимото ми да заплашва с изгонване, всяко дете чиито родител е решил да задава въпроси.

# 123
Като чета последните две страници, направо започвам да се чудя дали да не се радвам, че така и не приеха сина ми. Те тези градини като разграден двор. Confused Дано само не са повечето такива, а това да са изключения.
На мен ми казаха, че и в прекрасното 127 ОДЗ, група 2007 набор вместо 25 е от 30-и... деца с една госпожа и една лелка. Е, то за кое по- напред?! newsm78

# 124
Не всички градини са така, а и не всички родители виждат проблем с някои неща, така че спокойно  Peace

# 125
  • Ку-куландия
На мен ми казаха, че и в прекрасното 127 ОДЗ, група 2007 набор вместо 25 е от 30-и... деца с една госпожа и една лелка. Е, то за кое по- напред?! newsm78
Брой на децата не го засегнах, но виждам че  и това ви интересува и ще споделя. Във втора група в която е малкият ми син са записани 30 деца като едно още не се е появявало въобще, при спално помещение за 26, четри от децата спят на допълнителни легла които се поставят непосредствено преди сън в залата за игра. При големия са 31, но реално ходят 28, другите също никой не ги е виждал има ги само на документ.

# 126
Всъщност сетих се какво можете да направите. Да видите как може да си увеличите точките, за по-голям шанс.  Peace

Сега кандидатствате за ОДЗ, ако не Ви приемат пробвайте да запишете детето на чиста детска ясла, за която, както Ан Мари беше написала се кандидатства още от първия ден на годината, с молба на място. Започнете работа и двамата родители, в случай, че има неработещ такъв, да имате платени осигоровки или уредете бабата да работи в детско заведение  Laughing и т.н.
Успех на всички кандидатстващи.

ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА ОТ ДИСКРИМИНАЦИЯ

Чл. 4. (1) (Доп. - ДВ, бр. 70 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Забранена е всяка пряка или непряка дискриминация, основана на пол, раса, народност, етническа принадлежност, човешки геном, гражданство, произход, религия или вяра, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично или обществено положение, увреждане, възраст, сексуална ориентация, семейно положение, имуществено състояние или на всякакви други признаци, установени в закон или в международен договор, по който Република България е страна.

(2) Пряка дискриминация е всяко по-неблагоприятно третиране на лице на основата на признаците по ал. 1, отколкото се третира, било е третирано или би било третирано друго лице при сравними сходни обстоятелства.

(3) Непряка дискриминация е поставяне на лице на основата на признаците по ал. 1 в по-неблагоприятно положение в сравнение с други лица чрез привидно неутрална разпоредба, критерий или практика, освен ако тази разпоредба, критерий или практика е обективно оправдан/а с оглед на законова цел и средствата за постигане на целта са подходящи и необходими.

Grinning да премахнем по съдебен път -К4. Детето има поне един родител или баба/дядо, които работят в детско заведение на територията на Столична община – 3 т.

чудя се ако заведем дело за дискриминация едни 50 000 евро ще са ми добре дошли  Hug
Извинявам се предварително за офф-а, но не можах да се стърпя. Е това се казва нахалство  - не стига, че обяви, че сме смешни и повече няма да ни четеш, не стига, че гордо твърдиш как си си "оредил" детето по втория начин, ми пък сега искаш с чужда пита помен да правиш и да получиш за добре дошли 50000 евро от гърба  на родителите на неприети деца. Къде се виждаш ти в глагола "премахнем"  от изречението "Да премахнем по съдебен път - К4"- разбирай  множественото число? На това аз казвам съмременен Бай Гьньо. Що не е жив някой като Алеко Константинов, да те опише и учебиниците за следващите няколко деситилетия да те изучават.

защо се притесняваш толкоз да не бъде премахнато правилото К4. , да приеха ни но още нямаме годинка като направи ноември ще си пусна детето - не е хубаво да виси жената вкъщи още 1 година, все пак заплатата и е доста голяма. а ви чета защото чакам да видя дали ще се организирате най накрая да протестирате за тези неправди но май ти си "СЪМРЕМЕНЕН" Бай Ганьо само остроумничиш и нищо не предлагаш за да се реши проблема.

# 127
  • София
И да се организира нещо, какво, ще стане като предните протести. Шепа майки ще защитават интересите на останалите.
Някой няма да отидат защото часът им е неудобен, студено е и не могат да разходят децата. Ще има такива с малки деца, които не им дреме за градините, и такива, на които децата ходят в частни градини, и хич не им дреме за общинските градини.

На приказки сме много и сме силни, но дотам.

# 128
В нашата градина едната първа група е от 33 деца (при 28 легла),като не всички са за първа група,но са ги качили от яслата защото там са 37 деца.Какво ще кажете ?!? Градината е 22ОДЗ в Люлин - уж елитна.

# 129
Ще ви кажа, че ако някое дете боледува често, както моят син, директорката може да обяви място, за да не пада среднодневната посещаемост под 22 деца
НО това трябва да са деца, приети през системата, а не по друг начин. Тоест не би трябвало д аима проблем да се докаже, че са приети през системата, или пък да не може това да се провери. Тоест с други думи- има основания в някои случаи да се увеличи броя на децата в групата, но не и да се заобикаля сайта. ъщо так ами се струва нередно информацията на сайта да не е актуална.

# 130
Имам един фундаментален въпрос: Публичното класиране в сайта на градините, единственото място чрез което се приемат децата в София ли е?
поне на теория
Защото на практика: в яслата където бяхме прите в групата има 4 деца от минала година и 24 нови. При обявени и класирани 15.
Аз имам списък на децата. Но реалноста покава друго. Колкото си щете нови дечица.
Защо скриха списъците с всички класирания от 24 април до сега?
Защо продължава приемате с подкупи?
И кой контролира директорите?
И как трябва да се осъществява контрол върху посещаващите деца/ и това дали са коректни документите.

Кога ще има уволнени директори, защото вече става безобразно положението.

# 131
Ми не знам, аз например едва преди два дни открих, че хронично болното ми дете БЕЗ ТЕЛК може да бъде прието извън системата- спокойно, той си е класиран още миналата година през сайта, но понеже искам да го преместя, което засега е равнозначно на ново кандидатстване, изведнъж с еоказа че този прием ставал извън системата и не е нужен ТЕЛК. От срещите миналата година бях останала с впечатление, че ще с еизисква решение на ТЕЛК за тези случаи, но не би  Shocked
Изглежда тези случаи трябва да се гледат от дирекция образование, макар че Минчева ме прати на опашката през сайта, а от там пък ми казаха да отида на място при директорката на желаната градина, в която искаме да се местим
А кажете ми сега, вие можете ли да хванете дирята, защото аз не...прехвърляне един през друг, накрая ако сме приети или обратното, виновен няма да има.
Аз все пак си вися на опашката през сайта, но се чудя колко ли хора са занесли по един талон от джи пи то, или някой друг документ, и са заобиколили всичко  Thinking и някой следи ли това,след като няма списъци дори на приетите през сайта
Кога ще стане прословутото обединяване с данните за таксите и т.н., които уж поддържат от преди някъде си, защото както ви казах и опцията за премстване на деца още не е поръчана дори, демек дори не е напънло довършен модула за кандидатстване, камо ли останалите, които д аползват директори и т.н. за да има всяко за дете в София единна база данни в реално време. Интересно ми е кой има интерес нещата да са по стария начин, с интриги, подкупи, връзки и кой е отговорен- бившия зам кмет по образованието и настоящ кмет Фандъкова ли? Която не е запозната дори кой набор деца ходи в ПГ в момента?!
Наказани директорки няма,дори при установени нарушения от РИОКОЗ, РИО или дори Закрила на детето. Уволнени директорки сигурно са единици изобщо в България, и то вероятно поради други причини, а не заради някое дете или нормативно нарушение. Дидиа да ме поправи ако греша. Дирекция Образование изобщо, ама изобщо не ги контролира, напротив, играят си страшна комбина. И защо не- не си създават взаимно проблеми, правят си услуги, защитават си се- единия като лъже, другия маже. В ДО работят и някои хора с образование, нямащо нищо общо с образованието- това разбира се не е изненада или изключение з аобщинската и държавната администрация, но все пак означава, че освен желание, нямат и потенциал да направят някаква промяна или дори да си вършат работата. Впечатленията ми от работната група са изключително лоши- и там г-жи Директорките си позволяват да говорят на родителите като на 5 годишни деца, които нищо не разбират. Обвиняваха родителите че нямат персонал и че имат ниски заплати, все едно родителите взимат решение за това, или пък не си плащат данъците, от които се издържа и Дирекция Образование, и детските градини, и от които идва заплатата и на Минчева, и на Директорките.
Извинявам се за отклонението, но нещо взе да ми прави впечатление че нещата не са се променили кой знае колко много.

# 132
защо се притесняваш толкоз да не бъде премахнато правилото К4. , да приеха ни но още нямаме годинка като направи ноември ще си пусна детето - не е хубаво да виси жената вкъщи още 1 година, все пак заплатата и е доста голяма. а ви чета защото чакам да видя дали ще се организирате най накрая да протестирате за тези неправди но май ти си "СЪМРЕМЕНЕН" Бай Ганьо само остроумничиш и нищо не предлагаш за да се реши проблема.
Тъй, и като ми написа същото на ЛС искаш да ме убедиш, че си нещо по-по-по-най, пък и очакваш да ти повярвам? За твое сведение, съм предлагала и в таз годишните теми за капмания 2010/11 и за миналогодишната 2009/10 структурни неща като например всеки родител на неприето дете да се жалва пред АССГ за конкретно класиране в качеството му на административен акт, или да бъде сезиран омбудстмана  /тая думичка може и да я не знаеш какво значи/. Както и да е - идеите са ми напразни и реших, че няма смисъл - тук има мои колеги, мнозинството слуша тях, ок. Бих застанала зад форма на протест, ако ЛИЧНО  съм убедена, че тя ще успее , защото заведените административни дела срещу СО според мен са  някакъв отчаян опит за сплашване, а не решаване на проблема.
Имам един фундаментален въпрос: Публичното класиране в сайта на градините, единственото място чрез което се приемат децата в София ли е?
поне на теория

Кога ще има уволнени директори, защото вече става безобразно положението.
Сама си си отговорила - на теория е . Някои са на принципа, че "Законът е врата в полето и само баламите минават през него". А уволнени директори ще има, когато Данчето Фандъкова седне и прочете тази тема, вместо да си нареши буклите преди откриване на поредната сторителна мегаломанщита с цел политическа агитация.

# 133
  • СОФИЯ
поне на теория
 ...

3 би следвало да са правомерните начини
1.през с-мата ИСОДГ
2. по т.2.2.3 от Правилата за прием "2.2.3. Децата със специални образователни потребности и/или хронични заболявания, както и тези със заболявания с решение на ЛКК или ТЕЛК се приемат на място в ОДЗ и ЦДГ съгласно действащата нормативна уредба."
3.с решение на РГ - откакто участвам там са не повече от 30-50 /не записвам точно/ за цяла СФ

...Кога ще стане прословутото обединяване с данните за таксите и т.н., които уж поддържат от преди някъде си, защото както ви казах и опцията за премстване на деца още не е поръчана дори, демек дори не е напънло довършен модула за кандидатстване, камо ли останалите, които д аползват директори и т.н. за да има всяко за дете в София единна база данни в реално време. Интересно ми е кой има интерес нещата да са по стария начин, с интриги, подкупи, връзки и кой е отговорен- бившия зам кмет по образованието и настоящ кмет Фандъкова ли? Която не е запозната дори кой набор деца ходи в ПГ в момента?!
 ...

Не искат да вържат ИСОДГ с Админ - там са офиц данните.

# 134
Лост, значи държиш някои козове ти, това може само да ме радва! Hug
Но според мен се бори за тази ви група, която харесвате, в която сте сега.
Все някак ще смените един препарат.

Стром76
, по-леко с буклите, моля те, жената няма коса, болна е и наистина не изглежда на себе си.  Sad

Общи условия

Активация на акаунт