СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 40 574
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте,

Изчетох последните няколко страници и не видях да е обсъждано, ако се повтарям, моля да ме извините bouquet!
Интересува ме как става кандидатстването за градини, които се пускат извънредно/ремонтирани или новопостроени сгради.
Как да разбера кога градината ще започне да фигурира в с-мата и няма ли да бъде твърде късно тогава?
Трябва да се върна на работа през март, близо до нас привършва строежа на нова градина, затова се чудя - всеки ден да проверявам в сайта на ИСОДГ ли или newsm78?
Предварително благодаря!

# 346
  • София
mishlence_, в сайта, секция "Новини" или "Свободни места".
При пускане на нова сграда се пращат уведомителни мейли на живеещите в района. (поне така прочетох).

# 347
Ан Мари, благодаря!
Току-що видях в новините съобщение за нова градина в Люлин и се ориентирах за какво става дума.
Съобщението е от днес, а кандидатите за ясла вече са повече от местата  Rolling Eyes
Ще чакаме и нашата градина да се появи, пък каквото сабя покаже.
Явно ще трябва да следя по три пъти на ден  Crazy

# 348
Ан Мари, благодаря!
Току-що видях в новините съобщение за нова градина в Люлин и се ориентирах за какво става дума.
Съобщението е от днес, а кандидатите за ясла вече са повече от местата  Rolling Eyes
Ще чакаме и нашата градина да се появи, пък каквото сабя покаже.
Явно ще трябва да следя по три пъти на ден  Crazy

Няма нужда да следиш по три пъти на ден, свободните места се публикуват всеки понеделник. Достатъчно е веднъж на седмица.

# 349
Инспекторе, благодаря!
Личи си, че още въобще не съм в час със системата  Blush

# 350
  • София
Не зная към колко часа в понеделник обявяват свободните места. Към обяд със сигурност ги пише.

# 351
  • ИЛИНДЕН
На 25 април 2010г. писах следното ...
 Цитат на: fragal в Неделя, 25 Април 2010, 00:56

Здравейте, интересува ме следното - В 51 ОДЗ Щурче, в списъка с 10 т. на второ място в предварителния списък преди класирането е Анна Ивайлова Мицева , но на самото класиране тя е прескочена и не е класирана ?! Какво става с нея и защо я няма в класирането ? А същевременно се класират деца с по-ниски точки от 8.1

Много интересно, че въпросното дете чак сега се появи в списъка с приетите в 52 ОДЗ Илинденче - филиал "Захарна фабрика"
- но защо ползва наново 10 точки ?!

# 352
Най-вероятно не се е записало досега.

# 353
  • ИЛИНДЕН
Може би не ме разбрахте - тя не беше приета в Щурче с 10 точки, а класират дете с 8 точки , а  имаше в предварителният списък 10. и ВЪОБЩЕ НЕ Е я приемат там  // сега наново ползва 10т

# 354
  • София
Здравейте, записвам се да следя. Моят човек е 2009 и чакам да го приемат в ОДЗ-та в Мусагеница и в Младост 4 (по месторабота), но уви с 8.1 не го приеха миналата година. Може би не е тук мястото да питам, но има ли Общинска ясла в Мусагеница за всеки случай?

# 355
Може би не ме разбрахте - тя не беше приета в Щурче с 10 точки, а класират дете с 8 точки , а  имаше в предварителният списък 10. и ВЪОБЩЕ НЕ Е я приемат там  // сега наново ползва 10т

Погледнах, че съм се изразила неясно. Най-вероятно в Щурче не е класирано, защото е класирано на по-предно желание в друга градина (за мен, това е единственото обяснение), но не се е записало и сега отново кандидатства със същия брой точки, защото не си ги  е ползвало все още.

# 356
  • ИЛИНДЕН
Може би е така, все пак бие на очи. Благодаря Ви много за отговора.

# 357
  • София
fragal, ако детето е класирано по 1во желание, останалите кандидатури се изтриват. Ако родителите не запишат детето не се губят 3т за 1во желание. Ако се добави отново същата градина, точките може да са 10, но входящият номер ще е различен.
За 52 ОДЗ Илинденче - филиал "Захарна фабрика" не може да се каже нищо, т.е. номерата на децата са еднакви, минало е само едно класиране.

А защо не се записват класирани деца... причини много.
Например моя син го класираха преди 2 седмици. Пускаха места само за една градина в близкия квартал. И не го записах, основно заради транспорта и пътуването до там.
Изтриха му кандидатурите, но пък запази 3те точки за 1во желание.

# 358
  • гр.София
 Най-сетне една нова градина, с голям прием /люлинската/!

# 359
Нора Ди, за жалост в Мусагеница и в целия Младост няма чиста ясла. Единствената е в Студентски град  Hug

Общи условия

Активация на акаунт