СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 40 627
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
verochka, пишете в обратна връзка, обяснете случая, т.е. да отпишат детето ви.
Според мен директорката е трябвало да направи това отдавна.
Иначе да, може да кандидатства детето за ПУГ през с-мата.
Аз пък си мислех другата есен направо да го водя в ОДЗто  Mr. Green Да видя как ще ме върнат, като съм в системата  #Cussing out Майтапа настрана, кога трябва да кандидатствам за ПУГ?  А относно директорката, то  е ясно на всички защо още ни води записани. Още като й казах, че го отписвам само дето не подскочи от радост.

# 481

Трябва да се стимулира и частния бизнес..."

И най-добре на общински терен!!!!  Laughing

# 482
  • София
verochka, 2004ти, 2005 и 2006 са на текущи класирания. Септември 2011та би трябвало 2005ти набор да са ПУГ.
Нямам представа как стои момента с входящите номера за малките набори. Ако можеш да си ползваш стария входящ номер ще е чудесно Simple Smile
Пиши в обратната връзка на системата да видим те какво ще кажат.

Помня две реплики на г-н зам кмета:
"А длъжна ли е общината да осигури места за всички??? Трябва да се стимулира и частния бизнес..."
Laughing
Според мен общината трябва да се напъне и да осигури места за всички. А частен сектор винаги ще има, кандидати за него също.

Гаджет, аз гледам ученичка и дете в градинска възраст (което не ходи на градина). Перото ученичка е по-голямо за сега от перото детска градина, даже ако сметна такси и т.н.

# 483
AnMary убедена съм, че е така. Сестра ми има една третокласничка и една първокласничка, и независимо, че учебниците им са безплатни и на двете, месечния разход не е в никакъв случай, все едно друг им ги гледа...направо двамата със зет ми си ги гледат, че и ушите им пукат  Mr. Green Отгоре на всичко, и детски не взимат, че ги осигуряват на пълната заплата.

# 484
  • София
Безплатните учебници са най-малкият проблем.
Но да не изместваме темата Simple Smile
Викам да не се хабим. Ще почакам и ще ви кажа защо написах това Simple Smile

# 485
 Ами именно за това предлагам 150-200. Това е реалната издръжка на детето месечно, без дотацията от общината.

..................С това мое предложение явно съм раздразнила някои хора, но в крайна сметка нали всички оправдания опират до липса на средства.

Никого не си раздразнила, просто нещата стоят малко по-различно. Няма понятие "реална издръжка". Има "реална себестойност". Обаче общината не я знае, но това не и пречи да определя сума на дете за издръжка. И само директорите и общината са наясно дали тя е "реална". И не се заблуждавай че общината дотира много. В момента Наредбата е написана (и тълкувана) по начин, по който общината като цяло дотира основно облекченията в таксите на част от потребителите, както и летните месеци за тези, които няма да ползват детска градина.

А иначе предоставянето на услугата е делегирано от държавата на общината и за тази цел общината получава целево от държавата едни пари. Така че не би следвало да изискват повече от родителите освен доплащане за тази част от услугата, която не се покрива от държавната субсидия. В момента за градинска група (без ПГУ) общината взима около 120 лв. на дете на месец, а отпуска от свои приходи около 60 лв. на месец. Ако едно дете има 100% посещаемост, със сигурност общината не му дотира услугата. Няма лошо да се плаща повече, но да се знае за какво и то колко струва. За момента нито едното, нито другото е ясно.

verochka, пишете в обратна връзка, обяснете случая, т.е. да отпишат детето ви.
Според мен директорката е трябвало да направи това отдавна.
Иначе да, може да кандидатства детето за ПУГ през с-мата.
Аз пък си мислех другата есен направо да го водя в ОДЗто  Mr. Green Да видя как ще ме върнат, като съм в системата  #Cussing out Майтапа настрана, кога трябва да кандидатствам за ПУГ?  А относно директорката, то  е ясно на всички защо още ни води записани. Още като й казах, че го отписвам само дето не подскочи от радост.

Мисля че в системата не се вижда кои деца текущо се водят записани, а само кои някога са били записани. Няма видимост на дневниците или списъци на текущо записани деца, така че не виждам как може да се разбере от видимата част дали едно дете е отписано или не. Да не би да съм пропуснала някоя нова функционалност без да знам?

# 486
  • София
Аз ровичкам сайта не ежедневно, но често, няма нови функционалности.
Все пак приетите от малките набори (2004, 2005) не се ли отписват от системата при записване в градина?

# 487
Ако в профила на майката пише, че детето е записано, значи, че не е отписано от директорката. Предполагам, че така е разбрала, че не е било отписвано. Това си е стара функционалност, поне при нас в профила си излиза. Записан в еди-коя-си детска градина.

# 488
Ако в профила на майката пише, че детето е записано, значи, че не е отписано от директорката. Предполагам, че така е разбрала, че не е било отписвано. Това си е стара функционалност, поне при нас в профила си излиза. Записан в еди-коя-си детска градина.

Това не означава че директорката е "пропуснала" да информира системата, но не е пропуснала да информира Админ и реално детето да не е записано. Все пак родителят трябва да провери на място. Не знам как стои въпросът с възможността такива справки да се правят от МОМН в Админ.

# 489
Ели, да, така е. Но Админ не класира децата, така че досега е било редно да се класира друго дете на това място. А като не е отразено в системата, това няма как да стане. Аз поне останах с впечатлението, че това е въпросът. Защо не се класира друго дете на това място?

# 490
  • София
На моя син също стои надпис, в цветно каре. Това е в секция кандидатури.
Предполагам ще отпадне това каре при следваща промяна на състоянието, класиран, елиминиран, записан и т.н.

# 491
Ели, да, така е. Но Админ не класира децата, така че досега е било редно да се класира друго дете на това място. А като не е отразено в системата, това няма как да стане. Аз поне останах с впечатлението, че това е въпросът. Защо не се класира друго дете на това място?

Ако директорът не е "отписал" детето от системата, няма как да се класира друго дете, а в същото време първото дете ще се води "записано" за системата, но реално да не е. Дори и да опише детето през системата, директорът има право да свали свободното място от ИСОДГ (ако системата го обяви автоматично).

За съжаление към настоящия момент няма санкции за директори за некоректно подаване на данни към ИСОДГ.

# 492
  • София
Да се самоцитирам
Целта на потребителката бяха 50 мнения. Направи ги, пусна си обявата за продажба. Не мисля, че ще пише отново в тази тема.

# 493
Да се самоцитирам
Целта на потребителката бяха 50 мнения. Направи ги, пусна си обявата за продажба. Не мисля, че ще пише отново в тази тема.

Joy
Това не го бях предвидила, а чак два поста изписах...повече няма така първосигнално да се впускам в полемики, имайки една-единствена цел - мамата да си продаде количката  ooooh!

# 494
  • София
Флучия, извинявай за затритите емотиконки, но си права смешно е Simple Smile
инсп. Гаджет, случва се Simple Smile Стига сме спамили Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт