СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 40 627
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
Да се самоцитирам
Викам да не се хабим. Ще почакам и ще ви кажа защо написах това Simple Smile
Целта на потребителката бяха 50 мнения. Направи ги, пусна си обявата за продажба. Не мисля, че ще пише отново в тази тема.
  Много сте мили. Щях да си помисля, че не ме искате във форума. А що се касае за 50-те мнения, като сте толкова аналитични, можеше да предположите, че и с по-малко писане става. Разочарована съм, че търсите "основания" за присъствието на някого тук. Наистина досега бях предубедена към бгмама изобщо и май ще се окажа права....но какво да се прави каквото и да потърсиш в търсачките, все бгмама илиза. А впрочем, идеята на форума е да си помагаме, нали, съжалявам но нямам време непрекъснато да вися във форума и да правя хиляди постинги, имам личен живот и това, че се опитах да споделя мнението си тук, явно е огромна грешка.

# 496
  • СОФИЯ
Да се самоцитирам
Целта на потребителката бяха 50 мнения. Направи ги, пусна си обявата за продажба. Не мисля, че ще пише отново в тази тема.
  Много сте мили. Щях да си помисля, че не ме искате във форума. А що се касае за 50-те мнения, като сте толкова аналитични, можеше да предположите, че и с по-малко писане става. Разочарована съм, че търсите "основания" за присъствието на някого тук. Наистина досега бях предубедена към бгмама изобщо и май ще се окажа права....но какво да се прави каквото и да потърсиш в търсачките, все бгмама илиза. А впрочем, идеята на форума е да си помагаме, нали, съжалявам но нямам време непрекъснато да вися във форума и да правя хиляди постинги, имам личен живот и това, че се опитах да споделя мнението си тук, явно е огромна грешка.

Айде сега и цупене. Споко.
Всички имаме и личен живот и лични и служебни ангажименти, но някои намираме време и да помогнем на някого във форума и за опит да сме полезни с нещичко.

# 497
Да се самоцитирам

Нищо му няма на форума. Напротив - всеки си пише мнението. Много е полезно даже. Друг е въпросът дали му харесва мнението на другия и как реагира на това. В началото всички са свръхчувствителни, после свикват и/или преосмислят нещата и започват да не се впрягат толкова на чуждите мнения и реакции. Аз поне така бях.

# 498
Да се самоцитирам

Нищо лично! @AnMary Браво на форума ви, искам в него да си пусна обявата, имате правила - спазвам ги. 50 мнения - 50. Колкото толкова.

Темата за страсти ли е?
ами ето - това са страсти.

Нещо нередно ли направих че имам мнение?

# 499
  • София
Да, целта на форума е помощ, съвети и т.н.
Не виждам нищо конструктивно и в помощ на някой в идеята таксата за градините да стане 200лв. За някои родители даже и настоящата такса е висока. И не всяко семейство е с по едно дете. Вярно, че за второ дете (в същата градина) таксата е 1/2, и пак в горния случай таксата ще е само 300.
Който може да плаща такава такса за общинска градина, с малко отгоре може и в частна градина да запише детето.

Обяснете на някой самотен родител, че трябва да работи за едната градина на детето си.

# 500
Любимка, пак повтарям, няма лошо че имаш мнение. Щом имаш такова, ще имаш и опонент/и. Просто тези неща сме ги дъвкали и мъдрили преди една година точно. Даже и отделна тема имаше. Даже и анкета за поносимия размер на увеличението на таксите имаше. Просто тогава видяхме доста гледни точки и доста страсти се вихриха. Нали в спора се ражда истината, а после .............. общината приема нова наредба и всичко приключва.

# 501
Аз пак да си дойда на моята тема  Blush Предполагам, че ако пиша до ситемата ще коригират информацията. Но се притеснявам, че по този начин ще улича директорката в ...измама, нека така да го кажа, и може би ще бъде по-трудно да се класираме в тази градина  newsm78 Дали ще иска да ни приеме обратно, не знам.....

# 502
Ели, да, така е. Но Админ не класира децата, така че досега е било редно да се класира друго дете на това място. А като не е отразено в системата, това няма как да стане. Аз поне останах с впечатлението, че това е въпросът. Защо не се класира друго дете на това място?
Извинявам се, само да уточня - има  друго дете на това място, веднага го заеха. Не знам обаче как това е отразено в системата, защото не знам името на детето и не мога да го проверя. newsm78

# 503
  • София
verochka, не знам кой вариант е по-удачен, да говорите с директорката или с ИСОДГ да отпишат детето.
Реално вашето дете се води в тази градина.
и може би ще бъде по-трудно да се класираме в тази градина  newsm78 Дали ще иска да ни приеме обратно, не знам.....
Едното няма връзка с другото. Т.е. класирането минава през системата и няма връзка с директорите.

Извинявам се, само да уточня - има  друго дете на това място, веднага го заеха. Не знам обаче как това е отразено в системата, защото не знам името на детето и не мога да го проверя. newsm78
Аз нещо се обърках. И вашето дете и друго дете са записани в тази градина. Като 2рото дете е записано на мястото на вашето, а вашето не е отписано?
Статуса на детето ви какъв е? "Записан" в ....?

# 504
verochka ако твоето дете стои все още записано в тази детска градина, няма как друго дете да е записано на неговото място, то просто не е свободно, що се касае до системата...и определено, няма как да кандидатствате пак за същата градина, ако първо не бъде отписано.

# 505
Здравейте Grinning! Четох, четох и все по-объркано ми става. Първото число за прием в ОДЗ е датата на кандидатстване на детето в съответното заведение. Второто число не се ли тегли на случаен принцип всеки път когато има гранична група?Точно си мислих, че имаме някакъв шанс, защото първото ни число е малко (записала съм я още април месец), оказа се обаче, че е класирано  първото дете в списъка с 8.0 точки. Е, няма ли отново отново жребий, на които да участват всички деца с равен брой точки, с еднакви първи числа. Много ви благодаря  bouquet!

# 506
  • София
Здравейте Grinning! Четох, четох и все по-объркано ми става. Първото число за прием в ОДЗ е датата на кандидатстване на детето в съответното заведение. Второто число не се ли тегли на случаен принцип всеки път когато има гранична група?Точно си мислих, че имаме някакъв шанс, защото първото ни число е малко (записала съм я още април месец), оказа се обаче, че е класирано  първото дете в списъка с 8.0 точки. Е, няма ли отново отново жребий, на които да участват всички деца с равен брой точки, с еднакви първи числа. Много ви благодаря  bouquet!
Ако детето е попаднало в гранична група и му е теглено число - това число си важи за цялата учебна година за тази градина.  Peace

# 507
Здравейте.Не записах децата в ОДЗ100 и елиминираха кандидатурата ни. Но сега "вървим" с 1 точка по-малко  newsm78 защо така се получи? И друго не ми е ясно. Ако реша да ги пусна направо септември 2011   трябва ли да премахна текущите кандидатури и директно пролетта за ги запиша за да чакаме за септември  Rolling Eyes

# 508
  • София
daniiella, би трябвало да си останете с 10 точки за първо желание.  newsm78 Срока за записване кога изтече - сега този петък ли? Ако е така, вероятно ще ви възстановят точката в понеделник.  Peace
Ако решиш направо за септ. 2011 няма значение дали имаш текущи кандидатури - с тях участваш за евентуално класиране през тази учебна година, ако някъде обявят места. Местата за септември ги обявяват през март-април, но през цялото време можеш да разместваш градините.

# 509
Да, Ника този петък изтече, явно много бързам    Blush но като не съм съвсем наясно така е. Благодаря ти отново  Peace  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт