? към младите шофьори(КИ) - 7

• 50 443
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
Мен ме няма много в теорията, ама е факт, че си гася дизела често, но пък и тръгва на 2 без проблем
Общо взето доволна съм от факта, че мога да потегля и на друга скорост, не на 1 , макар че се старая да го избягвам  Joy

# 616
  • при него
Стефи, ако си 100% убедена, че не си сбъркала, подай жалба. Ако имаш някакви, каквито и да било съмнения, тогава недей. Значи, базирайки се на твоите думи, ако единственото ти "нарушение" е било че взимаш бавно десните завои - това е абсурдна причина за да те скъсат. Аз повечето десни завои ги взимам на 2-ра, защото обикновено има и пешеходци и се кара бавно а и радиусът на завиване е 90 градуса. Моята кола на 2-ра вдига до 30 км/ч (без да се мъчи, ако я натисна може и повече да вдигне), та не знам ти с каква чак толкова ниска скорост си ги взимала....  newsm78 Размишлявам просто, с най-добри чувства и желание да ти помогна да направим правилна оценка на ситуацията. Помисли добре още веднъж, как точно протече изпита, разкажи, ако искаш на лични.
На моят изпит, по едно време карах зад една маршрутка, която изненадващо наби спирачки, защото някой беше притичал изненадващо да се качва. Аз не спазвах достатъчно дистанция и трябваше да кова спирачките. Изпитващият естествено беше без колан, добре че беше голям шишко и се беше застопорил със шкембето почти в жабката. Погледна ме много лошо. Аз след около 2-3 секунди стрес, пуснах ляв мигач, първа и потеглих отново. Мислех, че ще ме скъса, но не. После ми казаха, че правилно съм реагирала, но грешката ми била липсата на дистанция. Та затова ми е странно, как може да те скъсат за ниска скорост при десен завой.

Последна редакция: чт, 28 окт 2010, 10:14 от Tatianna

# 617
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
ЛОСТ и аз съм на мнение,че при дизела трябва повече газ да се дава при потегляне защото са тромави,защото съм имам възможност и двата вида да карам и го казвам от опит.Но нямам намерение да ви агитирвам да се съгласявате с мен.Аз като казах на мъжа ми той умря от смях-абе със какви глупости се занимавате.Бензинката може и без газ да тръгнеш ама при дизела няма как да стане.Все пак му имам доверие защото едно че съм го изпитала на свой гръб и второ от 20год. е профес. шофьор и няма как да го забаламосам относно автомобилите.Аз като бях на изпит ми направиха лека забележка че по-бързо трябва да правя левия завой,но се сдобих със книжка.Споменът ми е че не съм пъплила.Таня относно десния завой че го вземаш на 2 то е нормално няма да правиш фиести на3 или  4.А първата е само за потегляне все пак.

# 618
  • при него
ЛОСТ и аз съм на мнение,че при дизела трябва повече газ да се дава при потегляне защото са тромави,защото съм имам възможност и двата вида да карам и го казвам от опит.Но нямам намерение да ви агитирвам да се съгласявате с мен.Аз като казах на мъжа ми той умря от смях-абе със какви глупости се занимавате.Бензинката може и без газ да тръгнеш ама при дизела няма как да стане.Все пак му имам доверие защото едно че съм го изпитала на свой гръб и второ от 20год. е профес. шофьор и няма как да го забаламосам относно автомобилите.Аз като бях на изпит ми направиха лека забележка че по-бързо трябва да правя левия завой,но се сдобих със книжка.Споменът ми е че не съм пъплила.Таня относно десния завой че го вземаш на 2 то е нормално няма да правиш фиести на3 или  4.А първата е само за потегляне все пак.

Иве , моя дизел (който е на 10 години) тръгва на баир, не от най-големите но все пак баир, без изобщо да подавам газ. Тръгва успешно и на втора. Ще взема да го снимам, ако ти се струва толкова странно...  Peace

# 619
Ама и моя тръгва на баир без газ , както и на 2, на трета не съм пробвала, но в същото време понякога при потргляне успявам да го угася, и мъжът ми ми казва да давам повечко газ...истината е някъде там...вероятно заради съединителя, поне аз така си го обяснявам- няма нужда от "везната" като при бензин, но в един момент, като "отлепи" трябва рязко повечко газ  newsm78

# 620
ЛОСТ и аз съм на мнение,че при дизела трябва повече газ да се дава при потегляне защото са тромави...

Няма такова нещо. Полусъединителят, за който говорихме напред в темата, е най-лесен на дизел. Никаква газ не ти трябва.
А това дали колата гасне често, все пак зависи и от задкормилното устройство.

# 621
ЛОСТ и аз съм на мнение,че при дизела трябва повече газ да се дава при потегляне защото са тромави...

А това дали колата гасне често, все пак зависи и от задкормилното устройство.
О, аз по този въпрос не споря, но нали сме се събрали начинаещи да си помагаме все пак  Simple Smile

# 622
 Peace Аз не го казах с лошо, съжалявам, ако е прозвучало така.

ПП - на мен дизел не ми е гаснал никога, обаче безниновата... колко срам съм брала с нея по кръстовищата. Практика трябва, и удобни обувки.

# 623
АРГУН аз нямам намерение да споря.Много е важна практиката това всеки го знае.Може бензина да ти е гаснел още в началото като си била по-неопитна.Не искам да се обиждаш но с течение на времето си задобряла то при всеки е така.

# 624
o, тук наблюдаваме класика-колкото шофьори-толкова мнения. Laughing
Момичета, имат си разлики колите много, дори и еднакъв тип-все нещо им е различно.Нормално е при едни да се случва нещо си, а при други-друго.Всеки си познава колата и има свои усещания за нея.
айде да ви честитя снега... Party
на парцали бе по едно време, ама бързо спря.

# 625
Честит ви първи сняг, макар и толокова символичен.

Момичета стига сте спорили за такива щуротии. Дизел, бензин..има си някои неща специфични, но все пак всичко си зависи и от колата. Аз днес съм с кораба на мъжът ми, ми нека заповяда някой дето твърди, че дизелите са тромави на тръгване да го пробва Hug. Върти гуми и на втора,  преди това карах за няколко месеца Пежо 206 обикновен дизел..еми идваше ми да слезна и да го бутам на тръгването. В момента мойта бензинка тръгва да първа без проблем на полусъединител и без газ, предишните обаче си не бяха така. Въобще при толкова разлини модели и двигатели, такива спорове са само преличаве от пусто в празно.

Днес ми много вкиснато. След две посещения в сервиз и 150лв. Алфетка пак си включва перката как си иска. Днес мъжът ми ще е закара на друг майстор, човека май е наясно какъв е проблема(откачащ датчик), ама на мен хич не ми се кара неговия камион. То съединителя му отделя почти най-горе, разбита му е конзолата на скоростите и първа и втора трябва да ги натъманявам, парното почна да духа топло чак след 2 км., абе не си е мойта Mr. Green.

# 626
ФЛАМБЕ дано този майстор да ти оправи читаво АЛФЕТКАТА щото те май само пари знаят да вземат а гаранция никаква.

# 627
Абе аз не знам на кое му викате "тромаво" тръгване.
Вярно, че не мога да направя сравнение с кола на бензин, ама си тръгва съвсем нормално.
Аз винаги потеглям плавно, без да форсирам двигател и т.н. Нужно ми е съвсем леко подаване на газ, за да потегли колата, никога не съм натискала педала до край, или нещо подобно.
Също зависи и дали са пипани оборотите на колата, доста хора си ги "нагласят", поне така са се изразявали мои познати. )
И на нашата искаха да ги пипат, защото държала ниски обороти, ама аз не им дадох. )

# 628
За оборотите не знам, щото нашата кола няма оборотомер- просто си е така, не че е счупен, та тов ами беше другия бонус- да се науча да си усещам колата  Rolling Eyes Не че преди само в него съм гледала, ама си е ориентир за някои неща

# 629
Mirama  това ми беше мисълта като се направи сравнение м/у двата автомобила не че трябва да натискаш педала до долу.Тука не можем да правим сравненеи м/у потегляне на автомобил и трактор.На мен на два пъти ми се случва стоя си на кръстовище и чакам-гледам оборотомера 3000-3500.Спирам музиката -няма звука на колата си е нормален.Помислих си оглушавам ли-ама то някакси и като набираш скорост се усеща не е нужно да гледаш оборотомера.Явно нещо е зациклил после се оправи след 20-30сек.Ама мен това ми беше чудно как реши да се застопори там при условие че аз като карам не и цедя скоростите докрай.Някъде на 2500 и сменям предавката.Луда работа.

Общи условия

Активация на акаунт