? към младите шофьори(КИ) - 7

• 50 358
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Mirama , тромавото тръгване и точно тромаво тръгване Hug. Не можеш да се изнесеш с мръсна газ, ако се налага, има няколко части от секундата, в която колата така да се каже отлепя ама не потегля Mr. Green. При активен трафик, мен лично това ме дразни, не ми трябва постоянно, но искам като ми се налага да имам силен старт. Не че не карах половин година и такава Тойота. И тя си беше бензинка при това. Много странна кола като настройки, еднам тръгваше, но на 4хил оборота отпушваше като че ли има турбо. Даже имах една много смешна случка с нея, стоя на сфетофар първа кола, до мен един Кадет GSI (май така им беше съкращението) и пили гуми на място, клати се, абе с две думи, айде маце да се дърпаме Laughing. Аз си седя кротко, щото си знам, че Тойотката няма да може да спринтира и се правя, че не го виждам. Да ама на старта момъка превъртя гуми щото скочи на газта и аз го дръпнах с една кола. Излорадствах естествено bowuu

# 631
Абе не знам, аз наистина не мога да преценя тромаво ли тръгва или не. На мен си ми е нормално тръгването. При положение, че в повечето случаи, когато съм първа кола аз дръпвам напред по-бързо от този до мен...пък едва ли всички карат дизели, даже са по-малко отколкото бензинките със сигурност. )

за обортомер, нашият си е ок, нямам навик особено да го гледам. Само в началото гледах.
Иначе по съвет от проф.шофьор карал много дизели ако искаш да си "коткаш" колата е добре да се сменят скоростите на 2000-2200оборота.

Интересно ми е обаче да пробвам нашият дизел и автоматика на баща ми при тръгване коя ще дръпне по-бързо. ) Защото неговата също има един момент, в който се усеща сякаш придърпва назад и чак след това се отпушва и тръгва. А е по-мощна от нашата.

# 632
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Пиленето на гуми на старт -смяна на съединител/изпял си е песента

# 633
съмнява ме-това значи , че всички перничани са с изпят съединител. Wink
майтап Laughing

# 634
ДЖИЗ издребняваш

# 635
мислиш ли?
аз-не
писах ли майтап-писах
тюююю, като бабички сте значи
ако някой иска да пили гуми-пили ги и с чисто нов съединител
това имах предвид.В случая-подобни се режат по светофарите.Така ми се стори в историята-че някой е искал да се реже на светофата , нищо повече.Е, мож и да съм в грешка, но това не променя майтапа.
па който не му е весело днес-има друг проблем.
 Grinning

# 636
Джиз само в Перник ли пилят другите в останалата част на България не могат ли или не им е позволено?

# 637
да съм казала такова нещо? ThinkingНе ти разбирам питането в какъв аспект е?

точно това написах-че не е до съединител, а до искане-искал-пили гуми, това, че пили гуми не значи, че му е изпят съединителя. Thinking

Гледам, че си от Варна.Перник е далеч от Варна.Това, което писах е лаф за перничани, понеже са близо до нас-предполагам не го знаеш, широко разпространен е и не е измислен от мен, най-общо казано е бъзик.На принципа на диалектите-всеки край си има диалект и думи, по които се разпознава.По карането ще го разпознаеш също.В Перник имаше период, в който бе модерно пиленето на гуми.Това ми е детски спомен още, но предполагам ти е нормално да го нямаш. Wink Grinning

# 638
ами защото все дават за пример Перник че затова си помислих така.Аз говорех в случай че ти не пилиш гуми а че съединителя е издал багажа.По принцип съединителя нали си има някакъв пробег ама като незнаеш точно кога е сменен това е признака.Започва да пили и подскача на тръгване.

# 639
Ами това е съвсем различно.Разказах ти и защо се носи лафа. Wink

# 640
А, то като не пилиш гуми, а отвисиш в едно задръстване половин часа на полусъедител, резултата все едно не е същия. Според мен обаче в поледните две-три години специално в София шофьорите стават все по-толератни и все по-малко талибани се срещат. Преди години си беше цяло изпитатие да излеза на ляв на Дондуков например или от паркомясто пред работата ми. Все на риск, да притиснеш, да чакаш, сега масово се влиза в положение. Вчера в час пик на Г.М.Димитров едно момиче, трета кола в колоната, на два пъти и изгасна колата. Цялата колона чака, десните минават, зад нея седят и никой не и свирна. Много гот ми стана Hug

iv.elina, буксува на тръгване. Чупила съм съединител и го знам тоя момент. Иначе пиленето си е друга бира, за съжеление и със срам ще призная, че и аз съм имала такива изпълнения Embarassed. Сега синчето го гледам има уклон към въртене на гуми, за съжеление е във възраст дето всичко знае и преценява Twisted Evil, най- страшния момент, на 19год., с една година шофьорски стаж и самочувствие, че вече се е научил.

# 641
Аз честно казано искам да направят даването на шофьорски книжки да става на 20-21г.

# 642
Бе какво пилене на гуми в Перник Laughing Там се кара едно лежерно, спокойно, светофара светне зелено, мъжът ми се почесва, щото зяпа в орлите, никой на опашката не реагира, чакат го да се сети да тръгне, те бърза работа нямат.  Laughing Това с клаксоните на зелено от перничани е абсолютен мит, там нито задръстване те припира, нито работа. Аз като седя до мъжа ми в такива моменти, почвам да потрепервам, и се почва - зелено е, ЗЕЛЕНО Е!, тръгвай, айде, какво се мотаеш, ще стане задръстване. Той човекът ме гледа така Shocked Ама аз всеки ден карам в София, свикнала съм на тукашното бързане, припиране, бибиткане. Като се прибера в Перник, се чувствам все едно съм в санаториум за изпилените ми шоферски нерви Laughing

# 643
Ама то като тръгне веднъж лафа-носи си се.Аз писах-това е мой Детски спомен, значи смятай, преди 30 години е било така, и малко след това.Не съм казала никъде, че Днес там така се кара.
Същото е с паметника-Перничанин чака за софийско жителство-Уточнявам, че го пиша да се посмеем!Лафа за паметника след Владая стои от времето на софийското житество-до днес.Независимо, че такова вече няма.
Били сте или много малки явно, когато се е развивало действието, а може някои да не са били родени.
Имам пернишки роднини  Wink, та ги пиша тези неща съвсем не с цел някаква, а просто да се посмеем бе хора.
 Grinning
Последен спомен от пилене на гуми всъщност бе преди 6-7 години.

# 644
Цитат
Същото е с паметника-Перничанин чака за софийско жителство
О да, той редовно служи за ориентир Laughing

Иначе то пилене на гуми има навсякъде Laughing

Общи условия

Активация на акаунт