? към младите шофьори(КИ) - 7

• 50 223
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
...до колкото си спомням-с последните ти думи-започнах. Winkуточних, че човек ако иска да пили гуми-пили ги.Независимо къде.И понеже лафа е тръгва като перничанин, може някой от старото поколение и във Варна да ти каже, че тръгваш като перничанин.Ползва се за нарицателно, въпреки, че му е минала давността.
Във Варна ми се е случвало да чувам коментар-този или онзи прави софийското паркиране-което не ми е ясно какво е?Но ето-те си имат някакво наблюдение и са го кръстили така.
я от Варна-споделете.... Grinning

# 646
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Ами нещо конкретно за Варна не се сещам на този етап.Ама за тираджийско вземане на десен завой то смятам го има навсякъде.Със голямо изнасяне все едно има ремарке отзаде.

# 647
Перник за София е като Добрич за Варна. Чувала съм да им викат "техеранци". От "ТХ" идва Simple Smile
Ако има добричлии - да не се обиждат. Аз лично нямам против тях.

# 648
Перник за София е като Добрич за Варна. Чувала съм да им викат "техеранци". От "ТХ" идва Simple Smile
Ако има добричлии - да не се обиждат. Аз лично нямам против тях.
Вярно така им казват       Crazy

-този или онзи прави софийското паркиране-което не ми е ясно какво е?Но ето-те си имат някакво наблюдение и са го кръстили така.
я от Варна-споделете.... Grinning
Мисля, че иде реч за това

Не съм сигурна обаче, защото и аз съм го чувала като израз, но не от устата на варненец.       Thinking

# 649
Да така е даже аз им викам румънци на тея дето живеят от Аксаково нагоре.Ей да се обиди някой?Според мен перничани са най известните провинциалисти защото всеки втори прави сравнение с тях.Ние от Варна не можем да ги стигнем каквото ще да става.Нямат равни.Аз не съм чувала за соф.паркиране.То няма нищо лошо в това паркиране поне аз така мисля.

# 650
Названието е паркиране тип "софийски гараж".
Използвало се е по времето на полигоните, и в момента може да се чуе от някой и друг инструктор.

# 651
Аз  си мислех че се използва като нарицателно.

# 652
  • от Луната
Здравейте. Гледам, че сме доста известни перничани  Mr. Green
Да се представя и аз. Съвсем нов шофьор съм, нищо че не съм първа младост вече. На курсовете бях на й дърта  newsm78. Та имам книжка от 14.09.2010 г  Mr. Green
Карах курсовете на дизел, при страхотен инструктор, а нашата кола е бензин и още ми се случва да ми угасне, но не е често ( Тайна, успокой дъщерята  Hug).

# 653
Ами днеска май Перник ще нищим.Ама нищо да става весело.

# 654
Ами днеска май Перник ще нищим.Ама нищо да става весело.
Какво да му нищиш, то Перник е една права улица, няма абсолютно нищо интересно за шофьорите.  Laughing

# 655
  • област Варна
Той Перник не е интересен... шофьорите му, шофьорите му.
Знаете ли какво е една наносекунда? Времето от светването на зеленото до надуването на клаксона от пернишки голфаджия.  hahaha

# 656
ЕСПИ това много ми хареса.

# 657
Пак да подхвана дизел и бензин.

Дизел който не може да тръгне без газ на 2-ра или на 3-та няма компресия и тръгването е по зле и от бензин, трябва много да се подава газ.
На баща ми дизела няма компресия и го гасих 2 пъти докато му свикна давах газ, направо буталата щях да му изкарам. Карам бензин (газ).
На буса дизел първа не се използва на баир тръгваме на 2-ра при наклон на 3-та. И мъжът ми като се качи на моята кола все се опитва да тръгне на 2-ра или с малко газ и му гасне.

Инструктора ми преди много години, казваше за начинаещ шофьор най-добре дизел. За паркиране е по-лесна, защото е тромава и с много и с малко газ. А при бензина ако подадеш много газ отскача пили гуми и т.н. паника за начинаещия.
Дизела не може да изгасне при минаване през локва.

# 658
Интересно ми е от къде дойде лафа пернишки голф и наистина ли там само голфове се карат.

# 659
Интересно ми е от къде дойде лафа пернишки голф и наистина ли там само голфове се карат.

Laughing Не, даже по-често се срещат БМВ тройка, отколкото голфове. Голфове има колкото и в София сигурно, аз си спомням за първи път Део обясняваше за пернишкия голф Joy То че има такива джигити е вън от съмнение, де Laughing Но по принцип това за свиркането категорично не е вярно точно, защото в Перник няма натоварено движение, не се бърза и както писах и по-горе, никой не припира като светне зелено, чак ме изнервят Laughing По софийските улици е много по-инфарктно, ако не си дал газ в секундата, в която светне жълто Laughing

Общи условия

Активация на акаунт