? към младите шофьори(КИ) - 7

• 50 184
  • 749
  •   1
Отговори
# 720
Тези дни четох за ЕС-наредба за задължително фабрично инсталиране на включените светлини целогодишно за новите автомобили, за старите - само препоръчително.

Моята кола е такава - казаха, че за Европа задължително така ги правят вече.
Обаче чух от познат, че може да се изключат ако се поразрови в кабелите, за да икономисвам бензин!!!!  ooooh! Даже ме попита защо не съм го направила до сега. Аз и със старата кола си пусках всеки ден фаровете в светлата част на деня.
То затова и мигачи не пускат - за икономия. Снощи чаках на светофар зад един с не включени светлини, тъмно си беше ( в 18 часа), обаче другите коли и уличното му помагат да вижда, какво му е зор, че останалите шофьори не го виждат  Tired

# 721
  • при него
Да икономисват бензин ли? Аз си мислех, че фаровете имат общо с акумулатора...
Моята кола е от по-старите, които не са с автоматично включени фарове, но никога не ги изключвам, цяло лято и през деня си карах на фарове, да могат да ме виждат отдалеч...
А тия дето не дават мигачи, просто...  newsm78 обикновено са някакви чички дето....

# 722
  • област Варна
То по някога и с фарове да си все тая. Аз на магистралата винаги съм с включени фарове, обаче все се случва на десетина дни някой бавнодвижещ да ми изкочи в лява лента и да се налага да намалям. Дали не ми е видял фаровете или въобще не се е огледал.
А хората неподаващи мигачи при престрояване не са някакви чички, а над 50 % от шофьорите по улиците, за какво да си губят времето да бутат лостчето?

# 723
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
да вярно е че светлините вдигат и разхода на гориво.

# 724
...То затова и мигачи не пускат - за икономия. ...

Хем е смешно, хем - трагично. И аз познавам такива "икономични" шофьори.

# 725
да вярно е че светлините вдигат и разхода на гориво.

Добре бе, с колко ще го вдигнат?
С някакви си грамове...
ама иначе си пускат парното в колата, ама фаровете не....ми то и парното вдига разхода на гориво...и климатика за тези, които го имат...
Я най-добре пеш, че аман от такива шофьори..

# 726
То затова има закони, а не се разчита само на съвест

# 727
То затова има закони, а не се разчита само на съвест

Има, да. Ама пак колко ги спазват...

# 728
...То затова и мигачи не пускат - за икономия. ...

Хем е смешно, хем - трагично. И аз познавам такива "икономични" шофьори.

извинете...а мигача какво товари точно? Laughing
крушката ли си пази?ми тя и от неупотреба пак може да изгори. Crazy

Извън майтапа-за мигачите ми е леко притесненно.Масово не се използват, и то на кръстовища без светофар.Трябва да започнем боб да хвърляме....

# 729
Е, как, ще му се изцъка лампичката без време...

# 730
Викаш има си точно определен брой мигания и трябва да се сменя  Joy Като нищо и това мога да го чуя отнякъде като оправдание за не пуснат мигач.

# 731
Едно такова място за СФ е Т.Каблешков /Луи Айер.Втората е с предимство.Ако например идваш от Т.К. посока Л.А. и си за ляв завой, масово тези, които се движат по Л.А. посока Т.К. и са за десен завой не дават мигач.Ти стоиш, и чакаш, с идеята, че те са за направо, а пичовете си завиват....имах ситуация там скоро поради тази причина.

# 732
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
относно мигача-има вариант да си изкълчиш китката или рамото.Това е в кръга на шегата.

# 733
Явно, само аз не си пускам фаровете в периода когато не са задължителни, с изключения на дъжд, мъгла и понякога когато блести слънцето.
Мигачи също не пускам, когато съм в лента със секция за ляв или десен завой.

# 734
относно мигача-има вариант да си изкълчиш китката или рамото.Това е в кръга на шегата.

Трудова злополука,хахаха, не китка, не рамо, а кутрето.Че аз понякога с кутрето си включвам мигача. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт