Бродирана красота - Гоблени 77

• 130 226
  • 731
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Здравейте момичета чудни красоти сте показали. Аз не съм толкова добра като вас имам само няколко малки опита, но майка ми шие доста. Харесах си и това . Но може ли да ми разясните как да си намеря схемите, има ли нещо специфично при шиенето им и най- вече какви конци. Аз не съм в Бг, но пък и тук гледах в специализираните магазини има доста голямо разнообразие от конци и може би ще намеря точните. А и още един въпрос, извинявам се ако ви се стори прекалено глупав  Embarassed , но се шият трите елемента и се рамкират отделно и после се напасват или  Embarassed Embarassed

За схемите е най-лесно - дай ми имейл и ще ти ги пратя, ще ти трябва РМ, за да ги отвориш. Конците май бяха ДМЦ, то в схемата си го пише.

# 406
тази панделка не ли само за закачването на елементите? ако е така си вземи каквато ти харесва на теб  Peace иначе не виждам причина да не си ги направиш на обикновенна панама
за триптихите, този с орхидеята бих го направила на едно парче панама с леко отстояние само между трите, но другия бих го направила на 3 отделни части
фара е страхотен, но и за дим се говори или хубаво или нищо  Mr. Green

# 407
  • София
тази панделка не ли само за закачването на елементите? ако е така си вземи каквато ти харесва на теб  Peace иначе не виждам

Всъщност опал лентата е по крилцата на ангелчетата, но като гледах на Гуди снимките ми дойдоха идеи точно какво да напрвя.   Hug

# 408
тъкмо ще си имаш уникати  Wink

# 409
А аз пак да питам по-опитните, мислите ли че този другия триптих ще стане добре ако се ушие 1:4.

# 410
на мен нищо не ми харесва 1 към 4, но е въпрос на вкус

# 411
Не ти харесва нищо, което е ушито 1:4, или това няма да е добре. Идеята е че просто искам да е по-голямо.

# 412
аз не харесвам такива гоблени, затова казах, че е въпрос на вкус. стоят ми на квадратчета, пиксели и ми изглежда като лоша картинка. повечето гоблени с детайли ми харесват, но чистия 1 към 4 хич не ми харесва.  първият ми гоблен е 1 към 4, естествено вилеров, после имам един с детайл и един 1 към 2 ушит. ми не ме кефят освен този с детайла

# 413
Има ли някой да работи с РМ, опитвам се да разпечатам една схема, само че ми печати само половината символи, а другата половина не и не знам какво трябва да се направи.
И да попитам за един гоблен, тези на 22 стр., които Деси е показала, третия отзад напред ако се шие 1:4 дали ще се получи добре. Съжалявам че не мога да кача снимка.

Дай схемата, ще ти я оправя.

# 414
Здравейте сладурани, страхотни красоти браво на вас! Една седмица бях отпуск, далече в планината, без обхват, без интернет... до една рекичка... красота, тишина и спокойствие! И докато мъжа ми ловеше риба, аз довърших подаръка за рождения ден на свекърва ми. Ето го още неизпран, скоро ще го рамкирам:

# 415
delfin4e , страхотен е, много нежни поспаланчета  Heart Eyes .

Didka82 , фара е мнооого красив. Поздравления   bouquet .

# 416
  • София
Делфинче, страхотни са котаците!   bouquet

На мен ми трябва съвет  Praynig

Понеже шия Ланарте не по оригиналната схема, в моята пише просто "Бяло". Да сложа ли яркото В5200 или да използвам "Blanc"  newsm78 Първо ми се струваше, че на тези убити цветове "мръсното" "бланк" ще стои по-добре. Тук под брадичката съм започнала с него. Обаче сега ми се струва, че "яркото" В5200 ще е по-удачно  newsm78 Бялото ще е под брадичката и надолу по роклята, където сега са оставени празните места. Другият вариант, който обмислях - по един конец от двата цвята  newsm78

# 417
  • София
Влизам в темичката ви с молба за помощ.

Уших това за детската стая:

Според вас удачно ли е да го поставя само в паспарту? Ако се сложи в рамка ми се струва, че ще стане много тежко предвид размера  newsm78 Не ми се иска да слагам и стъкло, а нещо по леко, което все пак да предпазва от прах  Thinking.

# 418
InaD, дали не може да се ламинира?  Thinking

# 419
  • София
InaD, мисля, че предлагат олекотени рамки, с тях върви нещо като стъкло, но не е - по-скоро е някаква пластмаса, но определено е лека.

Общи условия

Активация на акаунт