промени в приема за СМГ

• 91 495
  • 935
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, не знам дали тук трябва да попитам, но моето дете поради болест, не се яви на едно от тези състезания. Дали ще има право да се яви на конкурса "Млади таланти" и да участва наравно с другите деца в класирането, като не му добавят точки точно за това състезание?

# 196
Здравейте, не знам дали тук трябва да попитам, но моето дете поради болест, не се яви на едно от тези състезания. Дали ще има право да се яви на конкурса "Млади таланти" и да участва наравно с другите деца в класирането, като не му добавят точки точно за това състезание?

Не съм заинтересована страна и минавам случайно, но знам отговора - детето ти може да участва в състезанието и в класирането ако ще да не се е явило на никое от предишните състезания. Неявяването значи само, че губи малко точки и така си намалява шанса. Нищо друго.

# 197
Благодаря

# 198
По непотвърдена информация  на мъжът ми са казали, че на пробния изпит на 15 май щяло да има изнесени протоколи  с  резултати  във  фоаето (инфото е от служителката, която е вземала таксата за пробния). Дали ще е така - нека да сподели който отиде (моето дете ще го водят придружители, които не мога да ги ангажирам с това)
Иначе , той нещо се ядоса и си направи класиране според досегашните резултати в нета, но  все пак е по-добре да видим официално дали ще има  newsm78

# 199
Няма да има класиране, само протоколи. И моята информация е за 15.05 от г-жата от курса.

# 200
Протоколите са вече разлепени на таблото.
Ние сме с едно сбъркано име. Ще трябва да ходя да се разправям (хем в РИО вече го оправиха за същото това състезание името...)

# 201
и какво от това....( че са разлепени)....протоколите си ги иамем и ние....то беше важното след записването да изнесат списъка със сумираните точки, по който те ще работят след изпита, за да направят тотолния брой точки, скойто ще се работи върху класирането....сътветно, изнесен предварително, би ни улеснило в представите нашето дете за момента къде е  и какъв резултат годе долу трябва от изпита...защото аз сега например изобщо  засега незнам  с досегашните му точки много назад ли е и трябва ли да има сериозна ралика с последните приети като точки от самия изпит, за да се изравния с тях , или да го караме по-спокойно....че побърках детето.... #2gunfire #2gunfire

# 202
и какво от това....( че са разлепени)....протоколите си ги иамем и ние....то беше важното след записването да изнесат списъка със сумираните точки, по който те ще работят след изпита, за да направят тотолния брой точки, скойто ще се работи върху класирането....сътветно, изнесен предварително, би ни улеснило в представите нашето дете за момента къде е  и какъв резултат годе долу трябва от изпита...защото аз сега например изобщо  засега незнам  с досегашните му точки много назад ли е и трябва ли да има сериозна ралика с последните приети като точки от самия изпит, за да се изравния с тях , или да го караме по-спокойно....че побърках детето.... #2gunfire #2gunfire

Е, ама нали идеята на всички ви беше да не се допусне нечестно класиране на деца. Сега, като има разлепени протоколи, всеки може да си провери дали неговото отроче не е ощетено. А рейтинг СМГ няма да направи, защото не знае кого да включи в този рейтинг. Те от къде да знаят кой ще кандидатства? Може да изпуснат деца, а може да натикат в рейтинга ненужно много деца. Затова не го правят.

# 203
offf...... написах много точно,че могат да го пуснат не сега, а когато се запишат децата за изпита и знят кой ще участва - нали  така или иначе ще им се наложи да изнасят поотделно и после съответно да сумират на  тези деца точките, за да образуват бала !!! какво им пречи да изнесат раздробеното  по съсътезания и сумирането предварително !!! тоест, не става въпрос заради наши капризи да вършат някаква огромна канцерларска работа, а просто това, което щат нещат ще вършат, за да осъществят проиема, да ни го изнесат просто на 10 лисчета на таблото !!!!

а иначе прозрачността не се изразява в това да проверя на моето дете точките - аз си ги знам !!! въпросът е да няма спекулации с точките на другите от децата @!!  това имах в предвид, ама вече ми става чак на мен неудобно да го предъфквам за н-ти поден път това обяснение....както и да е , така или иначе моите желания нямат  значение, от смг са решили въпроса по лесния начин - с изнасянето на протоколите, което общо взето не върши никаква работа, защото всички ние имаме протоколите отдавна !!!! друга беше целта на занятието, ама карай !!!

# 204
  • София
http://smg-bg.info/index.php

До 30.05. е срокът за заявяване на корекции в имена или резултати в списъците от състезанията.

# 205
а иначе прозрачността не се изразява в това да проверя на моето дете точките - аз си ги знам !!! въпросът е да няма спекулации с точките на другите от децата @!! 

Tи си знаеш точките на твоето дете, но сега ще знаеш и точките на другите деца. И по принцип точките на хиляда деца не те интересуват, но ако евентуално твоето дете остане малко под чертата ще можеш да провериш дали балът на десетината деца, приети последни, е коректно изчислен, като ги провериш по класиранията. Впрочем предполагам, че в последното класиране ще съдържа отделни колонки за всички състезания и една с общия бал. Там също ще можеш да провериш за манипулации.

А предварителния бал искаш само за свое улеснение, да видиш къде стои към момента твоето дете. Полезна информация, разбира се, но СМГ не са длъжни да ти я дават. Ти си заинтересована страна и ако толкова искаш, ще си обединиш четирите файла. 

# 206
  • София
На сайта на СМГ е публикувано следното съобщение:

"ПРИЕМ СЛЕД IV КЛАС

СЪОБЩЕНИЕ

Уважаеми родители на четвъртокласници!

Можете да проверите резултатите на вашите деца, явили се на някое от състезанията по математика, в изложените на таблото протоколи или в посочените сайтове:

Софийски математически турнир (www.rio-sofia-grad.com)

Европейско Кенгуру (www.math.bas.bg)

Математически турнир „Черноризец Храбър” (www.math.bas.bg)

Областен кръг на олимпиадата по математика (www.rio-sofia-grad.com).

При забелязани грешки в имената и неточности може да подадете заявление в стая №1 в СМГ за своевременното им отстраняване.

Краен срок:30 май 2011г.
                                                                     От ръководството"

# 207
а иначе прозрачността не се изразява в това да проверя на моето дете точките - аз си ги знам !!! въпросът е да няма спекулации с точките на другите от децата @!! 

Tи си знаеш точките на твоето дете, но сега ще знаеш и точките на другите деца. И по принцип точките на хиляда деца не те интересуват, но ако евентуално твоето дете остане малко под чертата ще можеш да провериш дали балът на десетината деца, приети последни, е коректно изчислен, като ги провериш по класиранията. Впрочем предполагам, че в последното класиране ще съдържа отделни колонки за всички състезания и една с общия бал. Там също ще можеш да провериш за манипулации.

А предварителния бал искаш само за свое улеснение, да видиш къде стои към момента твоето дете. Полезна информация, разбира се, но СМГ не са длъжни да ти я дават. Ти си заинтересована страна и ако толкова искаш, ще си обединиш четирите файла. 

понякога имам чувството,че  просто имаш нужда да опонираш, с или без смисъл... !!! но както и да е, лек ден от мен.....!!

# 208
Впрочем предполагам, че в последното класиране ще съдържа отделни колонки за всички състезания и една с общия бал.
Няма начин да не е така. Peace
Та те на пробните изпити изнасят подробна информация в таблица с точки за всяка задача от теста и на двете задачи за разписване, че на конкурсния изпит ли няма да изнесат?

Вярвам, че и резултатите от последното математическо състезание ще са много прозрачни, в таблица с отделни колони с резултати от изпита/тест и две задачи/ и състезанията по точки.
Накрая общ бал за всяко дете.

# 209
В таблиците с резултатите изнесени в Интернет някои деца са записани с 2 имена, има и доста правописни грешки, което затруднява изготвянето точно на такава обща таблица, в която са сумирани резултатите от всички състезания, участващи в класирането. Една мама от този форум е направила ми изпрати такава обща таблица, аз също си направих, но възможно и в двете таблици да има грешки точно поради разминаването в имената.
След подаването на документите за кандидатстването и изчистването на грешките, няма да има проблем СМГ също да я направят.
Аз разчитам на обективността при оценяването в СМГ и затова детето ми ще кандидатства там. Ако имах толкова големи съмнения със сигурност щях да търся друго училище.
Пожелавам много късмет на децата ни и на всички да мислят позитивно, "пък каквото сабя покаже"!

В момента има някакъв проблем със сайта на СМГ.

Последна редакция: ср, 18 май 2011, 09:31 от VAVA

Общи условия

Активация на акаунт