промени в приема за СМГ

• 91 467
  • 935
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Доколкото си спомням от личния си опит при записване на детето в СМГ,
представя се не бележника на детето, а един подробен лист (разговорно май беше "отпускно" от
старото училище, не помня официалното название), в който са описани оценките на детето,
а вашето училище явно е вписало и резултатите от състезанията.
(Сега си спомних, че нашето вървеше с някаква грамота от директора
заради разни постижения на девойката през годината с уникалното
"За сътрудничество в осъществяване на Стратегията за развитие на училището" Simple Smile)
Жените в канцеларията са любезни и разговорливи при записването,
коментират резултатите на детето, какви школи ще посещава, ще участват ли родителите му
в училищното настоятелство и т.н.

Всичко това няма нищо общо със ситуацията тази година, при която резултатите от
четири състезания през годината не са просто обект на общи приказки, а пряко определят
класирането на детето за СМГ.

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 11:41 от Carmela Biscuit

# 181
  • София
Аз пък се чудя, откъде ще вземат резултатите на децата, които имат по-малко от 50% от максималния възможен на Софийския математически турнир.

# 182
ПП. Пък и последните два поста са ми във връзка с това сами да си помогнете и да нанесете с учителите резултатите в бележника на детето си. Все пак там е не само за оплакване, а и за похвали

Нещо не схващам - училището какво общо има, че да нанася резултати от състезания в бележниците? Не училището е организатор на състезанията и изобщо не се явява страна в случая, камо ли да имат някаква оторизация.

# 183
  • София и там където не се пуши
ПП. Пък и последните два поста са ми във връзка с това сами да си помогнете и да нанесете с учителите резултатите в бележника на детето си. Все пак там е не само за оплакване, а и за похвали

Нещо не схващам - училището какво общо има, че да нанася резултати от състезания в бележниците? Не училището е организатор на състезанията и изобщо не се явява страна в случая, камо ли да имат някаква оторизация.

Защо да няма нищо общо, имат си начини и като ги научат навреме ги нанасят. Не съм ги питала как ги намират.

(Сега си спомних, че нашето вървеше с някаква грамота от директора
заради разни постижения на девойката през годината с уникалното
"За сътрудничество в осъществяване на Стратегията за развитие на училището" Simple Smile)

Да, но не го правят във всички училища. В нашето описват и в такава грамота.

# 184
Ясно, че си има начин. И аз мога да намеря резултата на всяко дете. Но училището не е никой в дадения случай. Да кажем, че турнирът е организиран от СМБ. Какво общо има училището със СМБ, че да напише нещо в бележника и то да е легитимно??? Със същия успех мога да занеса и бележка от КАТ или от данъчната администрация...

# 185
  • София и там където не се пуши
Поне за София са заедно с РИО, а училищата са подчинени на РИО. Няма да си позволят учителите да правят нещо, което не е редно.

Със същия успех мога да занеса и бележка от КАТ или от данъчната администрация...

Мисля, че КАТ или данъчна администрация няма да могат да ти свършат работата - опитай, после ще споделиш

# 186
  • София
Във връзка с удостоверяването на резултатите от състезания и във връзка с възможността в 107 ОУ да се кандидатства (ако има места) и по рейтинг от състезания (без да се явяваш на "Еврика"), мога да споделя, че от там ми поискаха Служебни бележки от училищата, в които се е явявало детето на съответното състезание, за конретния резултат.
Може би е добре да се снабдим с такива бележки и за пред СМГ за състезанията, на които сме се явявали в друго училище .. или направо от РИО София град за всички състезания или поне за тези, на които са организатори.

# 187
Във връзка с удостоверяването на резултатите от състезания и във връзка с възможността в 107 ОУ да се кандидатства (ако има места) и по рейтинг от състезания (без да се явяваш на "Еврика"), мога да споделя, че от там ми поискаха Служебни бележки от училищата, в които се е явявало детето на съответното състезание, за конретния резултат.
Може би е добре да се снабдим с такива бележки и за пред СМГ за състезанията, на които сме се явявали в друго училище .. или направо от РИО София град за всички състезания или поне за тези, на които са организатори.

не може СМГ да карат още 4 организации  да пишат по 600 служебни бележки, защото не им се занимава със собствено изготвяне на такъв списък......в крайна сметка, никоя чиновническа организация нито я грее, нито я вълнува,че СМГ има прием........ освен  да бъдат предадени официално за верени потоколи с оценките от състезанията, друго не виждам какво може да има извън СМГ...
и пак подминахте призива ми !!!!  разберете, ще има много, които ще се чувстват прецакани, ако не се постараем наистина да осигурим ПРОЗРАЧНОСТ  на ПРЕДВАРИТЕЛНОТО ПОЛОЖЕНИЕ  на децата.....Като това не се изразява в изнасянето на общ бал , а на изнасянето на отделните точки от 4-те състезания, защото наистина е много по-лесно да с еспекулира с някакъв общ брой точки - да не би да седнеме на 100-те приети деца да търсиме по протоколите дали сборът е верен......освен това така ще иам повече страх  да се напише нещо нереално,  защото много добре знаят,че поне половината майки имат потоколите още при излизането им и няма да се рискува с разминавания !!!!

кажете, наистина, има ли някой, който ще ме подкрепи в идеята за група, която да отиде в СМГ с определени виждания /изисквания или там каквото......???

ПС: това за 30 май, поне според моето четене на заповедтта за прием, се отнася за краен срок за записване на етзи, които се приемат в СМГ от 1-во място на състезание...след което започва според мен записванедто на всички нас.....такаче време за реакция нама да иамме, записването надали ще е по- различно от други години като срок, а именно -  почти до самия изпит !!!

# 188
тези спорове са безмислени, и да го обсъждаме тук с някакви предположения - какъв смисъл има това? мисля,че конкретен отговор може само СМГ да даде,сттига някой да попита ( визирам нас)! ТЕЗИ НЕЩА ТРЯБВА ДА СА НИ ЯСНИ ДОСТА ПРЕДИ ИЗПИТА, ПОНЕ ТАКА МИСЛЯ АЗ !!!

# 189
Здравейте, децата в събота имат курсове и предполагам че ще е най-лесно да питаме преподавателите. ако отговорът им не ни задоволява можем в понеделник да питаме в секретариата. или да подадем писмена молба - на нея със сигерност ще отговорят. събота - 10ч. е удобно време да се организира неформална среща на родителите - как ви се струва ?

# 190
  • София
Здравейте, днес попитах учителката по математика на големия ми син, който е ученик в СМГ и това, което разбрах е, че имат база данни с учениците явили се на състезанията в СМГ. Планират да подготвят такава база и от протоколите на организаторите на състезанията, както и възнамеряват да предоставят резултатите преди изпита, за да може всеки да провери коректността на данните. Все пак и аз мисля, че едно изрично искане от страна на заинтересованите /т.е ние/ за ангажиране на СМГ със срок, преди последното състезание, в който да публикуват протокол с резултатите и срок в който да се отстранят евентуални грешки не е излишно - СТАВАТ ГРЕШКИ, а пък и от "възнамеряват" до това да имат ясно регламентирана схема за осигуряване на прозрачен процес разлика има - ГОЛЯМА!!!

# 191
Здравейте, децата в събота имат курсове и предполагам че ще е най-лесно да питаме преподавателите. ако отговорът им не ни задоволява можем в понеделник да питаме в секретариата. или да подадем писмена молба - на нея със сигерност ще отговорят. събота - 10ч. е удобно време да се организира неформална среща на родителите - как ви се струва ?
добра идея, само дето тази събота е ВМС и поне нашия курс е изместен в 14.30....вашите деца кога са на курс този уикенд?

# 192
за да е пълна прозрачността , пак казвам,че трябва за поискаме изнасяне не  само на обща сума точки от турнирите, а и от всеки поотделно...така няма да смеят да правят шашми....където и да е, който и да е, защото имаме протоколите отдавна и оценките там са факт....

# 193
Здравейте, наистина съм се изказала неподготвена за т.н. родителска среща. И моето дете е от 14.30 днес. Аз ще бъда в училището така че ако четете това може към 14.30 да се видим и да поговорим - ако неможе би следващия път - мисля че ние сме в петък 22.

# 194
Ето една новост от сайта на СМГ. Явно писмата са свършили работа. Пожелавам успех на малките кандидат-математици: http://www.smg-bg.info/

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

За родителите на четвъртокласници, които желаят да учат в  пети клас на СМГ през учебната 2011-2012 година

Уважаеми родители,

Много благодаря за вашите конструктивни предложения, които  аз и моите колеги от комисията по организацията и провеждането на състезанието „Откриване на млади таланти” в СМГ получихме. На въпросите ви ще отговорим  след анализ на цялостната дейност по новия начин за прием на малки ученици в училището в статия, която ще публикуваме в педагогическите издания и ще качим в посещавани от вас сайтове.  Резултатите на децата в досега проведените състезания можете да видите в сайтовете на съответните институции, под патронажа на които те са проведени.  В СМГ разполагаме с оригиналните протоколи с резултатите на участниците и не е необходимо да ни представяте някакви документи, удостоверяващи участието на вашите деца. Трябва само да подадете заявление за участие в състезанието в периода от 6 до 20 юни 2011г. За ваше улеснение копия на тези протоколи ще бъдат поставени на информационните табла в училището и когато подавате заявленията си ще можете да се информирате и за предишните състезания.

С пожелание за успех
                                             М.Тодорова – директор на СМГ

Общи условия

Активация на акаунт