промени в приема за СМГ

• 91 434
  • 935
  •   1
Отговори
# 165
Цитат
Посъветваха ме да си задам въпроса тук - имате ли представа как СМГ ще гарантират коректността на натрупаните точки от четирите състезания за прием на петокласници тази година?

Хайде да се съберем наистина тези, които сме заинтересовани, и да напарвим среща с директорката, като този въпрос зададем на нея ! не мисля,че някой от нас би отговорил достоверно на него....незнам и те дали имат вече решение по въпроса или ще го обсъждат тепърва....но трябва да има прозрачност още преди изпита, това е моето мнение....мине ли изпита, всичко е бита карта, и да има недоволни това вече няма да има смисъл !!!

АКО ИСКАТЕ- ДА НАПРАВИМ НЕЩО КАТО СПИСЪК НА ЖЕЛАЕЩИТЕ ЗА "АГИТКАТА" Laughing Laughing

1. ТЕ_ДДА
2..
 и т.н...
1. ТЕ_ДДА
2. peppia

# 166
  • София
На мен ми беше трудно да си направя програма за класиране.

Имената на доста деца са сгрешени, да не говорим, че в протоколите се пише училището, в което се е явявало детето, а не в което учи.
Чудно ми е как ще се справят СМГ.

Та ако има объркани точки, ще е заради това. За конспирации не мислете, децата с връзки се появяват в СМГ около октомври, ноември директно в класа, в който искат.

# 167
  • София и там където не се пуши
В училището (началното) на моите деца, записват тези неща или с отделно свидетелство, или в бележника им в полето за забележки, като посочват точно колко точки имат децата от състезания.

# 168
Като излезе заповедта всякакви претенции ще са "след дъжд качулка". Ако искате нещо, сега е моментът да говорите с директорката, за да отрази претенциите ви в заповедта си.
р точно това се опитах и аз да кажа..... newsm10

# 169
Цитат
Та ако има объркани точки, ще е заради това. За конспирации не мислете, децата с връзки се появяват в СМГ около октомври, ноември директно в класа, в който искат.

ейми, само да беше парава...ама е факт,че на година поне 10 кадърни деца  ( по мое мнение) биват изместени от връзкари в самото класиране...................и 2 да са, това може да е меото дете, така че - жалко....иначе - по средата на годината да си влизат колкото си искат....да не ни крадат от местата на децата !!!

# 170
Някой спомня ли си от миналата година от коя дата са се приемали заявления за кандидатстване, тъй като в наредбата е посочен само краен срок - до 30 май?

tufche, миналата година заявления се приемаха от 1 до 17 юни. При подаването сe избираше и езика - английски или руски.

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 17:12 от tochitca

# 171
  • София
tufche, миналата година заявления се приемаха от 1 до 17 юни. При подаването са избираше и езика - английски или руски.

tochitca, мерси за информацията!
Значи, миналата година са спрели да приемат заявления само едни ден преди изпита, ако и тази година стане така, няма да има време да публикуват предварително списък с точките от четирите състезания и да можем да реагираме предварително, ако има грешки!!!

# 172
Момичета, бройте и мен в списъка с желаещите предварително (макар и ден преди изпита ) да се обявят резултатите от 4-те състезания. Или поне списък с кандидатстващите деца.

# 173
Не знам дали е за тук, но ми е интересно, дали мога да запиша нашата за 7 клас? Естествено с изпитите.

# 174
  • София
Dorothy изкавания от рода „ако имате някакво съмнение не сте за съответното училище” са смешни – първо, че на мен отдавна ми е минало времето, второ, предвид че говориш за моето дете, позволи ми да го позанавам малко повече от теб и да имам представа за кое училище е. Все пак искам да запазя добрия тон и уточня, че не подозирам ръководството на СМГ в конспирации нито в манипулиране на официалните класирания от официални институции. Имах предвид точно това, което ЕйМиМи споделя  - списъците от четирите състезания са такива, че за около 30% от децата трябва да хварляш боб, за да си сигурен, че става въпрос за едно и също дете – сгрешени имена, училища, записвани деца само с първо и второ или с първо и трето име и т.н. Ползвам Excel на едно прилично ниво и мога да ви кажа, че ми отне доста време за да направя класирането на децата от четирите състезания. Аз за себе си имам данните и много добре съм ориентирана къде „стои”  моето дете, като точки и стабилност на резултатите в четирите състезания, но ако СМГ не може да гарантира именно това за което пиша, такава боза ще стане, че ...

# 175
Dorothy изкавания от рода „ако имате някакво съмнение не сте за съответното училище” са смешни – първо, че на мен отдавна ми е минало времето, второ, предвид че говориш за моето дете, позволи ми да го позанавам малко повече от теб и да имам представа за кое училище е.

Тук се подвизават една категория мами дето са се юрнали по състезания из цялата страна от години и дето гледат отвисоко всички дето не държат децата им да стават математици, а само да учат в сериозно училище. Ако им отговорите подобаващо, ще ви определят като арогантни, както набързо определиха мен. Същите не се съобразяват с това, че талантът за едно или за друго е Божа дарба и че деца, които в момента не забелязват, може да го проявят и развият вбъдеще. Накратко много добре постъпвате като се опитвате да се съберете отговорни и зрели личности и да поставите някои разумни изисквания пред ръководството на СМГ. Ако желаете, мога да напиша текст с подобно съдържание, да ви го предложа да го обсъдите и евентуално да си уредите среща с директорката. От това за мен няма да произтече никаква конкретна полза освен удовлетворението, че не оставам безучастен в ситуации, засягащи и моето дете. Поздрави.

# 176
  • София
Здравейте, пишете и мен в списъка за предварително обявяване на резултатите от 4-те състезания.

# 177

Радвам се че нямате подозрения, защото останах точно с такова впечтление. Миналата година влезе съученик на моя син и точно майката това забеляза, че сравнението с бележника, което бе отбелязано, всичко беше нанесено точно и в СМГ. За сгрешени имена и аз съм се оплаквала в РИО. Там са ми обяснявали, че идва от там където са записани децата за състезание.

# 178
Нещо не ми е ясно в поста на Дороти. Миналата година, при приема в СМГ изобщо не са се интересували от резултатите на децата от състезанията през годината. Говоря от личен опит.

# 179
Нещо не ми е ясно в поста на Дороти. Миналата година, при приема в СМГ изобщо не са се интересували от резултатите на децата от състезанията през годината. Говоря от личен опит.

Да, точно това забравих да поясня. Като са записвали детето, са ги гледали  тези резултати. Помня, че честитих на майката и тя благодареше, че всичко е коректно нанесено от нашето училище, за което са ги похвалили и в самото СМГ.

ПП. Пък и последните два поста са ми във връзка с това сами да си помогнете и да нанесете с учителите резултатите в бележника на детето си. Все пак там е не само за оплакване, а и за похвали

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 11:13 от Dorothy

Общи условия

Активация на акаунт