промени в приема за СМГ

• 91 094
  • 935
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Аз също подкрепям  Peace

# 151
И аз там повече няма да пиша.
А сега конкретно по темата. Вече писха в "оная" тема, че една от колежките тук е писала на директорката на СМГ и е изложила предложенията за подобряване на регламента (така както бяха формулирани в първите страници на "оная" тема). И днес е пристигнал отговор от Директорката. Същата пише, че благодари за предложението и то ще бъде обсъдено. Предложила е и среща, но колежката не желае да се вижда с директорката, а и не е пряко заинтересована и затова е отклонила поканата.

Предложенията в писмото до директорката са били:

а)  Публикуване на рейтинг преди провеждането на състезанието "Откриване на млади таланти";
б) Ръководството на СМГ да прецени дали няма да е удачно от следващата година:

• - в СМГ да имат право да се записват без изпит четвъртокласниците, класирани не само на 1-во, но и на 2-ро и 3-то място на избрани от СМГ национални състезания;
  • - Предварителните състезания, участващи в образуването на бала, да са 5 и от тях да се вземат само 3-те най-добри резултата.

# 152
  • София
А сега конкретно по темата. Вече писха в "оная" тема, че една от колежките тук е писала на директорката на СМГ и е изложила предложенията за подобряване на регламента (така както бяха формулирани в първите страници на "оная" тема). И днес е пристигнал отговор от Директорката. Същата пише, че благодари за предложението и то ще бъде обсъдено. Предложила е и среща, но колежката не желае да се вижда с директорката, а и не е пряко заинтересована и затова е отклонила поканата.

а)  Публикуване на рейтинг преди провеждането на състезанието "Откриване на млади таланти";

• - в СМГ да имат право да се записват без изпит четвъртокласниците, класирани не само на 1-во, но и на 2-ро и 3-то място на избрани от СМГ национални състезания;
  • - Предварителните състезания, участващи в образуването на бала, да са 5 и от тях да се вземат само 3-те най-добри резултата.

Много хубаво, ако се съобразят с тези предложения, регламентът за прием ще бъде доста подобрен! Подкрепям напълно!

# 153

а)  Публикуване на рейтинг преди провеждането на състезанието "Откриване на млади таланти";

Дали да не се организираме за среща с директорката. Така ще погледнат по-сериозно на предложението. Аз бих се включила, но ако се органираме няколко мами. Кандидати?

# 154
Давайте. Тези, които наистина сте заинтересовани. Затова писах - да знаете, че поне формално има чуваемост. От там нататък - у вас е топката.

# 155
  • Sofia
Каквито и критерии за точкообразуване да приемат в СМГ, винаги ще има недоволни!
Истината е една - добрите математици / както и връзкарите / винаги влизат!
Едва ли ще направят рейтинг на 4-токласниците / то дори прогимназията няма/.
 Черна станция , не знам коя е " колежката ти", но има много деца , които не ходят по състезания. Ако бяха направили рейтинг / и за прогимназията/ , специално твоята щерка щеше да е с далечни шансове за прием там!
 И за протокола - голяма част от победителите в математическите състезания за 4 клас / преди 3 год./, сега въобще не са в класиранията! Децата растат , променят се , и дори сега да са на върха въобще не се знае дали влечението към математиката ще остане!
 Имам и малко дете / чието кандидатстване там предстои/, и държа на тезата си :ако заслужава да е там - ще влезе! Ако не - училища много!
 Успех на всички дечица!

# 156
Каквито и критерии за точкообразуване да приемат в СМГ, винаги ще има недоволни!
 Черна станция , не знам коя е " колежката ти", но има много деца , които не ходят по състезания. Ако бяха направили рейтинг / и за прогимназията/ , специално твоята щерка щеше да е с далечни шансове за прием там!
 И за протокола - голяма част от победителите в математическите състезания за 4 клас / преди 3 год./, сега въобще не са в класиранията! Децата растат , променят се , и дори сега да са на върха въобще не се знае дали влечението към математиката ще остане!
 Имам и малко дете / чието кандидатстване там предстои/, и държа на тезата си :ако заслужава да е там - ще влезе! Ако не - училища много!
 Успех на всички дечица!
Най-накрая да прочета смислен пост по темата!  bouquet  bouquet  bouquet

# 157
И аз точно това написах в другата тема.
Общо взето и това написах в другата тема
След като СМГ са приели децата да влизат на базата на 5 състезания, то рейтинг трябва да има накрая. Как иначе ще стане класирането?
Тук нищо не разбрах. Какво общо има моята щерка, от къде знаеш какви шансове е щяла да има, а и какво всъщност ще рече "далечни шансове"?
Така е. Но какво от това? Приемът в кое да е училище се прави на базата на моментно ниво. Преди 4 години тези деца са заслужили да влязат. Сега пак им предстои да кандидатстват и който отново заслужава ще влезе. Нито съм оспорвала това, нито виждам мегдан за спор.

Успех на всички дечица!

Не разбирам защо ми пишеш всичко това. Може би не си чела онази тема и затова не си в течение на дискусията там. В случая аз само пренесох една информация без да добавям нищо от себе си.

# 158
  • Sofia
Чернева , не съм чела " онази" тема! Прочетох първите два поста и се отказах.
Нали все се "оплакваш" ,че нямате шанс да ходите по състезания. Та затова реших, че за хора като вас рейтинга би имал лоши последствия!
 Защо написах всичко това?! Ами за повечето е ясно / благодаря ти , Фран   bouquet/. Докато не се вземаха резултатите от състезанията в точкообразуването - лошо! Сега като се взимат - пак лошо!
 За малкото си дете споделих, за да е ясно на хората ,че ми предстои да мина по техният път! И дали ще има рейтинг или не - за мен няма значение.
 Всичко написано не е за теб! Просто ти зададох въпрос ,т.к. влизам в избрани теми.

# 159
  • София
Посъветваха ме да си задам въпроса тук - имате ли представа как СМГ ще гарантират коректността на натрупаните точки от четирите състезания за прием на петокласници тази година?

# 160
  • София и там където не се пуши
Посъветваха ме да си задам въпроса тук - имате ли представа как СМГ ще гарантират коректността на натрупаните точки от четирите състезания за прием на петокласници тази година?

Според мен, ако имате някакво съмнение не сте за съответното училище. Не бих си пратила детето в училище към което имам съмнение.

# 161

А какво и защо трябва да гарантира СМГ? Доколкото знам състезанията са организирани от официални институции (различни от СМГ) и СМГ ще вземе на готово официалните класирания, гарантирани от тези институции. Ако имаш предвид дали няма да има грешки - според мен всеки сам ще следи дали не са му объркали точките. Предполагам, че СМГ ще извади накрая някакво класиране с петте единични резултата и общ бал и всеки ще може да види дали нещо не е сбъркано.  

# 162
Цитат

Хайде да се съберем наистина тези, които сме заинтересовани, и да напарвим среща с директорката, като този въпрос зададем на нея ! не мисля,че някой от нас би отговорил достоверно на него....незнам и те дали имат вече решение по въпроса или ще го обсъждат тепърва....но трябва да има прозрачност още преди изпита, това е моето мнение....мине ли изпита, всичко е бита карта, и да има недоволни това вече няма да има смисъл !!!

АКО ИСКАТЕ- ДА НАПРАВИМ НЕЩО КАТО СПИСЪК НА ЖЕЛАЕЩИТЕ ЗА "АГИТКАТА" Laughing Laughing

1. ТЕ_ДДА
2....
 и т.н...

# 163
  • София
В Наредбата на СМГ за прием в 5 клас е предвидено Директорът на СМГ със заповед да определи:

а) организацията на дейностите по приема на учениците;

б) графика на дейностите по приема на учениците.

Може би е добре да изчакаме тази заповед, да видим как ще са организирани подаването на заявленията, изнасянето на резултатите и т.н. и тогава да искаме каквото и да било.

Някой спомня ли си от миналата година от коя дата са се приемали заявления за кандидатстване, тъй като в наредбата е посочен само краен срок - до 30 май?

# 164
Като излезе заповедта всякакви претенции ще са "след дъжд качулка". Ако искате нещо, сега е моментът да говорите с директорката, за да отрази претенциите ви в заповедта си.

Общи условия

Активация на акаунт