промени в приема за СМГ

• 91 087
  • 935
  •   1
Отговори
# 135
  • София
maggypan приятелката ти е права. наистина могат и да не ходят на състезанията, но тогва няма да получат точки за тях. колкото и да са с малка тежест спрямо оценката от "Откриване на млади таланти", все са си нещо. От горния линк:
"въз основа на резултатите от участието им в математически състезания, проведени на територията на гр. София:
1. Състезание „Черноризец Храбър” – 01 ноември
2. Софийски математически турнир – 23 октомври
3. Състезание „Европейско кенгуру” – областен кръг
4. Областен кръг на олимпиадата по математика – 12 март
5. Математическо състезание на СМГ „Откриване на млади таланти” – 25 юни.

сумират се точките от изброените  състезания, като се вземат  по 1/10 от първите три състезания + 1/3 от четвъртото състезание и 2 пъти точките от петото състезание. "

# 136
  • София
Интересно ми е каква част от точките идват от състезания. Може ли някой да ми помогне да си попълня табличката?

1. ЧХ  – 1/10*74=7.4
2. СМТ– 1/10*140=14
3. ЕК  – 1/10*Х=?
4. ОМ – 1/3*21=7
5. СМГ- 2 *У=?
-------------------
Общо макс. точки: 7.4+14+?+7+?=28.4+?=?

# 137
  • София
Интересно ми е каква част от точките идват от състезания. Може ли някой да ми помогне да си попълня табличката?

1. ЧХ  – 1/10*140=14
2. СМТ– 1/10*74=7.4
3. ЕК  – 1/10*120=12
4. ОМ – 1/3*21=7
5. СМГ- 2 *45=90
-------------------
Общо макс. точки: 7.4+14+12+7+90=40.4+90=130.4

# 138
  • София
Карамелена Бисквитке, благодаря ти  bouquet

# 139
  • София
Здравейте мами на деца, които ще кандидатстват в СМГ след 4 клас! Честита Нова Година, желая здраве, успех и късмет на дечицата и здрави нерви, търпение и чувство за хумор на родителите!
Някой има ли информация кога ще е известно в кои училища ще се проведе общински кръг на олимпиадата по математика и дали в СМГ ще се организира провеждане за 4 клас?

# 140

Не я откривам тази информация.

# 141
# 142
сайта на СМГ не работи  Rolling Eyes

# 143
Здравейте, като баба на "млад талант" и аз се включвам - изрових и систематизирах информация за СМГ след 4 клас. Важен въпрос изниква:

Областният кръг на олимпиадата по математика /като част от 4-те състезания преди истинския изпит през юни/ - на 12.03.2011 ли е или е било на 12.02., защото наш Боян беше на 12.02. на олимпиада в своето училище ? Има разминавания в интернет за тази дата...
Кенгуруто е ясно - на 19.03. е засега, но олимпиадата ?

# 144
diname, в съседната тема последните публикации се обсъжда провеждането на областния кръг на олимпиадата. Има линк към сайта на РИО София с разпределението на класираните в София ученици по училища.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=551266.585

# 145
Всъщност, новият регламент за прием в СМГ важи от тази година, нали? Не е прилаган преди това. Това означава, че не знаем колко точки ще са достатъчни за прием за учебната 2011/2012. Макс 130,5, а минимум? Ще видим...

# 146
  • София
Всъщност, новият регламент за прием в СМГ важи от тази година, нали? Не е прилаган преди това. Това означава, че не знаем колко точки ще са достатъчни за прием за учебната 2011/2012. Макс 130,5, а минимум? Ще видим...

Всичко ще зависи от трудността на задачите на самия изпит (състезание), ако са като на последния пробен, където и с 23 точки влизаха в стотицата, минимумът ще е доста нисък, но както казвате, ще видим...

# 147
  • София
В училището на дъщеря ми са изкарали резултатите от ЕК, има 100 т., т.е. още 10 за СМГ и с това приключваме засега, до 25.06.. Събрахме общо 30,8 т., по мои изчисления, но не знам как ще ги смятат от СМГ. Дали ще включват и цифрите след десетичната запетая или ще закръглят на цели числа!

# 148
  • София
Тъй като не ми харесва тона на човека, пуснал другата тема за СМГ, мисля да продължа да пиша тук и да не се включвам повече в тази друга тема. Призовавам и другите мами да не се занимават с господина, защото очевидно, както се казва, за него няма "угодия", аз лично не разбирам какъв му е проблемът. Повдигна темата, подкрепихме, че регламентът за прием в СМГ може да се подобри и оттук нататък смисълът ми се губи на цялата заформила се разправия.

# 149
Тъй като не ми харесва тона на човека, пуснал другата тема за СМГ, мисля да продължа да пиша тук и да не се включвам повече в тази друга тема. Призовавам и другите мами да не се занимават с господина, защото очевидно, както се казва, за него няма "угодия", аз лично не разбирам какъв му е проблемът. Повдигна темата, подкрепихме, че регламентът за прием в СМГ може да се подобри и оттук нататък смисълът ми се губи на цялата заформила се разправия.
Подкрепям  Peace

Общи условия

Активация на акаунт