промени в приема за СМГ

• 92 520
  • 935
  •   1
Отговори
# 345
И аз съм от предимно четящите форума майки.
И ние сме на този хал с реването. Както и още три деца, чийто майки не пишат тук, но са с рейтинг над 30 и много добре на пробните.
Дъщеря ми е към 60-то място в рейтинга, поради слабото й представяне на СМТ, но последните месеци дръпна доста и на пробните беше доста добре.
Вчера се е притеснила от теста и сбъркала доста задачи в бързането и дори е пропуснала да нанесе верен отг.
На първата зад. от модул 2 й е грешна втората част на б), а на втора зад. - в), защото не й "останало време да напише още едно решение за друго тълкуване на условието на в)", което се оказва правилното.

# 346
Мили мами, позволете да увелича представителната извадка с още едно дете. И при нас сълзите бяха много. Дотук бяхме много добре - рейтинг 33, на изпита не толкова добре - на теста имаме 18т., на втора едва ли повече от 4 т., на първа ще видим.   И според мен задачите бяха много трудни и  средните резултати ще са ниски.

# 347
  • София
Добре, че го има този форум, че мъ-ъ-ъничко да се успокоя, защото и моето дете този път се е шашнало ( и то чак в събота вечерта ми разказа), че като видяло толкова деца да се качват по стълбите нагоре, както ги определи тя "като на концерт", се стреснало, което поне през първия час определено й се е отразило на теста, който досега ни беше по-силната страна. За задачите какво да кажа - на първата е решила а), на б) е решила първата част, на второто подусловие е получила грешен отговор, има някакви верни разсъждения, които могат да донесет още една т., но може и да не ги оценят! На втора задача е решила напълно само а), а б) и в) е решавала, но не е получила отговорите 18 и 10 (всичко това го виждам на черновата, която за първа задача е пълна, но за втора е само за първо условие, след това била продължила директно на беловата).  Ще видим как ще оценяват непълни решения? Според вас днес дали ще има критерии в библиотеката?

Според мен на двете задачи точките ще са разпределени така:
1 зад. - а) 4т., б) 6т., 2 зад. - а) 3т., б) 4т. и в) 3т.

И тъй като трябва да стане чудо, за да ни приемат в СМГ, днес ще отида до 107-мо да питам ще чакат ли до 07.07. или не! Защото вчера обсъждахме въпроса кое да е другото у-ще и семейно май се спряхме на 107-мо, но по това ще пиша в другата тема.

# 348
Определено е повлиял и стреса от изпита като изпит, и реалното усещане за много конкуренти. Това са не толкова познати все още емоции за малките ни дечица. Но и задачите си ги биваше. Особено тази с баркода е гениална, според мен. Някой разглеждал ли е на зад.1 б) различни варианти за останалите 5 букви, от които две А. Моята дъщеря, докато ми разказваше какво е решила, изкоментира, че тази част от условието нямала значение... newsm78

# 349
  • София
При нас положението е следното: от теста очакваме 20 т. - има 3 сгрешени задачи. Първата от модул 2 е решена, по втората нещо има частично, очаква някакви точки. Обаче аз докато не видя черно на бяло резултата, на нищо не вярвам и съм неспокойна. Рейтингът от състезанията е висок. Треперят ми и на мен гащите, с извинение. Тестът наистина беше сложен, но пък това е начина да се отсеят по-слабите. Иначе какво ще прави СМГ, ако всички се справят блестящо?! Нямаме друг избор, освен да преживеем някак тая седмица. Дано после всички да имаме повод да почерпим.

# 350
И аз да се включа, не съм проверявала какво е решил моя да не се разочароваме - чакам 04.07.
Но малко статистически анализ:
изпитът много прилича на трудния изпит от 27.02 - труден тест + практически нерешима 2 задача (ако помните с отношенията геометричната от тоя изпит, само едно дете я беше решило).
Ако гледаме резултатите от този изпит - в първите 100 има деца и с по 13 точки от теста.
Последните влезли при тоя изпит са с 22 точки(общо).
Ето линка http://ermena.com/4_klas-27.02.xls
Това е само статистически анализ, резултатите на отделни  деца, разбира се може доста да се различават. Въпрос на голяма доза късмет се оказва приема в СМГ.

За допълнителните 200 .. не мисля че имат реални шансове освен единици от тях заради рейтинга, все пак без поне 2 състезания много трудно да достигнеш точките( а на таблото видях доста деца само с ЕК). Мисля че борбата е между същите 400 които си бяхме (освен ако няма връзкари, но на този етап не ми се вярва).

Коригирам се te_dda е споделила същото преди мен Simple Smile Извинявам се.

Последна редакция: пн, 27 юни 2011, 10:11 от peppia

# 351
  • София
Понятието " ужасно" всеки го определя по различен начин.... в този случай "ужасно" за родител с дете с такива възможности просто може би значи" не като друг път"...текстовите задачи не бяха лесни в никакъв слчуйа, впреки,че смятам,че ниският бал ще дойде от 2-ра задача, не от първа....но така ще е според мен за всички, с малки изключения, не повече от 10-15.....по мои сметки, гледайки задачата....подобно беше положението и на февруарския пробен изпит- с две трудни за разбиране текстови задачи.....там също 112 дете беше с много по-ниски точки, отколкото последните 2 изпита.....ако на теста се е справил добре- 18-20 точки, и е решил първа задача, то смятам,че нямате място за притеснение, предвид и рейтинга ви ....!

Там е работата, че смисълът на ужасно е 16т. от теста. Той толкова се срамуваше, че дори не искаше да каже какво е правил по текстовите задачи - уж решил първата, по втората не помнел ... . Затова е и моето притеснение и ЯД, че както казах, всичко за нас е загубено.

Последна редакция: пн, 27 юни 2011, 10:08 от harry10

# 352
Спокойно хора. И при нас е така. Изпитът е бил труден за всички. Веднага след като се прибрахме и погледнахне задачите стана ясно, че това е най-трудният изпит за децата досега. И нашият син досега винаги е бил в челните места, тук е направил няколко грешки, но сме оставили официалния разбор за след като излязат резултатите. Решихме да му спестим притеснението. Достатъчно усилия хвърли детето и е редно да опитаме да го оставим на спокойствие. Така или иначе след една седмица всичко ще е ясно и фактите ще са налице.

# 353
  • София
Да, определено борбата е между тези 400-450 деца, които редовно се явяваха на всички пробни изпити. Аз лично зная за 3 деца, които са се явили на изпита, но шансовете им клонят към нула, защото нямат необходимата подготовка, не са се явявали и на състезанията.

# 354
Спокойно хора. И при нас е така. Изпитът е бил труден за всички. Веднага след като се прибрахме и погледнахне задачите стана ясно, че това е най-трудният изпит за децата досега. И нашият син досега винаги е бил в челните места, тук е направил няколко грешки, но сме оставили официалния разбор за след като излязат резултатите. Решихме да му спестим притеснението. Достатъчно усилия хвърли детето и е редно да опитаме да го оставим на спокойствие. Така или иначе след една седмица всичко ще е ясно и фактите ще са налице.
Подкрепям! Peace
Успокойте децата и нека изчакаме резултатите.

Госпожата от курса на последното занятие е казала, че резултатите ще бъдат публикувани в срок до 7-8 дни. Това означава, че може да ни изненадат още в събота с резултати. newsm78 Ако не ги публикуват на сайта, дано поне там пуснат някаква информация за да не се разхождаме излишно до СМГ.

# 355
Според мен са се презастраховали с този срок до 03.07. вкл. и може да се очакват наистина резултати по-рано. Как иначе ще обяват резултатите на 04.07, а награждаването ще е  на 04.07 в 10:00 часа? Очевидно трябва да има резултати най-късно на 03.07.!
Колкото до това между кои деца ще е  борбата, ако границата на прием е около 80-85 т общо, то спокойно може дете, което се е явило само на ЕК, да влезне, ако се е представило на изпита с около 35 точки например. Но това са само хипотези, разбира се.

# 356

Колкото до това между кои деца ще е  борбата, ако границата на прием е около 80-85 т общо, то спокойно може дете, което се е явило само на ЕК, да влезне, ако се е представило на изпита с около 35 точки например. Но това са само хипотези, разбира се.
Чак спокойно едва ли  Laughing Може и да има такива деца но ще са единици. Аз лично очаквам над 35 точки да има не повече от 10-15 деца. Зависи и от оценяването разбира се. Критериите също може да се променят.

# 357
Само хипотези, peppia, не казвам, че ще са 100 деца, а че е възможно. Дете с рейтинг 30 и резултат от изпита 25 т. е еквивалентно на дете с рейтинг 10 и резултат 35 т.   Thinking Само това е моето твърдение... А дали ще стане на практика, ще видим.

# 358
Само хипотези, peppia, не казвам, че ще са 100 деца, а че е възможно. Дете с рейтинг 30 и резултат от изпита 25 т. е еквивалентно на дете с рейтинг 10 и резултат 35 т.   Thinking Само това е моето твърдение... А дали ще стане на практика, ще видим.
  202uu

# 359
Мен точно това ме успокоява - след първия проверочен изпит ходих при госпожата от курса (Петя Тодорова) да я питам какво да направя, за да подобря ситуацията с моя син, защото беше решил много малко (според мен, разбира се). Тя тогава каза: "Спокойно, задачите умишлено бяха много трудни, изчакайте резултатите"
После наистина се оказа, че сина ми е на около 60-то място. С някакви "смешни" точки. Вече не помня колко, но бяха под 30 със сигурност.
Иначе моят вагабонтин не е от най-добре представящите се. Все сме около опашката - на втория тест 135-ти, на последния - 90-ти.
Така, че не знам на какво да се надявам. А иначе изобщо не съм му говорил, че трябва да влиза задължително в СМГ. Но въпреки това си беше притеснен. Не чак да "нагълта бастуна" както се казва, ама все пак... Даже в четвъртък ходи на изпит в ПЧМГ и изкара 80 от 80 точки и се смеехме, че вече е приет някъде, така, че да не се притеснява.
Оххх, не знам... в най-добрия случай ще сме на опашката, дано сме поне едно местенце над чертата  Confused

Общи условия

Активация на акаунт