промени в приема за СМГ

• 92 478
  • 935
  •   1
Отговори
# 465
Моят образ също си почива активно. Изобщо не се терзае. В къщи нищо не се коментира, всичко остава в офиса и във форума.
Даже оня ден беше с мен и минахме да му покажа сградата на ПЧМГ - да види къде ще учи от септември...
Пък ако ни изненадат в понеделник приятно - изненадат.  Simple Smile

# 466
  • София
И нашият се "тресе" само първия ден. Сега е на лагер и изобщо не съм сигурна, че помни, че трябва да излязат някакви си там резултати   Laughing
Важното е да са ни живи и здрави децата.

# 467
  • София
По повод подготовката, като чета излиза, че болшинството се готвите от трети клас.
В една друга тема се дивях как, освен курсовете, майки разхождат децата си като мечки през седмица по турнири в различните краища на България, но и подготовка за изпит и курсове от 3-ти клас, по мое мнение май е малко множко. Не мога да кажа, че не сме от амбициозните родители, но често се опитваме да не забравяме, че децата ни са си деца!
Късмет на всички деца!

Georgi_G, децата ни не са мечки. Не ги водим, да ги показваме по панаири.
Ако бях шофьорка на тролей, едва ли щеше да ми се иска детето ми да развива заложбите си.
Аз съм ходила по състезания в различни градове, и повярвай ми, било ми е приятно. И ми е оставало време за игра.

# 468
Аз също сам водила детето си по състезания защото то иска. Какво да му кажа няма да те заведа.Много от децата който ходят по състезания им е приятно и харесват математиката не ходят заради болни амбиции на родителите си , не че няма такива.

# 469
Не казвам, че не ходим по състезания. Ние също не пропускаме , желаните и удобни за детето по време и място. Рейтингът ни е 33+, но тръгнах от там, че май малко множко ще му дойде на човека от трети клас, освен всичко друго(спорт, езици, изкуства и т.н) да кара и курс за кандидатстване за пети клас.
Моля не се чувствайте засегнати. Не обвинявам никого, просто изказах мнение.

# 470
Не казвам, че не ходим по състезания. Ние също не пропускаме , желаните и удобни за детето по време и място. Рейтингът ни е 33+, но тръгнах от там, че май малко множко ще му дойде на човека от трети клас, освен всичко друго(спорт, езици, изкуства и т.н) да кара и курс за кандидатстване за пети клас.
Моля не се чувствайте засегнати. Не обвинявам никого, просто изказах мнение.
И на мен ми се стори тежка тази година, особено това че всяко състезание е важно. Ако се ходи просто за удоволствие е съвсем друга работа. Просто психически много се натовариха децата за съжаление.

# 471
Съгласна съм, че беше  голямо изпитание за психиката на децата. Ние имахме голям проблем с това, защото решаваше супер сложни задачи и в курса и извън него; на всички решени през годината тестове изкарваше повече от 42 точки, а като отиде на състезание се спича и ... рейтинга му е 27...Даже на едното състезание беше сбъркал 88-18...???!!! Embarassed Сега се е представил добре на теста, пък ще видим...

# 472
А аз на моя през цялото време му разправях - "каквото стане - стане". И сега резултата е налице - минимален шанс да учи в СМГ. Може би трябваше маааалко повече да го юркам да решава задачи, ама ме беше страх да няма обратния ефект.
Имаше така една случка... При едно от ходенията ми в СМГ при учителката им от курса, я заварих да си говори с една възрастна жена и едно детенце във фоайето. Накратко - детето беше тръгнало на модул 1 и 2 от интерес, на 3-ти модул вече му беше писнало, а за 4-ти баща му беше платил, а то ревеше и се дереше, че не иска да ходи. И бабата беше дошла да моли госпожа Учителката да си поговорела с детето и да го убедела да ходи на курс. Госпожата само дето не наби бабата... Кой знае как са го тормозели горкото дете.
Имах и една подобна случка по-късно след изпита в ПЧМГ. Едно детенце беше излязло и каза на мйка си, че не е успяло да реши две задачи (или ги е сбъркало - няма значение). И майката като почна: "Аз... съм крайно недоволна от теб... как може така..."
Лелеееее, направо ми идеше да й вкарам един. То детето излиза от изпит, тя започна да му се кара защо не бил решил две задачи ....

Като цяло идеята ми беше, че не трябва да ги напъваме много - много децата. Има време, тепърва ще се явяват на изпити за кандидатстване, на състезания и какво ли още не.

# 473

В една друга тема се дивях как, освен курсовете, майки разхождат децата си като мечки през седмица по турнири в различните краища на България, но и подготовка за изпит и курсове от 3-ти клас, по мое мнение май е малко множко.
[/quote

Всъщност турнирите из страната са Хитър Петър, ЗМС, ПМС и Шумен. Не стигат за "през седмица" Whistling

# 474
Мисля си нещо... може ли СМГ да не изнесат резултатите на сайта, а само да ги разлепят във фоайето? И в тази връзка - има ли смисъл да се ходи от време на време до там?  newsm78

# 475
Мисля си нещо... може ли СМГ да не изнесат резултатите на сайта, а само да ги разлепят във фоайето? И в тази връзка - има ли смисъл да се ходи от време на време до там?  newsm78
Поне би трябвало да пуснат на сайта.. резултатите са разлепени. Освен ако сайта не им го поддържа ученик (както подозирам по правописа) и той вече е във ваканция  Grinning

# 476
Аз довечера мисля да ходя до СМГ и сте ви кажа ако има нещо , ама едва ли те нарочно ни държат в напрежение.Сега напрежението поне е само за родителите, защото и без друго децата загубиха цял месец от ваканцията си.

# 477
Мисля си нещо... може ли СМГ да не изнесат резултатите на сайта, а само да ги разлепят във фоайето? И в тази връзка - има ли смисъл да се ходи от време на време до там?  newsm78
Поне би трябвало да пуснат на сайта.. резултатите са разлепени. Освен ако сайта не им го поддържа ученик (както подозирам по правописа) и той вече е във ваканция  Grinning

Joy Те там са математици, не филолози...  Laughing

# 478
Скъпи родители, благодарение на една работлива и не по-малко притеснена майка (успех на детето й!), която не пожела да кажа името й имаме пълен рейтинг на децата!

http://ermena.com/SMG_4klas_rating_2011.xls

Благодарим от сърце!

# 479

Общи условия

Активация на акаунт