промени в приема за СМГ

• 92 547
  • 935
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Да... на всички вкъщи са ни потънали гемиите. Не знаем с какви чувства да очакваме 04.07, а и след това ще има няколко инфарктни дни до класирането.
Лошото е, че напоследък след успешна олимпиада и кенгуру и последните пробни, се бяхме настроили много позитивно и сега от раз - резачката, голямата секира...

# 301
Мами, изобщо не губете надежда и не провесвайте носове. Не търсете вина у себе си или в децата. Помня времената на изпитите по старата система. Ако не се лъжа, максималният резултат беше 40, а влизаха деца с 27 - 28.  А максимален резултат я имаше (1-2 деца), я не. Затова изобщо не се настройвайте, че децата ви са се представили лошо. Традиция на СМГ е изпитът да е много труден и даже почти непосилен за 99% от кандидатите. Затова успокойте децата, избършете им сълзите и ги окуражете. И не губете надежда - ако децата на форумките не влязат, то кой тогава??? Стискам ви палци, но съм убедена, че даже няма да е нужно. Ще видите, че всичко ще е добре накрая. Този изпит е за място, а не за резултат Hug

# 302
Момичета знам, че всички сме изпушили от сметки, но да попитам на 4 задача отговора не е ли    А)36 ? Иска се сумата от цифрите на десетиците на числата.

Дано всички дечица да успеят!

# 303
Момичета знам, че всички сме изпушили от сметки, но да попитам на 4 задача отговора не е ли    А)36 ? Иска се сумата от цифрите на десетиците на числата.

Дано всички дечица да успеят!

10+12+21+23+32+34+43+45+54+56+65+67+76+78+87+89+98
Сумата от цифрите на десетиците е 81

За съжаление, няма как всички дечица да успеят, дори не се надявам...

# 304
VAVA благодаря за отговора!

# 305
  • София
Мами, изобщо не губете надежда и не провесвайте носове. Не търсете вина у себе си или в децата. Помня времената на изпитите по старата система. Ако не се лъжа, максималният резултат беше 40, а влизаха деца с 27 - 28.  А максимален резултат я имаше (1-2 деца), я не. Затова изобщо не се настройвайте, че децата ви са се представили лошо. Традиция на СМГ е изпитът да е много труден и даже почти непосилен за 99% от кандидатите. Затова успокойте децата, избършете им сълзите и ги окуражете. И не губете надежда - ако децата на форумките не влязат, то кой тогава??? Стискам ви палци, но съм убедена, че даже няма да е нужно. Ще видите, че всичко ще е добре накрая. Този изпит е за място, а не за резултат Hug

ЧС, благодаря ти, много укоражително, дано да се окаже и вярно, иначе ние нямаме никакъв шанс, толкова слаб резултат на теста не е давала никога! Шашна се от навалицата ли, какво, нямам обяснение!

Да... на всички вкъщи са ни потънали гемиите. Не знаем с какви чувства да очакваме 04.07, а и след това ще има няколко инфарктни дни до класирането.
Лошото е, че напоследък след успешна олимпиада и кенгуру и последните пробни, се бяхме настроили много позитивно и сега от раз - резачката, голямата секира...

Summer7, Все едно за нас говориш!

Последна редакция: нд, 26 юни 2011, 16:11 от tufche

# 306
Мили мами, моля ако някоя от вас има приемните изпити от 2010 и 2009 година да ми пише на лични, или да ги постне. Търсих ги в предни теми, пускани са, но файловете не могат  вече да се изтеглят. Много ще съм ви благодарна!  bouquet

# 307
  • София
Мили мами, моля ако някоя от вас има приемните изпити от 2010 и 2009 година да ми пише на лични, или да ги постне. Търсих ги в предни теми, пускани са, но файловете не могат  вече да се изтеглят. Много ще съм ви благодарна!  bouquet

От 2009 го има в Математика за таланти (с козметично коригирана спорната 12-та задача  Mr. Green).
Този pdf от миналата година ми го изпрати една майка, дано не ми се сърди, че го предоставям публично:

http://dl.dropbox.com/u/22506158/%D0%A1%D0%9C%D0%93-4%20%D0%9A%D … A1-19.06.2010.pdf

Последна редакция: нд, 26 юни 2011, 10:02 от Carmela Biscuit

# 308
Мили мами, моля ако някоя от вас има приемните изпити от 2010 и 2009 година да ми пише на лични, или да ги постне. Търсих ги в предни теми, пускани са, но файловете не могат  вече да се изтеглят. Много ще съм ви благодарна!  bouquet

От 2009 го има в Математика за таланти (с козметично коригирана спорната 19-та задача  Mr. Green).
Този pdf от миналата година ми го изпрати една майка, дано не ми се сърди, че го предоставям публично:

http://dl.dropbox.com/u/22506158/%D0%A1%D0%9C%D0%93-4%20%D0%9A%D … A1-19.06.2010.pdf

Благодаря ти Carmela!   bouquet
Сравнявайки теста от 2009 г. с този от вчера, мисля че последният бе по-сложен и труден за децата.
През 2009 г. минималния успех, с който са приемали деца е бил 23 точки. Не знам как ще бъде тази година... Tired
Но, надеждата за успех умира последна  Wink

# 309
  • София

Точно така се чувстваме и ние. Едно блестящо представяне на Националния кръг на Кенгуруто и сега Хра-а-а-с-с!

Черна станция, благодаря за хубавите думи.

Как ще се изживее следващата една седмица просто незнам.

# 310
  • София
Ама много сте провесили нос.
Ако хлапетата с отлични резултати на състезанията през учебната година не са се представили добре вчера, вие представяте ли си другите как са се справили?

Аз си обещах да не поглеждам задачите , ще чакам резултата.

Да взема да ви зарадвам с един рейтинг? Не претендирам да е много верен, но поне е нещо:

1во място- 35.80
10то място- 33.93
20то място-33.03
30то място-31.57
40то място-30.83
50то място-30.33
60то място-29.70
70то място-29.17
80то място-28.57
90то място-27.43
100тно място-26.50
110то място-25.80
112то място-25.73
120то място-25.57
130то място-25.10
140то място-24.67
150то място-24.30
160то място-23.50
170то място-22.93
180то място-22.40
190то място-21.70
200то място-21.10

Надолу не са интересни.

# 311
ЕйМиМи. страхотен труд! Много благодаря! Много ми е полезна информацията. На сина ми резултатът му беше 34,83 от четирите състезания и благодаря за ориентира.
Това на всички дечица, които са участвали в състезанията досега или само на кандидатстващите е?

Благодаря и на Real Woman и Carmela Biscuit за задачите. Трябва да си направим пробен изпит тези дни у нас.

Стискам палци, момичета! И благодаря отново за информацията!  bouquet

# 312
Здравейте,

от доста време следя форумите на бг мама и много им се радвам, нищо, че съм бг татко.  Wink
Винаги съм се удивлявал, как е възможно каквото и да напиша в Гугъл и на първо място да излиза някоя тема от форума на бг мама.
Та по въпроса - моя вагабонтин вчера е изкарал 26 точки. Или поне аз толкова ги сметнах. Примирил съм се, че няма да влезе, защото статистиката показва, че ти трябват около 31 точки, за да влезеш. И въпреки, че надеждата умира последна, все пак си мисля, че едва ли "балът" ще падне чак до 26 точки. От предварителните състезания смятах, че сме около 93-94 място (27 точки и нещо).
Истината е, че задачите вчера бяха доста трудни. Особено тези 5 с условията от първия модул, защото там времето е ограничено. На сина не му е стигнало изобщо за 2 от задачите, а едната я е решил последните секунди и я е сбъркал  Laughing

# 313
нещо се обърках ...
да видим ... произволно дете .....
от таблицата която е закачена / по азбучен ред / с точки съответно
100 - 40 - 10 - 100
ако го смятам вярно това дете до тук е с
10+4+3,33+10= 27,33т
този рейтинг ли си смятала ЕйМиМи ?
и ако сега на изпита има ..... напр. 20т
то за окончателното класиране резултата  е 27,33+40 =67,33т

....... при моя положението също е криво ..... такива елементартни грешки е допуснал че дори като го казва на глас сам не може да повярва че може да напише такова нещо
.... мислех че с явяването на толкова пробни и олимпиади поне дечицата ще са се отърсили от "стреса изпит" , но май протакането във времето и късната дата се отразиха негативно на всички  Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 26 юни 2011, 12:45 от vpam

# 314
нещо се обърках ...
да видим ... произволно дете .....
от таблицата която е закачена / по азбучен ред / с точки съответно
100 - 40 - 10 - 100
ако го смятам вярно това дете до тук е с
10+4+3,33+10= 27,33т
този рейтинг ли си смятала ЕйМиМи ?
и ако сега на изпита има ..... напр. 20т
то за окончателното класиране резултата  е 27,33+40 =67,33т

....... при моя положението също е криво ..... такива елементартни грешки е допуснал че дори като го казва на глас сам не може да повярва че може да напише такова нещо
.... мислех че с явяването на толкова пробни и олимпиади поне дечицата ще са се отърсили от "стреса изпит" , но май протакането във времето и късната дата се отразиха негативно на всички  Rolling Eyes
Моля да ме извини ЕйМиМи, но ще отговоря вместо нея.
vpam, Най-високият рейтинг е 35,80 - това е от списъците, залепени в СМГ... не знам къде гледаш. Статистиката на ЕйМиМи е вярна, още снощи и аз направих същата. Макар че трябва да се има предвид, че ще има деца с по-нисък рейтинг и доста висок резултат, както и такива с мн. висок рейтинг и нисък резултат на изпита... Но и в двата случая рейтинга си идва в помощ при класацията накрая... но освен да чакаме друго не остава, а 4 юли е далеч... Confused

Общи условия

Активация на акаунт