промени в приема за СМГ

• 92 520
  • 935
  •   1
Отговори
# 360
Колкото до времето за проверка - при всички случаи са се презастраховали след глупостите от миналата година. Сега "на спокойствие" цяла седмица имат да си нагласят резултатите на "ония" десетина (дано само толкова) дечица, които трябва да влезнат задължително.  Laughing

# 361
  • sofia
Здравейте и от мен.
Не съм писала в темата, но съм от майките, чието дете ходи на курсовете в СМГ.
При нас резултатите на пробните винаги са били от средните. Имаме рейтинг 25 от други състезания. Но... искам да споделя какво ни се случи ..
Бяхме от първите записали се за изпита и затова на бележката и по списък бяхме настанени в 112 стая. Детето си отива в стаята, идват квесторите и започват да четат списъка на присъстващите и се оказва, че ни няма в списъка на квесторите!!
Един от тях тръгва с детето по учителска стая, дирекция да го търсят по списъци.. ИЗПИТА ВЕЧЕ Е ЗАПОЧНАЛ. Оказва се, неясно как, че е "преместен" в 504-та. Водят го там, четат му правилата и 10-15 мин. от първия модул вече са изтекли... Цяло чудо е, че не е имал време само за 1 задача, друг е въпроса, че и на другите се е оплескал сериозно.

Сега смятам да им подам една жалба, но моля, ако някое друго детенце е имало подобни проблеми, да споделите.

Аз поне нямам надежда за "чудо", като се има в предвид случката от миналата година и тази ситуация...

Чудно ми е и как някои деца имат върнати чернови, при положение, че всички листове трябва да се взимат от квесторите и нямат право да си носят собствени листове.

Стискам палци на всички деца, които са положили толкова много усилия в последните 2 години, да успеят, защото стреса, на който се подложиха, е ужасен - а това е тяхното здраве - и всяко едно разочарование може и да е пагубно за  бъдеще.

Успех!

# 362
Чудно ми е и как някои деца имат върнати чернови, при положение, че всички листове трябва да се взимат от квесторите и нямат право да си носят собствени листове.

Ами моя ми донесе чернови...  Thinking

И аз се учудих, защото логиката е такава, поне от моите ходения по олимпиади преди ... мноооого години. Може на беловата да не си решил задачата, защото не си имал време да я препишеш или нещо друго, тогава се взима предвид и черновата и за нея се дават точки.

# 363
И ние си върнахме черновите... Бяха им раздали листове с печат, но не ги бяха прибрали - много е странно, наистина.
Колкото до неуредиците с детето Ви, aja, не чакайте резултатите, а отидете при директорката поне да вдигнете един скандал, ако не друго. При нас имаше нещо подобно при един пробен изпит - бяха местили деца от една стая в друга след като беше започнал изпита - но понеже беше пробен, не съм се разправяла.

# 364
И ние си върнахме черновите, но листата не са ни подпечатани с никакав печат.

# 365

Ами моя ми донесе чернови...  Thinking

И аз се учудих, защото логиката е такава, поне от моите ходения по олимпиади преди ... мноооого години. Може на беловата да не си решил задачата, защото не си имал време да я препишеш или нещо друго, тогава се взима предвид и черновата и за нея се дават точки.
В СМГ ми се струва, че няма кой да гледа чернови.. на един от пробните изпити синът ми беше с чекнат като ОК отговор и с непълно според проверяващия описание и в резултат 0 точки от подусловието.. чак пък 0! За статистиката - и при моя няма чернови, взети са.

# 366
Здравейте, а дали вече е ясно кои преподаватели ще "поемат" бъдещите петокласници?

... и изведнъж активността в темата рязко спадна Joy
Вие, като ми гледате такъв усмихнат аватара, да не си помислите, че приемането ни е "в кърпа вързано". Аз питам за екипа от учители, защото обмислям варианти B, C, D  и т.н. поради слабото ни представяне на изпита.

Последна редакция: пн, 27 юни 2011, 17:04 от VAVA

# 367
  • sofia
Явно масово сме разочаровани...
Ние ще си останем в 143-то до 7 клас.

# 368
Не може да бягаш 100 метра за 10.6 и защото имало насрещен вятър да те бие някой, който бяга за 11.3. Моят е в средата на рейтинга заради първите две състезания. На всички пробни изпити се е "класирал". На втория има 25 точки и е 62-71. На последния има 39т. Сега на теста според мен е с 16 точки. На втория модул на първа задача повечето е решил, на втората нещо е писал. Като преосмислям ситуацията започвам да ги разбирам математиците. Дори да има едно дете с математически способности, което досега не е взело участие в турнирите трябва да му бъде даден шанс. Тези трудни задачи му го дават. Ако има теч на информация, впоследствие веднага ще стане ясно. Няма как този, който бяга 100 метра за 11.3, да бие този, който ги бяга 10.6 само заради насрещния вятър.

Аз на моя не съм му се карал, независимо че е сбъркал задачи, които не е трябвало да бърка. В крайна сметка задачите са доста трудни и за 1 час не ти остава време да ги провериш. Тук хора завършили математическа гимназия грешат и се затрудняват, а какво остава за 10-11 годишни деца. Накратко малките са за уважение. Моят през цялата година бе разкъсван между баскетбола, математиката и училището и до тук се справи блестящо. На областния кръг на олимпиадата по математика беше с 15 точки, независимо че стоя половината време, защото имаше важен мач. Вече сме два пъти републикански шампиони по баскетбол, тази година с по-големите, 12-годишните. Ако не влезем, повече ще съжалява той, защото е много мотивиран. Аз не толкова. В крайна сметка вече сме приети в 119-то. Така че горе главите и да вярваме повече в нашите деца.

# 369
  • София
Какво ти каране, не мисля, че на някой би му минало през главата да се кара на детето си.
Аз лично, откакто реших за себе си, че ученето в СМГ не ни е основен приоритет, приемам нещата изключително спокойно. 119то е чудесно училище, ние ще учим там  Peace Ако има все още интерес към математиката, след 7 клас има достатъчно варианти. Макар че, за съжаление, мисля, че успях да му убия всякакъв интерес с тези курсове и кандидатствания къде ли не и сега говори само за английската и немската след 7 клас  Laughing Ама какво пък, аз съм завършила английска, пък човек съм станала  Laughing

# 370
А пък на нас проблема ни е, че закриха частното училище, в което учеше сина ми. И така или иначе трябва да го местя. Всеки с проблемите си...  ooooh!

# 371
честно да ти кажа, ако и сега имкаш възможност за частно училище, томного добре знаеш,че съществува ПЧМГ....която аз ако можех да си позволя не бих пренебрегнала...( при неуспех в СМГ) newsm78

# 372
Здравейте, за този рейтинг искам да питам - къде и как го научихте ? Изобщо как се смята - в проценти от първите 4 състезания ли ? Или като набрани точки ? Има ли го публикуван в нета някъде за СМГ за 4 клас ?

# 373
честно да ти кажа, ако и сега имкаш възможност за частно училище, томного добре знаеш,че съществува ПЧМГ....която аз ако можех да си позволя не бих пренебрегнала...( при неуспех в СМГ) newsm78

Там сме с 80 от 80 точки. Ама ми се ще да си спестя някой лев. Иначе изобщо не съм се замислял. Директно го записвам там още в понеделник след обяд.  Simple Smile

diname, рейтинга го има във фоайето на СМГ. Смята се по формулата, която е в наредбата - нея я имана сайта.

# 374
  • София
И Ивака го приеха в ПЧМГ, още през май го пратих на изпит, за да се успокои, че някъде е приет - там поне изпитът беше фасулски Mr. Green Но предпочитам 119-то, честно казано, аз също бих си спестила някой лев  Flutter.

Общи условия

Активация на акаунт