промени в приема за СМГ

• 92 518
  • 935
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Нашият вариант пък е 125, освен ако не стане чудо Simple Smile
Някой ходил ли е в СМГ да пита за критериите? Изобщо дали ще изнесат критерии се чудя.

# 376
Здравейте, някой успя ли да направи в Ексел рейтинга на децата, които кандидатстваха?
Ще ви бъда много благодарна, ако някой  ми го изпрати?
ernestinap@abv.bg

Последна редакция: вт, 28 юни 2011, 10:12 от VAVA

# 377
  • София
Здравейте, за този рейтинг искам да питам - къде и как го научихте ? Изобщо как се смята - в проценти от първите 4 състезания ли ? Или като набрани точки ? Има ли го публикуван в нета някъде за СМГ за 4 клас ?

diname, на сайта на СМГ е описано кои състезания влизат в класирането и по колко % от точките. Ето ти формулата:
1/10 от СМТ,ЧХ,ЕК+1/3 от Олимпиадата. Това наричаме рейтинг: класиране по тези 4 състезания. Към тези точки ще се прибави 2*изпита.

# 378
 Здравейте, аз се хванах да правя класиране по рейтинг от състезанията като го приключа надявам се до петък сте го публикувам на всички.

# 379
Ето ви децата, които имат рейтинг над 20т. Не си играх да вкарвам всички деца, защото моя е с рейтинг 27.53 точки и не мисля, че някой с под 20 ще го бие.

http://tranz.it/load.php?id=PkCTlGTkrF30oznu893175

Файла е екселски, та да може после бързо да правим класиране, което да е горе-долу реално.  Wink

# 380
  • sofia
Еее, супер си. Много благодаря.

# 381
Мерси и от мен.  Все пак да не подценяваме децата с по-нисък рейтинг поради неявяване на някое състезание. Две точки разлика в рейтинга са 1 точка разлика на изпита и се стопяват много бързо.

# 382
  • София
Ето ви децата, които имат рейтинг над 20т. Не си играх да вкарвам всички деца, защото моя е с рейтинг 27.53 точки и не мисля, че някой с под 20 ще го бие.

http://tranz.it/load.php?id=PkCTlGTkrF30oznu893175

Файла е екселски, та да може после бързо да правим класиране, което да е горе-долу реално.  Wink

Кумчо Вълчо, моят рейтинг е като твоят, аз съм поизпуснала няколко деца, около 10 в първите 112. Ти обаче си пропуснал няколко по-надолу, но те едва ли ще променат крайното класиране.

# 383
Не претендирам за точност. Снимах днес листата, които са разлепени във фоайето на СМГ и ги метнах на колежката да вкара трите имена и точките на тези, които са с над 20 точки. Може и да има някой и друг пропуск.
Така или иначе не го правя, за да има точност, а по-скоро, за да се ориентирам на 4-ти къде сме. То като излязат резултатите ще има три варианта - "вътре сме със сигурност", "вън сме със сигурност" и "не се знае къде сме". Целта ми е да сведа "не се знае" до минимум. Че сега ми е напрегнато като чакам 4-ти, представям си какво ще ми е докато дойде 7-ми...  Confused

# 384
  Тогава мерси и на колежката, дето свършила работата smile3523 . Добре, че има жени, на които да метнем черната работа...

# 385
може ли някой да ми даде информация за 107 у-ще. Какво е нивото на изучаване на математиката и на другите предмети? какво представляват тези специални математически паралелки?

# 386
Цитирам инфо от друга тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=570079.180:
"Току-що се връщам от 107-мо, наистина няма да чакат класирането в СМГ, който се запише тези три дни - това е. Обещават веднага да върнат документите, в случай че детето е прието и в СМГ.

Иначе поразпитах за математиката и англ.
Математика в мат. паралелка/и (не знаят още дали ще е една или повече, зависило от крайното класиране, каквото и да значи това) се учи: 4 часа ЗП, 3 часа ЗИП (от които 2 часа състез. мат.), 4 часа школа - два пъти по два часа след часовете - общо 11 часа математика. Школата се води от преподаватели от НПМГ.

Англ. език - продължава се с програмата за 5-ти клас с учебниците на Народна просвета, т.е. който досега не е учил англ. се оправя някакси, помагали му. Освен това има възможност (платена) за допълнително англ. към "Виктория Д", удобството е, че занятията се провеждат в сградата на училището."

# 387
Благодаря Ви за информацията!

# 388
Да се обадя и аз - с една година зад гърба в 107 ОУ на завършил петокласник. Преподавателите в школата са и от НПМГ, но и от Университета. Лично от нашия съм много доволна (от университета). Поне на моят син му е много интересно при него. От постигнатите през годината резултати съм доволна (рейтинг в 107 мо - 88%), което говори за нивото на работа при желание от страна на детето. Винаги може още (за мое съжаление). В нашия клас имаше деца, които не са учили английски (ние не сме от тях) и ми се струва, че госпожата беше търпелива и внимателна към тях.
Следя как всички сте луднали покрай изпита за СМГ (аз също бях в кюпа и сега се вълнувам покрай вас) и ви пожелавам търпение и много ентусиазъм.

# 389
Хайде и аз да се включа в общата еуфория. До сега ми беше достатъчно само да чета, но нервичките ми са опънати вече доста, та реших да се обадя.
Мисля, че този рейтинг, направен от kumchowalcho  е достатъчен, за да може всеки да си прави изводи и сметки. Аз направих подобен, но взех предвид и представянето на първите 200 деца на пробните изпити. Не мисля, че изненадите от останалите 200, за които почти нямаме информация, ще са големи, т.е. ако някои от тях са се справили блестящо на приемния, то едва ли бройката ще е внушителна, та драстично да повлияе на класирането.
Иначе моят син е около 80-то място в предварителния рейтинг. Има 20 точки от теста, но карегорично отказва да си спомни какво е правил на описателните (според мен-нарочно не казва). Единственото, което каза е, че е писал общо 5 страници, което нищо не ми говори.
За всеки случай го записах в 107-мо, но ще видим...
Ето - сега си треперкам заедно с вас!  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт