Дъжд от нови попълнения очаква ЯНУАРСКАТА дружина

• 32 785
  • 734
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Тъкмо и аз щях да питам какво представлява инхалатора и как се процедира с него?  newsm78
Мила, пак заповядай!  Simple Smile
Ханна, благодаря! Има къде-къде по-интересни календари, но преценихме, че Ивана още е малка да ги оцени и като за първа година решихме да е нещо по-елементарно. А догодина вече ще има ръчно творчество.
Та по тоя повод много съм доволна, че на сайта Крокотак вече има и он-лайн магазин за всякакви нещица свързани с приложните занимания - http://store.krokotak.com/. Направо ме сърбят ръчичките да поръчам още подаръчета. Освен да си направя един коледен календар за мен...

Последна редакция: чт, 02 дек 2010, 15:06 от *Мирка*

# 601
Ханна, Мирка, нашият го купихме от една фирма за мед.техника, около 100лв.
Купихме си и една банка натриев хлорид инфузионен р-р, от тия дето ги вливат венозно, и само с това действам.
Е, и Вентолин на капки за инхалатор съм ползвала веднъж, дано не се налага.
Иначе като приставки има един мощук, който да се лапне, има една приставка и за вкарване в носа, отделно си има и тип кислородна маска.
Добре го понасят, то не е неприятно, стоят мирни.Пък щом моите деца стоят мирнииии, значи и вашите биха стояли Grinning

# 602
  • Пловдив
Най-логично изглежда да помагат тези инхалации точно за задната хрема, която причинява кашлицата.
Аз четох доста, и за помпичките за нос, както и за един чайник с който се налива солена вода в едната ноздра и изтича от другата  Crazy  И това мисля че ще е хубаво, но няма да се търпи от деца.

А дали няма инхалатор не толкова професионален, който да върши работа?
Цената нещо не ми харесва  Crossing Arms

# 603
  • София
Катенокоче,честит син,да расте силен и весел и да е повод за гордост на цялото семейство!!

ханна,аз тези инхалатори ги проучвах скоро
Лъчезара се наложи да ползва и купхме набързо.Нашия е с формата на мече панда и струва 169лв,мисля,че под 100-120лв няма да намерш.
И аз като теб мислех ,че се слага вода,но тя не е соататъчно чиста и се слага физиологичен разтвор или физ.разтвор + вентолин.
Аз купих ампули физ.разтвор ,но ако ти трябва за по често може да си вземеш цяла банка и да я държиш в хладилника(така излиза по-евтино)
И двамата харесват седенето на инхалатора,защото формата му е забавна и освен ,че бръмчи друго няма Simple Smile
При нас помогна когато Лъчезара имаше хрипове,при запушен нос на Светльо и при първи признаци на разболяване на цялото семейство.Има детска маска за инхалация(като кислородна маска),маска за възрастни + накрайник за нос и накрайник за уста за възрастни.Към нашия имаше и електронен термометър Simple Smile И 3 години гаранция

п.п. и сега ако си мислите ,че съм рекламно лице на фирмата сте в грешка,просто съм доволна от уреда Simple Smile

# 604
  • Пловдив
Слънчи Simple Smile Вярвам, че не си рекламно лице, ти по принцип си звучиш убедително Simple Smile
Да, прочетох за тези детски инхалатори, един фармацевт много добре е разяснил действието им тук - http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=16471&highlight=inhalator Той вече си е рекламно лице Simple Smile

Ами нали съм настроена, че няма да боледуваме и затова не искам да инвестирам в скъп уред. Но ако се наложи наистина... ще трябва. Може на първо време да попитам познати да го ползваме назаем  Thinking

# 605
  • Варна
Нашият инхалатор е на Омрон 140 лв от Технополис. Слънчи е обяснила как стоят нещата, като в домашни условия се използва физиологичен разтвор, а вентолин само след консултации с лекар. Също е препоръчително да НЕ се слагат вътре чайове и други подобни, в темата на дечицата с астма категорично отричат подобни неща. Ако ще се прави инхалация с лайка, то да е по добре познатия начин над тенджера.
Ханна, незнам за инвестицията, ние си го купихме, понеже често има бронхоспазми, но Маги категорично отказва да й се правят, явно си спомня за престоите в болницата, караме само на хомеопатия. Май така ще си остане, само назаем ще го давам  Rolling Eyes Същият този фармацевт пише и в нашия форум, той отрича ползването на големи банки поради нарушаване на стерилността.

Мирка, поздравления за календара!   bouquet

# 606
Аз само да кажа, че в Коледния каталог на Карфур има дървена детска къща с 22 части за обзавеждане за 34.90лв. В Кауфланд мисля също гледах дървена къща пак около тази цена Peace

# 607
  • София
Маце- имаш ли линк на тези къщички Hug

Ханна, Мирка-  ние сме купили мис Карол. Досега съм го ползвала 2 пъти , но и двата пъти след това Сияна пи антибиотици.  На мен лично нещо ми става по-зле като си правя инхалации, но сигурно не ги правя както трябва , не знам.  Thinking Иначе Сияна много обича кравата, съвсем съвестно и с голямо удовоствие си  държи инхалатора.
Сега в момента пак и правим, че хремата не и минава, кашля и не знам докъде ще стигнем и този път. ooooh!
Момичета вие по колко време ги държите децата и по колко пъти на ден. newsm78

Мирка - страхотен календар.  HugНие купухме един от Джъмбо. Слагам задачки и после Сияна ходи да проверява дали в чорапчето има подарък.  Нещо обаче не е много впечатлена от броенето на дните до Коледа нито от това ,че трябва да изпълнява задачките. Ти какви задачки сложи. newsm78

# 608
  • София
2 пъти на двен по половин капсула с физ.разтвор  Peace

# 609
# 610
Дега капки за очи са антибиотик + кортикостероид, но някои си правят експеримети и ги слагат в носа.

Не съм си правила експерименти, а ходихме на УНГ и лекарката каза, че когато задната хрема е уприта, за да не направи бронхит или нещо по-сериозно да слагам от тези капки 3-4 дни. А много лекари изписват капки за очи за нос, в крайна сметка очите и носа са свързани.

Нямах намерение да водя спорове, я да помогна
Аз също не искам да споря,нито пък визирах теб като експериментатор, а лекарите, които го изписват. Всяко лекарство преминава през сложно и продължително проучване,траещо години и след това се регистрира в съответната държава със съответна употреба. При условие,че производителя не е вписъл такава употреба за мен си е чист експеримет, да не кажа престъпление,независимо дали последствията са благоприятни или не. Ще дам един пример,носната лигавица е богато кръвоснабдена и при една евентуална алергия резултата ще е като при венозно поставяне на антибиотика,да не говорим за резистентните бактерии, които се създават. В университета се преподава на деца да не се слага нищо друго в носа освен физ разтвор,всичко останало е политика на фармацевтичните фирми.

# 611
Духче, и при нас във френско единственно са ни изписвали капки на основата на физиологичен разтвор, не съм слагала дурги никога!А вече изобщо не слагам, малката ги ненавижда, чакам хремата май да си премине.Давам само коризалия за нея.

За Коледа съм купила на малката бебе-Чичобело, Водно килимче за рисуване и още някой  дребни нещица.Иначе преди седмица получи и така исканото Бебе-Аморе пипи попо, храни го, дава му водичка, гушка го Simple Smile Ще видим татето какво ще и донесе от Франция за Коледа.

# 612
В университета се преподава на деца да не се слага нищо друго в носа освен физ разтвор,всичко останало е политика на фармацевтичните фирми.

нистина ли? къде тогава са учили всички наши доктори newsm78
я кажи какво се преподава за калциевия глюконат? че на мен най-редовно ми го изписват при хрема и кашлица, а из форумите има доста противоречиви мнения...

жужу, 2-3 пъти на ден с 4 мл физ разтвор докато свърши. аз също ползвам банка, че е значително по-евтино, тегля със спринцовка, ама не знаех, че се държи в хладилник. 2 часа след инхалация не трябва да се излиза на температура под 20 градуса, защото бронхите са отворени и сруденият въздух може много да навреди.

иначе и нашият е омрон, 120 лв от метро. няма по-непрофесионални Simple Smile и седят само ако гледат филмчета/песнички.

# 613
  • София
Хана, снаха ми беше купила от ТСМ портативен ултразвуков инхалатор за около 50 лв. Първите пъти Криско като имаше кашлица го ползвахме(беше чисто нов), но се развали за има няма 10дни експлоатация общо. Сега взехме компресорен, като гореспоменатите и 1г е безотказен. От опит казвам, че в случая не си заслужава по-ефтиният вариант.

Иначе аз записах магистратура и в понеделник съм на очни. Дано не се разболява Крис следващите 2 седмици, че няма какво да го правя.

Честити хубави новини!!!

# 614
Добре го понасят, то не е неприятно, стоят мирни.Пък щом моите деца стоят мирнииии, значи и вашите биха стояли Grinning
Тук бих поспорила - Калина ми е опасна и не я виждам да седи мирна.
Голям срам брах с моите госпожици тази седмица. Докато чакахме при доктора за преглед моите подивяха. Не се спряха, след нас и ремонт.  ooooh! Другите деца се увесили по майките си, а моите скачат по столовете, тичат, викат, разместиха щорите по вратите и прозорците... Като ги скастрих, Яна ме погледна и ми каза:"Ко викаш? А? Дойде чичо доктор и те боцка в дупата!"  Embarassed Около мен се чу сподавен кикот, аз заплаших Яна, че нея ще я боцкат, защото е лошо дете, а тя отсече:"Аз НЕ сушам, аз съм добичка и няма боцкат мене."  Crossing Arms А Инката стоеше отстрани и на всяка реплика подкрепяше с едно съгласяващо се "Дааааа"  Crazy

Иначе Калина е с резултат от носен и гърлен секрет със стрептококи пноймо еди какво си. Ще ги морим с АБ и после следва ваксина другата седмица и един месец имуностилулант. Попаднахме на доктор и мисля да го правя педи на децата. Много съм бясна на Здравната каса. Отидох за направление при педито и нямала, че било края на месеца. Отидохме при УНГ, защото направлението ни към нея още важи, но голяма работа! Направление си имаме, но тя нямала вече пари и ни прати на частно. Та така - ами ако нямаме парички?  Thinking За една седмица сме минали двестата лева и продължаваме. Да дава Господ здраве, че иначе сме го закъсали  Praynig Сега и Яни ще я минем по пътеката и утре тя ще дава секрети и ще се пазарим кой кого ще боцка  hahaha

Къщата в Карфур много ми хареса Peace

Инхалатор и ние ще купуваме, но след празниците, че много унищожаващ край на годината се очертава. Партита, танци, подаръци и ядене, ядене... и след това хапване.  Blush

Общи условия

Активация на акаунт