Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 45

• 33 111
  • 712
  •   1
Отговори
# 690
Али Ръза беше много прав - Лейля е един нещастен човек, дошла да търси подкрепа, след поредния си неуспех. Друг е въпросът, дали той като баща би трябвало да употреби тези думи за дъщеря си. Но иначе бяха точно в целта. Според мен, де.
Този път ми хареса реакцията на Шефкет, а Неджля прекалява. Може и да има своите основания, но трябва да спре да реагира по този начин и да притиска родителите си. Всички са техни деца и не е редно която и да е от тях да иска да ги делят.
А Хайрие е ужасно прост човек. Не мисля, че трябва да се обосновавам. Думите и днес говорят само по себе си.
Lie in the sound, http://gledaiseriali.com/ - тук ги има всички серии. А на първа има линкове, откъдето можеш да ги изтеглиш.

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 22:05 от Snejka

# 691

Малко спам.  Embarassed чувала съм, че чаят има съвсем различен вкус, когато се пие от такива чаши (един и същ чай в тези или други чаени чаши имал различен вкус). Който е пил да сподели дали е вярно.
Незнам за чай,ама ние си пием ракийката в такива чаши LaughingМного скъп спомен са ми от Турция,но една ми се счупи/въпреки ,че твърдяха че са не чупливи/ и сега трябва да отскачам до Ориента,че ми е не пълен сервиза. Wink
Относно Али Ръза май вече тук сценаристите прекаляват.То пък какво толкова е направила Лейля,че чак да не е  вече в сърцето му.То бива дуене,ама вече ще се пръсне от гордост.
Неджля много долно се излага с тая злоба спрямо сестра си.Точно пък на нея хич не и отиваше да говори така.Хайрие наистина е съжелявам като майка,между чука и наковалнята е.

# 692
Здравейте, имате ли представа кога горе-долу ще са сериите със ББ смъртта на Джем. Другата седмица ли ?

# 693
Здравейте, имате ли представа кога горе-долу ще са сериите със ББ смъртта на Джем. Другата седмица ли ?
ББ Може би по-другата, защото е 126 оригинална. Те дават реално по две оригинални серии на седмица и тази ще приключат с 122 и вероятно ще дадат и малко от 123 и другата ще са 124 и 125.

Ехооо, пишете, де. Че утре да си имаме нова темичка.  Laughing

П.П: Lie in the sound, моля!  Wink

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 22:01 от Snejka

# 694
Много ти благодаря, Snejka! Доста полезен ще ми е този сайт.  Hug

# 695
Вярно, това е хубава серия тазвечершната.
Наближават обаче други тежки моменти. бб смъртта на Джем Sad

Това горе- долу след колко серии се пада?

# 696
Вярно, това е хубава серия тазвечершната.
Наближават обаче други тежки моменти. бб смъртта на Джем Sad
Това горе- долу след колко серии се пада?
След 3-4 оригинални.  Wink Сега са някъде по средата на 122.

# 697
  • Пловдив
Днес Неджля ми направи ужасно впечатление. Направо се тресе и ще се пръсне по шевовете от злоба. Вероятно всичко идва от там, че тя иска да се върне също, но няма реална причина и основание за това. Хайрие не подлежи на коментар, отдавна ми е в игнор листа.

ББ: Много тъжен е епизода с погребението на Джем. Съжалявам, че го гледах. Лейля гледа отстрани, вероятно се е върнала при Оуз. Бременна ли е от него, това ли е причината за връщането й?

# 698

Ох, Али Ръза и мен не ме изкефи на тази серия... Аз не познавам човек с подобно отношение към децата си, колкото и лош път да са поели! Даже обратното- вместо все да се цупи и да всява страх и респект, той трябва да застане до тях, да не бъде толкова съдник, колкото приятел! В най- тежките им моменти не да ги гони и да се отрича от тях, а да ги подкрепя, защото става все по- зле! Прост пример- Нурдан посочва грешките на дъщеря си, опитва се да я поучи от тях, да поговори с нея, а не се възсправя като Господ! Crossing Arms
Както каза Хайрие относно Лейля: " Целият свят да се обърне срещу й, аз ще я защитя! Защото е мое дете!" - за мен това е правилната политика. Не става дума за разглезване ( въпреки че те и без това са разглезени, неблагодарни и злобни, но това е друга тема), а да ги приеме за личности, за хора със своите положителни и отрицателни качества.
Грях е някой да нарече детето си " жалък човек", направо Али Ръза си плю на целия морален фасон!

# 699
Днес Неджля ми направи ужасно впечатление. Направо се тресе и ще се пръсне по шевовете от злоба. Вероятно всичко идва от там, че тя иска да се върне също, но няма реална причина и основание за това. Хайрие не подлежи на коментар, отдавна ми е в игнор листа.

ББ: Много тъжен е епизода с погребението на Джем. Съжалявам, че го гледах. Лейля гледа отстрани, вероятно се е върнала при Оуз. Бременна ли е от него, това ли е причината за връщането й?
Едва ли иска да се върне в апартаментчето с три стаички. По-скоро е вечното състезание между нея и Лейля за родителите им. Не искат да разберат, че и двете им са деца и те не могат да ги делят.

ББ На погребението Лейля не се е върнала при Оуз. Живее при родителите си, но не е на погребението, тъй като не са в добри отношения с Неджля. Не знам точно кога се връща при Оуз - май след като разбира, че е бременна, но не съм сигурна.

Според мен Али Ръза и Хайрие са хората, които трябва да сдобрят двете си деца. Вместо да ги съберат, да им обършат по два шамара и да им кажат, че каквото и да се случва, те са сестри и винаги ще бъдат такива, те приемат като нещо нормално две от децата им да не могат да се понасят и да се мразят. Ето това не мога да разбера.
А Хайрие страшно простее в последните серии. Не я понасям.

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 23:00 от Snejka

# 700
За мен злобата на Неджля се корени още от момента, в който я изхвърлиха от вкъщи... С основание, разбира се ( въпреки че както написах в предния си пост, не подкрепям този вид "възпитание", но пък ситуацията си беше крайно деликатна) Оттогава тя не се чувства равна с Лейля... И според мен максимално се накефи, че и нея я изгониха... Така са "квит".
Иначе тя най- малко има да я съди, погледнато обективно! Какво й е мъжът и до нея, има си всичко! Намерила че премерила!
Въобще и двете с Лейля... Не знам какво искат! На златен поднос да ги мъкнат, всичко да им се угажда! Не е ли нещо както трябва- хоп чантата и при мама и тате! Де се е видяло такова чудо?!

# 701
Естествено е Неджля да е разстроена,изненадана,да се почувства дори предадена,защото както стоят нещата,тя и Джем нямат какво да правят в дом,където е Лейля.Не са длъжни да й търпят нито цирковете,нито лошата енергия и недоброжелателност.Ако си беше тръгнала с достойнство,без да нарежда след баща си като циганка и да пищи на майка си по телефона,щеше да е много над нивото на Лейля,но се изложи.
Шефкет посрещна топло сестра си и това прави грозното й съскане срещу него пред Седеф още по-жалко.
На ниво инстинкт,Раза винаги ще е загрижен за здравето и живота на детето си.Но само това.Раза знае,че всичко,което му каже Лейля ще е лъжа,за да постигне своето и че пет пари не дава за останалите,които ще удари жестоко,когато й дойде друг акъл.Това е поведение на враг,не на дете.Каквато и да е причината-психика,пропуск във възпитанието,твърде меко отношение,родителят и детето,вече зряла жена, имат коренно различни разбирания и на този етап никаква връзка.Остава едното мъчение за възрастния човек да я гледа постоянно пред очите си,да си спомня и премисля.А Лейля ще се ободри-млада е,ще започне коронния си номер "Всички обичат Неджля,но ще им отмъстя",накрая ще се появи Оуз със самолетни билети и това ще е достатъчно,за да му даде трети шанс.
Али Раза бил виновен за тежките,но верни думи.А Лейля какво направи,за да не ги заслужи?

# 702
Естествено е Неджля да е разстроена,изненадана,да се почувства дори предадена,защото както стоят нещата,тя и Джем нямат какво да правят в дом,където е Лейля...Ако си беше тръгнала с достойнство,без да нарежда след баща си като циганка и да пищи на майка си по телефона,щеше да е много над нивото на Лейля,но се изложи.
Шефкет посрещна топло сестра си и това прави грозното й съскане срещу него пред Седеф още по-жалко.
...А Лейля ще се ободри-млада е,ще започне коронния си номер "Всички обичат Неджля,но ще им отмъстя",накрая ще се появи Оуз със самолетни билети и това ще е достатъчно,за да му даде трети шанс.
Али Раза бил виновен за тежките,но верни думи.А Лейля какво направи,за да не ги заслужи?
newsm10

# 703

Според мен Али Ръза и Хайрие са хората, които трябва да сдобрят двете си деца. Вместо да ги съберат, да им обършат по два шамара и да им кажат, че каквото и да се случва, те са сестри и винаги ще бъдат такива, те приемат като нещо нормално две от децата им да не могат да се понасят и да се мразят. Ето това не мога да разбера.
А Хайрие страшно простее в последните серии. Не я понасям.

цитат

Да, родителите трябва да направят всичко възможно да не са разединени децата им, да не се мразят така. Като не иска, да не я допуска в сърцето си Лейля . Той и на Неджля каза така в болницата, да не си мисли, че със сърцето си й е простил. Но би трябвало да направи всичко възможно да ги сдобри. Това тяхно бездействие , на Хайрие и Али Ръза като родители за мен е необяснимо.

# 704
  • София
      Joy  Защо така пишеш цитатите?

Общи условия

Активация на акаунт