На море в Турция - all inclusive, тема 12

• 83 126
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Да попитам ходилите в Ботаник - притеснявам се дали не е топло и задушно по време на обедите, в ресторанта, в откритата му част? Знам, че има много дървета и е малко вероятно, но когато го проучвах основно преди няколко години, прочетох някъде, че няма много чадъри и е ужасно горещо сутрин и на обед.
Galactic Voyager, ако може и към теб въпрос - имаш ли информация дали всички стаи са с по три легла - спалня и едно единично или има и такива само със спалня?

dream actually, един от хотелите с най-сенчеста територия, за които се сещам е VOYAGE SORGUN. Разбира се не е само той, и други могат да се намерят, но дай някакви граници за цената, за да можем да сме полезни. По-напред споменатите LETOONIA GOLF RESORT, SIMENA SUN CLUB и AMARA CLUB MARINE също имат хубави зелени територии.

# 526
  • тук-там
Да попитам ходилите в Ботаник - притеснявам се дали не е топло и задушно по време на обедите, в ресторанта, в откритата му част?

Топличко си е! Но има една част отзад, при детските катерушки, която е под дървета и е сянка! Честно казано, не си спомням да е било чак неприятно -  но и ние обядвахме набързо, то с толкова ядене помежду основните... Mr. Green

# 527

най накрай се решихме да почиваеме в Айвалък. може и за инфо за допълнителни екскурзийки, тъй като там няма какво да видим както по други курорти в труция- спрели сме се на о-в Лесбос и до тук.
..................
Курорта няма нищо общо с Анталия напр. да си знаеш. Ако ходиш там е задължително да сте в 5 звезден хотел, виждам, че така сте решили и правилно. Ние бяхме разочаровани от хотела и курорта и затова ходихме на почти всички предлагани ексурзии. На Лесбос определено си заслужава да се отиде. Ние бяхме очаровани от острова -от столицата, де, то за друго няма време. Но острова няма нищо общо с Тасос и мизерната му столица, който е абсолютно село пред Митилини. В столицата на Лесбос цари страхотна атмосфера-малки улички, красиви къщи, кафененца, страхотна крепост, строена от венецианците, по пътя за крепостта има музей-бяхме вътре и си струва (мисля че билета беше или 3 или 6 евро, но важеше и за още един музей)-има много красиви старогръцки мозайки и други интересни експонати. Друга екскурзия, от който бяхме доволни е тази до Пергамон-е, не е останало много, многото е в берлинския музей Joy, обаче пак има какво да се види, все пак това е бил 3 по значимост град в древна Гърция. Амфитеатърът е запазен-най-стръмния в античния свят. Тази ексурзия е половин ден и не е натоварваща. Третата екскурзия е до Стъпката на давола-това е местност, където бил най-красивия в света залез (естествено) и тя се прави надвечер. Не знам дали е най-красивия в света, но наистина гледката по залез впечатлява. Там има и дърво на желанията-на салфетка/хартийка си написваш желанието и го връзваш на дървото-то цялото е бяло, та даже се кичат и други храсти на мастото вече. Все пак трябва да кажа, че и тримата от семейството имахме, се оказа, едно и също желание, свързано с училището след 7 клас на детето и то се сбъдна впоследствие:35: Joy Joy
Та аз ти препоръчвам тези три ексурзии...

# 528
За Айвалък - може да видите и Троя на отиване или на връщане ако сте със собствен транспорт.

# 529
благодаря на казабланка   Hug. поне екскурзиите намерихме  Peace
сега остава да попаднем и на свестне туроператор, а то избор на хотели няма много за съжаление. мъжа ми днес изяви желание за дидим, но с авторус до там ще е убийство  ooooh! а със самолет няма още оферти, така, че ще ви следя и ща чакам да качат повече оферти  Thinking

# 530
Следя отблизо темата и аз. Алфа тур/ Тез тур искат 100 % плащане на резервацията за ранни записвания до 25 февруари. Имате ли наблюдения дали е така и с другите туроператори?

Иначе, октомври бяхме в Voyage Belek, много доволни останахме- огромна територия, много алакарт ресторанти, с вкусна и разнообразна храна- включително рибни деликатеси. Единствено не ни харесаха две неща:
- в съседство имаше строеж /огромен/ и шумен през деня. Не вярвам тази година да е завършен.
- не ми допадна анимацията, наблягаха на заниманията за възрастните, а за децата, само отваряха площадките и почти нищо друго.
Имаше хубава сладкарница с прекрасна жива музика /класическа и инструментална/ следобедите. Много хубав и модерен Спа център.

Тази година съм се насочила към Amara Club marine, Delphin botanic, LETOONIA GOLF RESORT, или Mirada del Mar, все в Анталия. При мен определящо е и да ни предложат настаняване на цялото ни семейство във Family room, че сме двама възрастни с две деца на 10 и 13 години, и две мъничета под две години, и за съжаление малко хотели се съгласяват на такъв вариант на разумна цена  ooooh!!
Във Voyage Belek бяхме в две стаи, свързани с врата, една тераса, една баня и тоалетна. Двете кошарки ги сложиха от двете страни на спалнята, много удобно ни беше!

Последна редакция: нд, 13 фев 2011, 23:19 от slavina_S

# 531
  • София
Славина С ако не е тайна колко ви излезе миналата година почивката?
Фамилните много ми харесват,но цената ми е непосилна ooooh!

# 532
бонбонче ако не е заради Лесбос по-добре смени курорта.
Приятели нощеваха в 5 зв комплекс на път за Кущур ,който е 4 зв.Казаха ,че Айвалък е най-голямата мизерия в живота им.5 зв хотели не са като на снимките,плажа е мизерен бяха стояли един ден ,пълен с колоритни местни,хотелите нямат частен плаж.Най-огромните и най-многобройни комари през живота си видели там .Никакви препарати не са ги предпазили детето било толкова наядено от комари,че 1 седмица хората страняли от тях с уплашени физиономии,защото детето имало плашещ вид на болно от нещо. Mr. Green
Толкова лоши отзиви имаха,че ни отказаха от планираната нощувка там на път за Аквафентъзи.
Ако не си била досега н Турция не почвай с Айвалък ще си създадеш грешна представа за останалите курорти.Обаче пък после всичко ще ти харесва невероятно много  Laughing

# 533
  • София
Мимозата като разказваш за пътуването с кола ми се струва леко,ама с моите как ще е #Crazy на къде сте се запътили тази година,пропуснала съм Embarassed

# 534
Ива&Сие, без летищните такси платихме 1700 евро за почивка от 02.10. /преди тази дата беше доста по- скъпо/. Доволна съм, защото двете стаи си бяха с врати, между тях имаше коридор с гардероби и етажерки. Във втората стая имаше две единични легла, масичка, нощни лампи, прозорец с нощни шкафчета под него- съвсем нормална по размери стая- около 16 кв.м. Терасата също беше голяма- около 7 кв.м. с масичка и столове и много зеленина!

# 535
Здравейте,

искам да попитам - има ли и други луди, които ще пътуват до Анталия/ Аланя със собствен транспорт?
Мисля, дали да не направим едно преспиване някъде по пътя, например в Афион newsm78

Ако има и други, ще се радвам да се включат да споделят маршрута и как точно са го замислили bowuu

# 536
Здравейте,

искам да попитам - има ли и други луди, които ще пътуват до Анталия/ Аланя със собствен транспорт?
Мисля, дали да не направим едно преспиване някъде по пътя, например в Афион newsm78

Ако има и други, ще се радвам да се включат да споделят маршрута и как точно са го замислили bowuu

Има,има.....
За Алания ще пътуваме.маршрута още не сме го направили.
Ще пътуваме края на август.

# 537
бонбонче ако не е заради Лесбос по-добре смени курорта.
Приятели нощеваха в 5 зв комплекс на път за Кущур ,който е 4 зв.Казаха ,че Айвалък е най-Ако не си била досега н Турция не почвай с Айвалък ще си създадеш грешна представа за останалите курорти.Обаче пък после всичко ще ти харесва невероятно много  Laughing
била съм и това остана за десерт, но май няма да е то. ако мъжа ме се реши за дидим ок, ако не ще повтарям мармарис или анталия  Peace
все пак благодаря ви монго, друго е да се чуе мнение от наши хора, а не да се позоваваме на снимки и картинки.  Peace така обаче отпада и варианта собствен транспорт, а исках и нещо друго да видя по път, че всеки път със самолета гледката е еднаква  Mr. Green
пак ще мисля и ще питам  Hug

# 538
  • София
Здравейте момичета,
и аз планувам тази година да почиваме в Турция, но не съм запозната с курортите.
Ще съм благодарна, ако ме ориентирате, къде са по хубави плажовете. Ние сме били с мъжа ми още като гаджета в Кушадасъ и не бяхме впечатлени от плажа.
Освен това си имаме и една принцеса, която до тогава ще е на 4г. и май със самолет ще е по лесно с нея.
Благодаря предварително.   bouquet

# 539
  • Beyond the Frontiers
Пуснаха ранни и за Бодрум http://www.teztour.bg/spohotels2.php?spoid=4149642
Мармарис и и Кушадасъ.

Общи условия

Активация на акаунт