На море в Турция - all inclusive, тема 12

• 83 205
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • Русе
Привет на всички!От една седмица отварям темата поне по 4-5 пъти на ден,така че ако може и аз при вас ,за да не ви търся постоянно. Hug
Изненадаха ме с идея за едноседмична почивка в Турция в средата на май и сега разглеждам оферти.Насочили сме се към Белек. Замислих се за 6 дневните пакети,като ви чета,че са удачен вариант.
Марги,благодаря за информацията за Тез тур!

# 421
  • Beyond the Frontiers
какъвто ни е пазара, такива са ни и операторите
а това, че повечето тур. агенти си нямат хал хабер какво продават е друга тема  Mr. Green
ама нея предполагам ще я отворим по нататък като почне сезона  Mr. Green
Това е въпрос на личен професионализъм и не може да се обобщава така.

П.П. и отговорът не закъсня- ранни записвания Анталия -Алма тур http://www.almatour.net/a7/cp/dir/a.jsp?page=21058    Wink

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 14:50 от Galactic Voyager

# 422
Забелязвате ли обаче, че много хотели липсват?

# 423
ами например хотел, в който съм била 2009 сега е с 120 евро отгоре на човек + разлика в лет. такси от миналата година 32 евро за двама.
едно хотелче в кемер, което си го гледам от няколко години за моменти като този, тоест криза, в момента е с 180 евро нагоре на човек  Shocked
гледам цените и в онтравел, там пък хотел, в който сме били 2008 със самолет за 880 евро с лет. такси двамата, сега с автобус е 1400 евро  Shocked
изобщо от 1-2 години цените се движат само нагоре и нагоре

Може би има хотели, на които цените са се вдигнали, но не с всички е така. Хотелите, които аз следя, са на едно и също ниво от 2009 г. насам, т.е. вече три сезона. Единият от тях го гледах още през 2007 г. и той също няма съществена разлика от тогава до сега, най-много 20-30 евра на човек. Така че извода, който си правя е, че не са алчни туроператорите, а в случая високата цена идва от хотелиера. Иначе не виждам логика туроператорите да покачват драстично цените на няколко хотела, както този, за който говориш с разлика от 180 евро, а другите да ги държат на същите цени вече 5 сезона.

# 424
  • софия
оо, аз не обвинявам туроператорите за вдигането на цените  Stop никога не съм казвала такова нещо
те просто си се покачват и като пък ни намаляват приходите в гадната криза...
но е факт, че някои хотели са с много увеличени цени. това може и да се дължи на смяна на собственика, което се случва често

Цитат
не може да се обобщава така
аз затова казвам повечето, не всички

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 17:40 от shhhh...

# 425
  • тук-там
Аз си направих равносметката  Mr. Green
Делфин Ботаник - тез тур - 2800лв - самолет
Делфин ботаник - емералд - автобус - 1900лв
Еми, ще се прежаля и за 900 лв - спестени ще се подрусаме по пътищата...

# 426
  • Paradise
Дойде време и аз да се включа тук.

Искам отново да похваля и препоръчам комплекс Turquoise Resort Hotel & Spa в Сиде, Соргун.

Там бяхме миналото лято (края на август/началото на септември), резервирахме през Акватур.
Това е съседният на Робинзон Памфиля (резервиран вече от Tatjana) хотел.
Не е много популярен сред българите, да не кажа хич.
Ние бяхме първите им гости от България, което за нас беше повече от супер.
Преобладаваха гостите от Германия, Австрия, Холандия и Обединеното кралство. Много, много малко рускоговорящи туристи, които изобщо не се усещаха и слава Богу.

Хотелът се състои от основен корпус, къщички и вили, които са със собствени басейни, собствен ресторант, всичко това разположено в гората на Соргун. Самият хотелски комплекс е със собствена пясъчна ивица, която не е много широка, но около 200-250 м. дълга.
Анимацията е прилична, както тази за деца, така и за възрастни.
Ние бяхме в къщичките, в апартамент - две стаи с общи баня и тоалетна, в едната стая имаше балкон, спалня, мини-бар, който се зареждаше всеки ден с безалкохолни напитки и вода, в другата стая две отделни легла, без тераса и мини-бар, и двете стаи с отделни климатици и отделни телевизори (двама възрастни и едно дете на 5 години бяхме там).
На територията на комплекса има един голям басейн, един по-малък басейн, където са пързалките, 2 бебешки басейна, 1 релакс басейн (достъп за лица над 16 години), 1 закрит басейн, отделно са басейните за вилите.

За разнообразието на храната и напитките не ми се подхваща дума, че мога ферман да напиша.
Всяка вечер в основния ресторант имаше тематична вечер - австрийска, немска, френска, турска, ориенталска, италианска, азиатска и т.н. кухня, прекрасни блюда, супер персонал, и много, много чисто.
Забранен беше достъпът до ресторантите по джапанки, потници, къси гащи, бански и т.н., което аз лично намирам много добре.
Има и тематични ресторанти - италиански, китайски и турски (ако не се лъжа), но ние така и не опряхме до тях.
Сиде-Соргун е на около 70 км от летището на Анталия, 10-15 км от Манавгат и 5-10 км от Сиде (макс.). В района на Сиде-Чолаклъ (където се намира хотел Stone Palace, в който бяхме лятото на 2008) има прекрасен комплекс с турска баня. Също препоръчвам (и турската баня, и хотел Stone Palace)
Спа-то на комплекса не сме ползвали, отзиви не мога да дам. В комплекса се прави базар, има магазини (за сувенири, вестници/цигари, кожени изделия...)
Пред комплекса минават всички маршрутки за Сиде и Манавгат (пазарът в Манавгат е по-евтин от този в Сиде).
От Манавгат има редовни маршрутки а водопадите на Манавгат.

Тази година все още не знам къде искам да ходим.
Мен си ме влече все около Сиде. Тази година съм хвърлила око на Блу Уотърс.
Алания ми е много далеч, а и детето едва до Сиде изтрайва, макар и пътищата в Турция да са перфектни, и колите, с които ни правят трансфера, да са перфектни.
Мога да направя някакъв компромис с Лара, евентуално, там съм си заплюла Роял Унигс.

Е, стана дълго, но пък мисля, че инфото е полезно. Grinning

http://www.turquoise.com.tr/index_eng.htm - сайтът на комплекса, който не е много добре направен, за жалост.

# 427
  • Beyond the Frontiers
Много път...но и това е вариант.
Пипинс, миналата година 450 бяха в Роял Уингс има отзиви някъде назад в темата.
П.П сега се сетих, вчера ми казаха, че има полет София - Истанбул - Анталия и обратно на Пегасус за 160 евро с л.т. на човек.  

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 20:32 от Galactic Voyager

# 428
  • Paradise
Галактик, какво е това 450 за Роял Уингс?
Извинявай, не те разбрах Simple Smile

# 429
  • софия
пипинс, браво, супер подробно инфо   bouquet
беше ли пускала снимки от там, ако не си, давай ги  Mr. Green
аз го бях заплюла  тюркоаза за миналата година, но свършиха местата за нашите дати

# 430
  • Beyond the Frontiers
Галактик, какво е това 450 за Роял Уингс?
Извинявай, не те разбрах Simple Smile

Потребителката с ник 450 -  Embarassed Опитах се да дам линк към снимките й, но не се получава нещо.
http://elku.snimka.bg/travel/royal-wings-hotel-5.526414

# 431
  • Paradise
Галактик, благодаря много за снимките  bouquet

Естествено, личи си, че са от едно семейство със Stone Palace в Сиде, което няма лошо.
На този хотел се точа от 3 години вече, но все нещо се случва и се разминавам с него.

# 432
оо, аз не обвинявам туроператорите за вдигането на цените  Stop никога не съм казвала такова нещо
те просто си се покачват и като пък ни намаляват приходите в гадната криза...
но е факт, че някои хотели са с много увеличени цени. това може и да се дължи на смяна на собственика, което се случва често

Ох, съжалявам! Моя е грешката. Blush

За Блу Уотърс се изненадах, че тази година Тез не го предлагат.

# 433
момичета незнам  но доста българи взеха да си резервират почивките от чужди фирми  Mr. Green

# 434
  • Beyond the Frontiers
За Роял Уингс - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=512827.msg16420496#msg16420496
снимки и отзиви
момичета незнам  но доста българи взеха да си резервират почивките от чужди фирми  Mr. Green
Ако сам си организира човек пътуването има резон, но за чартър не особено. Аз съм сравнявала цени за Гърция и например през Дертур излизаха най-евтини, обаче нещо им зачезна българският сайт не знам защо. Иначе имат представителство и в България, но правилата им за резервации, анулации и неустойки са железни.

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 21:46 от Galactic Voyager

Общи условия

Активация на акаунт