Виваком ТВ

• 18 915
  • 77
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Такаааа, само да кажа, че ние още чакаме.След жалбата за прекратяване на договора ни се обеща че ще дойде екип на 04.10., което обаче не се случи  ooooh!

# 16
  • София
Момичета, събирам още мнения за телевизията на Виваком. Всички ли са недоволни от нея? И още едно питане - оборудването им в какво се състои - имат ли антена като Булсатком, заради която трябва да се пробива стената? Колебая се много между двете фирми, но опрелено не искам да ми се дупчи стената.

# 17
  • Софиянка в Пазарджик :)
Е те я дупчат от външната страна не от вътре  newsm78

# 18
Момичета, събирам още мнения за телевизията на Виваком. Всички ли са недоволни от нея? И още едно питане - оборудването им в какво се състои - имат ли антена като Булсатком, заради която трябва да се пробива стената? Колебая се много между двете фирми, но опрелено не искам да ми се дупчи стената.
оборудването е като при Булсата - антена + приемник.
качеството на програмите не е лошо ,бих казал много добро. стига да имаш хубав телевизор.
захващането на антената може да стане и на друго място , стига да не се клати - примерно на
някоя тръба, на парапет, на ... винкела на простора . виждал съм и такива случай.
важното е да има южно- югоизточно изложение и да е здраво захванато, вятъра да не може да го клати. за това най-вече се процедира да се захване за стената (отвъншната страна)- там е
сравнително здраво , необветрено , а ако е и под стряхата няма да я вали (антената) сняг.
това са важни фактори за получаването на силен сигнал от сателита.
съдържанието на програмите в голяма част се припокрива с това на Булсата - виж им сайтовете.  bouquet

пп - има и момчета  #2gunfire

# 19
Ние ползваме телевизията на Виваком от месец септември, дойдоха монтираха я и толкова. Всичко е супер, никакви проблеми само при един голям дъжд се поразмаза за кратко /5-6минути/ и това беше. Не сме имали проблеми грам и сме доволни.

# 20
  • София
От 15 този месец сме към тях, та е малко рано да ги хваля. Засега проблеми никакви - заявихме дата, обадиха ден предварително да потвърдим, дойдоха 2 момчета в часовия диапазон, който бяхме избрали и приключиха с монтажа за половин час. Първо избраха мястото, където да сложат приемника /с гореспоменатия уред/, казаха че покритието е над 95% и проблеми със сигнала не се очакват, дори и при много лоши метеорологични условия.
Качеството е префектно, а в сравнение с прекия си конкурент цените са доста по-ниски. Не гледайте само промоционалните първи 3 месеца, при другите каналите са по-малко и оборудването се заплаща допълнително.

ПП.
Едва на финала разбрах /когато поисках да платя и не ми взеха парите/, че всъщност момчетата са от фирма подизпълнител. Вероятно ВИВАКОМ работят с "чужди екипи" в различните квартали и градове, а нямат обучени собствени кадри. За тези с проблемите мисля, че това обяснява /но не оправдава!/ тромавата комуникация и поддръжка.
Търсете си правата чрез КЗП и по всички възможни законни начини!

# 21
  • София
Благодаря ви, за антената ясно, като при Булсатком, а как вкарват кабела вътре, аз имам извод за телевизия, вкаран в стената като контакт. През него ли се свързва или дупчат някъде стената, за да вкарат кабел?

# 22
Благодаря ви, за антената ясно, като при Булсатком, а как вкарват кабела вътре, аз имам извод за телевизия, вкаран в стената като контакт. През него ли се свързва или дупчат някъде стената, за да вкарат кабел?
единият край ти е извода за ТВ на стената . а другият ???
ние не може да видим къде ти е другият край.  Laughing
виж сега, много е просто - сигнала от антената  чрез кабел трябва да влезне до съответната стая където е приемника и ТВ-то.
ако извода който го имаш единият край е вътре, а другият отвън значи от антената трябва да се тегли кабел до външната част. но ако не е отвън ... логично , трабва да премине по някакъв начин през стената  Laughing
друго за което се сещам - незнам този извод за какъв сигнал е. за високочестотен (от антената)или за нискочестотен (примерно кабелна ТВ) ?  newsm78
дай малко повечко инфо   bouquet

# 23
  • София
В нов блок съм, още не съм наясно, но тези, които се връзват към Булсатком си дупчат стената. Тези, които са на Мегалан - си вземат сигнала през кабел, който е вкаран в контакт на стената. Мегалан нямат антена, а само преобразувател на сигнала (не знам как точно се нарича).
Мегалан са ми много скъпи, затова искам или Булсатком или Виваком, но както разбирам, все трябва да се дупчи стената. А тъкмо приключих с ремонтите и подредих всичко... Sad

# 24
В нов блок съм, още не съм наясно, но тези, които се връзват към Булсатком си дупчат стената. Тези, които са на Мегалан - си вземат сигнала през кабел, който е вкаран в контакт на стената. Мегалан нямат антена, а само преобразувател на сигнала (не знам как точно се нарича).
Мегалан са ми много скъпи, затова искам или Булсатком или Виваком, но както разбирам, все трябва да се дупчи стената. А тъкмо приключих с ремонтите и подредих всичко... Sad
Мегелан или Магелан (незнам как е точно) са кабелен оператор - т. е доставят ти услугата по кабел . в новото строителство е предвидено  такова окабеляване за  ток,телефон,интернет и тв да се прави предварително и да се изкарва като връзка на консуматорите като контакт (розетка). всеки кабелен оператор може да използва тези преобразуватели и абонатите да си заплащат за услугата. но Булсата и другите разпространяват сигнала си чрез сателит. съответно ти предлагат оборудване за приемане на този сигнал. предлагат и кабел от антената до приемника им ,но за да стане връзката антена-приемник  кабела трябва да премине през стената или дограмата. няма начин- ще трябва да се дупчи. мисля че не е проблем да се дупне една дупка покрай дограмата - между нея и стената предполагам че е запълнено с пяна. сложи си една или няколко тръбички (неръждаеми или от ПВС) за да може да влизат и други кабели (евентуално) , замажи ги и всичко е ОК

# 25
От няколко дни пак са ни окрали кабелите за трети път през последните 6 месеца. Отново сме без интернет до неопределено кога.Последните няколко пъти за около месец. ooooh!
От Виваком дори вече не казват до кога....и те незнаели.Аз обаче съм обвързана с договор и няма отърване. Banghead

# 26
От няколко дни пак са ни окрали кабелите за трети път през последните 6 месеца. Отново сме без интернет до неопределено кога.Последните няколко пъти за около месец. ooooh!
От Виваком дори вече не казват до кога....и те незнаели.Аз обаче съм обвързана с договор и няма отърване. Banghead
има компенсации, неустойки по договора.
а с ъщо и комисия за защита правата на клиентите ( или както се казва)   bouquet

# 27
Всичките са мошенници. И едните и другите са монополисти. Така че няма значение към кого си вързан. Избираш един и... дано стане.

# 28
Компенсацията се получава ако в перод от повече от 20 работни дни не ти осигурят интренет.Представлява един месец безплатно ползване на услугата.Компенсацията една и съща независимо колко дни сте без интренет.Първия път  при нас ''аварията" бе малко над два календарни месеца,компенсацията същата.
Може да развалиш договора само ако поне два пъти те оставят без интернет за повече от двадесет дни по неувжителни причини.Кражбата на кабели обаче е сред уважителните така че ....
Мислете хубаво като избирате кой да ви обслужва,или добре дощли в клуба на прецаканите   bouquet.
Проблема е в това,че комисята за ''защита'' на клиентите определено здраво се е разсейвала докато са чели условията на договора.Договор,който НЕ ВИ СЕ ПРЕДОСТАВЯ ,когато подписвате а препраща към общите условия публикувани... н'ам къде си на сайта на виваком.Особено интересен е момента,в който без да сте уведомени дори и да сте подписали договор при други условия след /определена дата някъде около май2008/всички договори ''автоматично'' се преподновявали при новите условия.Това също било публикувано в сайта им.

До колкото съм информирана така постъпват и някои мобилни оператори.Целта един развод е по лесно постижим от колкото да се отървеш от некоректен доставчик на услуга.

# 29
Сещам се за един виц.
  Една баба се качила в трамвая и продупчила два билета,което учудило пътника  до нея.
-Бабо защо дупчиш два билета ?
-Ако загубя единия ще дам другия и няма да ме глобят.
-Ами ако загубиш и двата?
-А баба си има и карта. Shocked
Мойта работа същата по неволя. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт