Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-18

• 48 331
  • 727
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Стаци   bouquet
elasmen , силни цветове, определено ще се набивате на очи Wink Какви ще са точно нюансите, къде ще сложите цветовете и как ще се впишат в архитектурата ще определи и крайния резултат.  Иначе като комбинация ми харесва newsm10 Тук има една оранжево червена къща http://www.outinhome.com/2009/12/modern-interior-and-exterior-la … ro-energy-design/
леле колко точно уцели цветовете които той ми показа  #Crazy архитектурата на нашата не е чак толкова радвижена, но ще следваме принципа че на сенчестите места ще е по-светлия цвят а на по осветените по-тъмния  newsm78  като се прибера може да кача снимки да видите до къде сме стигнали  Hug

# 76
# 77
  • София
eeee тази е за вип персони, които могат да си позволят домашна прислужница да им чисти, а и не си падам по старовремските работи,  много са ми тежки нещо по съвременно изчистено и просто Grinning

# 78
  • густо майна Филибето
eeee тази е за вип персони, които могат да си позволят домашна прислужница да им чисти, а и не си падам по старовремските работи,  много са ми тежки нещо по съвременно изчистено и просто Grinning

Май не си чела предните теми Wink

# 79
  • София
еми честно да си призная не Embarassed малко множко ми се струват  Embarassed  bouquet

# 80

Супер е интериорчето точно по моя вкус. Знаеш как да ме подразниш Simple Smile
Много хубави линкове сте дали, момичета--отивам да зяпкам и да се вдъхновявам Simple Smile

Последна редакция: ср, 06 окт 2010, 19:57 от galana_s

# 81
  • Банкя
elasmen Добре дошла! Hug
Вие явно сте в разгара на строежа. Успех и занапред! Grinning
Ако не е тайна, как сте се договорили със строителната фирма - само груб строеж или и довършителни работи (замазки, мазилки, дограма, изолация и т.н.)? Колко ще ви струва всичко? Peace

Стаци Линкът е страхотен. Благодаря!  bouquet
Колко ли пъти са по-скъпи от стандарните механизми и обков... Thinking

Аз си чакам преправения вариант от архитекта, ще видя и как ще е сложил кухнята. Thinking Засега се спрях на варианта с островния аспиратор, защото тогава мога да си направя и директно килерче от кухнята. Пък като стигнем до строежа, ще видим, дали ще го променим. Grinning

# 82
  • София
elasmen Добре дошла! Hug
Вие явно сте в разгара на строежа. Успех и занапред! Grinning
Ако не е тайна, как сте се договорили със строителната фирма - само груб строеж или и довършителни работи (замазки, мазилки, дограма, изолация и т.н.)? Колко ще ви струва всичко? Peace
в разгара сме, даже закъсняват  Rolling Eyes  значи първия етаж до ключ, останалото мазето и втория етаж на замаска, за РЗП от 205кв 60 хил лв ще ни струва това удоволствие  Money като ще направят и банята на първия етаж, там също сме в спорове защото мъжа ми иска само огледало и мивка без шкаф аз пък искам място където да си оставям козметиката и така  newsm78

# 83
  • Банкя
elasmen Това е много добра цена според мен. Peace

А къде точно строите, защото и това влияе на цените? Thinking

# 84
  • София
кв. Кремиковци, София парцела си е наш
ето линк към снимките на строежа има и снимки от самото начало
пас  elasmen  Wink
http://elasmen.snimka.bg/architecture/house.539491
последната снимка е правена преди два дена Wink

# 85
  • Банкя
Браво! Peace
Та вие сте си в София - наистина много добра цена, дано не пестят от качеството на материалите. Предполагам, че всичко е описано в договора.

Иначе си личи, че строи фирма - бригадите обикновено първо зидат и използват тухлите като кофраж за колоните от 2 страни и слагат шперплат само от другите 2, а фирмите правят първо стоманобетонния скелет и след това зидат. Wink
Дано да успеят да затворят покрива, преди да дойде истинската есен. Grinning

Иначе по договор кога трябва да ви я предадат готова?

# 86
  • София
еми договора беше ако почнат началото на юни до края на септември, те почнаха началото на август, значи до края на ноември би трябвало да сме се нанесли, естествено ако има на какво да спим, е има един дюшек  Laughing няма да имаме пари за обзавеждане, но лека полека ще наваксаме  Party

# 87
  • Банкя
Стискам палци, за Коледа да се нанесете, ако ще и само с дюшек, кашони и кухничка и да си поръчате като коледни подаръци, каквото още трябва. Grinning Hug

Такива като теб действат много стимулиращо на останалите мечтателки като мен. Peace
Ще се радвам, ако споделяш, как напредвате. Wink

# 88
  • Пловдив
И от мен добре дошла на elasmen   bouquet

Акси, това разделение на фирми и бригади според начина на строеж не е много меродавно -  нашата бригада първо правеше вертикалните стоманобетонни елементи, след това зидарията и отгоре плочите, около нас 3 от къщите ги  строят по същия начин - пак бригади; отсрещната къща пък я построиха МИГ Инженеринг /голяма строителна фирма/ - и те точно по същия начин; а малко след "Черен Петър" пак бригада довършва в момента една къща, на която първо направиха стоманобетонния скелет, а след това зидарията - та се наложи да пълнят с пяна междината между тухлите и плочата ... Това, което описваш - наживо не съм го видяла, добре, че е форума - да разбера с очудване, че имало и такъв тип строене. Та на начини всякакви може да се нагледа човек, без значение кой е изпълнителят.

Мен ме впечатли посочената цена, докато обаче не погледнах снимките - вторият етаж е подпокривен всъщност. Това доста смъква цената, тъй като отпада цял етап от строежа ... , но пък спалните се сдобиват с романтични наклонени тавани  Grinning и реално една и съща жилищна площ ляга по-евтино. Топли ме мен в момента, че имам цял таван, който мога да ползвам само да си простирам прането и да си суша луканките, евентуално  Laughing ... Оставям настрана факта, че се забавиха много с декофрирането на обратните греди, а оттам - се отложи изграждането на покрива и ... да не пиша повече по въпроса, че отново започвам да се ядосвам.

Elasmen, завиден оптимизъм  Grinning, пожелавам ти да ви вървят нещата с бързи темпове и да се наредят по начина, по който искате  Simple Smile

# 89
  • Банкя
Буболечо Наистина не е правило, но просто съм виждала такава зависимост.
Иначе сега по спомен мога да назова Meggysan, които строят така в Русе. Със сигурност и други ще споменат, че са строили така. Grinning Peace

Иначе то определящо за цената не е толкова площта, колкото количеството бетон и армировка.
В случая при elasmen има греди вместо плоча, които може би са около 20-40% от обема на плочата (количеството бетон и армировка). Предполагам, че ще затворят отдолу с гипскартон, който определено излиза малко по-скъп от мазилката...
Сметката естествено е тънка и много индивидуална. Peace

Аз коментирах с нашия архитект по въпроса и той каза, че разликата не е много голяма и тъй като искам мазилки и почти никакъв гипскартон, то решихме да имаме подпокривна плоча. Grinning

Това за луканките е идейно, само трябва да намерим, къде да ни отглеждат прасетото. Mr. Green Hug
Аз предвиждам тавана за склад. Crazy

elasmen
сега ми направи впечатление, че топлоизолацията на основите е от стиропор (EPS), а в повечето случаи се използва фибран (XPS). Thinking

Общи условия

Активация на акаунт