Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-18

• 48 361
  • 727
  •   1
Отговори
# 90
  • София

elasmen
сега ми направи впечатление, че топлоизолацията на основите е от стиропор (EPS), а в повечето случаи се използва фибран (XPS). Thinking
ами аз хич не разбирам Embarassed, той мъжа ми се оправя с фирмата само когато трябва нещо генерално да се промени ме пита мен, те даже се опитаха да ни изиграят мислеха че вътрешните стени ще са от типа на сглобяемите къщи, обаче мъжа ми кат се развика  Laughing и им сви опашката, вика не сме дали пари за сглобяема къща искам тухли  hahaha

# 91
Привет момичета,

Ние бавно и славно успяхме да си изберем архитект.
Чета Ви редовно, ама само това правя по къщата, тази седмица се захващам малко по сериозно.
Разбрахме се колко ще е голяма къщата, на колко етажа, аз пък много харесвам скосени тавани така че спалните със сигурност ще са такива, коментарите Ви че в този случай излиза и малко по евтино ме зарадваха.
Сега трябва да се провери откъде ще ни е достъпа, то варианти има ама ние искаме да е от горната част а там може и да има проблем, след което да се разберем в коя част на парцела ще е къщата.
Твърдо не искам мазе, за мен това е още дно място за чистене, нямам какво толкова да съхранявам, гаражите от един станаха два което според мен е малко излишно но тук ще бъде трудно да убедя мъжо.

# 92
Направо се влюбих в механизмите на Блум, искам такива в бъдещата кухня, дано да мога да си го позволя Simple Smile Ще нападаме представителите на "Мадрид" Simple Smile

За строителството, винаги ми е било интересно защо някои строители правят "летящи" стени  newsm78 По-лесно ли е така, не знам, но е много гадно. Аз лично ако живея в такава къща винаги ще си мисля дали няма да падна със стената някой път като се облегна на нея  Whistling

Ние имаме вече разрешение от главния архитект на панчарево да пристроиме и надстроиме къщата Simple Smile доволни сме, даде ни до 1 метър от оградата отпред да строим Simple Smile Ние сме се запънали да си усвоиме разстоянието до оградата отпред, защото е северно и защото няма толкова големи клюкари сред нас, който да го използват това място за седянки Simple Smile

Засега плана е пристройка и надстройка Simple Smile На втората плоча, ще й пристроим около 20-30 кв. м и ще направим още 2 плочи  ooooh! Не ме питайте блок ли ще правим или какво  Crazy Първия етаж май няма да е за живеене и така... @-рия етаж ще е за брат ми, а третия за мен... и остава подпокривно Simple Smile Ар Crazyхиткта вика 'имате право последната плоча да ви е на най-много 10 метра'... като го чух се оцъклих, но се оказа, че там някъде ще бъде  Shocked

На подпокривното успешно се сушат и подправки  Laughing Засега Буболечо ти е гадно, но после ще се радваш, че сте решили да сте с подпокривно.  Hug Дано бързо завършат майсторите.
Нашите майстори казаха, че има доста добри решения за късно строителство и може би ще се пробваме и сега. Имало някакви там дето се добавят и бетона не замръзва и няма проблем с ниските температури. Същите неща ги слагали в жегите, за да не съхне бързо и да се напуква Simple Smile Оскъпявали съвсем леко  Rolling Eyes Ние комплексна оферта още нямаме, защото не ни е готов проекта, но се надявам скоро да имаме  Mr. Green

Термопомпата казах ли ви колко ще излезне за нашия блок и то без радиаторите... около 10-11 хиляди лева... дорева ми се... Алтернативата е да робуваме на котле, а на мен идеята хич не ми наресва Sad Другото е газ, но няма да излезе по-евтино в никакъв случай  ooooh! ток-нееее, не съм Рокфелер... затова май ще трябва да се стегнем и да си я звемем термопомпата  ooooh!

Днес трябва да дойде този да вземе документите, за да може в скоро време да трасира имота. май ще има спор с комшийката зад нас  Rolling Eyes Оградата не е по скица, вдадена е в нашетп място.. има няколко чупки, но може пък и бившите собственици да са крали от нейното, затова искам да е ясно кое на кого и като оправяме оградите всичко да е точно, а не след време някой да цъфне с претенции  Crossing Arms

Много писах извинете  Hug

# 93
.........http://elasmen.snimka.bg/architecture/house.539491 ......последната снимка е правена преди два дена Wink
elasmen Hug хареса ми  Peace и определно се успокоих, че не сме само ние луди дето искаме подземно ниво /при нас мазе+гараж/ всички ме разубеждават, че много оскъпява ...но ние пък сме с денивелация и смятаме, че е по-добрия вариант, за да не е жилищната част в земята  newsm78
Общо взето и при нас би трябвало така да се получи, спалните горе искаме да са скосени  Wink само дето архитектката все още ме убеждава, че е по-добре +1 плоча и само ми рисува още едно студийце отгоре  Sick

# 94
  • София
.........http://elasmen.snimka.bg/architecture/house.539491 ......последната снимка е правена преди два дена Wink
elasmen Hug хареса ми  Peace и определно се успокоих, че не сме само ние луди дето искаме подземно ниво /при нас мазе+гараж/ всички ме разубеждават, че много оскъпява ...но ние пък сме с денивелация и смятаме, че е по-добрия вариант, за да не е жилищната част в земята  newsm78
Общо взето и при нас би трябвало така да се получи, спалните горе искаме да са скосени  Wink само дето архитектката все още ме убеждава, че е по-добре +1 плоча и само ми рисува още едно студийце отгоре  Sick
ами нас ни убеди самия строител, защото за него като пари е едно и също да излее само основи с колони, или да направи и стени, има една част от мазето, която по проект се води неизползваема 25кв., за да не я плащаме в проекта, като вземем акт 16 ще избием врата и ще го направим на механа, в битов стил  Praynig в мазето ще ми бъде и пералното помещение, защото много мразя като отидя някъде и влезна примерно в банята и да видя куп мръсни дрехи, така като ми идват гости няма да виждат къде и как си пера дрехите, ще имаме общо 4 спални, като едната най-голямата, на втория етаж, ще е с отделна баня и дрешник към нея, тя ще е и с френски прозорци, първоначално ще живеем на първия етаж, защото нямаме пари да оправим втория та ще имам къде да си суша дрешките зимно време, я горе я в мазето, ще се отопляваме на дърва с котле, мислехме вариант с газ, но излиза мн скъпо, също мислехме и за био гориво, но самото котле за био горивото струва околоко 7 хил лв  #Crazy отделно инсталацията и тя сигурно ще дойде още 2-3 хилки  newsm78

# 95
еласмен, а за термопомпа мислили ли сте? Наоколо има много, които почнаха да слагат и са доволни Simple Smile Ако се интересуваш проучете Simple Smile Все пак тук водата е високо и няма нужда да се набива много тръба Simple Smile
 За гаража исках да пиша... Ваня, хубаво е гаражите да са 2... според мен рано или късно ще влезнат в употреба Simple Smile Може да не е точно по предназначение, може да решите да си направите фитнесче и така Simple Smile

# 96
elasmen, както вече всички в темата знаят  Mr. Green стълбището ми е май основен проблем  Sick как и да го въртим все нещо ми е  голямо  cry може ли ако имаш качен проект да покажеш - интересува ме как се връзват мазето и етажите - едно цяло ли стълбището отдолу догоре или е на различни места  newsm78...може и на лични  Praynig Praynig

# 97
  • Перник
elasmen, както вече всички в темата знаят  Mr. Green стълбището ми е май основен проблем  Sick как и да го въртим все нещо ми е  голямо  cry може ли ако имаш качен проект да покажеш - интересува ме как се връзват мазето и етажите - едно цяло ли стълбището отдолу догоре или е на различни места  newsm78...може и на лични  Praynig Praynig

Присъединявам се към молбата на *2К*  Blush И на мен стълбите са ми мътни и в 2-та варианта - преустройство на сегашната къща и ново строителство.
Еласмен, наистина сте договорили добра цена  Peace И ще имате хубава къщичка скоро, както изглежда.

# 98
elasmen цената и къщата ми харесват, ще ми е  интересно, да я видя в завършен вид.. Peace

# 99
Включвам се с коментар за стълбището. Не мислете, че е маловажно колко ще е широко. Когато правихме проекта за нашата къща, въобще не обънах внимание. Сега всеки път като се качвам и слизам се ядосвам, че не го напрахме по - широко. 90см е ширината. Всички мебели се качиха разглобени, матраците - през балкона. сега не мога да купя един фотьол на детето, защото няма как да го качим по стълбите, а и през балконската врата не влиза.

# 100
абе и това е така ....ама си е направо загубена площ според мен  Mr. Green особено ако е както ни кара нашта арх. - 2 рамена шир. по 1,20 + око от 60 см по средата  #Crazy ами аз като премерих един ден стълбището на блока, в който ни е офиса ...то е по-малко и даже око няма   Sick как да не се ядосвам  #Cussing out

# 101
  • София
*2K* за какво е толкова голямо око?  ooooh!
Иначе и нашите стълби са широки 1.20 м и смея да твърдя, че са супер - нито са безмислено широки, нито са тесни. Но за целта пристроихме специално стълбищна клетка, която съдържа и антре.

# 102
Това с двураменната стълба -наистина заема голяма площ. Нашите стълби са в единия ъгъл на къщата и са първо 3 стъпала, 2бр. - триъгълни/които правят завоя Grinning/, после н броя до 2ет. и повторение със завоя и 3-те стълби. Малко смотано го обясних, но се получава П- образно. Неизползваемата площ е един килер, там е закачалката и стелажчета за обувки. Много малко място реално отнемат.

# 103
*2K* за какво е толкова голямо око?  ooooh!
Иначе и нашите стълби са широки 1.20 м и смея да твърдя, че са супер - нито са безмислено широки, нито са тесни. Но за целта пристроихме специално стълбищна клетка, която съдържа и антре.

Да и аз това щях да предложа, да има отстрани клетка за стълбите Simple Smile Иначе наистина е важно да можеш да си качиш мебелите горе Simple Smile Нашите са от 1.20 и няма "око"... отначало ми се сториха мноого широки, но докато изхвърляхме боклуците от предишните собственици ги оцених!

# 104
Elichka_mama , на кое казваш "летящи стени"?
elasmen, амбициозен план да се нанесете до Коледа Wink Но като гледам етапа, на който сте, по-добре се настрой за Първа пролет Wink Просто хубавите неща стават бавно, а и идва студеното време, което бави нещата. Иначе от това, което виждам на снимките и силните цветове, за които говориш, очертава се интересна къща Peace
*2K*, не спира да ме изучмява вашата архитектка ooooh! Вие искате малко спретнато стълбеще, тя ви предлага някакво парадно двураменно и ви мота вече месеци. Как може ooooh!
Ние вече сме леко поизнервени покрай текучеството майстори Confused Тоя, който уж започно ВИК-ато, не си вдига телефона, уплаши се от работата нещо. Та продължаваме с друг. Орнаментите около прозорците не знам откога вече ги чакаме-там пък се запънаха с едни овали и дъги. Абеее все някой нещо го затруднява. Мъжа ми и той дудне що такъв труден проект съм измислила Mr. Green
Днес ходих в една фирма за озеленяване. Другата седмица ще им звънна да дойдат на оглед и да се мятат, защото за лятото искам вече  що годе спретната градинка Laughing

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 21:01 от galana_s

Общи условия

Активация на акаунт