Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-18

• 48 387
  • 727
  •   1
Отговори
# 105
elasmen Добре дошла! Hug
Вие явно сте в разгара на строежа. Успех и занапред! Grinning
Ако не е тайна, как сте се договорили със строителната фирма - само груб строеж или и довършителни работи (замазки, мазилки, дограма, изолация и т.н.)? Колко ще ви струва всичко? Peace
в разгара сме, даже закъсняват  Rolling Eyes  значи първия етаж до ключ, останалото мазето и втория етаж на замаска, за РЗП от 205кв 60 хил лв ще ни струва това удоволствие  Money като ще направят и банята на първия етаж, там също сме в спорове защото мъжа ми иска само огледало и мивка без шкаф аз пък искам място където да си оставям козметиката и така  newsm78

До края на ноември при късмет с времето може да покрият и тогава и ще свършат тия 60К. Довършителните ще отнемат поне още година и още два пъти по 60К. А вие си мислите че декември ще живеете там???

# 106
  • София
глей ся  BobyB договора си е договор, ако не го спазят следват неустойки от тяхна страна, ние плащаме те правят  Peace
по въпроса със стълбите ето предварителния проект, паса го знаете  Wink
http://elasmen.snimka.bg/architecture/house.539491.20935469.big

# 107
глей ся  BobyB договора си е договор, ако не го спазят следват неустойки от тяхна страна, ние плащаме те правят  Peace

Ти можеш и 5 договора да имаш, аз ти казвам каква е реалността. Нали не мислиш че бригадата ще плати от джоба си довършването. Simple Smile

# 108
  • София

Ти можеш и 5 договора да имаш, аз ти казвам каква е реалността. Нали не мислиш че бригадата ще плати от джоба си довършването. Simple Smile
явно не си чела какво съм писала в предишните страници, не е бригада а строителна фирма, няма да казвам името за да не правя реклама, по договор, къщата трябва да ни я издатат измазана, с дограма, като първия етаж до ключ + готова баня, по къщата работят 25човека и на нас не ни изглежда много реалистично края на ноември месец, но доста бързо върви строежа. в момента в който стигнат на етап груб строеж, банката ще отпусне втория транш пари и ще почнат довършителните работи  Peace

# 109
Ми "летящи" защото се слагат след като са наляти колоните... Стените се зидадт без дефакто да са "хванати" за нещо... Поне според мен е така... аз лично предпочитам колоните да се наливат при иззидани стени, за плочата също... някакси бетона да ги "хване"...
В моите представи така е по-добре и по-здраво... мога и да бъркам, не съм строител... в крайна сметка, когато дойдат да строят, ще ми обяснят кое е по-добре и защо  Peace

# 110
BobyB  защо трябва сега да се вмъкваш и да убиваш ентусиазма на хората. Имат си договор договорили са си една цена, аз не виждам какъв е проблема да им излезне по евтино. Фирми всякакви има. Отделно момичето е писало, че ще се нанасят само на 1вия етаж, ако трябва на един дюшек ще спят и защо пък не .. Недей така да катеригозираш и да даваш крайни мнения  Peace Моля  Praynig

Нека добрия дух на темата се запази

# 111
Включвам се с коментар за стълбището. Не мислете, че е маловажно колко ще е широко. Когато правихме проекта за нашата къща, въобще не обънах внимание. Сега всеки път като се качвам и слизам се ядосвам, че не го напрахме по - широко. 90см е ширината. Всички мебели се качиха разглобени, матраците - през балкона. сега не мога да купя един фотьол на детето, защото няма как да го качим по стълбите, а и през балконската врата не влиза.
Много си права. Нашето стълбище е 1.20-1.50 широко (изчезна рулетката да кажа с точност), миналата седмица половинът с баща ми изхвърляха старата спалня с огромна пружина и разкъртиха стените на стълбището И ПАК не успяха да я изкарат от там.

# 112
Строителите нямат работа и цените са доста надолу.Позната която работи в общината ни каза,че всички които сключват договори за строеж в края на зимата "печелят".

# 113
Тоест е хубаво сега да изчакаме и към февруари март, тогава да сключим договор, така ли?

# 114
BobyB  защо трябва сега да се вмъкваш и да убиваш ентусиазма на хората. Имат си договор договорили са си една цена, аз не виждам какъв е проблема да им излезне по евтино. Фирми всякакви има. Отделно момичето е писало, че ще се нанасят само на 1вия етаж, ако трябва на един дюшек ще спят и защо пък не .. Недей така да катеригозираш и да даваш крайни мнения  Peace Моля  Praynig

Нека добрия дух на темата се запази

Не категоризирам и не убивам ентусиазма, просто уточнявам, че някой може да си помисли че наистина за 60К може да има къща и да влезе да живее, ако ще и само в една стая да е. Това покрива само груб строеж и то на кантар, колкото и да са свалили цените фирмите. Втория транш вече би трябвало да е за довършителни.

# 115
  • София
аз мисля че ще успеят, ще изчакаме и ще видим Thinking после ще пусна още снимки  Peace

# 116
Пиша последно и спирам,че темата ще придобие друг смисъл. Да за 60 к може човек да си построи къща и видиш ли да живее в нея, ако не в  в едната стая поне. Има доста примери за това, не ми се рови  в нета да търся.Зависи от къщата, зависи от материалите, зависи от много неща, но ти като завършил архитект(така си спомням) би трябвало по-добре да знаеш, че нещата са зависими..
elasmen  Hug ще стане

# 117
  • София
благодаря   bouquet   bouquet   bouquet

# 118
Пиша последно и спирам,че темата ще придобие друг смисъл. Да за 60 к може човек да си построи къща и видиш ли да живее в нея, ако не в  в едната стая поне. Има доста примери за това, не ми се рови  в нета да търся.Зависи от къщата, зависи от материалите, зависи от много неща, но ти като завършил архитект(така си спомням) би трябвало по-добре да знаеш, че нещата са зависими..
elasmen  Hug ще стане

Не съм архитект а строих за себе си къща. Мислехме че ще стане за 1 година и Х пари, а отне три години и половина и 3Х пари. А още 1Х много лесно мога да намърдам, има още за довършване.

# 119
  • густо майна Филибето
Сигурно си прав, но ние тук не спорим Wink А и аз съм се нанасяла на току що приключен груб строеж и веднага направена мазилка, ударихме една боя и влязохме. Фирмата беше фалирала и нямаше за кога да се чака, наема не ни отърваше. Голяма влага и студ беше, но се радвахме като деца Grinning
Жените стоим в повечето случаи по в страни от строителството и финансирането му, затова не винаги сме съвсем наясно
elasmen, и така къщата изглежда сладка, може ли някакви фасадки или разпределение да пуснеш? Praynig

Общи условия

Активация на акаунт