ОКТОМВРИ месец е вече и всеки ден ни радва с ново малко човече!

• 22 606
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Имам въпрос към Консултантите по Кърмене, а и към който има идея от моите вълнения. Коластрата ми тръгна на 3-ти ден, но Ева е само 2550г, за това педиатърката в болницата ми каза по 5-10мин на гърда и после адаптирано мляко, защото се уморява от сукането и после не си изяжда добавката. От вчера започнах да се цедя и изкарвах 30-40мл без да се изцеждам до край, като отделно пак си я слагах на гърда. Тази нощ хапва в 2ч. около 35мл. цедена коластра и малко сука от мен, от тогава като заспа се събуди чак в 6ч. сука около 5 мин само от едната гърда и пак заспа и все още спи  Rolling Eyes, като тръгнах да се цедя и изцедих само 10мл. Въпросите са ми: Какво е причинило намаляването на кърмата? Как да процедирам с "любима гърда", защото тя блъска и не иска да суче от дясната? Да я будя ли при толкова продължителен сън (от 2 до 6, като в 6 едва ли е изяла повече от 5мл, защото заспа след 10 мин и до сега спи  Rolling Eyes)  да суче или да си я оставям да спи при положение че е доста дребна, но си я водят доносено бебе?
 Честито бебенце, ще видиш колко бързо ще порасне  Simple Smile Колко дни по-рано евентуално е родена според термина? Моите близначки се родиха също с подобни кг едната 2550 гр другата 2500 грама. Наистина им е малко по-трудно в началото да сучат ефективно и лесно заспиват но постепенно нещата стават все по-лесни. Ако желаеш най-лесно ще е с едно посещение на живо от консултант за да може да се види бебка как хапва и да се обсъди ситуацията.
   Дотогава мога да те посъветвам следното. Често бебенцаа особено ако са с малко по-ниски кг заспиват лесно, по-сънливи са от жълтеницата и може да пропускат хранене, като това не е защото не са гладни. Така че започни да си я будиш на всеки три часа и да я храниш. Първите дни имат средно нужда от ((дните на които е - 1)по 10)мл. Тоест пети ден има нужда от 40-50 мл на хранене при 7-8 кратно хапване. На всяко хранене и предлагай и двете гърди, като следиш правилно да захапва и да суче, ако започне да заспива направи компресия това  е притискана на гърдата с ръка и задържане. Обикновенно това помага млякото отново да потече и бебето пак почва да гълта. Като спре да гълта и по този начин местиш на другата гърда и там същото. След като приключите с кърменето дохранваш с шише ако има нужда и задължително изцеждаш и двете гърди. Цедиш докрай, дори 1-2 минутки на сухо след като спре да тече за да се стумилира производстовто на повече кърма. Цедиш след всяко кърмене осем пъти на ден включително и нощем. При големи паузи веднага рязко намалява количестовто на кърмата! На следващото хранене след кърменето даваш изцедената от предишният път кърма. За изцеждането помага топъл компрес няколко минутки преди него, след това леко масажирана на гърдите и изцеждане. Като докато цедиш също може за прилагаш компресията и да местиш гърдата неколкократно между двете гърди.
   Много скоро бебчо ще започне да суче по-ефективно и да се буди сам за хранене и тогава напълно ще отпадне нуждата от изцеждане и дохранване. Засега обаче, ако има съмнения че не суче ефективно и не стумилира добре гърдите, както и ако няма поне осем кърмения за денонощие е важно да го будиш и да се доизцеждаш за да гарантираш една добра стимулация на гърдите. Колкото повече мляко има, толкова по-лесно и на бебенцето ще му е да получи мляко от гъридет.
   Ако желаеш домашно посещение може да ми пишеш от кой квартал си или направо да се обадиш на консултант близко до вас от списъка тук.

Последна редакция: ср, 06 окт 2010, 09:52 от Aila

# 526
добро утро,

да се отчета и аз , че съм тук

честита ни рожденничка и изчезвам, че след 10мин. съм на кола и вече закъснявам.

не се обръснах и успях да си устискам до часа Simple Smile

# 527
  • София
Хайде и аз с въпрос към консултантите
Ние с Дария се кърмим откакто се е родила,не съм и давала АМ с изключение на това,което и даваха в болницата,храним се от 2 гърди и въпреки това тя не яде повече от 15 мин,след тези 15 мин обаче,в повечето случаи или връща по мъничко или хълца.Та въпросът ми отново е,дали се храни достатъчно това моето бебе,защото навсякъде чета,че майките кърмят по 30-40 мин,а за мен са пълен мираж!Имам и още един въпрос,моите гърди така и не станаха огромни и твърди,значи ли това,че не произвеждам достатъчно мляко? newsm78И още един въпрос,ако може да ми препоръчате някакъв чай за кърмачки и какъв всъщност е този лактогонен чай? newsm78
 Пиши след меренето какво е наддаването. То е най-сигурният показател дали бебчо хапва достатъчно. Ако не то следенето на памперсите поне шест добре напишкани и 2-3 обилно наакани ако сте само на кърма са показател че бебчо хапва добре. Не винаги гърдите се препълват и се усеща особено при по-голям бюст или ако от самото начало бебенцето суче често и ефективно. Времето на хранене а именно 15 минутки, ако бебчо суче ефективно и преглъща често  е напълно достатъчно и няма защо да се притесняваш от това само по себе си. Колко кърмения имате вие за денонощие и как са памперсите? Реално след трети месец много от бебетата се наяждат и за пет минутки  Simple Smile Ще се радвам да пишеш как е минала консултацията, защото съвсем спокойно всичко може да е наред и да се успокоиш.
   От чай реално при едно добре сучещо, поне 8 пъти за денонощие по възможност от двете гърди бебе няма нужда. Иначе има чай на хип гранулиран или български лактогонен чай, казва се лактогонно средство, които може да пиеш, но те не заместват честото кърмене и стимулация на гърдите.

Бебз виждам, че колежката ти е отговорила изчерпателно, но винаги може ако желаеш да се уговори и домашно посещение, може да отскочим и аз или Кайрен и да заформим и една майска среща  Heart Eyes

# 528
Честит рожден ден Орхидейче, да си жива и здрава и да се радваш на прекрасното си бебче и щастливо майчинство  bouquet
Данимира да ти е жив и здрав младежа и бързо възстановвяване Hug
Нинка Лидия е голяма сладурана, пу-пу Grinning
Аз снощи илизах с приятелки, много добре ми се отрази, даже се почерпих с половин чашка червено винце Mr. Green Обаче тази сутрин ми е криво, защото Анди плака като я оставих в яслата и сега я мисля Sad тя ходи от 4 седмици и свикна и винаги с усмивка влизаше, а днес....дали заради снощното ми отсъствие - много ме е търсила според татко и. Как ли ще приеме като вляза в болница. Уф ей такива мисли сега са ми в главата, явно вече изперквам Crazy

# 529
Орхидейке - добре завърнали се и Честит Рожден Ден! Най-хубавия подарък вече си го получила  Hug Бъдете много здравички и нека само радостни емоции те владеят   bouquet

Данимира - Честит ти син! Нека ти е здрав, игрив и усмихнат! На теб - бързо възстановяване!

Смехоранке - стискам палци да не дочакаш да те вкарват в болница, а малката мишка да реши най-после да напусне квартирката, че договора й за наем изтече  Mr. Green Аз така се бъзикам с моя бебок - че скоро му изтича наема и е без право на подновяване  Laughing

Ноел - как си миличка??? Почна ли се при теб или още е затишие?
Веселина - приятна кола Wink Аз ходих в началото на 9тия и мисля да отида края на другата седмица или ако се наложи по спешност..

Стискам палци на всички мамчета, които ще раждат днес  Praynig

Тони -  Hug Приятен празник в неделя!!!

Наденцеее
- да кажеш после колко сте порастнали, а според мен ( естествено грам не съм от разбирачите де), но малкта си се храни предоволно и можеш само да се радваш, че успява за толкова малко време  Wink

Мен нищо не ме боля тази нош и спах като пън..Днес трябва да доизчистя и да сготвя, а така ме мързиии, но трябва да има вечеря за милото... До по-късно  Hug

# 530
Добро утро! Честито на Дсс Данимира!   bouquet Ноел стискам палци. Аз едвам се събудих. И носа запушен и гърлото ме дразни,май ще трябва да отида да си купя вече нещо,че става по-зле работата. Отивам да хапвам. Лек ден и изпълнен с бебешки новини.

# 531
Орхид, ЧРД и добре завърнали се! Успех с кърменето и една послушна бебка ти пожелавам!   bouquet

Честито на новите мамчета! Изпуснах аз бройката и за да не изпусна някой малко така обобщено.

И не на последно място, успех на тези, на които им предстои тези дни!  Hug

# 532
Ето ме  newsm44 newsm68

Много съм доволна от себе си ,колкото и нескромно да звучи.лекарката ме похвали и каза,че Дария е отлично гледано бебе.Резултатите от консултацията са тегло 3970,при изпписването преди 16 дни бяхме 3200,ръст 52 см,при изписването 50 см.Каза,че е много чиста и няма никакви оплаквания от мен  Crazy Heart Eyes Еми радвам се,така ми отпадат половината притеснения,че не се храни пълноценно.

Айла,иначе си се кърмим средно 8-10 пъти,като от тях само на 1 хранене нямаме изхождане,а всички памперси са си добре напишкани.Бях се притеснила за кърмата,понеже гърдите ми са сравнително мекички,нямам напрежение,въпреки че усещам слизането на кърмата.

Ради
  Hug Crazy Heart Eyes

# 533
Хайде привет и от мен с хубава новина!
На 01.10.2010 г. в 21.24 ч. в АГ "Селена"  родих Александър, 2940 кг, 50 см . Simple Smile От снощи сме си у дома и сме добре и двамата. Тези дни ще пиша повече, че изкарахме първата нощ у дома безсънна Simple Smile Ще ви чета после, че е два гледам сега. Simple SmileЧестито  bouquet на всички, сдобили се с най-ценното съкровище на света!
КЪМ КОНСУЛТАНТИТЕ ОТ ЛЛЛ:
Докато бяхме в болницата, тоест 4 дни, имах много коластра и преходно мляко,гърдите ми бяха като футболни топки, а от вчера явно серегулираха нещата и гърдите са ми нормално меки, не са болезнени. И откакто е така положението, бебчо суче мноого дълго, като доста време дърпа и накрая преглъща. до преди това преглъщаше при всяко засукване, наяждаше се за 10 мин. и след това веднага заспиваше спокойно. Сега постоянно иска да суче. Тревожа се да не би млякото ми да му е недостатъчно като количество. Слагам го на гърда през 1.5 - 2 ч., че и по-често, като на всяко сукане предлагам и двете гърди. Много благодаря предварително за съветите ви!

# 534
Много ви благодаря мамчета,много сте мили  Hug Hug Hug!

Aila, благодаря за дългият и изчерпателен отговор   bouquet, свързах се с една жена от списъка и се разбрахме да поговорим на дълго и широкои дори една среща да направим. Притеснява ме това, че като я събудих в 6ч да хапва и бяха минали 4 часа от предното хранене, тя си заспа и не яде и не знам как ще се научи да яде на 3 часа  Rolling Eyes. Освен това яде по 20-35мл на хапване от поне 3 дни, пробвам да давам повече, но заспива и не ги иска, а в болницата се случваше да върне ако изяде малко повече.

# 535
Здравейте момичета вече сме си вкъщи с малката Стела.Когато влезем в час че все още сме ошашавени ще пиша повече,но сега влизам с въпрос към въпрос към консултантите . Имам проблем че имам страшно много кърма и когато сложа Стела да суче много се дави, тъй като не може да смогне да преглъща и се насуква само от едната гърда а другата остава пълна и дори и тази от която суче не може да изсуче до край.  Въпросът ми е трябва ли да се изцеждам преди кърмене и какво да предприема за да си регулирам кърмата и да може спокойно да се кърмим? Пълним си памперсите подобавъчно както сте писали и Стела спи спокойно по 3 часа.

# 536
  • София
Резултатите от консултацията са тегло 3970,при изпписването преди 16 дни бяхме 3200,ръст 52 см,при изписването 50 см
Айла,иначе си се кърмим средно 8-10 пъти,като от тях само на 1 хранене нямаме изхождане,а всички памперси са си добре напишкани.Бях се притеснила за кърмата,понеже гърдите ми са сравнително мекички,нямам напрежение,въпреки че усещам слизането на кърмата.

Ради
  Hug Crazy Heart Eyes
  Наддаването говори само по себе си, както написах всичко звучи нормално, меките гърди и краткото хранене могат само да те радват  Hug

# 537
  • У дома
Честити бебчета на Данимира и Радинела, много да ви радват малчовците, а на вас бързо възстановяване!!!

# 538
  • София
Много ви благодаря мамчета,много сте мили  Hug Hug Hug!

Aila, благодаря за дългият и изчерпателен отговор   bouquet, свързах се с една жена от списъка и се разбрахме да поговорим на дълго и широкои дори една среща да направим. Притеснява ме това, че като я събудих в 6ч да хапва и бяха минали 4 часа от предното хранене, тя си заспа и не яде и не знам как ще се научи да яде на 3 часа  Rolling Eyes. Освен това яде по 20-35мл на хапване от поне 3 дни, пробвам да давам повече, но заспива и не ги иска, а в болницата се случваше да върне ако изяде малко повече.
   35 мл е ок за нейната възраст, но трябва да има поне 7-8 хранения по този начин. Като всеки ден поне засега докато стане около 70 мл на хранене трябва да се увеличава с около 10 мл количестово на хранене. Как са памперсите, колко напишкани и наакани имате? Постепенно ще става по-лесно, но когато хапват по-малко те и спят повече защото си пестят силите и енергията. Затова наистина е важно да си я будиш на всеки три часа считано от началото на храненето, а ако хапва по по-малко и по начесто за да може да наддава и да расте, което в момента е най-важното за нея. Знам че е трудно в началото, но ти гарантирам, че всеки следващ ден ще става по-лесно. Може ли да споделиш в коя гс се роди?

# 539
  • София
Здравейте момичета вече сме си вкъщи с малката Стела.Когато влезем в час че все още сме ошашавени ще пиша повече,но сега влизам с въпрос към въпрос към консултантите . Имам проблем че имам страшно много кърма и когато сложа Стела да суче много се дави, тъй като не може да смогне да преглъща и се насуква само от едната гърда а другата остава пълна и дори и тази от която суче не може да изсуче до край.  Въпросът ми е трябва ли да се изцеждам преди кърмене и какво да предприема за да си регулирам кърмата и да може спокойно да се кърмим? Пълним си памперсите подобавъчно както сте писали и Стела спи спокойно по 3 часа.
  Изцеждане на кърмата, кога е необходимо това?
   Следи обаче да имате поне осем кърмения за денонощие, защото при по-малко и хранене от едната гърда има пък опасност да намалее прекалено млякото, а и за бебчо е важно да хапва достатъчно и гърдите да имат нужната стимулация

Общи условия

Активация на акаунт