ОКТОМВРИ месец е вече и всеки ден ни радва с ново малко човече!

• 22 611
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
Noel 38-ма г.с. съм.
Много им се радвам на вече родилите мами. И на мен ми се иска, че да се свърши с този стрес.

Знам че ми е глупав въпроса, ама как си изкарвате лентата да ви се вижда под публикациите ?

Би трябвало да успееш като си влезеш в профила и следваш инструкциите в"Ленти" началото на страницата "Съдържание"са наредени "BG-Mamma", "Новини", "Статии", "Калкулатор", "Ленти", "Галерии" ......и т.н.............Успех Hug

# 511
  • Сливен
добро утро момичета
аз днес не съм много добре,цяла бременност се опазих а сега гледай какво става,снощи ме наболяваше малко гърлото ,направих си мед с половин лимон (с корите) и изпих един парацетамол и си викам до сутринта ще съм бомба,ама нъцки  #Cussing out ,като се събудих сутринта направо не мога да преглъщам и сливиците ми огромни,ще се обличам и ще заминавам при докторката да видим какво ще се прави
на вас лек ден и само положителни емоции ,на мамчетата които ги чака среща с бебчетата много късмет и  Hug

# 512
  • София
Добро утро,
miriams28, бягай на лекар и успех! Дано не е вирус, другото ще мине бързо  Praynig

Аз изпратих Боби на училище в тъмницата, сега не ми се спи и ще почвам домакинството. А като просветне малко ще тичкам до аптеката пак, че ние тези дни сме на абонамент там  hahaha

Чудя се как така децата тръгват на училище в 6,30 в тъмницата и студът, а възрастните ходим на работа по човешко време и то с коли. Ами като завали и завее... тези деца ще излизат на -15 С, навън тъмно като в кучи г...з, виелици  #Cussing out Синът ми излиза в 6,30  #2gunfire за да стигне навреме до 7,30 за първи час и то с метрото, а децата които разчитат на наземен градски транспорт как ли се справят  newsm78
Много ми е жал и хем се радвам че учи в хубаво училище на центъра, хем ми се ще да го бях записала в кварталното, на 5 мин. от нас  Sad

# 513
  • Сливен
арим и моя син тръгва в 6.30 и то с наземен транспорт,но добре че живеем в малък град  Wink
а за зимата не ми се мисли,до скоро беше в близкото училище на 5 мин,но сега нали е голям и вече е в техникум,ще се свиква
а за гърлото се моля да не е ангина,че по принцип редовно си правя,а навън е толкова гадноо,вали  #Cussing out

# 514
Добро утро.

Честито юначе на DSS! Много да ви радва, да е щастливо и здраво, а на мама бързо да се възстановява   bouquet
tani - стискаме ти палци всичко да мине бързо и безпроблемно днес  Praynig Hug
legeo - чакаме те миличка днес да разказваш и в четвъртък ще сме с теб  Hug
didanka - да пишеш после как е минал прегледа.
poliglot - с нас ли си още, миличка?
daarena - големи сладури са малчуганите ти  Hug А каката колко е щастлива  Heart Eyes
nina - добре дошли  Hug Голяма бузанка е твоята красавица. А снимката с тати направо ми напълни душата рано сутринта  Crazy
Тони, еха, какви приятни емоции ви предстоят почивните дни, това е чудесно! А оракулските ти пророкувания може и да се оправдаят, че до 2 дни ми е ред.
Вчера след прегледа имах доста контракции 2-3 от които болезнени. Днес имам леко течение, в смисъл 2 последователни мокри петънца по бельото, но да видим  Laughing От както съм отворила очи от контракциите няма и помен, събудих се гладна и вече си напълних тумбачето  Whistling
miriams - дано не е ангина тогава, но ми се струва, че грипче се опитва да те гушне  Rolling Eyes
Мирче, истина е, че децата са ощетени в това отношение, но не забравяй, че кръвта им кипи, така че с температурите нямат проблеми като нас. Като се сетя колко ми е било топло през ученическите години и редовно се налагаше да убеждавам майка ми, че не искам да обличам връхна дреха...
Много усмивки на всички и чакаме новини за нови бебчета през днешния дъждовен ден!

# 515
Доро утро и от мен!
Честито на Данимира!Да е жив и здрав малкия Веселин!
Аз съм тук.Снощи имахме гости и добре се поразтоварих.Тази сутрин гледам нещо като поувеличени слузесто течение с кървави нишки и се чудя сега това дали е просто течение с кървави нишки от прегледаили пък тапата. newsm78 Направо съм забравила като раждах Боби как изглеждаше тапата ми...
Както и да е-ще гледаме.Засега се чувствам супер! Peace

# 516
Добро утро!Аз закарах заедно с мъжо първокласичката ,по принцип той я води и тя беше днес мн доволна!От там ходихме до лабораторията ,вчера ми дадоха направления за изследвания за секцио!Оказа се ,че ми е дал само кръвна картина ,в която няма захар.Няма и урина ,та си доплатих.И това ли са изследванията за секцио 1 направления за кръв и 1 за консултация с кардиолог ? newsm78
Иначе сега в нета си ги проверих резултатите и съм много доволна от хемоглобина 114  Heart Eyes

Днес дано има новинки за бебчета! Praynig  Приятен ден!

# 517
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Добро утро и от мен,

Добре поспахме..... Blush и сега чакам с нетърпение техниците за климатика  Party
За утре сме си планиране с бебко час за разкрасяване и ще ходим на козметик и фризура.... Flutter Пълна програма... hahaha

На всички желая хубав ден!   bouquet
Стискам палци на всички раждащи мами днес!

# 518
Здравейте   bouquet!

Днес с Ева ви черпим за моят рожден ден  Hug.

Честито на Milenaj, Reni_Vo, Reiaa, Mariana_75 и DSS да са им живи и здрави дечицата!

Не съм чела назад за което се извинявам. Вчера ни изписаха и съм много шашната. Седя само й я гледам какво прави дори и като спи  Laughing и съм в някаква невероятна еуфория от която не мога да спя. Естествено съм пълна с въпроси, а педиатърката ще може да дойде чак довечера.

Имам въпрос към Консултантите по Кърмене, а и към който има идея от моите вълнения. Коластрата ми тръгна на 3-ти ден, но Ева е само 2550г, за това педиатърката в болницата ми каза по 5-10мин на гърда и после адаптирано мляко, защото се уморява от сукането и после не си изяжда добавката. От вчера започнах да се цедя и изкарвах 30-40мл без да се изцеждам до край, като отделно пак си я слагах на гърда. Тази нощ хапва в 2ч. около 35мл. цедена коластра и малко сука от мен, от тогава като заспа се събуди чак в 6ч. сука около 5 мин само от едната гърда и пак заспа и все още спи  Rolling Eyes, като тръгнах да се цедя и изцедих само 10мл. Въпросите са ми: Какво е причинило намаляването на кърмата? Как да процедирам с "любима гърда", защото тя блъска и не иска да суче от дясната? Да я будя ли при толкова продължителен сън (от 2 до 6, като в 6 едва ли е изяла повече от 5мл, защото заспа след 10 мин и до сега спи  Rolling Eyes)  да суче или да си я оставям да спи при положение че е доста дребна, но си я водят доносено бебе?

Стискам палци на всички, които чакат големият ден и да гушнат най-сладките мъници  Heart Eyes!

# 519
Добре дошла,Орхидейка!ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!Да си жива и здрава!Супер е подаръка ти,че и сте си у дома!
Те консултантите ще те насочат още дес какво да правиш!но аз си мисля,че като е толкова малко на кг трябва да се храни по -начесто!

# 520
Добро утро, милички!

Нина-вн, прекрасна е бузанката ти! Страшно прилича на баща си Heart Eyes

Даарена, наистина има голяма прилика Sunglasses . Ще видим като поотраснат дали ще се запази. А дъщеричката ти е страхотна! Много щастлива изглежда!

Мириамс, миличка, много неприятно точно сега! Дано е лека форма на настинка, но пий мнооогоо вит. С - дали лимони ще цедиш или на таблетки. На мен за гърло и лека кашлица много ми помагат бонбонки за смучене Прополки с вит.С(уточнявам, че има 4 различни вида Прополки). Напълно позволени при бременност. А за гърлото допълнително може да си правиш гаргара от : 1чч чай от лайка, 1/2чл сода и 6-7капки йод. Една чаша е за 2 пъти. Но трябва поне през 30мин да си правиш гаргарата, за да има ефект. Също така може и студен да е разтвора. Дано се оправиш бързо!!

А пък за ходенето на училище - доста е кофти, но се свиква. А и това са незабравими спомени. Аз като се сетя какви премеждия съм имала сутрин в гадното 310! Който не го знае - дано никога не го разбира Laughing Laughing

Орхидейке, добре дошли вкъщи!!! Честит рожден ден! Пожелавам ти щастливо майчинство и едно прекрасно, спокойно бебче!!  bouquet

# 521
 Орхида - Честит Рожден ден! Получила си най-прекрасния подарък Heart Eyes
Консултантите ще ти отговорят най-точно и изчерпателно, но и аз да кажа от опит и наблюдения Wink
Не давай адаптирано мляко, пък било и то дохранване, защото ще отпадне кърменето. Прави това, което ти подсказва бебето, то е най-добрия ориентир. Мисля, че е излишно да се цедиш при положение, че суче от теб, иначе има опасност да откаже гърдата и да иска само шишето, а и се вкарваш в някакви филми по колко милилитра суче, което е излишно.
Разгледай родословното си дърво и виж дали ниското тегло на бебето, не се дължи на ген, ако е така, че се притеснявай и приеми нещата за нормални. Лекарите обичат да слагат всички бебета под един общ знаменател с килограми, което е много погрешно Peace
Не се притеснявай толкова и всичко ще бъде ОК Peace

# 522
  • София
Орхидейке, честит рожден ден! Ти си получила своя подарък сега само да расте и хубавее Ева!

За кърменето не се притеснявай Гого дори роден с нормално тегло се хранеше за макс 10 мин първите 2-3 седмици.  За любимата гърда пробвай да я слагаш така все едно е на любимата. Като и даваш дясната я слагай коремчето и крачетата да отиват под мишницата да си мисли че е лява. За количеството в момента коремчето на бебето поема много малко количество кърма.

# 523
  • София
Орхидейке, честит рожден ден!
Много здраве и щастие на цялото ви семейство! Heart Eyes Hug  bouquet

# 524
Орхидейке добре дошла и честит рожден ден миличка  Hug  bouquet

Да си много здрава и щастлива и да отлгедате малката Ева с много обич!

Хайде и аз с въпрос към консултантите

Ние с Дария се кърмим откакто се е родила,не съм и давала АМ с изключение на това,което и даваха в болницата,храним се от 2 гърди и въпреки това тя не яде повече от 15 мин,след тези 15 мин обаче,в повечето случаи или връща по мъничко или хълца.Та въпросът ми отново е,дали се храни достатъчно това моето бебе,защото навсякъде чета,че майките кърмят по 30-40 мин,а за мен са пълен мираж!Имам и още един въпрос,моите гърди така и не станаха огромни и твърди,значи ли това,че не произвеждам достатъчно мляко? newsm78И още един въпрос,ако може да ми препоръчате някакъв чай за кърмачки и какъв всъщност е този лактогонен чай? newsm78

Ние отиваме да ни премерят ще пиша след това! Hug  bouquet

Данимира,честито бебенце,да ви е жив и здрав много да ви радва и изпълва дома ви с любов и детски усмивки!

Общи условия

Активация на акаунт