ОКТОМВРИ месец е вече и всеки ден ни радва с ново малко човече!

• 22 609
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
  • Русе
мерси момичета Hug

# 496
Ееех, честито момченце на Данимира!  Grinning

# 497
Данимира, честито синче. Да расте голям и да ви слушка много. На теб бързо възстановяване! stork-boy

# 498
Честит син Веселин на мама Данимира! С пожелания за много щастие и късмет на цялото семейство! А на мама бързо възтановяване!!!

Всички мами, които ще влизат е болница и на които им предстои големия момент им желая много бързо и безпроблемно раждане!!

Hug Hug

# 499
Леле колко много бебчета, вече им загубих бройката. За да не изпусна някоя мама отправям обща честитка към всички с пожелания за бързо въстановяване и безгрижно детство за малките сладури! Hug

*Noel* и на мен ми падна такова топче преди повече от месец а още не съм родила!

Успех на мамите на които им предстои раждане!  Peace

Утре темата в Baby Mall ще е "Списък с най-важното за бебето" /или нещо такова/  Wink

# 500
  • sofia
Честито на всички, които имат бебчета днес.Да са ви живи и здрави и големи късметлии.Мила много са сладки малките, а нико е сиамски близнак на моя Матео ама наистина.Не знам как да кача снимка за да го видиш , но според мен наистина много си приличат.

# 501
  • sofia
Май успях да кача малко снимки.Мила погледни ако искаш малките те вярно, че повечето бебета си приличат ама не знам защо като видях Нико все едно видях моя малкия.
http://oktomvri2010.snimka.bg/baby/daarena.539282

# 502
ЧЕСТИТО НА ДАНИМИРКА:) ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ ВЕСЕЛИН!

Ноел, наистина това е тапата. Мойта като падна една сутрин и звъннах на акушерката ми, тя ме увери че мога да откарам седмица и даже 10 дни така. Е, на мен на следващата сутрин ми изтекоха и водите, но най-важното наистина е  да не се паникьосаш. Всичко ще е наред! Hug
Мила, ама той голям сладур вашия Нико бре! Много е сладък и снимките са много хубави. Мила май е в еуфория от новия член в семейството, като гледам как му се радва:)
pashic, ти самата знаеш, че с какъвто и ехограф да се мерят килограмите на бебо не излизат точни! Така че не се връзвай на каквито и килограми да ти кажат. Според мен е по-важно че кръвопотока е ок и бебка е добре.
tsvelichkova, и теб следя да знаеш:) че мъничко остана!  Hug

# 503
Noel 38-ма г.с. съм.
Много им се радвам на вече родилите мами. И на мен ми се иска, че да се свърши с този стрес.

Знам че ми е глупав въпроса, ама как си изкарвате лентата да ви се вижда под публикациите ?

# 504
здравейте мами! Честито на всички мами с бебоци. Ние най накрая имаме интернет и сега ще трябва да наваксвам с четенето. Нас ни изписаха в петък. Имаме си колики, които вечер много ни мъчат и почти не спим. Аз вече съм добре от операцията. Малко снимки от нас http://oktomvri2010.snimka.bg/other/nina-vn.484095.20918748

# 505
  • София
tani_07, и аз ти пожелавам късмет и успех  Praynig
И на другите мами, които са в очакване - момичета, не му мислете много и не се шашкайте, всичко ще мине и ще сте щастливи на финала  Hug
Аз се страхувах много, но реших че щом нищо не зависи от мен, по-добре да не мисля и планирам какво ще бъде, как ще се случи. Както се получи - така да е! Само бебка да е добре  Heart Eyes

Позволявам си да дам още един съвет на тези, които ще родят нормално - извинете ме и ако не искате, не четете  Embarassed
Не гледайте какво се случва на съседните родилки в предродилна зала и не събирайте излишен страх (като мен  hahaha). Това, което виждате се случва на тях, а не на вас! Вашето раждане вероятно ще е много по-леко  Simple Smile
До мен имаше пищяща родилка и аз - първо раждане - реших че от тук жива няма да изляза, ако така се ражда. Да, ама не ! Моето беше много по-леко и бързо, само дето от страх спря родовата ми дейност за часове и докато тръгне пак........ минаха 12 часа.

Ноел, моята тапа падна след цяла нощ родилни контракции и тогава тръгнах за болницата. Синът ми се роди 12 чАса по-късно.
 daarena, наистина си приличат твоето мишле и това на Мила. И двамата са много много хубави, като братчета са  Heart Eyes  Heart Eyes

# 506
Виждам, че Бобчето наднича, Бобче, прибрахте ли се вкъщи вече?

# 507
Честито на всички нови майчета!    bouquet

Съжалявам че пиша чак сега, но през деня съм на работа и нямам достъп до форумите на bg mamma и вечер докато ви изчета минава време. Ако пропускам някой въпрос или някой има спешен въпрос не се притеснявайте да ми пишете лична бележка на мен или на друг консултант

Pozitive, браво за надаването! Страхотно се справяте! Grinning

Kalinche, сега прочетох че и ти имаш болки при засукване, а на бебчо позата казваш, че е ок. Само при засукване имаш болка, нали така? Имаш ли разранявания или охлузвания по зърното?
В предишно твое мнение прочетох, че когато гърдата ти омекне, нослето на бебо опира в гърдата ти и ти пъхаш пръст, за да диша. С това е твърде вероятно да нарушиш вакуума,  или да му разместиш зърното в устата и засукването да стане плитко и да ти нарани гърдата. Нослето не трябва да опира в гърдата за разлика от брадичката на бебо. Следващият път искаш ли да опиташ още в началото на кърменето да прибереш дупето му плътно към теб, така че крачетата му буквално да се увият около кръста ти и да отидат назад към гърба ти – така бебето извива глава леко назад, нослето му не се допира до гърдата и е способно най-широко да си отвори устата и съответно да засуква най-добре. Също виж дали бебето е достатъчно плътно прилепено до теб – дали няма дреха, пелена, одеалце или неговата ръчичка между неговото тяло и твоето

Бебз, това което описваш – болката в началото на засукването и избутването с език прилича точно на плитко засукване. Когато поднасяш гърдата не я обхващай с пръсти като цигара, защото така захващаш по-малка част от ареолата. Опитай се да хванеш гърдата с палец и показалец – като буквата C – като на тези снимка

Искаш ли да опиташ това, което писах и на Калинчето – придърпай бебка към другата гърда леко, прибираш дупето и плътно към теб, така че крачетата и буквално да се увият около кръста ти и да отидат назад към гърба ти така че да трябва да си извие главата назад, за да засуче и зърното ти да докосва ямката над горната устна, а брадата и да е плътно прилепена за гърдата. След това изчакай дъщеря ти да си отвори устата широко и да почне да плези езиче над долната устна и да търси гърдата. Тогава с бързо движение бутни раменцата на бебка към гърдата и постави гърдата дълбоко в устата. Погледни това клипче http://www.youtube.com/user/breastfeedingbabies?blend=1&ob=4 … /f/29/mE8hgdj4Pf4
Бебз, как са памперсите на Ванеса?

За по-бързо зарастване на разраняванията:
1.   Преди и след всяко кърмене можеш да правиш промивка с физиологичен разтвор или с чиста вода
2.   След кърмене оставяш на въздух и избягваш подплънки със запарващо покритие
3.   Можеш да изтискаш няколко капки кърма и да оставиш да изсъхне и после да мажеш с крем с чист ланолин като Лансинох или  Pure Lan

Леко раждане на всички, на които им предстои     bouquet

Последна редакция: ср, 06 окт 2010, 00:24 от Espa

# 508
  • София
Nina-vn, ама много ти е хубава щерчицата, ще е красавица  Heart Eyes Дано коликите да минават и да се махат бързо  Praynig

Espa, аз не съм родила още, но чета и си копи-пействам за после  Mr. Green Така че - поклон пред консултантите   bouquet
Все още не разбирам как успявате да ни изчетете и да отговорите на всички. С някакъв специален софтуер ли ни следите? Толкова теми и толкова много майки и коментари..........

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 23:51 от Arim

# 509

Общи условия

Активация на акаунт