ОКТОМВРИ месец е вече и всеки ден ни радва с ново малко човече!

• 22 622
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
Лейди, довечера като изляза от работа, ще се постарая да ги вкарам.  Hug А ти помисли за помпата за сополи (нямам линк в момента, но се казва бейби вак в данет.бг), върши чудеса особено за дребните, които не могат да се издухат  Peace

# 556
добре завърнали се Рени и Орхид

Нинка - Лидия е  страхотна   bouquet

Цвети и аз от снощи съм с контракции,болки ниско долу и в кръстта, ама не са непоносими.По едно време контракциите бяха на 10 мин, после станаха нерегулярни и не са спирали ,днес също съм така- болката е по4ти постоянна и като 4е ли отива и към междукра4ието или идва от там -знам ли newsm78 , контракцииките по-нарядко, ама тапа не е падала, води не са текли.4акам си.Не съм шашната ама съм толкова нетърпелива,искам да си гушкам  бебока ве4ееее.

Лейди - дано се оправите бързи4ко от тези сополки и да не е някое грип4е  Hug

# 557
Мерси на родилите мамчета   bouquet Сега й звъннах - Деавит са й дали  Peace Обясних й какво сте ми казали и тя много ви благодари, макар и задочно Hug  И има още едно питане - понеже коликите им били мноогоо силни и малкия здраво плачкал, дали са й някакви капки
"Саб Симплекс" ( май  Grinning ), на тях пишело да се дават по 15 на всяко хранене, а докторката й е казала - по 10, 3 пъти на ден, но тази схема не му помагала... Rolling Eyes Чуди се дали може да му дава по 10 (или 15) на всяко хранене?

Съжалявам, че ви занимавам, но милата няма с кой да се посъветва, грам не е в час с форумите и се притеснява, а аз понеже не съм компетентна....   bouquet

Ноел
- и аз незнам  Rolling Eyes Миличката..ако наситина вчера това е било тапата, скоро идва твоя час  Hug Представям ти какво ти е в момента  Crazy
Тини - лелее и теб ли те почнаха контракции  Grinning  Аз грам не съм нетърпелива, но почвам да ставам като ви слушам  Mr. Green А малчо не иска и да чуе да си напусне удобното апартаментче  Laughing Е в този дъжд и студ - напълно го разбирам  Wink

# 558
ЧЕСТИТИ  БЕБЕНЦА НА ВСИЧКИ РОДИЛИ  Hug, ИЗВИНЯВАЙТЕ ,НО НАИСТИА ИЗПУСНАХ БРОИЙКАТА И НЕ ИСКАМ ДА ЗАБРАВЯ НИКОЙ Hug
Орхидейка, ЧРД  bouquet! Много здраве и щастлив детски смях!
Ноел, ако се започва при теб, стискам палци да е безпроблемно Praynig!
Наде, браво, вие направо страхотно наддавате Hug!
Лейди, дано му минат сополките бързичко Praynig, ти какво му слагаш в нослето?
Рени Во, наистина си се измъчила, но пък няма нищо ,което толкова да си заслужава Hug!

# 559
Aila, аз едва от вчера на обяд следя памперси, защото вчера ни изписаха. Всеки памперс беше наакан, дори и този в 6ч., а пишкано не знам как да позная  Rolling Eyes. Бебка се роди в 38г.с., но казаха че отговаря на 37г.с. може нещо овулацията да е объркана или всичко това с остарялата плацента й се е отразило толкова зле. Ще я будя, виждам колко е важно да наддава, но в 6ч. заспа на гърдата ми твърде набързо и после от шишето не искаше ама никак, пробвах да я будя, но на нея душичката й спеше  Heart Eyes.

# 560
Благодаря ви момичета за хубавите думи Hug Heart Eyes
tzzzvety , родих в МД, планувано секцио
Лейди, дано по-бързо се оправите Praynig
Успех на всички мами чакащи своите малки съкровища тези дни

# 561
Честити бебенца на Данимира и Раадинела! Много щастие, момичета!

Нина, много хубаво бебенце, направо кукла, пу пу.

Орхидейке, честит рожден ден! ама ти голям подарък си получила за него!  Hug

Даарена, хехе да има някаква прилика, ама Матео толкова по-голям ми се струва.

Тези капки за рахит не знам какви са, но аз вече от 2 дни давам 10 капки витамин Д и  5 капки витамин К.
Това по тукашните препоръки.
снощи пак не съм спала, голям рев падаше. Та, колкото и да не исках изкарах биберона.
Все нещо иска да смуче, не може нон стоп на гърда. На всеки час едва ли не го кърмих.
Сега спи като къпан, вече повече от 3 часа.

# 562
Раадинела,добре дошла и честита ти рожбичка,много да ви радва и слушка. Hug  Heart Eyes Crazy

Лейди,бързо оздравяване  Hug Praynig

Тони,изгубих те от полезрение.Аз да се похваля вече съм ти почти съседка,миналия месец си купихме жилище в 429 блок и от 3 дни се нанесохме в него.

Което ме навежда на мисълта да ви се похваля,че миналия месец 10 дни преди да родя си закупихме ново домче,наще го стягаха 1 месец и вече мога официално да се похваля с новия си дом Hug По случая :

Орхидейке,всички бебета са така в началото,а и то шушулчето е дребничко и се уморява,малко търпение и воля и всичко ще се нормализира.

Ради,аз не знам за Саб как стоят нещата,но мисля,че е най-добре лекар да предпише схемата на приемане.Такива експерименти с бебе на 15 дни са си малко или много нож с 2 остриета.

Аз да попитам родилите мамчета,само на мен ли не са ми изписали капки с витамин Д още?

На мамите,очакващи бебоците си лесно и безпроблемно раждане.Гледам тапи,води коментирате.Не му мислете много,то тръгне ли няма как да го сбъркате.С мен в патологията имаше едно момиче с преносване 10 дни,нямаше нито разкритие,нито контракции,в деня когато постъпихме на следващата сутрин от 5 часа беше с контракции ,в 10 когато ме сваляха за секциото вече беше с 5 см разкритие и в 6 вечерта се чухме от реанимацията,вече беше родила бебочката си.На мен 1вия път ташпата си ми беше кървава,знам за случаи и с безцветна тапа,но те са по-рядко според мен.

Ноел
,ти да не се готвиш вече миличка  Party Crazy Heart Eyes

Нина<Мила,Бебз,Даарена... бебоците ви са направо уникални!

# 563
  • София
Aila, аз едва от вчера на обяд следя памперси, защото вчера ни изписаха. Всеки памперс беше наакан, дори и този в 6ч., а пишкано не знам как да позная  Rolling Eyes. Бебка се роди в 38г.с., но казаха че отговаря на 37г.с. може нещо овулацията да е объркана или всичко това с остарялата плацента й се е отразило толкова зле. Ще я будя, виждам колко е важно да наддава, но в 6ч. заспа на гърдата ми твърде набързо и после от шишето не искаше ама никак, пробвах да я будя, но на нея душичката й спеше  Heart Eyes.
  Възможно е просто да си е хапнала и затова да е заспала дълбоко. Щом има често наакани памперси, значи си хапва. Повечето памперса са и наакани и напишкани. Най-лесно по теглото може да прецениш. Трябва да тежи колкото би тежал един сух памперс  който си изляла 2-3 супени лъжички вода.

# 564
Aila пак не ми стана много ясно трябва ли да се изцеждам преди да я кърмя за да не се дави толкова много и трябва ли напълно да изцеждам гърдата от която е сукала.Благодаря ти предварително за отговорите,но съм малко объркана.

# 565
Nad, честит нов дом )))
Аз да питам относно погачите, които се правят на 40 дни като стане детето, че в нашия край няма такова нещо. Какво точно се прави и еднакво ли е за момчета и момичета?

# 566
  • София
Aila пак не ми стана много ясно трябва ли да се изцеждам преди да я кърмя за да не се дави толкова много и трябва ли напълно да изцеждам гърдата от която е сукала.Благодаря ти предварително за отговорите,но съм малко объркана.

Нормално е в при слизане на млякото около трети ден да има повече мляко, организма се презастрахова, защото може бебенцата да са две или да е по-лакомо бебенце. Ако не се доизцежда докра, много скоро организма получава сигнал и прибира излишъка. Затова е важно да се стремиш да имате поне осем кърмения, ако гърдите са много препълнени да предлагаш първо на бебчо по твоя инициатива да хапне и едва тогава ако не иска да поизцедиш съвсем леко колкото до облекчение. Започваш да цедиш с помпата и като потече спираш  и оставяш да изтече спонтанно определено количество, това е напъно достатъчно. Обикновенно по този начин в рамките на няколко дни, или една, две седмици нещата постепенно се нормализират. А и бебчето е едва на пет дни, много скоро то ще започне повече да хапва.
   Конкретно на въпроса, гърдата от която е сукало, омеква, ако суче ефективно и хапва, така че нея не я пипаш и доизцеждаш. Само другата ако я чувстваш много препълнена изцеждаш съвсем леко, до облекчение по описаният начин.
   За изцеждането преди кърмене, това отново ще стимулира производството на повече мляко. Така че препоръките са просто след като сложиш бебчето на гърда, в момента в който усетиш че млякото слиза да отнемеш бебето от гърда и да попиеш в кърпа например спонтанно изтичащото и след това да върнеш бебчо на гърда отново.
   Другото което помага е да кърмиш в пози в които силата на гравитацията намалява силата на струята, а това са пози в които ти си легнала назад и бебчо е почти въху теб легнал. Ето тук може да видиш някои предложения

# 567
  • Сливен
здравейте пак,аз тъкмо се връщам от болницата,имам си ангинка,добре че отидох навреме и няма нужда за сега от аб. предписаха ми спрей за гърло (биопарокс) и хапчета за смукане.
радинела,добре дошла у дома и честито ти момченце,нека Александър расте жизнерадостно и щастливо детенце,да радва тати и мама
хайли ще си препиша съветите ти за хремата,ще влязат в полза  Hug
Орхидейка честит рожден ден скъпа,желая ти само хубави мигове и всички мечти да ти се сбъднат,а подаръка вече си го получи  Hug  
Лейди бързо оздравяване на малкия мушморок  Hug
Рени трудничко ти е било  Hug ,герой си,   Hug
Nad1_Nad1 честито жилище миличка,желая ти най-щастливите мигове в него

# 568
Скорпионче - когато правихме погача се обадихме на наш позбат поп, за да ни каже точно какво да правим и кога. Бих те посъветвала да попиташ някой поп в църква и да ти каже. Спомням си, че не я правихме точно на 40 - я ден, защото точно на този ден се изнасят помени на починали хора. Иначе, от уста на уста се получва развален телефон и много хора действат спрямо развалена информация. Това е свързано с християнството и църквата за здраве, така че хора квалифицирани в тази област могат да ти кажат най-правилно.

# 569
Скорпионче,аз знам,че на погачата се канят само жени и се предлагат само сладки работи на масата.Прави се питка,която се замесва от момиче или жена с живи родители,тя се чупи пак от жени с живи родители(над главата на майката,която държи бебето) и се захранва майката,после ние слагаме парче от питката в кърпа,която поставяме върху нея и после всеки слага парички в кърпата,връзват се краищата и и се качва нависоко!Аз мисля,обаче да си поканя и някой и друг мъж малко по-късно  Mr. Green Party Crazy Отделно всеки носи подарък на бебочето и всеки трябва да донесе и нещо сладичко да му е сладък живота.Аз обаче ще я направя преди 40тия ден,защото на 40тия ще я водя на молитва в църквата.

Общи условия

Активация на акаунт