Най-лесното захранване - baby-led weaning. Научете бебето си да се храни само!

• 60 248
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Ехааа, колко МАЙ-чета само се събрахме  Heart Eyes ние май от сряда ще почваме, ама да видим, назландисвам се и аз  Mr. Green

ако ще почваш с Рапли и задуши едно голямо парче тиква , картофа може да не го хареса  Peace

синя птичка
какво стана с пюретата  newsm78

ние днес малко се провалихме на обяд беше сънен  и хапна мн малко зеленчуци, днес захраних със спанак- но следобяд ще хапнем една круша Simple Smile

момичета може ли да споделяте рецепти, на мен мн ми е интересно как ще се хапват супи примерно, или обесена каша или всякакъв друг вид каша , ориз  гледах едно момиченце как си чопли зърно по зърно от таблата, супите примерно надробени с хляб ли ще се предлагат- иска ми се след 1-2 месеца да хапваме и по течна храничка, бульончета,
и още един въпрос, ясно е че с Рапли ще захраня месото към 8-9 месец, след глутена, но детето ще успее ли да си хапва от месцето как се предлага- днес това се чудя Simple Smile

# 181
Лукс малката хапва с удоволствие, нищо не отказва (тиква, картоф, морков, тиквичка, броколи, пащарнак, круша, ябълка, банан-това са за сега). От 3 дена на обяд сме само на пюре, а кърменето е в 14 или 15ч. Стана от самосебе си. А този начин на захранване ще го изпробваме вечер. Снощи имахме успех с круша. Страх ме е от задавяне, но дано да няма. Искам да я уча на самостоятелност, поне в известна степен.
Масо не съм почвала засега

# 182
  • София
Ехааа, колко МАЙ-чета само се събрахме  Heart Eyes ние май от сряда ще почваме, ама да видим, назландисвам се и аз  Mr. Green

ако ще почваш с Рапли и задуши едно голямо парче тиква , картофа може да не го хареса  Peace
аз това се чудех - картоф или тиква. Нали е малък рискът да направи реакция от тиква? При положение, че УЖ нямаме обременености....

Иначе това, което питаш за супичките и на мен ми е интересно... въобще с този метод не ми е ясно съвсем кога какво предлагаме и как точно...

# 183
Здравейте   bouquet! И на нас още ни е рано (бебе Силвена е на 3 м. и 18 д.), но от прочетеното досега мисля да захранвам по този метод, та ще ви чета редовно да събирам инфо  Hug

# 184
Лукс малката хапва с удоволствие, нищо не отказва (тиква, картоф, морков, тиквичка, броколи, пащарнак, круша, ябълка, банан-това са за сега). От 3 дена на обяд сме само на пюре, а кърменето е в 14 или 15ч. Стана от самосебе си. А този начин на захранване ще го изпробваме вечер. Снощи имахме успех с круша. Страх ме е от задавяне, но дано да няма. Искам да я уча на самостоятелност, поне в известна степен.
Масо не съм почвала засега

Ъй, птицо, ма!  Rolling Eyes Шта бия!

Не мисля, че е добра идея толкова рано да заместваш кърмене. За бебето е важно да си продължи да суче със същата честота, а твърдата храна да й се предлага не за наяждане, а за свикване и опознаване. Това до към първия РД, а след това плавно и спокойно повече човешка манджа. (Не че кърмата е нечовешка!  Mr. Green)

Колко късно вечер й предлагаш нова храна? Според мен след 17 ч. не е чак добре за стомахчето да преработва плодове / зеленчуци. И още, как ще проследиш и реагираш, не дай си Боже, при алергична реакция вечерно време? Може би да опиташ да й предлагаш сутрин за закуска??

# 185
 Rolling Eyes
За обяд не и давах много пюре, после изчаквах известно време (30 минути примерно) и тя искаше да суче, но постепенно направи по-голяма пауза. И това стана, когато и смесих пюре с малко оризова каша, явно повече я засити и така от 2-3 дена прави. Но вечер вкъщи суче на 2,5-3 часа, което за нея е много често. Така че си наваксва  Grinning
"Да се храни сама" в момента го прави с плодове, които вече е опитала и знам, че няма реакция към тях. Уж не трябва сурови, ама аз съм и давала и няма никакъв проблем (ох сега какво ще чуя  Blush )  Яде круша, а снощи банан (ядене е силно казано). Общо взето ги пасира с пръсни и маже наляво-надясно и аз около нея обирам парченца като прахосмокачка. Много храна се похабява с това захранване  Laughing или при нас поне. Може би изяжда 1/5 от парченцето в ръката си.
Понеже даже като новородено не е сукала на 2,5 часа (това го прави вечер) направо се изнервям. Ама и аз нагла, хем да не кърмя, хем само да се храни  Grinning Вода не иска да пие и това е. Сок пробвах и изпива не повече от 30мл. Не е правилно, ама какво да правя   Rolling Eyes
Да не се оплаквам, че има деца дето и нощем искат да цокат  Simple Smile

Последна редакция: вт, 09 ное 2010, 11:39 от sinq pti4ka

# 186
  • София
Яде круша, а снощи банан (ядене е силно казано). Общо взето ги пасира с пръсни и маже наляво-надясно и аз около нея обирам парченца като прахосмокачка. Много храна се похабява с това захранване  Laughing или при нас поне. Може би изяжда 1/5 от парченцето в ръката си.
Понеже даже като новородено не е сукала на 2,5 часа (това го прави вечер) направо се изнервям. Ама и аз нагла, хем да не кърмя, хем само да се храни  Grinning Вода не иска да пие и това е. Сок пробвах и изпива не повече от 30мл. Не е правилно, ама какво да правя   Rolling Eyes
Да не се оплаквам, че има деца дето и нощем искат да цокат  Simple Smile

И Габи "хапна" малко банан днес, но не й хареса особено. Все пак съм решила, че "по-настоятелно" ще действам с тиквата... утре може би  Joy това днес си беше чисто лигавене и от моя страна...
Синя птичка, Габче суче и нощно време, бетер новородено е. Макар че последните две нощи яде на около 4 часа, до преди това - на 3.. питаш ли ме  Joy

# 187
Цитат
... Уж не трябва сурови, ама аз съм и давала и няма никакъв проблем (ох сега какво ще чуя  Blush )...

Какво чакаш да чуеш?  Mr. Green Много ясно, че банана няма да го вариш. А и според мен е ОК да се ядат пресни меките плодове като круши.

Идеята за всички твърди хранения, е първо да накърмим бебетата и след 20-30-40 мин. да им предложим от другата храна. Така няма да се заситят с плод / зеленчуки и да отказват кърмене, съответното и кърмата няма да намалее.  Wink

Кали, айде по вода да ви върви захранването!  Hug

И какво ви става, бе, жени! Криси също суче нощем, ама това е напълно естествено и не е присъщо само за новородените. Аз затова спя с нея - не се будя, не се разсънвам, не броя по колко пъти и някак усещането ми е за безпатен нощен сън.  Grinning

# 188
       Да се запиша и аз тук. С "баткото" подходих по стандартната схема: захранване на 6м с пюре тиквено; плодове;каши; млечни; глутен, но с второто бебе реших да действам по интоиция. Признавам си - тук за пръв път прочетох за ПЗ, но някак си не ми идваше отвътре да броя микродози, и реших да следвам детето пък като се поразтърсих видях, че има и др. единомислещи мами Hug
       Васил облиза първото си парче диня на 5м. и 20д до към 6м и 1/2 само си обизваше разните му там сезонни диня и пъпеш. Към днешна дата е опитвал почти всичко и е основно на кърма с n-брой нощни кърмения Wink Трудно ми да опредля какви количества като грамаж изяжда, но и не е необходимо мисля newsm78 Mr. Green
Супата аз му я давам като вътре троша хляб, месцето му го накъсвам и му го оставям в чинийка да си го взема оттам или пък аз му го давам директно в устата; всички продове и зеленчуци ги режа на едро / или въобще не режа /като се докоснат до метал им се губят част от витамините/ и двамата ги ръбат със задавяне проблем съм нямала; просто изплюва това, което не може да преглътне Peace
        Отделно за децата не готвя, просто ние си попроменихме режима: използвам минимални количества сол за сметка на повечето подправки; не пържа; избягваме да ядем тесто и така....
         Това е за сега от мен ще се радвам да обменяме опит и все повече мами да пишат тук Peace

# 189
И какво ви става, бе, жени! Криси също суче нощем, ама това е напълно естествено и не е присъщо само за новородените. Аз затова спя с нея - не се будя, не се разсънвам, не броя по колко пъти и някак усещането ми е за безпатен нощен сън.  Grinning

Оооо  ooooh! нашият щнак се събужда вечер на 2 часа да яде, вече не помня по колко пъти ставаме за да се кърмим. Леглото е прилепено до спалнята и аз реално само сядам на дупе и си го кърмя (което не трае повече от 5 минути) ама пак ми е зор. Брамбазела кажи как кърмиш легнала, на мен ми е супер неудобно Sad Бебчо по гръб или по коремче е?

# 190
  • ул. "Мечтание"
Бебчо по гръб или по коремче е?

Аз кърмех основно леглнала, като бебето беше по гръб, леко на една страна, да не си криви много врата. Всъщност май по-скоро беше на една страна.  newsm78 Пуууу, забравила съм!  ooooh!

# 191
И ние се кърмим само легнали (даже ми е кофти като не сме в къщи и не можем да полегнем  Laughing) Аз съм на една страна, а бебо е легнал по гръб и си обръща главичката на една страна. Понякога и той самия се завърта към мен  Peace

# 192
Тани, Мис Дебелария суче и легнала по гръб, и странично. Изобщо не я усещам кога накъде е. МъжА твърди, че отгоре на всичко и хъркам, което е долна инсинуация!  Flutter Беба спи до нас и между нас, нейното легло служи за разкош.  Blush

Сподели, ако искаш кое усещаш за неудобно. Искаш ли да ти пусна снимки на вариации на полегнало кърмене?

Съчувствам ти за ставането, защото синът ми се будеше също през 2 ч. до към 1 г. и нещо, но сучеше драматично по-дълго. Пък аз бях малоумна, ставах всеки път да го вземам от креватчето му, разсънвах се и после не можех да заспя. Докато се усетя, че има нещо гнило в главата ми, бяха минали няколко месеца. И затова сега от първия ден на Мис Дебелария, спим съвместно, което си е баш истинско спане и много нежно и приятно усещане за бебе!  Peace

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 06:23 от Бръмбазела

# 193
И ние по време на кърмене сме легнали и двете (в повечето случаи) и е в пъти по удобно  :peac
Бръмбазелче приех критиката и давам на малката и на обяд да суче  Wink Доволна е, а аз поне съм сигурна, че не е жадна (защото вода не иска и това е)

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 13:12 от sinq pti4ka

# 194
Дечкоу, онова не беше критика, ако ти е прозвучало така - прости!  Hug
И да, кърмата й дава достатъчно течност за задоволяване на жаждата, така че на този етап не е драма, ако не я иска. Бебката ти е умница!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт