Най-лесното захранване - baby-led weaning. Научете бебето си да се храни само!

• 60 362
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
От известно време, от както започнах да предлагам на Иво да си отхапва разни неща, забелязвам, че започна и мен да хапе докато суче. Може ли да се дължи на BLW или по-скоро е заради зъбите?
 Thinking

# 496
Мисля, че е заради зъбите. Моите почнаха да ме хапят на 8 месеца  Mr. Green Обиикновено хапят, след като са се наяли и вече са отегчени. Дебни го, когато се е наял. Може или да го дръпнеш от гърдата като ухапе или да го притиснеш към нея (така пуска). Целта е да разбере, че не се хапе. Период е и минава  Simple Smile

# 497
Пълнозърнестият хляб защо след 10 месец? Трудно смилаем?

# 498

Да.

# 499

Да.

bouquet

# 500

Да.
A едно време да не би да са ядяли само бял хляб бебетата.  Crossing Arms

# 501

То в Африка и до днес им дават боб на 3 месеца, защото няма друго, но това не значи, че е най-подходящата храна за тях  Peace

# 502

То в Африка и до днес им дават боб на 3 месеца, защото няма друго, но това не значи, че е най-подходящата храна за тях  Peace
Ok.  Peace

# 503
  • T"A
В книгата на Рапли пише, че не е нужно цялото семейство да минава на бял хляб, но да не се прекалява с пълнозърнестия, за да не предизвика храносмилателно смущение, а и защото храна, богата на фибри, може да попречи на абсорбцията на желязо, което идва с кърмата. А храносмилателната с-ма се развива и узрява бързо, така че за малко съветват да се отложи даването на пълнозърнести храни  Peace

Аз вече започнах да давам на Йойо и пълнозърнест (за да свикне с вкуса), но все още му предлагам повече бял хляб.  Peace

# 504
Mentha, много благодаря за линка с био-продуктите   bouquet Днес поръчах и сега си чакам брашната.

lux, и на теб благодаря за рецептата с кюфтенцата. Ще ги пробвам при първа възможност.

Моето момченце за сега предпочита плодовете (което е очаквано де) и аз съм малко разочарована, че не мога да му предложа зеленчуците под удобна за хапване форма. Днес му предложих варена дюля, която изстудих в хладилника. Хареса я Simple Smile

# 505
buggy-->, какво те затруднява в даването на зеленчуци?

# 506
Правих бисквитки с оризово брашно, шипково брашно, масло и вода(за маслото се зачудих дали да не е зехтин ). СТанаха вкусни, но доста твърди. На беб му хареса да си чеше венците с тях Simple Smile))) Все пак се задържаха малко по-дълго в ръцете и устата.  Grinning

# 507
  • Бургас
Здравейте, майчета!
Включвам се и аз към вашата темичка, а ви следя вече отдавна.
Fata, благодаря ти за положения труд, темата е мн. полезна   bouquet
Благодаря и на другите момичета-да знете, че всичко което споделяте е много нужно- линковете, рецепти и просто опита ви  Hug
Моето момиченце все още е изключително на кърма, скоро ще почнем да опитваме по нещичко)))

# 508
Kabiv, хапането и при нас се случва напоследък и е от зъбките, защото ние още не се захранваме активно. Аз и дадох цялото бурканче морков на три пъти (125 гр.) и спирам с пюретата. Предлагам всеки ден парченца оризови бисквити и банан, но не иска сама да си ги хваща. Засега ще продължавам така докато не прочета цялата книга на Рапли (започнах я преди два дни), пък може дотогава да си хване нещо сама и да си хапне  Hug. Ако ли не, ще е само на кърмичка  Simple Smile (и без това пак съм със запушен канал и трябва да се портуди да го отпуши  Rolling Eyes).

Рибката, здравей! Май се заформихме сериозна юлска дружинка  Mr. Green.

# 509
Mentha, благодаря за линка, ще поръчам още сега.

Общи условия

Активация на акаунт