Колко объркано стана. Та, мисълта ми беше - храня ли си достатъчно детето. Сутрин е само на кърмене - около 6-7 ч, но от 9 до 10 ч не дава да я пусна от ръце, реве, дали да пробвам да й давам закуска? В 10 ч заспива на цица, дали се буди от глад? В 12.30 ч - 1ч яде обедното зеленчуково пюре 120-140 гр (от моркови, червено цвекло, тиква, тиквичка, чушка) и през ден по половин жълтък. Месо няма да й давам. Следобеда пак се приспиваме със сукане; към 5-6 ч яде по половин банан и настъргана ябълка с2 с.л. зърнена каша - общо към 150 гр; вечер в 8 ч - 90-120 мл АМ Аптамил ADC плюс сукане за заспиване, но почти си нямам кърма тогава; и през нощта - сукане по 2-3 пъти като се пробуди. И последно - висока е 73 см, а беше 10.120 кг преди месец, значи сега е още повече, доста позакръгленко бебенце, меко казано, лекарката ни се кара, че била дебела.
Ако ми кажете, че я храня недостатъчно, от какво е така дебеличка, объркана съм, дайте ми съвети, мнения... Огромен ми е проблема с дневното спане. А вече и не заспива на цица, защото е голяма и изсмуква всичко за нула време, почва да пълзи, а аз - да се чудя как да я приспя! А е невероятно жива и жилава, силна (пу-пу), със собствено мнение, не мога памперс да й сложа...
Дайте ми съвет и за това приспиване, обръщам се към дългокърмещите майки, как преминахте към самостоятелно заспиване на дечицата?

Седада, моето малкото беше някакъв малък ад - от раждането до след годинката (и сега понякога...) - гушкане, носене, не даваше друг да го пипне. Да живее слинга