Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Има ли български майки, живеещи в Словения? Как стоят нещата с намирането на работа там?
Какви са цените на квартирите в Словения и Порторжо, особено за апартаменти или стаи под наем?
Какъв е езикът в Словения? Лесен ли е за научаване словенският език?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Има ли български майки, живеещи в Словения? Как стоят нещата с намирането на работа там?
-
Какви са цените на квартирите в Словения и Порторжо, особено за апартаменти или стаи под наем?
Цените на квартирите в Словения варират, като в Любляна са по-високи, а в околните градчета са поносими. Например, наемът за стая в общежитие може да излезе около 200 евро с консумативите, докато за двустаен апартамент се плащат около 350 евро. Цените на наемните цени в Порторжож са по-високи като курортен град. Можете да намерите информация за цените на наемите за апартаменти или стаи в различни квартални уебсайтове за недвижими имоти или обяви за наем в местни агенции.
-
Какъв е езикът в Словения? Лесен ли е за научаване словенският език?
-
Какви са възможностите за намиране на работа за квалифицирани IT специалисти в Словения?
-
Какви са цените на жилищата и какви са разходите за живот за семейство от 2-3 члена в Словения?
,но все пак стигнахме до крайната цел-сега се къпем с удоволствие и ревем при излизане 
От постингите ви, вече нямам търпение да посетя Словения...може да си направим предварително една екскурзийка!
.Предполагам,че това е началото и ,че след известно време ще хване лъжицата
направо вече в чудо се виждаме.Вече 4 месеца ги чакаме...понеже нали и двамата с приятеля ми сме чийденци и сме граждани на ES i kakto споменах в първия си пост,нямаме брак и сега става една дълга и широка.От тука получихме само акт за раждане(както и международен акт за раждане) и в него фигурирам само аз.Та от там тръгнаха и мъките...приятеля ми немоза да използва očetovskija си допуст,а тука немогат да ни дадат документ с които той признава детето...че почнахме едни преводи на актове за раждане,че легализации,че изпращане до България,че попълване на заявления за признаване на детето...абе лудница...и от всичко това още никакъв резултат.....аз лично място немога да си намеря вече.От посолството само мажът положението уж след 10 дена ще дойдат,след 10 дена,след 10 дена-и така още ги чакаме тия 10 дена да видим коя година ще са.То по принцип може и с бърза поща да ги получим ама тия от посолството се гъбаркат нещо.Понеже сумата за бързата поща била висока(33 ев) чакали да се съберат повечко хора и тогава.Ееее извинявам се ама да и пи..я на 33 ев по добре да ги дам отколкото всеки месец по 100ев за доктори....както вече веднъж дадохме...нали само първите два месеца е безплатно после ако няма карта си плащаме...а тя няма понеже още няма никакви документи,даже неможем и да я приявим....абе пуши ми главата

...не знам какви са били миналата година но сега доколкото знам е консулка и има още една жена(евентуално секретарката) а тая консулката е да хване човек на място да я убие
....никакво възпитание нито отношение абе пълна селяния.Освен да вземат парите и да трошат нервите на хората за нищо друго не стават