Инверторен климатик Haier - нещо не му е наред. Май...

• 36 747
  • 77
  •   1
Отговори
# 60
  • София

Aз се оплаках от DAIKIN, смениха му вентилатор. Август е купуван.
Вкъщи две Осаки не са мръднали (евтини бяха)
Че защо му смениха вентилатора на този DAIKIN -счупи ли се? На един вентилатор нищо не може да му стане, освен на външният де но той се чупи, когато клматика замръзне през зимата по някаква приччина.
[/quote]

хайде да те оборя за вентилаторите  Wink Комшиите сменяха вентилатор юли месец (няма как да е замръзнал). Купен е април месец  Peace

misssixty223 , точно за същата платка явно става дума. Точно това писах на Бижу по-горе- да внимава да не й сменят от дефектиралите платки, докато й мине гаранцията.

Цитат
По тази логика е съвсем нормално хората да си купуват колбаси на ниски цени, въпреки че всъщност това не са истински колбаси и това не е дискриминация, а е доста глупаво.  

глупаво или не, е факт. Отиди в големите хранителни хипермаркети и виж опашките за колбаси от 2лв и мляко от 0,01ст. Да не мислиш, че на тях не им е ясно, че всъщност не купуват колбас и мляко, ама какво да правят. Не ми се иска да разводнявам темата с колбасарките истории, затова точка  Peace

# 61
  • Стара Загора
Честно казано не знам защо го смениха вентилатора, завърташе перката вътрешната за минута, две и  спираше. Ако е бил счупен ще завърта ли в началото? После започваше да мига една лампичка и това е. Аз пишех една оферта и не ги гледах въобще, взеха нещо и се върнаха след 30 мин. Два дни работи, ще видя в понеделник как е, намален го оставих.

# 62
По принцип някой фирми за климатици се суетят около климатика, после казват че са сменили нещо за оправдание докато си оправят грешката, която не трябва да бъде разбирана. Трудно се признава че си сгрешил някъде, но все пак важото е че имаш работещ климатик нали!!

# 63
  • с/у ОколоМръсТното
Ама чакайте малко сега... за перката на външно тяло ли си говорите или за вътрешната турбинка? Нещо май не сте се изяснили...

Виждала съм счупени перки на външното тяло на много стар конвенционален Дженерал. Ма много стар... повече от 7-8годишен беше. Времето не прощава никому.

Бижу, какво да правя. Знам някой нещица и те са потвърдени баш от времето.
Колкото до 800-те лв. за Хаер-а... Ми това са много малко парички за хубав климатик. Не, че са малко парите, но са супер малко за качествена техника. И когато човек си купува климатик за отопление и ще му разчита на 100% зимата (няма никакво друго отопление) е добре да вложи някой лев отгоре, че да не си къса нервите после. Пък и климатикът не е уред, дето днес е в тази стая, утре в другата.
Първоначалната скъпа инвестиция се избива с времето. Само, че много малко хора успяват да го проумеят или да досъберат парички. А става дума за не повече от 200-300лв. разлика.

# 64
... А става дума за не повече от 200-300лв. разлика.
Изобщо не става въпрос за толкова пари разлика! Смяташ ли, че като съм дала 800, ако знам, че нещата опират до 300 лв, ще ме затрудни и ще си ги спестя!? Просто питах, разпитвах, четох ... народа твърди, че Haier са съвсем прилични за тези си пари. Haier произвеждат само климатици, предполага се, че знаят какво точно правят. Но явно никой не знае какво прави, основната цел е единствено да бълват тонове електроуреди, от който половината дават дефекти... Изобщо не вярвам вече, че по-високата цена, задължително означава много по-високо качество. А пък препоръки на много компетентни... хората са казали "питай патило!". Peace

# 65
  • с/у ОколоМръсТното
Изобщо не става въпрос за толкова пари разлика!

става, става. От години съм в бранша, нядявам се няма да ме обориш.
Провери колко струва FUJITSU серия LGC... И с какъв СОР е в сравнение с твоя боклучав Хаер. Това е пример... Има още.

# 66
  • София
Изобщо не става въпрос за толкова пари разлика!

става, става. От години съм в бранша, нядявам се няма да ме обориш.
Провери колко струва FUJITSU серия LGC... И с какъв СОР е в сравнение с твоя боклучав Хаер. Това е пример... Има още.

12-ка инвертор ако не ме лъже паметта е около 1050лв без монтаж  Thinking Я, плазмените бяха около 1600лв когато избирахме  newsm78 Ако става въпрос в момента има някакви DAIKIN за 1200лв ама те толкова сигурно са DAIKIN де  Thinking Така че си е на късмет. Нашите Haier-и работят без проблем, сега ще видим тази зима FUJITSU-та как ще се представят  newsm78

# 67
Да ви информирам - имаме предоставени три възможности:
- връщане на парите
- замяна за друг модел с доплащане
- замяна за същия климатик, нов.

# 68
  • с/у ОколоМръсТното

Peace

# 69
  • София

Peace  Peace  Peace и ориентиране към FUJITSU General, DAIKIN или MITSUBISHI (редът е произволен)  Wink

# 70
Аз не питам кое от трите да избера Wink Laughing
Благодаря ви! Hug
Продължаваме нататък, дано имаме късмет със следващия избор.

# 71
  • София
Цитат
Продължаваме нататък, дано имаме късмет със следващия избор.

пожелавам да намериш добър климатик и свястна фирма за монтаж   bouquet

# 72
Благодаря ти, missence  Hug
Вече съм леко скептична към всичко... но се надявам на повечко късмет!

# 73
  • София
Благодаря ти, missence  Hug
Вече съм леко скептична към всичко... но се надявам на повечко късмет!
еее, недей така, ще видиш, че скоро ще ни се похвалиш с нова придобивка  Peace
Сега започвай фирми да проучваш. Аз когато слагахме климатици и когато сменяхме дограмата станах специалист по климатици и дограма от четене в нет-а, в БГ, за да не те излъжат трябва да имах представа от всичко, иначе видят ли те, че нищо не разбираш в съответната област, 100% са те излъгали  Rolling Eyes

# 74
А късмет трябва да има защото всеки климатик в края на краищата си е техника и както всяка друга техника може да се счупи.

Що се отнася до четенето в интернет то това отново показва, че ние Българите сме специалисти по всичко, включително и при избор на климатик. За съжалеение и това не е най-добрата тактика, защото четеш четеш, ама като не върви и хоп пак някоя изненада.

Все пак при по-висока претенциозност е добре да си вземеш парите и да се огледаш за климатик от по-висок клас, като това не означава че и той няма да се развали - просто вероятността да го направи е доста по-малка, но пък си плащаш за спокойствието. Все пак навън е горе долу топло, а в бетона на жилището ти има много топлина - я си представи това да се беше случило, когато навън беше -10 градуса.

Що се отнася до коментара, че повечето фирми за климатици и гограма са склонни да те излъжат това не вярвам да е така, освен ако не попаднеш на така наречената фирма еднодневка, ако изобщо има фирма де. Не съм много сигурен дали все още има такива фирми, но на времето го имаше това и те разчитаха на тактиката "удар и бягство", т.е. поставят климатик, а когато се развали откриваш че няма такава фирма.

Така че моя съвет е какъвто и климатик да избереш е да се постараеш да се сдобиеш с фискален касов бон пък това че се бил развалил общо взето не е кой знае какъв голям проблем, по важното е да има кой да ти реши проблема. И накрая трябва да имаш нагласата, че ако желаеш по-тих и надежден климатик е добре да дадеш още малко пари.  Китайските климатици, които са много примамливи със своите ниски цени е нормално да страдат от някой недостатъци, но от друга страна един хубав климатик струва почти двойно спрямо твоя HAIER - е поне имаш откъде да започнеш да четеш.

Общи условия

Активация на акаунт