За Топлофикация с "любов" ...

• 23 527
  • 334
  •   1
Отговори
# 120
Аз питах за хляба  Peace и никои не ми отговори. Просто не мога да повярвам как има хора които на три страници се опитват да ми обяснят, че като не съм искала да ползвам топлофикация трябвало да се изнеса  newsm78 Надявам се, че никои не го мисли действително, понеже е меко казано обидно...Имаше един виц на времето:
“Отива един абонат при шефа на топлофикация и му предлага да си купи плюшено меченце за 30 лева. Оня го пита защо, а гражданинът най-спокойно му отговаря:”Защото съм ви го донесъл.” На другия ден един по един идват всички абонати на топлофикация и предлагат на шефа на фирмата да купи различни непотребни за семействат им предмети на наприлично високи цени с обяснението, че, щом са ги донесли, той трябва да ги купи, иначе ще му вземат апартамента...Нали и той така им предлагал услугите на фирмата – без да ги пита и на каквите си иска цени...”

# 121
Понеже сме писали едновременно  - птица аз не се опитвам да ти отнема Топлофикация и ти недей да ми отнемаш правото на избор  Naughty А това, че ти си избрала доставчик чийто единствен начин да ти предлага една услуга е като изнудва всички останали  Sick

# 122
  • София
   Птица, защо аз трябва да плащам, за полицая,който живее на осмия етаж, и които сменят джиповете, и той и децата му, на всеки 6 месеца и иска да му е надуто парното до дупка?Само защото тръбите за неговото парно минават през нас?Ми да си ги прекарат тръбите през  друго място, не през моя апартамент!А така, за да му е топло на него, защото той може да си го позволи, ние трябва да плащаме нещо нежелано.

# 123
Бе кой се опитва да ти я отнеме, харизвам ти я со все дългове и недобори.
Но ИСКАМ АЗ да мога да се разведа. Толкова ли е трудно да се проумее? Tired

# 124
Аз питах за хляба  Peace и никои не ми отговори. ...”

Те ще видя и аз кой ще ти отговори.    Laughing
Много е смешно с това, кое било "евтино". Нагледах се лично аз на евтино парно от ТЕЦ и качеството му и не ми трябва да го гледам пак.
Въобще източникът на топлина е без значение, ако парното е направено качествено. Проверила съм лично. И на мен ми е смешно, когато тякой се опита да ми обясни, как не вуждам хубавото в нещо, с което лично съм се сблъскала и съм преценила, че негативите му надхвърлят позитивите.
И да е хубаво, самата идея за задължителност директно ме кара да го отпиша като опция, особено, когато хич пък не е евтино ЗА МЕН.
На който му харесва съжителството с ТЕЦ- чудесно, да си съжителства. Това няма нищо общо с решението на останалите, които пък не са доволни и имат пълното право да отпишат монополиста.
Слънчева батерия има брат ми- средностатистически българин. Цената не е космическа. Тя винаги е била и ще бъде нещо относително.
И аз преди пет години се чудех на кого да я подаря пустата му и Топлофикация. Никой я не щя. Изолирахме тръбите и не сме давали повече ни лев на мастодонта. Бях решила ако си искат нещото, дето не го ползвам, да се съдим, ама те така и отпочнаха процедурата. Изтекоха и давностните срокове. Последните три години целият вход е отписан и не ползва никой.

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 15:17 от Judy

# 125
Извинявайте, обаче всички, които сте си купили или нанесли в апартаменти със съществуващи тръби и вертикални щрангове, автоматично сте се съгласили да живеете в етажна собственост и да спазвате определени правила. Съмнявам се някого насила да са топлофицирали или да са прокарали вертикалните щрангове допълнително през частната собственост.

Наред с това в момента е много лесно да се откажете от топлофикация (обръщам се към всички, които твърдят, че в техния блок или вход са малко на брой апартаментите, които ползват услугите на "гадния монополист"). Свиквате общо събрание и решавате да прекратите договора с топлофикация и това е. Малциноството е длъжно да се съобразява с решенията на мнозинството. За някои е честно, за други -не, но си е принцип и правило.

И още нещо  - защо все топлофикация като монополист се плюе и квалифицира, какво ще кажете и за софийска вода, и чез???? Все едно за другите доставчици имаме избор Sad

# 126
Никой не отговаря за примера с хляба, просто защото не е добър пример. Неточен.
Не може да се сравняват 700-грамовите тухлички хляб на едноличния търговец и начините им на доставяне и продаване с техническите инфраструктори на двумилионен град и възможностите за тяхното ползване или неползване по приумица на всеки отделен жител.

Можеш да се разведеш, ама щом живееш в наследственото жилище на съпруга си, си ходиш.

Добре, де, тези, които се оплакват, че само по 2-3 от съседите ползват парното и "карат" другите залудо да плащат, толкова ли не можете да вземете решение на общо събрание и да се откажете съвсем от Топлофикация? По новите закони би трябвало да може.
Или може би все пак не ви се иска чак толкова без нея.

Judy, разочароваш ме. Мислех, че си юрист и че поне юристите спазват законите.
Би ли дала повече цифрички за слънчените панели на брат ти. Питам наистина, не се заяждам Peace  Цена на панела, КПД, такива неща.

# 127
Не, бе, Пиле, хората искат избор.
А такъв няма. Аз с брИкети, ти с топлофикация, Гюрка с ток....

# 128
Извинявайте, обаче всички, които сте си купили или нанесли в апартаменти със съществуващи тръби и вертикални щрангове, автоматично сте се съгласили да живеете в етажна собственост и да спазвате определени правила. Съмнявам се някого насила да са топлофицирали или да са прокарали вертикалните щрангове допълнително през частната собственост.

Наред с това в момента е много лесно да се откажете от топлофикация (обръщам се към всички, които твърдят, че в техния блок или вход са малко на брой апартаментите, които ползват услугите на "гадния монополист"). Свиквате общо събрание и решавате да прекратите договора с топлофикация и това е. Малциноството е длъжно да се съобразява с решенията на мнозинството. За някои е честно, за други -не, но си е принцип и правило.

И още нещо  - защо все топлофикация като монополист се плюе и квалифицира, какво ще кажете и за софийска вода, и чез???? Все едно за другите доставчици имаме избор Sad

И кой нормативен акт ме задължава да продъжа да ползвам ТЕЦ до живот? И каква е логиката да ме задължат?
Темата е за Топлофикация, затова я обсъждаме. За други доставчици на топло имам избор, освен за този монополист, от който единствено човек не може сам да се откаже. Нима ЧЕЗ са ви задължили да се топлите на ТОК или Горското са ви изнахалствали да ви свалят дърва пред входа, които на това отгоре ви задължават да платите по едностранно посочени от тях цени, като нямате възможност да проверите кубатурата им? Ако живея в газифициран блок  и не ща да се топля с газ, ще си врътна кранчето, нали?

Никой не отговаря за примера с хляба, просто защото не е добър пример. Неточен.
Не може да се сравняват 700-грамовите тухлички хляб на едноличния търговец и начините им на доставяне и продаване с техническите инфраструктори на двумилионен град и възможностите за тяхното ползване или неползване по приумица на всеки отделен жител.

Можеш да се разведеш, ама щом живееш в наследственото жилище на съпруга си, си ходиш.

Добре, де, тези, които се оплакват, че само по 2-3 от съседите ползват парното и "карат" другите залудо да плащат, толкова ли не можете да вземете решение на общо събрание и да се откажете съвсем от Топлофикация? По новите закони би трябвало да може.

На мен хлябът ми хареса като пример. Принципът е същият.
Нашето ОС реши, писах, никой не ползва парно от ТЕЦ-а от няколко години.
Монопол без оттърване остава за останалите собственици на жилища, които съставляват по- малко от 50%, те се оплакват.
Птица, да си чувала за несъответствие на закона с КРБ и Европското право? Подобни дела днес са изключително актуални, поради непревеждане на редица закони наши в съответствие с тези норми. Човек има право да търси правата си, включително и когато се нарушават чрез закон. Бях си изготвила и схема, но не стигнах до реализирането й. А и никога не съм имала за цел да очаровам когото и да било.

Довечера ще питам за покривчето на брата и ще пиша утре. На лични, обаче, да не се счете за реклама на фирмата, която предлага. Обмислям идея да ползвам този модел за къщичка наша.

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 15:39 от Judy

# 129
ама ако пазаруваме и двете от един магазин и за теб хляба е 1.20 ст. а за мен 0,6 пак ли ще си доволна..това е десетата тема за топлофикация в този форум и все се дъвчи едно и също  - " аз имам 75 м2 апартамент плащам не знам си колко... аз имам 120 м2 и ползвам "много" вода плащам ....."  Аз смятам, че живея в нормална демократична държава в която топлофикация е търговец предлагащ определен продукт или "услуга" Искам предварително да знам колко ще ми струва подгряването на м3 топла вода и една единица на топломера, така както знам колко струва един хляб като вляза в магазина. Всичко останало е меко казано незаконно
Ша са самоцитирам  Mr. Green
Що да ми лош примера??? Правиш хляб, слагаш цена продаваш - За Иван е 5 лева и за Стоян е 5 лева. И Иван и Стоян знаят това преди да си купят хляба...какво общо имат тук техническите инфраструктори на двумилионен град???????

# 130
Аз искам АЗ да мога да се откажа. Комшиите ми пенсионери не ме интересуват.
Как си представяш от един вход всички да поискат едновременен отказ?

# 131
Не, бе, Пиле, хората искат избор.
А такъв няма. Аз с брИкети, ти с топлофикация, Гюрка с ток....

Аз ги разбирам хората, ама те не искат да разберат, че не може в големия град да има чак такъв избор, оттам иде спорът. В малкия или на село - да, но в големия град с вече изградени инфраструктури, в големите блокове, кооперации, цели квартали, захранени по един или друг начин - не. Сърдим се, не сърдим се, това е положението. Не може аз да съм на ток, Пена отсреща на кюмюр, а Ванката отдолу на ТЕЦ. Просто не става.

# 132
Щоооо, в големия град крепостни селяни ли живеят? Laughing Laughing

Няма смисъл, впрочем, няма да се разберем. Ху кеърс.

# 133
Става, става, ама за това се иска много влагане в жилищата.
Но и това ще дойде, като задължат със солидни глоби собствениците на панелки да ги приведат във вид удобен за гледане и неводещ до разпад, т.е. санировка, смяна на щрангове И тръбите на топлоподаването, т.е. преустройство на сега съществуващата система.

Жози, тапанарите. Хитрягите са на село- там е изборът!

# 134
Ама не съм сигурна, че тези с избора (на селото, де) през зимата не си мечтаят за топлофицирана панелка Grinning

Приказваме си тука, нали няма обидени Peace

Общи условия

Активация на акаунт