Есен, есен, плетящ сезон, eдна кука, цвят полутон ...

• 80 349
  • 733
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Жабата ти пазарувала ли си от този сайт? А и аз на немски нещо не вдявам много...

още не съм. скоро го открих и имам за сега прежда, но видях хубави комбинации. Доколкото разбрах над 200 грама от прежда трябва да се поръча. навиват ти го по желание - както искаш на по 50 или 10 или ... и ти го пращат до 48 часа след като получат парите. Ако не разбираш нещо копирай и ще отговоря  Hug

Остави разфасовката, доставката колко и как е?
И аз не го вдявам немския...

Здравейте и от мен....
От сума ти време само ви 4ета и събирам кураж за плетене.... 4е от 3-4 години не съм плела...
последно плетох това

...

Сега съм решила да плета за хлапето шапка и шал (за зимата)
Насо4ете ме каква прежда, размер куки и тн.както и къде в София има магазини за прежди с богат избор...

Какъв кураж, бре, ти си си направо профи...

В Младост, на пазара, от към дрехите - добре де, там, където преди имаше дрехи, във всеки случай не към зеленчуците, а на другата страна на "булеварда", в началото - май на най- първата редичка - има магазин за прежди...

Помощ!
Не зная как се оформят ръкавните извивки.
Моля, помогнете! fadein

Е, конкретно как зависи малко от настроението, решението, вдъхновението... може да свиваш, примерно, 3 - 2 - 1 бр. Или 4 - 3 - 2. Или 4 - 3. Или нещо подобно - т.е. зависи от това колко е голямо плетивото, човекът, за който се плете и... ами, доколко си склонна да допуснеш върха на ръкава да е леко паднал, а не точно на върха на рамото, примерно.

Последна редакция: пт, 08 окт 2010, 14:14 от katiABV

# 166
Дидка мама на Петето, много общо питаш. Сподели какви точно ръкави искаш?

# 167
  • София
Да се запиша в темата с нещо готово      

Ихааа...

ПП
Биг Пъф, слонската инструментална идея е мн. вдъхновяваща. Може да взема да "копирам"... е, ако останат пари да си купя ученически несесер... или ако случайно открия моя - което не е особено вероятно, уви, май ще да е в мазето на родителите ми...  Joy

Последна редакция: пт, 08 окт 2010, 14:30 от katiABV

# 168
Кати, привет! Никой не ми отговори за Фламенкото. Аз го намерих в магазина на Хоби. Подсещам ако на някой му се занимава ако може превод на тази баретка http://radikal.ru/F/s42.radikal.ru/i096/1005/70/ea3a51e5ccfc.jpg.html

# 169
от мен не чакай превод- далеч съм от руския.

de_desto , от показания линк не разбрах кой конкретен шал си харесала.

# 170
Кати, плетеш дълъг синджир и почваш да импровизираш с рогата насам-натам, настрани с пълнежите. Обикаляш го после и готово. Плетеш го наведнъж, не е от отделни части. Ето ти една примерна схема - http://prikachi.com/images/977/2564977W.png

Чудесно обяснение!!! Hug
Като гледам тоз Рогат шал е на мода в темата ни Wink та възнамерявам и аз да съм по модата и другата седмица мисля да си спретна един рогатко Joy Wink

Сега плета един обикновен шал (плетка ластик - 1 лицева, 1 опакова бримка......) на юнака ми към една шапка от миналата година и към новото му зимно яке

# 171
  • София
Момичета, радвам се, че ви харесва болерото. По принцип го плетох за последната рокля, която показах, но нещо не ми се снимат заедно сега.

За учениците - неща да се сещам....... и при нас с големия беше зор, ама сега е в десети клас и вдигнах отдавна вече ръце, обаче пък малкия се приближава все по-усилено към първи клас и ако е като батко си - направо изтръпвам  smile3511  ще приключа и аз с плетките  newsm62

big pufana - ама дъщеря ти си е цяла плетачка - БРАВО!!!

Изобщо не смей да ни напомняш как всъщност не си 18 годишна  манекенка... с това телце - амииии... направо се засрамвам...

# 172
Ето аз с какво се занимавам 2 дни.
http://picasaweb.google.com/dimaiandi/CrochetFlowers02#

# 173
  • На точното място
от мен не чакай превод- далеч съм от руския.

de_desto , от показания линк не разбрах кой конкретен шал си харесала.

Амели ,този http://www.knitpicks.com/patterns/Venelia_Scarf__D50864220.html

но ако не ми се отдаде като начинаеща ще си направя обикновен гладък, и без това смятам да е от най шарената прежда която намеря

# 174
Диме, много готини бре. Да не правиш фриволетки?

Кати, несесера е 4 кинта, празен!  Joy Абе не ти разбрах въпроса, два рогати ли искаш да съединиш?  newsm78

Радвам се, че разбрахте бързата ми схема.  Blush

Беборане, обещах ти превод, но не и тази седмица. А фър-фъра го има в София на Македония.

# 175
Привет на всички дами със сръчни ръце    bouquetХаресах си тази баретка http://forum.knitty.ru/index.php?showtopic=12800&st=0,но не ми се получават самите ръбчета отгоре на баретката.Ще съм благодарна,ако някой ми помогне с насока.

Последна редакция: пт, 08 окт 2010, 16:25 от daniela_34

# 176
  • София
Обяснението на рогатото шалче е много добро! При мен обаче падна голямо обикаляне - след всяка обиколка все ми се струваше, че е много хилаво шалчето.... и обикалях, обикалях....

Ми аз пък съм глупава и пак не го разбрах.

А какво си обикаляла... още по- малко загрявам...

# 177
  • София
Диме, много готини бре. Да не правиш фриволетки?

Кати, несесера е 4 кинта, празен!  Joy Абе не ти разбрах въпроса, два рогати ли искаш да съединиш?  newsm78

Радвам се, че разбрахте бързата ми схема.  Blush

Беборане, обещах ти превод, но не и тази седмица. А фър-фъра го има в София на Македония.

Ако остане някое време съботно- неделно, може да попревеждам - сега просто няма да стигне времето.

4 кинта в настоящия момент хич не ми се струват малко, уви. Не щото е скъпо, а щото... ами, ги нямам. Ама някой ден...

Празни хич и не знаех, че се продават.

Не искам да съединявам 2 шала. Просто не схващам как се процедира... ами, да си представим, че искаме шал с дължина 10 синджирни бримки (нищо, че е абсурдно, ама пък лесно се следят)., с 2 рога, единия - разклонен.  Правим 10 синджирни бримки - и после... какво?.. Хайде, да речем - правим и 2 пълнежа в 2 синджира назад. И после?

# 178

Защо ми се струва, че си измислила нов модел? Не е като оригинала. Модело го има и в библиотеката.
Хареса ми много! Peace

# 179
Кати, бре. Като направиш синджир как се връщаш в началната му точка? Я си представи борова клонка. Шалчето се обикаля, защото става тънко. Ако искаш тлъстяк го обикаляш повече.

Мимиту, нов модел е, затова го исках и аз. Ще плета и двете, ако е рекъл Господ.  Hug

Де_Десто, това виждам аз за плетка на шала ти мечта:

Последна редакция: пт, 08 окт 2010, 16:03 от big pufana

Общи условия

Активация на акаунт