Есен, есен, плетящ сезон, eдна кука, цвят полутон ...

• 80 213
  • 733
  •   1
Отговори
# 240

vladjjj, какво означава 3-2-2-1?

# 241
Дидка мама на Петето, много общо питаш. Сподели какви точно ръкави искаш?
За тази жилетка http://radikal.ru/F/s39.radikal.ru/i085/0909/50/e0e2909fd82a.jpg.html ,  big pufana - забравих как правех свивките за ръкавите и така - ако може да ме насочите мъничко ... Wink, не знам как да изплета и качулката

Като гледам, ръкавите са си съвсем простички. Рамото е право, не изисква кой знае какво. Тъ ... започваш ластика и в последния му ред наддаваш няколко бримки - 10 примерно. Започваш си плетката и наддаваш равномерно през 6 реда /нечетен ред демек!!!/ в двете страни на реда. Накрая получаваш трапец. Мери през цялото време, за да не го направиш широк първия ръкав много. Ако е широк, разплети и наддавай през 8 реда или 10 реда.

Дано ме разбра, маме на Петето.  Heart Eyes

# 242
Благодаря ти, Pufi. Hug

# 243

да попитам, преди време някоя от вас се опитваше да изплете розичка, но нещо не й спореше...плетеше се нещо като лентичка, а в последствие се усукваше някак си, не обърнах внимание на схемата тогава...може ли да ме насочите за схемката Rolling Eyes
Аз плетох розички по тази схема и се получиха много красиви
http://radikal.ru/F/s46.radikal.ru/i111/1005/77/33da2a6dae05.jpg.html

# 244
pufana, тва с разплитането на цял ръкав никак не ме кефи Wink
може да се смята колко да се наддава
след изплитането на десетина сантиметра от плетивото се броят бримките и редовете, които се нанасят в квадрат 10/10 см, то ест се изчислява мострата
взима се шивашки метър, мери се по човека или по любима и удобна дреха и после е лесно
или пък се взима изплетеният гръб и се слага като ръкав, защипва/закарфичва се на нужната ширина и дължина и после се брои

mamma_jenny, срещала съм схеми само на тънички летни ръкавици. За зимни/топлещи ръкавици на една кука с пръсти не ми е попадала схема, което не значи че няма. Дано някой да покаже.

Joy        Албум с ръкавички за вдъхновяване!

eat. sleep. knit...

Последна редакция: пн, 11 окт 2010, 14:06 от dodofit

# 245
pufana, тва с разплитането на цял ръкав никак не ме кефи Wink

Защо да разплита?! Тя изплела ли го е?  newsm78

# 246
Защо да разплита?! Тя изплела ли го е?  newsm78

тъй ми се стори, че нещо ще се разплита Thinking май не съм разбрала Crazy

Търся схема за плетене на една кука на ръкавици С пръсти newsm78, моля помагайте!

Поправям се! Ето ти ръкавици с пръсти на една кука!    

Обяснението е тук: http://www.coatsandclark.com/Crafts/Crochet/Projects/Accessories … exting+Gloves.htm        - ще ги пробвам като им дойде ред

eat. sleep. knit...

# 247
Това ми прилича на "изпусната бримка" - не споря че това е правилния термин, но ще се опитам да обесня. След ластика се прави по една наметка на 3 или 4 бримки - не мога да различа от снимките. Тея бримки си се плетат, както останалите през цялото време. Непосредствено преди завършването тея бримки се изпускат от куките за да се разплетат - така и се получават тези вертикални раета от плетиво и разплетена бримка Peace Силно се надявам да съм го обеснила разбираемо  Hug

Нека и аз да питам относно изпуснатата бримка-как се спира тази изпусната бримка ,та да не се разплете и през ластика.Т.е. , ако искам да ИЗПУСНА бримка само на няколко реда ,как я засичам ,че да не отиде до края?

# 248

Нека и аз да питам относно изпуснатата бримка-как се спира тази изпусната бримка ,та да не се разплете и през ластика.Т.е. , ако искам да ИЗПУСНА бримка само на няколко реда ,как я засичам ,че да не отиде до края?

добавяш нови бримки за изпускане, то ест правиш наметки на първия ред след ластика и после плетеш... и разплиташ Simple Smile

eat. sleep. knit...

# 249
Това значи, че като стигна ръкава първо свивам 3 бримки, през един ред още 2, после още 2, после 1 бримка. Обикновено меря плетиво по вече готовя моя дреха, в случая яке.  Слагам върху якето плетивото и преценявам колко да свия, универсална схема за ръкавни извивки няма, защото зависи от много неща, като дебелина на преждата и др. Затова най-добре е да се мери Simple Smile

# 250
Цитат
добавяш нови бримки за изпускане, то ест правиш наметки на първия ред след ластика и после плетеш... и разплиташ Simple Smile

eat. sleep. knit...

Аааа,ясно,ама и логично ,но кой да се сети...Мерси!

# 251
  • Толбухин
момичета може ли помощ за тези ръкавички-схема
 http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs669.snc4/60887_138 … 556_1169445_n.jpg
или по специално към dodofit

# 252
Мерси, vladjjj, дано се справя, защото искам да плета и още нещо.
Жилетката е за детенце. Ама не знам как се плете и качулка. Надявам се, че ще ми помогнеш и за нея, ако не прекалявам де... Peace Wink

# 253
Това значи, че като стигна ръкава първо свивам 3 бримки, през един ред още 2, после още 2, после 1 бримка. Обикновено меря плетиво по вече готовя моя дреха, в случая яке.  Слагам върху якето плетивото и преценявам колко да свия, универсална схема за ръкавни извивки няма, защото зависи от много неща, като дебелина на преждата и др. Затова най-добре е да се мери Simple Smile
А, това означава ли, че по същия начин свивам и предницатата и гърба на мястото, където се свързват с ръкавите?

# 254
Дидка, в случая твой, нямаш свивки изобщо. Рамото ти е право, следователно и ръкавът е прав.

Общи условия

Активация на акаунт