Програмата "Личен асистент" - 2

• 180 422
  • 729
  •   1
Отговори
# 195
Нещо не разбирам? Ако си роднина ти дават по-малко часове ли? И то за дете?

# 196
смешното е,че не можеш да гледаш собственото си дете .На мен не ми трябва външен човек,който не знае как да се грижи за него ,а и детето ми не допуска чужди хора.По-лесно ще ме вземат да гледам чуждо дете ,но не и моето.Ами тогава да се сменим с някоя майка.Аз ще кандидатствам за нейното ,тя за моето и може да ни одобрят ooooh!

# 197
Шефче защ не отидеш да провериш пак.Много са ти отпуснатите часове и не разбирам как така не влизаш в програмата.Доколкото виждам си от Софияи мисля,че само това си е оказало влияние.Сигурно са много кандидатите.Но по добре се обади и питай.Става дума за дете.Пусни жалба.

# 198
Утре отивам да проверя пак,но пращам мъжа ми този път да се разправя с тях.Миналия път аз като ходих една много нелюбезна дето я мързеше да говори нищо не ми обясни.Тя общината е доста голяма и предполагам,че има много нуждаещи.

# 199
Шефче,миналата година моята дъщеря беше на второ място по точки,почти до максимума и въпреки това не беше удобрена.Тогава си пуснах веднага жалба като успоредно с това влязох и при директорката на социалните,която изпадна в ужас и се сбърка какво да ми каже ,думите и бяха че се е получило голямо недоразумение и по изключение понеже бяха избързали да извикат хората да си подпишат договорите,ме вкараха на нищожните 4ч.Но бе по-добре от нищо.Затова отивай интересувай се,задавай въпроси ,пускай жалби и ги побъркай както те нас.Ти просто си с много часове ,затова побързай ,че другите ще си подпишат договорите и тогава ще ти е по трудно.

# 200
И аз съм родннина дъщеря ми е на пет годинки явно в нашта община децата са с приоритет защото не съм само аз

# 201
# 202
Здр,майчета Честит 8-ми март, имам няколко въпроса,но незнам дали са тук(с което да ме извините).Януари кандидаствах за личен асистент в нашата община(Сливен)и ме одобриха на 120ч,ТЕЛК-а на дъщеричката ми 100% с Ч.П,изтича на 01.03.11г.Днес се явихме на ТЕЛК и ни дадоха 80% без Ч.П.И съм в чуденка щом сегашния ТЕЛК е без Ч.П дали ще ме съкратят от общината?Званях,но никой не вдига,сигурно са запразнили по рано.Благодаря ви предварително.

# 203
sis-79,по принцип ако е без ЧП детето няма право на личен асистент.И мисля,че няма как да те съкратят,преди да си подписала договор.Остава само да ги уведомиш за новото решение и след като сте минали на комисия и са ви одобрили,значи са преценили,че детето има нужда от ЛА.Ако проявят малко човечност би трябвало да си подпишете договора и да не правят проблем.Успех  Peace

# 204
Аз подписах договор с общината на 10 януари,и ми казаха като излезне новия ТЕЛК,да го занеса.Тази сутрин говорих по тел с тях и ми казаха,че щом ТЕЛК-а е без Ч.П нямам право да съм Л.А.Утре ме викат в общината и най-вероятно на 1 април ще прекратим договор.ТЕЛК-а ни е за една година до 01.03.12г.Дящеричката ми на 3г.с диагноза менингоцеле и хидроцефалия.Мислехме да обжалваме,но една госпожа ни каза,че доста време ще отнеме,и нямало смисъл.Оф,тази наша държава,няма управия.Благодаря ви много за отговорите Hug

# 205
Здравейте искам да ви попитам подписахте ли договор с общината , защото ме не са ме вика ли още а програмара започва от 10 март и взех да се притеснявам  Rolling Eyes

# 206
Нашта община ме вика вече всеки ден.Един ден инструкция,днес подписвах документи, а в петък договора

# 207
И в нашата община днес ме викаха да подписвам някакви декларации и да попълвам анкети.Договор казаха,че ще подписваме другата седмица,но той ще е с дата 10.03,така че от утре съм на работа.

# 208
Честит 8 март на всички български жени и особено на майките  с пожелание за здраве и сбъднати мечти! LaughingАз също съм майка на дете с увреждане,кандидатствах по програмата"Асистент за независим живот",но все още не знам дали сме късметлии да ни включат.Докато чакаме,разноските си вървят,дори от ден на ден храните поскъпват!!!Престъпление ли е,че си носим кръста и се грижим за болните си деца,та трябва да се чувстваме второ качество хора? newsm78

# 209
  • Русе/ София
Записвам се - темата ми е полезна.  Hug
Подадох документи за личен асистент по изключение по националната програма предната седмица. Детето ми е с ВСМ (половин сърчице) и 84% ТЕЛК с ЧП. До 20 дни трябвало да минат на проверка в къщи- да видят условията при които живеем и т.н Естествено когато времето е хубаво ни сме все по разходки, а те не се обаждали предварително...така че, шансът да ни улучат у дома е малък и най вероятно ще ни откажат. От Социалното ме предупредиха, че процедурата е дълга и тромава.
Като капак на всичко, другата седмица сме на ТЕЛК (старият изтича през май) - има голяма вероятност да намалят процента (минахме 2 операции на сърцето в София и макар възстановяването да е анатомично невъзможно, донякъде се подобри състоянието й) или да отпадне ЧП и тогава Личния асистент се обезсмисля съвсем.
Прави сте за това, че въпреки кариерата ни, въпреки образованията ни....ние си стоим у дома- защото децата ни са по-важни от всичко. И независимо от кризата, трудностите, липсата на средства, дискриминационната политика в тази държава  #Cussing out....ние сме направили най-добрия и за мен единствения правилен възможен избор - като майки: Живота и здравето на децата Praynig

Общи условия

Активация на акаунт