Програмата "Личен асистент" - 2

• 180 451
  • 729
  •   1
Отговори
# 300
Да одължават я до 08.03.2013год. Днес ми се обадиха за да отидада да си пусна молба за продължение на договора

# 301
Е браво,пак е нещо ,до изборите все ще удължават.Дотогава предизборно няма страшно,после да му мислим.Относно здравните осигуровки,попълвате си молба в социалните и те ти вкарват със задна дата,това е от личен опит Wink,че преди време ми се наложи да посетя личния си лекар и се оказа ,че нямам за няколко месеца,та минах през това вече Mr. Green Mr. Green Mr. Green.

# 302
Е браво,пак е нещо ,до изборите все ще удължават.Дотогава предизборно няма страшно,после да му мислим.Относно здравните осигуровки,попълвате си молба в социалните и те ти вкарват със задна дата,това е от личен опит Wink,че преди време ми се наложи да посетя личния си лекар и се оказа ,че нямам за няколко месеца,та минах през това вече Mr. Green Mr. Green Mr. Green.
Браво,браво,ама е само до месец март,повече удължения няма да има,до месец май трябвало да си приключат бумагите по програмата.Така,че ще започваме да размишляваме  как да се оцелява ,много преди изборите.А на моят син се задава и смяна на лична карта и изтича ТЕЛК-а,а на борсата нямам право на парично обезщетение................Не знам,не ми се мисли,не ми се живее.........

# 303
Това значи е било последното удължаване,а аз се надявах,че пак ще има Cry.Ще се ходи пак по мъките,нали са ни малко,та още Rolling Eyes.

# 304
  • в полите на Балкана
Привет момичета! Аз днес ходих да си пусна отпуск и ми казаха, че ще ни удължат до март. Всъщност трябвало до май, но технически неможе ли да приключат нещата и затова до март. А след това ще има нова програма с по- добри условия за деветнайсе месеца. Не беше много сиурна за бр. месеци.

# 305
Привет момичета! Аз днес ходих да си пусна отпуск и ми казаха, че ще ни удължат до март. Всъщност трябвало до май, но технически неможе ли да приключат нещата и затова до март. А след това ще има нова програма с по- добри условия за деветнайсе месеца. Не беше много сиурна за бр. месеци.
А знаете ли коя е тази програма,ако е "Помощ в дома" - тя е с 8 часов работен ден,но не може да обслужваме един човек,трябва да се ходи и при други болни,плюс това ако да речем 4 часа обслужваш детето си,то трябва да си заплатиш сам на себе си за тази услуга/защото програмата е на принципа на социалния патронаж/,и да речем следващите 4 часа обслужваш друг болен,то тогава при твоето дете трябва да има друг работещ по тази програма като съответно пак заплащаш за тази услуга.Това според мен не е програма за тежко болни хора.Не е нормално при един болен ежедневно в дома му да идват 2 или 3-ма асистенти,които да извършват различни дейности.

# 306
  • в полите на Балкана
Представа нямам за каква програма говореха. 
А знаете ли коя е тази програма,ако е "Помощ в дома" - тя е с 8 часов работен ден,но не може да обслужваме един човек,трябва да се ходи и при други болни,плюс това ако да речем 4 часа обслужваш детето си,то трябва да си заплатиш сам на себе си за тази услуга/защото програмата е на принципа на социалния патронаж/,и да речем следващите 4 часа обслужваш друг болен,то тогава при твоето дете трябва да има друг работещ по тази програма като съответно пак заплащаш за тази услуга.Това според мен не е програма за тежко болни хора.Не е нормално при един болен ежедневно в дома му да идват 2 или 3-ма асистенти,които да извършват различни дейности.

Това ми прилича на отбии номера. Как при един тежкоболен човек ще идват няколко човека, които само ще разнасят вируси през този сезон?!  ooooh!  Има хора, които един вирус може да ги отнесе   ooooh! И как така ще си плащаме сами на себе си  newsm78 с  какви пари?!То кои ли го е грижа за нас и близките ни.

# 307
Здравейте.
Хубаво удължават до март програмата "Достоен живот",  но в Шумен още нямаме заплати Rolling Eyes

# 308
  • София
http://www.asp.government.bg/ASP_Client/ClientServlet?cmd=add_co … 59&selid=1359
Правилно ли разбирам,че ще ни увеличат малко парите?

# 309
http://www.asp.government.bg/ASP_Client/ClientServlet?cmd=add_co … 59&selid=1359
Правилно ли разбирам,че ще ни увеличат малко парите?

Кои пари..които не ги вземаме ли?!
Празници идват заплати няма..бясна съм.. #Cussing out

# 310
  • София
Звънни в МТСП.Аз получих заплатата на 10.12

# 311
  • Варна
Аз преди няколко месеца кандидатствах в социалните по Националната програма за хора с увреждания и днес ми се обадиха да ми кажат че съм отрязали ,защото доходите на семейството ми били предостатъчни и назначаването ми като личен асистент на детето ми било не основателно! Просто съм бясна, не знам как може да са толкова нагли. Аз безработна, а дъщеря ми е 100% с ЧП. Не знам как може да са  толкова нагли.

# 312
Аз преди няколко месеца кандидатствах в социалните по Националната програма за хора с увреждания и днес ми се обадиха да ми кажат че съм отрязали ,защото доходите на семейството ми били предостатъчни и назначаването ми като личен асистент на детето ми било не основателно! Просто съм бясна, не знам как може да са толкова нагли. Аз безработна, а дъщеря ми е 100% с ЧП. Не знам как може да са  толкова нагли.
[/quote
Когато преди 2 години кандидатствах по тази програма/Националната към "Социалните"/ се оказа,че доходът ми е висок тъй като получавах парично обезщетение от борсата и детски на синът ми.Когато ми приключи паричното обезщетение ,трябваше да изчакам 4 месеца без мой доход,само с детските на детето ми,/ние с моето дете живеем сами и парична подкрепа от другаде нямаме/,за да обеднеем достатъчно,да за влезем в изискванията и когато това стана се оказа,че места няма и трябва да чакаме някой от назначените"да си замине от този свят"както в прав текст ми каза социалната работничка,за да ме назначат на неговото място.Сблъсквала съм се с толкова бездушие,липса на морал и милосърдие,нежелание за разбиране и какво ли още не,че ми стигат за десет живота напред.

# 313
По националната програма,не че трябва да живееш в мизерия,ами буквално да ближеш земята,за да можеш да се нахраниш с микроби,а и да живееш на палатка ,по възможност дори да не е твоя собствена smile3511 smile3511 smile3511

# 314
Здравейте,момичета!В нашия град освен,че удължават срока назначават и нови хора и на мен сега ми предстои да си подам документите за първи път и искам да ви помоля за малко информация!В списъка с нужните документи видях,че изискват в случай,че си безработен,а аз съм такава някаква бележка от бюрото по труда,това не разбрах какво точно означава.Трябва ли отново да се регистрирам на бюрото,защото аз точно през октомври си прекратих регистрацията,след като цяла година се подписвах,докато чаках да ме назнача по националната програма,но нищо не стана,защото все доходите ни били високи.Отписах се,защото ми омръзна да ходя,а и сега зимата ми е просто невъзможно да им спазвам датите и часовете за подпис,просто няма кой друг да ми пази детето,защото таткото работи,а аз ще кандидатствам точно за личен асистент на детето ми.Интересува ме единствено каква е тази бележка и дали ще трябва пак да се регистрирам.Благодаря,ви предварително!

Общи условия

Активация на акаунт